Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzók

Moderátor: pj-

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 725
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pj- »

Még valami, a Duelundnak is van több kategóriában alkatrésze. Személy szerint én csak a VSF-et használtam, állítólag a CAST PIO egy másik külön világ (picit horror áron). S akkor még nem beszéltünk az ezüst fóliás kondikról

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Köszi! Akkor gyorsan még egy kérdés.....mivel ti is jól ismeritek a Mundorf alkatrészek lelkivilágát....
Kérdeztem a Krahling Zoli-tól,hogy vajon megéri-e a Duelund kondi....vagy maradjak a Mundorf Silver/Gold/Oil-nál...
Azt felelte,hogy valóban jobb de mivel kb négyszer annyiba kerül,nem biztos hogy megéri....(persze ez szubjektív)
Szerinte a legjobb ár/érték aránnyal bíró kondi a Mundorf Silver/Oil....

Nálatok is van favorit...?

Egyszerű válasz esetén: megéri
Ha bonylítanám a választ, akkor teljesen igaz, amit Ákos szokott mondani, ahol a Mundorf befejezi, ott kezdődik a Duelund.
Amenniyben ár/érték viszonylatában nézzük -szerintem!- megéri. Annyival többet hoz gyorsaságban, zeneiségben, felbontásban, stb, stb. Azt szoktam mondani, ha megengedhetem magamnak, s feltételezve, hogy egyszer érünk, akkor ennyi kijár az embernek.
S/G/O a készülékeinkben használom, s ott nagyon szeretem, hangváltóban nem annyira (illetve konkrétan ott nem).

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: violin »

Köszi! Akkor gyorsan még egy kérdés.....mivel ti is jól ismeritek a Mundorf alkatrészek lelkivilágát....
Kérdeztem a Krahling Zoli-tól,hogy vajon megéri-e a Duelund kondi....vagy maradjak a Mundorf Silver/Gold/Oil-nál...
Azt felelte,hogy valóban jobb de mivel kb négyszer annyiba kerül,nem biztos hogy megéri....(persze ez szubjektív)
Szerinte a legjobb ár/érték aránnyal bíró kondi a Mundorf Silver/Oil....

Nálatok is van favorit...?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Üdv!

Kérdezhetek....?   Az új,EVO szériás kondikat kipróbáltátok már....?
Azt írják róla,(az EVO Silver/Gold-ról) hogy felülmúlja a Supreme szériát.....

És csak felébe kerül! Bár igaz lenne...
Még a Jantzen-től is sokkal olcsóbb.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Üdv!

Szia!

Eddig az alap változatot próbáltam az EVO-ból (az picit jobb mint a sima Mcap és picit drágább is -milyen érdekes ).
Mostani szállítmánnyal érkezik EVO oil (nekem és egy srácnak, aki rendelt készülő hangfalába), minden képpen szándékomban van kipróbálni.
Azért az EVO S/G ára elég meredek szerintem, azt csak úgy próba képpen biztosan nem fogok rendelni.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: violin »

Üdv!

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

LXS folytatása következik.

Nagyjából leírtam a hangszórókat (azért képet teszek fel), s a dobozkonstrukcióról.

Áldom az eszemet, hogy külön dobozkába kerültek az egyes elemek, mert a készhangfal mozgatása nem kíván majd ember feletti erőt. Sokszor az a gond, hogytúl nehézre sikerül valami, aminek az utólagos emelgetése eléggé nyögvenyelőstud lenni. Ráadásul ha beindul a „vezérhangya” akkor könnyebb lesz majdátalakítani. Tehát akár más hangszóró készlettel is meg lehet építeni(természetesen más keresztváltóval).

Jöjjön az elektromos rész.
Ez 3 részből tevődik össze:
-csatlakozók
-keresztváltó
-belső kábelezés

Csatlakozók terén már az indulásnál eldöntöttem, hogy WBT hangfal aljzatokatfogok használni. Munkám során, több gyártó banán aljzatával dolgoztam, s úgyérzem, minőség szempontjából az egyik legjobb. Itt kellet először szembesülniazzal, hogy ha nem akarunk spórolni, akkor az ár eléggé el fog szaladni. Merthát a kínálatban 5-15 ezer között vannak ezek a szépségek. Arra jutottam, hogy azalap változatban „sima” verziókat építünk, míg az extrában a legjobbakat (WBTplatina).
Az egyes részek kapcsolatát Neutrik csatlakozókkal oldom meg (fotó) -ezen is agyaltam vagy 1 hónapot (melyik típus, stb).

