Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kecskemét és környéke

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: George »

Attila felhívott szombaton a só előtt, azóta meg nem veszi fel.
Ráadásul az új számát is elkavartam, pedig kellene nekem egy tápkábel.
Tudtok hozzá valami postagalambot vagy egyéb elérhetőséget?

Hát , nagyon el van veszve, egy tápkábellel még jönne nekem is
Sajnos nekem sincs meg az elérhetősége, merre vagy ATTILA ???
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Múlt hét végén volt Józsi !
Jó volt , szép volt, és még hallgatni való is akadt

Attila felhívott szombaton a só előtt, azóta meg nem veszi fel.Ráadásul az új számát is elkavartam, pedig kellene nekem egy tápkábel.
Tudtok hozzá valami postagalambot vagy egyéb elérhetőséget?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Ugyeugye
A Denont gondolom modifikáltatni szeretnéd Lacival , utána meghallgatjuk nálad,majd nálam

Igen, természetesen ennek meg kell történnie (bár a Denon hangja magában sem annyira rossz). Természetesen igen mobil az eszköz hozzuk-visszük. A hangfal állványom is egy meghökkentő megoldás lesz, ajánlom mindenki figyelmébe majd Ezt a Hifi show-ot kicsit sajnálom, de nem nagyon lett volna rá energia, szóval jó ez így....
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Ennyire vagyok képben... Hát szép, mondhatom szép! Edinának megmutattam volna a felvonulást, ő is lásson egyszer ennyi fura szerzetet egy helyen.
Viszont úgy néz ki holnap jön egy csomag, amiben egy Denon DVD 1400-as lesz, némi újításként. Úgy néz ki, hogy összeáll a rendszer, mivel a hangfal állványozása is kész már elvben. Már csak abban reménykedem, hogy a nagy felbontású hanganyagot valamivel le tudom játszani pc-n, ami nem okád bele a hangba

Ugyeugye
A Denont gondolom modifikáltatni szeretnéd Lacival , utána meghallgatjuk nálad,majd nálam
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Ennyire vagyok képben... Hát szép, mondhatom szép! Edinának megmutattam volna a felvonulást, ő is lásson egyszer ennyi fura szerzetet egy helyen.
Viszont úgy néz ki holnap jön egy csomag, amiben egy Denon DVD 1400-as lesz, némi újításként. Úgy néz ki, hogy összeáll a rendszer, mivel a hangfal állványozása is kész már elvben. Már csak abban reménykedem, hogy a nagy felbontású hanganyagot valamivel le tudom játszani pc-n, ami nem okád bele a hangba
Pince/Kert Edifier MR3

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Hifi show-ról nem is igazán tudtam, jó kérdés. 1800 Ft a jegy, jól néztem?
Lehet összedugjuk a buksinkat Edinával, úgy se volt még ilyesmin. Ki megy autóval? (Én az enyémet nem nagyon merem 20km-es körzeten kívülre helyezni érthető okokból.. )

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

dupla
Pince/Kert Edifier MR3

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Hifi show-ról nem is igazán tudtam, jó kérdés. 1800 Ft a jegy, jól néztem?
Lehet összedugjuk a buksinkat Edinával, úgy se volt még ilyesmin. Ki megy autóval? (Én az enyémet nem nagyon merem 20km-es körzeten kívülre helyezni érthető okokból.. )
Pince/Kert Edifier MR3

rewox
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: rewox »

Frissítem hogy látszódjunk !

Beállításom nem volt jó,de már korrigáltam.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Frissítem hogy látszódjunk !

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Ha felhívsz, akkor nem felejtem el, és kijövök.

Vasárnap megyünk Kecskemétről, csörgök, küld már át a számod priviben légy szives!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

El is fogyasztottam, thx ;-)

UI:
Hifi -Showra ki jön a hétvégén ??

