Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem érzékeny, 84-5dB körüli, de ez szub hangszóró, másra nem jó, a mélyátvitelhez pedig alacsony érzékenység kell.

Robe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Robe »

Köszönöm a válaszokat.
Azt nemtudjátok hogy a hangszóró milyen érzékenységgel rendelkezik?
Nehogy vami érzéketlen szutyok legyen mert ott az adatlam semmit se ír róla.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Igen ezt néztem én is, de a leg egyszerübb ha marad a duplázás.

Meg akkor nem kell vennie új erősítőt

Vendég

Hangsugárzó építés

Vagy illesztőtrafót neki.

Amúgy sem árthat a duplázás (bár ez sem a legjobb ötlet sorosan kapcsolva), mert a hangszóró érzékenysége elég alacsony.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia!

Nem igazán tesz jót a 4 Ohm- hangfal egy 8 Ohm-erősítőnek, nagyobb áramok folynak az reősítőben és nem erre az áramra van méretezve.
Az erősítő leégéséhez vezethet.
Az elenálás sem célravezető mert ha beteszed akkor a teljesítmény felét eldisszipálod az ellenálláson, aról meg nem is beszélve hogy jó nagy ellenállás kel.

A hangzás beli viselkedéséről már nem is beszélve.

Vagy az erősítőt vagy a hangfalat kelene cserélned.

Most nézem ha te csinálod a dobozt akkor meg kell duplázni a mély szekciót.

Robe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy 4 ohm-os hangszórót hajthatok-e egy csak 8 ohm-os erősítővel.
Pl ha egy 4ohm-os ellenállást a hangszóró eléteszek v nemtudom.
Valahogyan meglehet-e eoldani.
Köszönöm előre is a segítséget.

http://logotech.hu/index.php?module=ter ... 06&start=6
SONY 1-825-870
Erről a hangszóróról lenne szó

Robe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy 4 ohm-os hangszórót hajthatok-e egy csak 8 ohm-os erősítővel.
Pl ha egy 4ohm-os ellenállást a hangszóró eléteszek v nemtudom.
Valahogyan meglehet-e eoldani.
Köszönöm előre is a segítséget.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

A sonynál a szélesebb a +, az erősítő a nagy induktivitás miatt gerjed és kapcsol le, a magassal együtt nem fogja csinálni vszeg. A váltáshoz meg kellene mérnem, de eddig még nem tudtam rávenni magam, a beépítési átmérő miatt faragni kéne hozzá.

Köszönöm akkor ez oké volt és sajna a magassal eggyütt hallgattam és lekapcsolt az erősítő, de a hifivel fogom használni, viszont ezzel tudnék kezdeni valamit (nagy induktivitás)? vagy ilyen és kész? A váltóval nem variálok, marad a régi egy kondi a magas előtt azt annyi.

bogus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bogus »

Köszöntem!

Vendég

Hangsugárzó építés

A sonynál a szélesebb a +, az erősítő a nagy induktivitás miatt gerjed és kapcsol le, a magassal együtt nem fogja csinálni vszeg. A váltáshoz meg kellene mérnem, de eddig még nem tudtam rávenni magam, a beépítési átmérő miatt faragni kéne hozzá.

A reflexcső tömíthető, rögzíthető ezzel is: http://logotech.hu/index.php?module=ter ... csid=11012 Ha később még bontani kéne. Ha nem, be is ragasztható. Lényeg az, hogy a doboz ne szellőzzön mellette.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Jah, ha gyári az tényleg egyszerűbbé teszi a dolgot, én sima építési ragasztóval ragasztanám (mert van itthon), de szinte bármilyen ragasztó jó, ami fogja a fát és a műanyagot egyaránt. Ha szakboltba mész tuti ajánlanak valami jót, egy a lényeg szerintem, hogy a sűrűsége olyasmi legyen, mint a sziloplaszt-é, mert könnyeb vele dolgozni.

bogus

Hangsugárzó építés

Köszöntem!

A helyzet az, hogy nem írtam le rendesen a helyzetet.
Ez egy gyári doboz (Jamo Cornet 145), így gondolom relatíve nincs jelentős baj a méretezéssel (szerintem jó hangú kis doboz). Ám azt tapasztaltam, hogy különösebb erőlködés nélkül ki lehetne szedni a csövet. Ez gondolom nem jó.
Mintha valahol hallottam-olvastam volna, hogy a mély minőségére is hatással lehet (feszesség, kitudjami). Afféle kíváncsiságból kérdem... reménykedve.
Egyébként miféle ragasztó lenne megfelelő erre?