Keresztváltó. Na itt szoktak a legtöbbet megspórolni a cégek. Keresztváltóhelyét jól fel lehet mérni a mellékelt fotón, így nem kell összezsúfolni azalkatrészeket. Mivel ragaszkodni szoktam elveimhez, ezért csak légmagostekercseket használunk, mégpedig Mundorf CFC szériát. Ellenállás terén szinténadott volt, hogy mit szeretnénk: Duelund. Mivel kevés kell belőle így aztgondolom, ilyen szintű hangfal megérdemli. Kondenzátor terén van „sajnos” egykis probléma. Olcsó és jó, na ilyen nincs. Van drága és még drágább, ami jó ésmég jobb. Tessék választani?!  Választottam, az extra változat Duelund-dal készül majd el, a „kisebb” pedig PIO és PP vegyesen (a gyártót ne is kérdezze senki).

Ígértem, hogy megírom, miért is fontos a magasnál a jó kondi. Amikor a próbadobozba beépítettem a Revelátort, akkor „csak” Mundorf Supreme kondival tudtamkipróbálni. Nem volt rossz, azonban valahogy úgy voltam vele, ennyi pénzértsokkal többet vártam. Sikerült kipróbálnom silver/gold-al (2 kategóriávalfelette van a Supreme-nek), s megdöbbentem. Annyi, de annyival több információ,finomság, sorolhatnám a jelzőket, jött ki a magasból, hogy teljesen elképedtem.Tehát visszaköszön, hogy a jobb és drágább alkatrész használata egy bizonyosszint felett –szerintem- kötelező.

Belső kábelezésnél Mundorf van, azon egyszerű oknál fogva, hogy jó. Bővebben is leírhatom, nagyon jó, igaz drága is.
Viszont itt teljesen azonos lesz a két verzió (sima és az extra) kábelezése.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Szia!
A csipogó az R2904? Tapasztalatod szerint meddig érdemes elmenni a váltó alkatrészek minőségével? Silver-gold-oil, vagy csak ezüst?

Szia!

Az attól függ 2 vagy 3 utas rendszerben gondolkodsz.
Mivel nálam 3 utas lesz, így 3kHz felett lesz a váltási freki.

A lehető legjobb minőségűt, majd azt is leírom miért -tanulságos volt-, de ne szaladjunk ennyire előre.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

No akkor, folytassuk.
A külön álló szekciók többek között a fejlesztési lehetőséget is magában rejti, tehát a későbbiekben a flexibilitás miatt akár egy újabb középsugárzóval is bővíthető. Így nem kell majd egy új hangfalat konstruálnunk.
A magas Scan-Speak Revelátor, az úgynevezett csöcsös kivitel. Rendkívüli jó hangszórónak tartom, viszont roppant háklis az elötte lévő alkatrészek minőségére.
A közép Accuton, 130mm-es kerámia. Ez zárt kivitelű dobozkában van középen. Fantasztikusan természetes tud megszólalni, ha megfelelően kiszolgálják.
Mélysugárzó Eton, 280mm-es. Reflexdobozban van, s a reflexcső (ami természetesen azonos alapanyagból készült, mint maga a doboz) lefelé irányul. Így akár relatíve kisebb szobában is elhelyezhető lesz a hangfal, viszont természetesen kicsit meg kell emelni.

A következő részben, a passzív keresztváltóról és annak felépítésről elmélkedek majd.

Szia!
A csipogó az R2904? Tapasztalatod szerint meddig érdemes elmenni a váltó alkatrészek minőségével? Silver-gold-oil, vagy csak ezüst?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

No akkor, folytassuk.
A külön álló szekciók többek között a fejlesztési lehetőséget is magában rejti, tehát a későbbiekben a flexibilitás miatt akár egy újabb középsugárzóval is bővíthető. Így nem kell majd egy új hangfalat konstruálnunk.
A magas Scan-Speak Revelátor, az úgynevezett csöcsös kivitel. Rendkívüli jó hangszórónak tartom, viszont roppant háklis az elötte lévő alkatrészek minőségére.
A közép Accuton, 130mm-es kerámia. Ez zárt kivitelű dobozkában van középen. Fantasztikusan természetes tud megszólalni, ha megfelelően kiszolgálják.
Mélysugárzó Eton, 280mm-es. Reflexdobozban van, s a reflexcső (ami természetesen azonos alapanyagból készült, mint maga a doboz) lefelé irányul. Így akár relatíve kisebb szobában is elhelyezhető lesz a hangfal, viszont természetesen kicsit meg kell emelni.

A következő részben, a passzív keresztváltóról és annak felépítésről elmélkedek majd.

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: petimre »

Gratula! bravo.gif

Kiváncsian várom a végeredményt!