Ha felhívsz, akkor nem felejtem el, és kijövök.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Jó lenne egy ilyen felhozatal nálunk is(Montreal 2011) :
http://www.youtube.com/watch?v=8uB3UVjTaYc

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Az említett dal erről az albumról származik:
The Idan Raichel Project - Traveling Home (2011)

Kellemes fogyasztást kívánok, ismertebb honlapokon hozzáférhető.

Maga a nyelvezet kicsit furcsa, de borzasztó muzikális a történet.

El is fogyasztottam, thx ;-)

UI:
Hifi -Showra ki jön a hétvégén ??

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Az említett dal erről az albumról származik:
The Idan Raichel Project - Traveling Home (2011)

Kellemes fogyasztást kívánok, ismertebb honlapokon hozzáférhető.

és ni, itt egy másik:
http://www.youtube.com/watch?v=Ucb2jwJ8Kp0

Maga a nyelvezet kicsit furcsa, de borzasztó muzikális a történet.
Pince/Kert Edifier MR3

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Remélem nem értettük egymást annyira félre: amit linkeltem az egy iráni faszi zenéje, ahol egy csajszi énekel. Az előadó koncertfelvétele igen kellemes darab, abszolút ajánlott hallgatásra! Itthon szól is sokszor!

Herczeg Flóra és a Veszelka kommandó cd-je pedig Laci bácsinál lett hagyva, de igen fájó az emberi fül számára.

Értem én ,gyanús volt a linkelt felvétel, de majd akkor cd-n Laciéknál
Ne vezessél félre kedves kolléga !

Tankcsapda kihozta normális új cd-jét a Mol kutakon 1000 Ft-ért, így kikerülve a kiadókat. Saját stúdiójukban vették fel, saját tervek alapján. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy így sikerül-e nekik normális eladási darabszámot produkálniuk. 1000 Ft-ért azért több cd-t venne az ember (bár amilyen minőségek vannak, nem én lennék a célközönség, hanem a klasszikus magyar rockerek.)

Bezony, végre a Tankcsapda -azaz Lukács (sponsored by MOL) talált egy egészséges kompromisszumot, ez ezresért
minden bizonnyal lesz eladott példány belőle.
Viszont Tankcsapda csak egy van, és az írásom a kis, közepes költségvetésű produkciókról szólt.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Józsi , köszi a linket, fantasztikus zene:) , most gazdagabb lettem
Nem olyan sufni stúdió ez, úgy hallom, a dob és ének élő , a többi
hangminta, nyilván nem bemikrofonozott zongora felvétele, ez még egy egészséges kompromisszum.
Szinte minden ép elméjű magyar dalszerző-muzsikus home stúdiózik, alap-közép kategóriás cuccokkal.
A nagy "buli" már majdhogynem kiváltságos és megfizethetetlen,
a kiadóval, szponzorral rendelkező nagy előadók(produkciók) élnek vele,vagy a tehetős amatőrök , így marad kis pénz kis foci

Gondolj csak bele, a magyar előadók lemezeladása nulla, szinte csak promóciós
célokat szolgál.

Remélem nem értettük egymást annyira félre: amit linkeltem az egy iráni faszi zenéje, ahol egy csajszi énekel. Az előadó koncertfelvétele igen kellemes darab, abszolút ajánlott hallgatásra! Itthon szól is sokszor!

Herczeg Flóra és a Veszelka kommandó cd-je pedig Laci bácsinál lett hagyva, de igen fájó az emberi fül számára.

Tankcsapda kihozta normális új cd-jét a Mol kutakon 1000 Ft-ért, így kikerülve a kiadókat. Saját stúdiójukban vették fel, saját tervek alapján. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy így sikerül-e nekik normális eladási darabszámot produkálniuk. 1000 Ft-ért azért több cd-t venne az ember (bár amilyen minőségek vannak, nem én lennék a célközönség, hanem a klasszikus magyar rockerek.)
Pince/Kert Edifier MR3

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Herczeg Flóra és a Veszelka kommandó cd-je, az én nagy kedvencem zeneileg. Kicsit a Ghymes és a Besh o dromM között kell elképzelni azt, ami ott történik, de a cd katasztrófa (pénz nélkül, sufni stúdióba készült attól tartok). Valamikor találkozhatnánk, zenehallgatásra vagyok hangolva.