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Ragasztással rögzíthető, azzal kapcsolatban, hogy milyen rossz mellékhatások lépnek fel egy nem jól behangolt (túl hosszú vagy rövid vagy átmérőre nem megfelelő) rcső miatt kérdezz valakit aki ebben profibb nálam, de lehet portzaj (azt írod ezt nem tapasztalsz) és rossz frenkvenciaátvitel, nem hatékony alacsony frekvenciákon a doboz stb.

bogus

Hangsugárzó építés

Üdv!

Az iránt érdeklődnék (remélem jó helyen), hogy mit okozhat egy nem megfelelően rögzített reflex cső egy dobozban?
Én speciel hallható zajt (alacsony hangerőn) nem érzékelek, de mintha valahol egyéb hatást is emlegettek volna...

S mivel-hogyan lenne érdemes rendesen rögzíteni?

A segítségüket előre is köszönöm!

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Még egy kérdésem lenne, a sony 909 hszcsatijai közül melyik a +, én arra saccoltam, hogy a szélesebb, de ez csak az én észjárásom
A váltókérdés egyenlőre nem téma, mert a magas marad a régi ennek meg bőven jó a gyári megoldás. Csinálok hozzá egy előlapot aztán jöhet a hallgatózás, már leteszteltem így is és áráért egész meggyőző, csak a hm erősítőm nincs kibékülve vele,, vagy a hangszóróvédelem, vagy a az erősítő érzékel valamit, mert egy bizonyos hangerőszintél ledobja és kikapcsol, eddig ezt csak 4ohmos nagy teljesítményű hsz-val csinálta, de az csak kényszerpróba volt, hogy jó e a hsz, ott értettem is, de ez 6ohmos és nincs még olyan kitérése, ami indokolná a hsz túlterheltségét, sebaj, úgyis a hifihez csinálom, abban meg nincs védelem

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Mindenesetre ma összerakom a régi magassal és meglátom mit mutat, de fakó volt számomra régen is ezen javítanék kicsit ha lehet és kéne valami váltó is, mert a Sony 909 a közepet marhára kiemeli és visítozik, de ebben még láma vagyok, pont ezen a kisköltségvetésű projekten gyakorolnék.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Na igen, de ennyi erővel a vidi magas ami a Solo-ban van is jó még, mert csak a mély ment tönkre, akkor mi legyen hagyjam azt vagy szélessávú, vagy valami dóm? Bocs, hogy offollak

Vendég

Hangsugárzó építés

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

esetleg a PSS 6,5-es vagy a HD10-11 jöhet még szóba.

Eddig értem, innentől ezeket nem találom, mi a márka, vagy hol találom őket?
Üdv.

Vagy esetleg próbáljam összeereszteni egy szélessávúval, így lejjebb elválthatnám, hátha a 909 se brummog szépen 2000-3000Hz között.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hát jó kérdés. A kis méretű 102-es magas ehhez nem lesz jó, ide nagyobb kell, a 637 jelzésűvel valószínűleg megoldható. esetleg a PSS 6,5-es vagy a HD10-11 jöhet még szóba.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A 909-es sunyi talán elmenne a dobozban (szerintem reflexes volt az a B20 és B22-ből következtetve).

De lehet, hogy jobban járnál, ha keresnétek a raktárban két darab javított 16-17-18-as régi VT mélyközepet. 1500-1600-ért odaadják.

Továbbra is töröm a fejem a magason, de lehet megveszem azt az alu Sony-t, végülis jó lesz erre, csak akkor a következő, amihez teljesen láma vagyok, hogyan és hol váltsam el a 909-es mélyk-pel?? S O S

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Én ma vettem 2db Sony 909-es hsz-rót, 2600Ft.- tömör gyönyör
Tökéletes kiszolgálásban részesültem a Logotech Kft.-nél és nem mellékesen sok minden más is kapható ami az építkezők kedvére való lehet, természetesen minden a mi pénztárcáinkhoz méretezve, kellemesen csalódtam a látogatásom során. Még biztos visszanézek, kell valami magas is a Vidi-é helyett.

Robe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Köszönöm az infókat majd akkor vmeik sony-ból alkotok vmit.
üdv.Robe

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A 909-es sunyi talán elmenne a dobozban (szerintem reflexes volt az a B20 és B22-ből következtetve).

De lehet, hogy jobban járnál, ha keresnétek a raktárban két darab javított 16-17-18-as régi VT mélyközepet. 1500-1600-ért odaadják.

Köszönöm, ha ott leszek és szemmel,kézzel fogható dolgok lesznek előttem, majd csemegézek és meglátjuk. Magas téren tudnál esetleg valamit, az az igazság ilyen olcsón csak a Hivi T20 ugrik be, de nem baj, ha ennél is olcsóbb, vagy legalább jobb, inkább drágább katot szoktam figyelni.

Vendég

Hangsugárzó építés

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”