Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Még valami, hasznos lenne, ha nem hátsó reflexnyílású lenne a doboz......

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Újra visszatértem ide frontjaim cseréje miatt.

Menj el Ethosz-hoz, vidd el a Phonar-jaid, aztán füleld meg az EAL 4 hangfalat.. Amiket felsoroltál, hifi hangfalak, egyik sem egy kategória a Phonarral. A Phonar mélyei valóban visszafogottak.. Az erősítőd ugyan nem hallottam, de az eddig itthon hallott CA erősítők (340A 640A) kissé hiányosak voltak alul/felül. Mekkora szobába kell?
Próbálj megfülelni régebbi Chario allódobozokat is.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Újra visszatértem ide frontjaim cseréje miatt. Csak röviden a történet. Jelenleg egy Phonar P30s párt hajtok egy Cambridge Audio 640R erősítővel.
Ami nekem hiányzik, az a dinamika és a mély tartomány. Nagyon szépen, zeneien, részletesen szól a Phonar, ezzel nincs is baj, de úgy látszik az én hallásvilágomhoz annyira nem passzol és valószínűleg ilyen téren velem van a baj. De hát ilyen az ember, el kell fogadni.

Szóval amire szükségem lenne, az egy könnyen hajtható, dinamikus és megfelelő mély tartománnyal rendelkező álló hangfal, ami design oldaláról is mutatós.

Első körben az alábbi típusok fogalmazódtak meg bennem, de abszolút csak leírások, fórumtársak tapasztalatai alapján.

Polkaudio RTiA9
Polkaudio RTiA7
Polkaudio TSi500
Polkaudio TSi400
KEF IQ 9
KEF IQ 7
Canton LE 190
Rubicon R63

Árkategóriában a használt 150.000 HUF környékét lőttem be, de adott esetben lehetne felfelé is menni.

Mit gondoltok, véleményetek? Milyen típusok jöhetnének még szóba, illetve örülnék ha ajánlanátok eladó hangfalakat a megadott jellemzőkkel.
Sajnos a mostani piacon a felsoroltakból egyáltalán nem találtam.

Köszönöm a segítséget!!!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

A front egyelőre Phonar P30s, de lehetséges hogy itt is váltás lesz. De az biztos, hogy a Wharfedale VH2 center köszönő viszonyban sincs a Phonar frontokkal, ezért is szeretném cserélni.

Előbb a frontokat cseréld ki.Ha megvan,utána jöhet a Center.
Szerintem.

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: fengsuhi »

Ehhez az erősítőhöz vedd meg a Dalit,de max 45-öt adj érte.

Ezek szerint jobb a Dyno, de gyenge a vas . Rárepülök a Dalira, köszi.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A legfontosabb,hogy milyen a front.

A front egyelőre Phonar P30s, de lehetséges hogy itt is váltás lesz. De az biztos, hogy a Wharfedale VH2 center köszönő viszonyban sincs a Phonar frontokkal, ezért is szeretném cserélni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a "remek" Wharfedale VH2-es centeremet valami jobbra, olyan 40-50.000 HUF-ig.
Tudnátok ajánlani esetleg valami jó, használt vételt, illetve mire érdemes figyelni center vásárlásnál?

Köszi

A legfontosabb,hogy milyen a front.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a "remek" Wharfedale VH2-es centeremet valami jobbra, olyan 40-50.000 HUF-ig.
Tudnátok ajánlani esetleg valami jó, használt vételt, illetve mire érdemes figyelni center vásárlásnál?

Köszi

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kezdek becsavarodni a hangsugárzó-kereséstől (két Phonart is elvittek az orrom elől), de talán most a dánok végre pontot tesznek az ügy végére. Dali Zensor 1 vagy Dynaudio A40? Mindkettőt 65-ért hirdetik, de mivel a Dali boltban is ennyi, valószínűleg abból többet lehet alkudni.

A nehézkes elhelyezés miatt plusz pont, hogy bár mindkettő hátsó portos, a Dalin van fali akasztó, a Dyno-nál meg az olvastam, hogy gyárilag mellékelnek szivacsokat a falközeli/egyéb szerencsétlen elhelyezés hatásainak enyhítésére.

Ha jól tudom, a Dyno-t nem könnyű hajtani, a vas egy Yamaha CR-820, papíron 4 Ohmon 70 wattot tud.

Melyik a jobb?

Ehhez az erősítőhöz vedd meg a Dalit,de max 45-öt adj érte.