Józsi , köszi a linket, fantasztikus zene:) , most gazdagabb lettem
Nem olyan sufni stúdió ez, úgy hallom, a dob és ének élő , a többi
hangminta, nyilván nem bemikrofonozott zongora felvétele, ez még egy egészséges kompromisszum.
Szinte minden ép elméjű magyar dalszerző-muzsikus home stúdiózik, alap-közép kategóriás cuccokkal.
A nagy "buli" már majdhogynem kiváltságos és megfizethetetlen,
a kiadóval, szponzorral rendelkező nagy előadók(produkciók) élnek vele,vagy a tehetős amatőrök , így marad kis pénz kis foci

Gondolj csak bele, a magyar előadók lemezeladása nulla, szinte csak promóciós
célokat szolgál.

George
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Én lemerem írni a véleményem, legyen az bárkinek fájó pont. Élmény volt Lacibácsi fejlesztéseit végigtesztelni a hallgatózások alkalmával az utóbbi évek alatt. Ilyen rohamos fejlődést, ami ekkora minőségbeli javulást eredményez igen ritkán, vagy szinte soha nem hall az ember.

Persze ahogy Laci is megemlitette az ő gyermeke hajlik sajátja felé, így akár mi is, akik részesei lehettünk első készből a termékeinek, hajolhatunk felé. DE,...Ez már nem részrehajlásról, hanem egy kifinomult és igazán szerethető, minőségi megszólalásról szól. Minden márkannév megemlítése nélkül elmondhatom, hogy sokmilliós rendszerek közt is akad nem egy nem két olyan, akinek fel kell kötnie a gatyát, hogy hasonlót mutasson minőségben. Mondom ezt minden előítélet, és elfogultság mentesen. 7-8 ember rendszeresen hallgatta ezeket a termékeket, azt hiszem a nevükben is mondhatom, hogy javarész egyöntetűen kijelentettük, amit hallunk az fantasztikus. Nem is szaporítom a szót, el kell menni és meghallgatni, és egyértelművé válik a zenehallgatás miben nyilvánul meg.

A korai meghallgatásokhoz az is hozzátartozik,hogy sok-sok gyári erősítőt meghallgattunk (teszteltünk)
Laci erősítői mellett.
Mindig arra a véleményre jutottunk, én magam is,
hogy bizony (már a Power Art is) kifinomultabb, részletezőbb hangképet kapunk,az akkor középkategóriás vasak mellett is,
azóta komoly fejlődés történt !
A zene apró rezdüléseibe bevon a technika,kikapcsol, atmoszférát teremt,érzelmeket közvetít stb..; alapvetően ez lenne a high-end, hifi , lényege, ami a konzum(megfizethető) kategóriában szinte soha nem adatott meg(számomra)sokunk számára.

Összegezve, ha az ember nem technikára, dizájnra és külsőségekre vágyik, hanem
egy hosszútávú együttélést szeretne a zenével, akkor meg kell hogy hallgassa az Esel erősítő-dac
párost, ha nagyon sok pénze van az illetőnek, akkor megvásárolhatja ezt akár XYZ márkanév alatt
A drága készülékekben és úgy általában a hifiben(ha az ember kevésbé tapasztalt) benne rejlik a csalódás, hosszú csere-bere időszak eljövetele, ami azért sok esetben buktával jár.
Így elmondhatom, több év tapasztalatából, Laci nem "csak" erősítőt digit áramköröket, kütyüket gyárt, hanem zenét hallgat,komplett rendszerben és hanghűségben gondolkodik, ezáltal
(tapasztalattal, eszmecserékkel, hosszú tesztelésekkel) stílust is teremt !

Bízom benne, Tamásnak segítségül szolgálunk itt, mert
ez nem "csak marketing" duma , hanem több éves tapasztalat.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Gyere ki vasárnap kettő után, nem bánod meg.