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Hosszú hallgatás után, szeretnék pár előzetes információt feltölteni a célegyenesben lévő LXS (Scan-Spek, Accuton, Eton) hangfalunkról.
A tavalyi elképzeléseket "kicsit" felülírtuk, új dobozkonstrukció készült a hangfalhoz (képek). Talán látható, hogy minden egyes hangszóró külön dobozkát kapott (természetesen megfelelően merevítve és nyalánkságokkal körítve)
Mivel sürget az idő és a kíváncsiság, ezért várhatóan nem lesz mostanság furnérozva és kerekítve, az majd valamikor, talán ...
Mivel külön-külön helyezkedik el az egyes szekció, ezért hátul lesz "összekábelezve", oldható csatlakozókkal.
Az egész keresztváltó egy teljesen elkülönített részben kap helyett úgy, hogy bontható és cserélhető legyen, mivel kétféle kivitelben készül majd, a standard (normál) és egy speciális változatban.

Az ár a tervezethez képest magasabb lesz, viszont sokkal többet is fog nyújtani a hangfal.

A külön álló részeknek meg lesz az az előnye, hogy a hallgatási pozícióhoz megfelelően be lehet állítani -dönteni) az egyes részeket. Ez fontos döntés volt az újra tervezésnél, mivel észrevehetően változik a hangkép, attól függően, hogy milyen magasságban ülünk.

Folyt. köv.

kpista
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kpista »

"(egy kis hátfájással egyetemben)"

Hááááát, ezért gondolkodom én egy háttámlás, vállpántos, könnyű kivitelű fejhallgatóban...

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Új helyre költözött a hifim...

Még ipari fázisban a diffuzorok, de hatásosak...

A hang még bejáratós, még állítgatás alatt, de már most nagyon jó...

A hifiről büszkén mondom MADE IN HUNGARY.

Köszönet érte az Ethosz Bt-nek, s Valhalla Ákosnak.

Üdv.
Imi

Részemről a megtiszteltetés és köszönöm a bizalmat valamint a közös munkát.

A hangfal beállítás az átlagos sablonok alapján nem működik ennél a rendszernél, azon egyszerű oknál fogva, hogy open-baffle a felső rész, s a magas és a közép is sugároz hátrafelé.
Magyarán ezt szinte csak a tulaj tudja pontosan beállítani centiről-centire (egy kis hátfájással egyetemben) a saját ízlésének megfelelően.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 853

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Nagyon tetszik a rendszer, igényesen összeállított, szépen installált.
A szoba méretei nyílván behatárolják az elhelyezés lehetőségeit, de ügyesen meg lehet találni a legoptimálisabb pozíciókat.
Üdv

Üdv.
Imi

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

Vendég

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi a tippeket..

Igen oldalra csináltam 1,5 m magas elnyelőket 10 cm-es, 50-es sürüségű ásványgyapotból.. őszintés szólva sokat nem vettem észre a használatukkal, de még próbálgatom..

Igaz a hangfal elé tettem közvetlenül. a falhoz.

Üdv.
Imi

Szivacs jobb oldalra szerintem (nekem is az van), és a "tükrözési" pontra tedd..

petimre
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Köszi a tippeket..

Igen oldalra csináltam 1,5 m magas elnyelőket 10 cm-es, 50-es sürüségű ásványgyapotból.. őszintés szólva sokat nem vettem észre a használatukkal, de még próbálgatom..

Igaz a hangfal elé tettem közvetlenül. a falhoz.

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Üdv.
Imi

Finesse !

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Az oldalfalra is tegyél valami hangelnyelő anyagot, jobb lesz a tér, nem verődik vissza sallang.. nekem bevállt..

Szerintem túl közel van hozzá a jobb oldalon.

Vendég

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az oldalfalra is tegyél valami hangelnyelő anyagot, jobb lesz a tér, nem verődik vissza sallang.. nekem bevállt..

petimre
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Üdv.
Imi

Lyngdorf - AP Avanti I.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

Ok, ezt értem,de gondolom valamilyen gumi talp van a felső doboz alján.

A két rész közé adok egy relatíve rugalmas anyagot, azonban igazán az ügyfélnek magának kell kialakítania, hogy mi tetszik neki, mint amit Imi is írt. Ez nagyban függ a hangfalak elhelyezésétől, a zene hallgató ízlésétől, stb.

Amit elfelejtettem megadni az érzékenysége: 88,2dB

petimre
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzók

Szia,

Miért lenne gumi talp, majd vagy tüske, vagy grafit, vagy egyéb láb elcsatol az alsó doboztól. Amit a leendő vevő kíván.

De akár légpárna is lehet a két szekció között...

Üdv.
Imi

Lyngdorf - AP Avanti I.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Összeszereléskor, s utána is (amíg új tulaja nem lesz) a festés védelme érdekében van a két rész között ez az anyag.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Hangsugárzók

A dobozok közötti csomagolóanyag gondolom csak véletlen van ott.
Van valamilyen tüske,vagy valami más a két doboz között?

Összeszereléskor, s utána is (amíg új tulaja nem lesz) a festés védelme érdekében van a két rész között ez az anyag.

Lezárt

Vissza: “Ethosz Audio”