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdek becsavarodni a hangsugárzó-kereséstől (két Phonart is elvittek az orrom elől), de talán most a dánok végre pontot tesznek az ügy végére. Dali Zensor 1 vagy Dynaudio A40? Mindkettőt 65-ért hirdetik, de mivel a Dali boltban is ennyi, valószínűleg abból többet lehet alkudni.

A nehézkes elhelyezés miatt plusz pont, hogy bár mindkettő hátsó portos, a Dalin van fali akasztó, a Dyno-nál meg az olvastam, hogy gyárilag mellékelnek szivacsokat a falközeli/egyéb szerencsétlen elhelyezés hatásainak enyhítésére.

Ha jól tudom, a Dyno-t nem könnyű hajtani, a vas egy Yamaha CR-820, papíron 4 Ohmon 70 wattot tud.

Melyik a jobb?

Happy89
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Happy89 »

Üdv!

Egy Philips SA 5417 típusú hangfal felől érdeklődnék. Igazából az sem biztos hogy Philips, a tulaj sem tudja, semmilyen márkajelzés nincs rajta. Csak abból gondolom hogy Philips, mert Made in Holland van ráírva. Mivel itt sokat látott, sokat fülelt emberek vannak, gondoltam hátha tud valaki közelebbit...

A segítségeteket előre is köszönöm!

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: csoma »

Sziasztok, a régi Dual hangfalakról tud valaki valami érdemlegeset mondani?
Egészen pontosan Dual EM-2-ről lenne szó.
Köszönöm.

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Az enyémben van még egy 12"-os passzívmembrán, a többi ugyanaz, mint az Epi 100-ban. Könnyű hajtani őket, de a jó minőségű elektronikákat meghálálják, én most egy kb. 20 Wattos végfokkal hajtom ezeket a dobozokat gond nélkül. Természetesen a nagyobb teljesítmény sosem hátrány...

A három közül melyik? Én a 100-asra szavaznék, de az 5-ös nagyon szép állapotban van, megkíméltebbnek tűnik a többinél

Adnék nekik egy esélyt, és kíváncsi is vagyok, de sajnos vaterás mind, ráadásul Kazincbarcikán lehetne meghallgatni őket.

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Hozzászólás Szerző: 4you »

Szia ,Mozira az Onkyo jó, viszont ha néha zenét is szeretnél hallgatni,akkor mindenképp a Denon-t vedd meg.(én a Denon-t venném) A hangfalak közül szerintem egyértelmű, hogy a Polk-ot,viszont én nem állót,hanem monitort szereznék be mindenképp, ide szerintem nem alkalmas az álló hangfal. Ezeknek a tetőtéri helységeknek szokott ám fura akusztikája lenni. Sok sikert az építéshez!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Kovi71
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Kovi71 »

Sziasztok!

A következő szobába szeretnék egy 5.1 rendszert. Kb. 20m2, de a mozi rész a felén helyezkedne el. A centert a tv alá a szekrénybe szeretném rakni. Most egy Technics SA-EX300 ván rákötve a tv, de jön helyette egy Onkyo TX-NR609 vagy egy Denon AVR-1912.
Már kinéztem két szettet 150e Ft értékben:
Jamo S606 HCS3 + Jamo SUB210 (új)
Polk Audio TSI 300 5.0 + Polk Audio PSW 110 (használt)

Leginkább mozira és tv-re használnám!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Grat. a felső tízezerbe jutásod alkalmából.

Köszönöm!

karicsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: karicsek »

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Valamit majd kioskoskodok.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Az enyémben van még egy 12"-os passzívmembrán, a többi ugyanaz, mint az Epi 100-ban. Könnyű hajtani őket, de a jó minőségű elektronikákat meghálálják, én most egy kb. 20 Wattos végfokkal hajtom ezeket a dobozokat gond nélkül. Természetesen a nagyobb teljesítmény sosem hátrány...

A három közül melyik? Én a 100-asra szavaznék, de az 5-ös nagyon szép állapotban van, megkíméltebbnek tűnik a többinél

Grat. a felső tízezerbe jutásod alkalmából.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Sajna a hely, és szekrény elrendezés miatt csak ez a lehetőségem van. Mivel tudnám javítani a helyzetet, Esetleg fali hangszórók?