Sikerült megvennem Donizetti/ Don Pasquale lemezt a Hungaroton kiadásában.

Fischer Iván, Gregor József, Kalmár Magda -egész jó felvétel.

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: tigris »

"Szia,
olvasgatom a Kecskemét környékiek topicot. Én is a közelben vagyok (Táborfalva) és beszélgettek egy erősítőről, amit Te készítettél. Mondanál róla pár szót?
köszi, Tamás"

Fenti sorokra az alábbi választ küldtem. Nyilván keveseket érdekel, de azért mégis:

Szia Tamás,
köszönöm érdeklődésed. Valójában egy dac áramkőr fejlesztésébe kezdtem kicsit több, mint egy éve. Nem mintha az előző áramkőr gyenge lett volna, azonban kiakartam próbálni a "full differencial" áramkőr erényeit. A Texas Instruments honlapján a keresőbe beírhatod az idézőjelben lévő kifejezést, ha meg akarod ismerni az ötletet adó áramkőrt. Az eredetileg tranzisztorokból építkező TI kapcsolást átfordítottam FET alapúra, mert sok sok éve már csak ilyeneket építgetek. Hosszas kísérletezés után kialakult a végleges megoldás, amely annyira jól sikerült, hogy komolyan elgondolkodtam egy integrált erősítő megépítésén. Ennek az az oka, hogy kár lenne elrontani a dac - előfok hangját valamilyen kevéssé szimpatikus végerősítővel.
A hangjáról nehéz mit mondani, hiszen az én gyermekem és (ha szent nem is vagyok) magam felé hajlik a kezem. Megnyugtat, hogy néhány őszinte kritikus csupa jó véleményt mondott. Kiemelném itt Tigris szakkolégát, aki még a fejlesztés korai szakaszában véleményezett. Nem mindíg tetszett Neki, amit itt hallott, azonban erről az áramkőrről olyan pozitív véleményt formált, amit én le sem merek írni.
A tervezés alatt álló integrált teljesítménye nem igazán sok, talán negyven - ötven wattot tud majd (illetve nagyjából ennyit tud). Ennek oka a beépített aktív alkatrészek feszültség tűrése.
A dac torzításáról nehéz mit mondani, az én egyszerű eszközeimmel képtelen vagyok (az általam szándékosan előídézetten túli) torzítást kimutatni. Ezen a mondaton biztosan meglepődsz, azonban régebbi tapasztalatom, hogy hallásunk mást kiván, mint amit a műszerek.
Az előerősítő lényegében egy hangerőszabályozót meghajtó- és az utáni illesztő áramkőr. A hangerőszabályozás ellenállás létra lépcsős kapcsolgatását jelenti, mos kapcsolók kapcsolgatásával.
Ha kiváncsiságod túllépi a távolság okozta rezisztenciádat, gyere bármikor, hallgasd meg.
szia

Én lemerem írni a véleményem, legyen az bárkinek fájó pont. Élmény volt Lacibácsi fejlesztéseit végigtesztelni a hallgatózások alkalmával az utóbbi évek alatt. Ilyen rohamos fejlődést, ami ekkora minőségbeli javulást eredményez igen ritkán, vagy szinte soha nem hall az ember.

Persze ahogy Laci is megemlitette az ő gyermeke hajlik sajátja felé, így akár mi is, akik részesei lehettünk első készből a termékeinek, hajolhatunk felé. DE,...Ez már nem részrehajlásról, hanem egy kifinomult és igazán szerethető, minőségi megszólalásról szól. Minden márkannév megemlítése nélkül elmondhatom, hogy sokmilliós rendszerek közt is akad nem egy nem két olyan, akinek fel kell kötnie a gatyát, hogy hasonlót mutasson minőségben. Mondom ezt minden előítélet, és elfogultság mentesen. 7-8 ember rendszeresen hallgatta ezeket a termékeket, azt hiszem a nevükben is mondhatom, hogy javarész egyöntetűen kijelentettük, amit hallunk az fantasztikus. Nem is szaporítom a szót, el kell menni és meghallgatni, és egyértelművé válik a zenehallgatás miben nyilvánul meg.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Az EMI piacra dobott rengeteg ADD cd-t, klasszik a sorozat neve.
Nagyon jó felvételek, valószínűleg még szalagra rögzítették annó.
Elég olcsón árulják, láttam MM-ben, Alexandrában. 1600 a sima lemez, 3200 a dupla.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: esel »

