Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
El fogod hozni - biztos vagyok benne! Szuper doboz!!
Igazad lett tényleg elhoztam, és a kis Quadokkal együtt beköltözött a szobámba,Allan Taylor,Loreena McKennitt,és a Dire Straits is csak nekem zenél!!!! Köszönöm mindenkinek aki ajánlotta ezeket a kis gyöngy szemeket,tényleg szuper dobozok. Üdv:zebo
Hajrá AVX!!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
-
Vendég
......... szerintem az ilyen árban lévő home hifi dobozok ezekhez képest sehol sincsenek ........
Én hallgattam, és nem egészen így gondolom.
.
Ekkora térbe lehet, hogy stúdiómonitort vennék, pl. amit atc-ék is vettek most hatalmas akcióban M-Audio DSM3 170-180k az egy pár, de ha a csöves hangzás nagyon fontos visszaszívtam. Bár lehet a DSM 3 mélyben sok lenne,
Ez egy tök jó doboz és még erősítő sem kell hozzá.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Üdv urak
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Már hónapok óta keresgélek magamnak egy kompakt monitor sugárzót, de nem tudok dönteni.A szobám 15nm2 és egy kisebb csöves erősítővel hajtanám őket sajnos viszonylag közel lennének a sarkokban mert helyhiány miatt nem tudom máshogyan elhelyezni őket.Főleg akusztikus zenét jazz stb. halgatok árban pedig kb 240ezer ft-ig mennék el.Szóval ezekhez a feltételekhez keresnék valamit és ebben kérnék segítséget.
Előre is köszönöm!
Üdv.
Pali
Ekkora térbe lehet, hogy stúdiómonitort vennék, pl. amit atc-ék is vettek most hatalmas akcióban M-Audio DSM3 170-180k az egy pár, de ha a csöves hangzás nagyon fontos visszaszívtam. Bár lehet a DSM 3 mélyben sok lenne, de kisebbet is lehet venni, szerintem az ilyen árban lévő home hifi dobozok ezekhez képest sehol sincsenek és így még az erősítő kérdés is megoldott.
Mennyit szánsz rá?
Milyen hangfalat hallgatsz most?
Mivel hajtod?
Ez nagyon jó kérdés
Webáruház:
Üdvözlet!
Láttam egy eladó CAV 880-ast, talán érdekelne, de nagyon kevés infót találtam róla.
Többnyire komoly zenét hallgatok, néha jazzt, ritkán klasszikusabb rockot.
Célom egy olyan hangsugárzó, ami testesen szól, ad mélyeket, mert a polcsugárzókból kezdem hiányolni a hangszerek valódi mély hangjait, a dinamikát és az "öblös" hangokat, amit azért egy szimfónikus zenekar ad bőven, szóval vékonynak találom a polsugárzóimat.
Hosszú távon hallgatható a cél, és nagyon fontos, hogy ne visítson, mert nem szeretem, amikor az olcsóbb dobozokban a nyíltságot túlzott visítás árán érik el.
Talán gondoltam a CAV 880-ra hivox tuninggal, erről tud vki bővebbet, vagy a másik esetleges jelölt a B&W ds4. Vélemények?
Mennyit szánsz rá?
Milyen hangfalat hallgatsz most?
Mivel hajtod?
Én ezt hallgatnám meg..
Üdv urak
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Már hónapok óta keresgélek magamnak egy kompakt monitor sugárzót, de nem tudok dönteni.A szobám 15nm2 és egy kisebb csöves erősítővel hajtanám őket sajnos viszonylag közel lennének a sarkokban mert helyhiány miatt nem tudom máshogyan elhelyezni őket.Főleg akusztikus zenét jazz stb. halgatok árban pedig kb 240ezer ft-ig mennék el.Szóval ezekhez a feltételekhez keresnék valamit és ebben kérnék segítséget.
Előre is köszönöm!
Üdv.
Pali
Üdv urak
Előre is köszönöm!
Üdv.
Pali
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Üdvözlet!
Láttam egy eladó CAV 880-ast, talán érdekelne, de nagyon kevés infót találtam róla.
Célom egy olyan hangsugárzó, ami testesen szól, ad mélyeket, mert a polcsugárzókból kezdem hiányolni a hangszerek valódi mély hangjait, a dinamikát és az "öblös" hangokat, amit azért egy szimfónikus zenekar ad bőven, szóval vékonynak találom a polsugárzóimat.