Őszintén, nem tudok erre jó megoldást. Szomorú látni, amikor látszik, hogy a bútor tervezésnél figyelembe vették a mozi, zene elhelyezési igényeket, de csak asztalos szempontból. Valami falra szerelt zárt kisebb méretű hangdoboz-pár jobb lenne, de ez csak ötletelés. A sub is nagyon rossz helyen van ott körbezárva. Ha cserélsz, arra is figyelj, hogy a center a frontokkal egyező családból, szériából legyen.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok.
Egy nagy kérdéssel fordulnék a hozzáértő társakhoz.
van egy Onkyo Tx NR609 erősítőm és hozzá egy Heco Victa 501 hangfalpár.
A gondom az, hogy elég ramatyul szól, és nem tudom igazán hol lehet a hiba. A legnagyobb hiba, hogy egy bizonyos mélynél, mindig ugyanazt a búgó mély szerű hangot hallom.
Olyan sehogy se szól. Igazán se mély.s magas. Ha az erősítő dinamikáját bekapcsolom, egy kicsit jobb lesz a minőség, de akkor meg hirtelen hangerőváltozásnál, halkul az erősítő hangja.
A hangfalak szekrényen vannak, és szintén polc és szekrény között. Gondolom ez is egy hibaforrás.
Vagy más típusú hangfalak kellenek? Vagy az erősítő olyan amilyen?
Melyiket cseréljem? Szeretnék zenét is hallgatni, ha nem is audiofile minőségben, de azért valahogy minőség legyen.
Teszek fel képet is szemléltetésképpen.
Előre is köszi a segítséget.

A hangsugárzók hátfalra tolása egyrészt a hátsó basszusreflex port eltorlaszolása miatt, másrészt a 3dB-es mélyemelés miatt volt rossz ötlet.
Ha hozzávesszük a szekrény oldalát, és alját, újjabb dB-eket emeltünk.
Gondolom útban lennének, ha kivennéd a szekrényből, de az elhelyezésük szobában alapvetően befolyásolja a kapott hangélményt.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

karicsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ez A hibaforrás. Az egész szekrény hangdobozként viselkedik. Nem bántásból, de a képen látható elrendezés (sub is!) iskolapéldája annak, hogy nem szabad elhelyezni a hangfalakat.

(Emellett az Onkyo 609 és Heco viszonylagos zenére alkalmatlansága eltörpül)

Sajna a hely, és szekrény elrendezés miatt csak ez a lehetőségem van. Mivel tudnám javítani a helyzetet, Esetleg fali hangszórók?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Gondolom ez is egy hibaforrás.

Ez A hibaforrás. Az egész szekrény hangdobozként viselkedik. Nem bántásból, de a képen látható elrendezés (sub is!) iskolapéldája annak, hogy nem szabad elhelyezni a hangfalakat.

(Emellett az Onkyo 609 és Heco viszonylagos zenére alkalmatlansága eltörpül)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

karicsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok.
Egy nagy kérdéssel fordulnék a hozzáértő társakhoz.
van egy Onkyo Tx NR609 erősítőm és hozzá egy Heco Victa 501 hangfalpár.
A gondom az, hogy elég ramatyul szól, és nem tudom igazán hol lehet a hiba. A legnagyobb hiba, hogy egy bizonyos mélynél, mindig ugyanazt a búgó mély szerű hangot hallom.
Olyan sehogy se szól. Igazán se mély.s magas. Ha az erősítő dinamikáját bekapcsolom, egy kicsit jobb lesz a minőség, de akkor meg hirtelen hangerőváltozásnál, halkul az erősítő hangja.
A hangfalak szekrényen vannak, és szintén polc és szekrény között. Gondolom ez is egy hibaforrás.
Vagy más típusú hangfalak kellenek? Vagy az erősítő olyan amilyen?
Melyiket cseréljem? Szeretnék zenét is hallgatni, ha nem is audiofile minőségben, de azért valahogy minőség legyen.
Teszek fel képet is szemléltetésképpen.
Előre is köszi a segítséget.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ez jó hír, bár a tiéd jóval komolyabbnak tűnik. És az említett három típus közül (5, 70, 100v) szerinted melyikkel érdemes próbálkozni? Az 5-ös pofásan néz ki, a 100-as valószínűleg jobb, de már elég nagydarab polcsugárzónak. Sajnos mindhárom vaterás, úgyhogy meghallgatni nem tudom őket. Amúgy tényleg könnyű ezeket hajtani? Azt hittem, ezeknél a régi zárt dobozoknál 84-86 dB az érzékenység. Nekem meg egy 55 wattos erősítőm van.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Hoppá, ez érdekes, ugyanis amit én kinéztem, az is hátsó reflexes dobozka.
Lásd itt.http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 98004.html
Mi a véleményed?

Ezekre gondoltam még esetleg:
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 02160.html

http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 67797.html
Bár erre az utolsóra azt írták, hogy felejtős. Help me!

A listából az első az első, MB Quart és nem mellékesen az első reflex miatt, nem olyan háklis az elhelyezésre.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”