"Szia,
olvasgatom a Kecskemét környékiek topicot. Én is a közelben vagyok (Táborfalva) és beszélgettek egy erősítőről, amit Te készítettél. Mondanál róla pár szót?
köszi, Tamás"

Fenti sorokra az alábbi választ küldtem. Nyilván keveseket érdekel, de azért mégis:

Szia Tamás,
köszönöm érdeklődésed. Valójában egy dac áramkőr fejlesztésébe kezdtem kicsit több, mint egy éve. Nem mintha az előző áramkőr gyenge lett volna, azonban kiakartam próbálni a "full differencial" áramkőr erényeit. A Texas Instruments honlapján a keresőbe beírhatod az idézőjelben lévő kifejezést, ha meg akarod ismerni az ötletet adó áramkőrt. Az eredetileg tranzisztorokból építkező TI kapcsolást átfordítottam FET alapúra, mert sok sok éve már csak ilyeneket építgetek. Hosszas kísérletezés után kialakult a végleges megoldás, amely annyira jól sikerült, hogy komolyan elgondolkodtam egy integrált erősítő megépítésén. Ennek az az oka, hogy kár lenne elrontani a dac - előfok hangját valamilyen kevéssé szimpatikus végerősítővel.
A hangjáról nehéz mit mondani, hiszen az én gyermekem és (ha szent nem is vagyok) magam felé hajlik a kezem. Megnyugtat, hogy néhány őszinte kritikus csupa jó véleményt mondott. Kiemelném itt Tigris szakkolégát, aki még a fejlesztés korai szakaszában véleményezett. Nem mindíg tetszett Neki, amit itt hallott, azonban erről az áramkőrről olyan pozitív véleményt formált, amit én le sem merek írni.
A tervezés alatt álló integrált teljesítménye nem igazán sok, talán negyven - ötven wattot tud majd (illetve nagyjából ennyit tud). Ennek oka a beépített aktív alkatrészek feszültség tűrése.
A dac torzításáról nehéz mit mondani, az én egyszerű eszközeimmel képtelen vagyok (az általam szándékosan előídézetten túli) torzítást kimutatni. Ezen a mondaton biztosan meglepődsz, azonban régebbi tapasztalatom, hogy hallásunk mást kiván, mint amit a műszerek.
Az előerősítő lényegében egy hangerőszabályozót meghajtó- és az utáni illesztő áramkőr. A hangerőszabályozás ellenállás létra lépcsős kapcsolgatását jelenti, mos kapcsolók kapcsolgatásával.
Ha kiváncsiságod túllépi a távolság okozta rezisztenciádat, gyere bármikor, hallgasd meg.
szia

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Kecskemét és környéke

Józsi, milyen cd volt az ?

Herczeg Flóra és a Veszelka kommandó cd-je, az én nagy kedvencem zeneileg. Kicsit a Ghymes és a Besh o dromM között kell elképzelni azt, ami ott történik, de a cd katasztrófa (pénz nélkül, sufni stúdióba készült attól tartok). Valamikor találkozhatnánk, zenehallgatásra vagyok hangolva.

http://www.youtube.com/watch?v=hzGH_oZmtxU
Pince/Kert Edifier MR3

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kecskemét és környéke

Hozzászólás Szerző: tigris »

Ha jössz Kecskemétre feltétlen egyeztessünk, nálam egy összeröffenésre, majd ha idő és a körülmények engedik, kimegyünk Laciékhoz is

Mindenképp..
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Válasz küldése

Vissza: “AVX baráti körök”