Hosszú távon hallgatható a cél, és nagyon fontos, hogy ne visítson, mert nem szeretem, amikor az olcsóbb dobozokban a nyíltságot túlzott visítás árán érik el.
Talán gondoltam a CAV 880-ra hivox tuninggal, erről tud vki bővebbet, vagy a másik esetleges jelölt a B&W ds4. Vélemények?
Ja az említett CAV a kisebb falvastagságú, ami "csak" 18 kg-os.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- charlie-obrian
- V.I.P.

Üdvözlet!
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
-
Vendég
Én max az kinézet és az adatai alapján tudok róla jellemzést adni, amivel nem túl sokra mész. Pacekra vagyis kinézetre rendben van ez sem mellékles, de a lényeg amit hallani kellene.... arról lövésem sincs.Adatai alapján a center egy pöttyet indulhatna lejjebről is mint 70Hz mondjuk úgy 55Hz mint a hátterei.Meg kellene hallgatnod mindenképpen.
Azt ajánlom ha teheted és persze helyed is van hátulra szintén álló "ládákat" vegyél.
Egyetértek Vukkeinstein véleményével. Ennyi pénzből lehet találni sokkal jobb használt hangfalakat. Akármit is vennél néhány hónap és a használt ára kb. az új ár 50-60 %-a lesz. Ennyiért tudnád eladni, ha mégis meggondolnád magad.
Én három részre osztanám a pénzt. Mondjuk 140-50-40 arányban. (lehet más arány is)
Megkeresném a használtan 140 ezerért megvehető legjobb hangfalat a "legakciósabb" áron. Persze olyat, amihez a saját centerét is meg tudod venni, vagy könnyű hozzá rövid időn belül vadászni centert.
A háttereknél ha olyan a szobád, akkor jó kis bipol hangfalakat tennék. Itt már nem figyelnék arra, hogy pont az a széria legyen, de lehetőleg ugyanaz a gyártó.
Ezzel a módszerrel egy új árát tekintve 500 ezer forintos szetthez jutnál.
Egy hangfal nem olyan, mit egy erősítő - nem fog "elavulni" egy éven belül.
Ezek után a kis Onkyo lesz a leggyengébb láncszem a rendszerben.
De megvan az élménye annak is, ha Te bontod ki először a dobozokat!
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Nekem ez a kiszemeltem: http://www.netdepo.hu/mordaunt-short-av ... .html/hun/, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Üdv: Podobag
Én max az kinézet és az adatai alapján tudok róla jellemzést adni, amivel nem túl sokra mész. Pacekra vagyis kinézetre rendben van ez sem mellékles, de a lényeg amit hallani kellene.... arról lövésem sincs.Adatai alapján a center egy pöttyet indulhatna lejjebről is mint 70Hz mondjuk úgy 55Hz mint a hátterei.Meg kellene hallgatnod mindenképpen.
Azt ajánlom ha teheted és persze helyed is van hátulra szintén álló "ládákat" vegyél.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Tapasztalt már valaki olyat,mert én igen,hogy pl. egy 23cm-es mélysugárzós
hangfalnak kisebb dobozmérettel méllyebb életszerűbb a hangja,mint egy 28 cm-es
nagyobb dobozméretűnek.
Mert én igen ,egy picit meg is döbbentem.
Nem jól fogalmaztam,de a csodálkozás maradt.
Nekem ez a kiszemeltem: http://www.netdepo.hu/mordaunt-short-av ... .html/hun/, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Ebből az összegből már lehet venni egy viszonylag normális szettet.Főleg akkor ha esetleg nem újat akarsz,mert ebben az esetben meglepően jókat lehet találni.Persze halgatózni érdemes, sőt kötelező mielőtt bármit is megvennél.Már csak azért is mert ízlések és fülelések igen nagyon eltérőek.A JBL jó választás lehet de bármi más aminek a hangját te magad jónak ítéled meg.
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Onkyo TX-SR607-es erősítőt. Ehhez szeretnék venni egy 5.0-ás hangfalrendszert. Úgy 230-240eFt-ból. 25nm a szoba. 80-20% a mozi-zene aránya, a mozi javára. Főleg akció, és kaland. Milyen hangfalrendszert ajánlanátok ehhez az erősítőhöz?
Ebből az összegből már lehet venni egy viszonylag normális szettet.Főleg akkor ha esetleg nem újat akarsz,mert ebben az esetben meglepően jókat lehet találni.Persze halgatózni érdemes, sőt kötelező mielőtt bármit is megvennél.Már csak azért is mert ízlések és fülelések igen nagyon eltérőek.A JBL jó választás lehet de bármi más aminek a hangját te magad jónak ítéled meg.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Tapasztalt már valaki olyat,mert én igen,hogy pl. egy 23cm-es mélysugárzós
hangfalnak kisebb dobozmérettel méllyebb életszerűbb a hangja,mint egy 28 cm-es
nagyobb dobozméretűnek.
Mert én igen ,egy picit meg is döbbentem.
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy Onkyo TX-SR607-es erősítőt. Ehhez szeretnék venni egy 5.0-ás hangfalrendszert. Úgy 230-240eFt-ból. 25nm a szoba. 80-20% a mozi-zene aránya, a mozi javára. Főleg akció, és kaland. Milyen hangfalrendszert ajánlanátok ehhez az erősítőhöz?
Legkiseb ajánlható szet hozzá a QLN Qbic vagy JBL ES. De Dalival is nagyon jól érzi magát,azzal zenei qualitását is meg tudja mutatni..
Sziasztok!
Kép: Epson
Vagy esetleg ez: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... iano-home/
Ez nagyon jó vételnek látszik.
Szerintem ha a QUAD hangja tetszett, ezt feltétlenül hallgasd meg.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Ha csak a hang számítana, akkor nagyon megváltozna a hangtechnikai biznisz!
Nagyon sok "noname" gyártó feljönne. Sőt egyes "kommersz" dobozok is népszerűvé válnának. Kibukna, hogy mennyi is volt a fejlesztés a pl. hangsugárzók terén az elmúlt évtizedekben.
- charlie-obrian
- V.I.P.

A fogyasztói döntés olyan bonyolult dolog, hogy már könyvtárnyi irodalom jelent meg róla, és hiszi, nem hisz (biztos vagyok benne, hogy nem fogja elhinni, amíg nem ássa mélyebben bele magát a témába), egy hangsugárzó megvételekor az összes többi szemponthoz képest eltörpül a hangminőség szerepe, noha szinte minden fogyasztó meg van győződve arról, hogy racionálisan, jelen esetben a hangminőség elsődleges figyelembevételével döntött, vagy fog dönteni. Tehát, a döntésünkkor közel sincs akkora szerepe annak, hogy emlékszünk-e a három héttel azelőtt hallott hangra, mint ahogy gondoljuk.
.
Na igen. Nagyon sokat számít pl az általános közvélemény, az illető nézetei, a hangsugárzó kinézete, és hogy mennyire neves a gyártó. Ha csak a hang számítana, akkor jó néhány kevéssé ismert gyártó azonnal népszerűsödne és versenybe kerülne (lehagyná) bejáratott nevekkel.
Be kell valljam, magamon is tapasztaltam hasonlót. Tudom a Bose-t nem kell sajnálni és általában megosztó, de gyakori a túlzott ellenszenv is irányában.
Az abszolút belépő szintű dobozaim közül eladtam egy pár Bose 205-öt, mert "kónuszos magassugárzó, nem igaz, hogy ez így jó sorolhatnám stb-stb", nade a hangja teljesen rendben volt (árához képest), sőt... mégis eladtam.
Érdemes szerintem ezen akciók között mazsolázni
Ugyanott akciós a System Audio is. Egy példa:
http://audiocentrum....m_Audio_Aura_60
Inkább mondjuk a Mantra 60-at kérdezném meg, hátha van még kedvezőbb áron bemutató darab.
Ezeket én is szívesen megfülelném.
Webáruház:
-
Vendég
Megnézném a Phonar Veritas P5-öt is, láttam akcióban mostanában, ha igazat irnak 299k az ára, ez is a kereten belül van és nem rossz
http://audiocentrum.hu/spd/unas_106453/ ... Veritas_P5
Ugyanott akciós a System Audio is. Egy példa:
http://audiocentrum.hu/spd/unas_165350/ ... io_Aura_60
Inkább mondjuk a Mantra 60-at kérdezném meg, hátha van még kedvezőbb áron bemutató darab.