Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: tigris »

hellótok van egy yamaha rx-v765öm a Belálitásrol kérdeznék hogy lehet jól beállitani megéri e a bemérö mikrofonra bizni?

A mérőmiki sok olyan dolgot is betud állítani amit te füllel nem. Beméreted mikrofonnal és a hangsugárzóknak még kézzel utána tudsz hangolni, ha szükségét érzed. De nagyban függ a mikrofontól is, milyen minőség stb.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

ti hogy szoktatok és érdemes e a belálitó mikrofon állitásán változtatni?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: fater80 »

hellótok van egy yamaha rx-v765öm a Belálitásrol kérdeznék hogy lehet jól beállitani megéri e a bemérö mikrofonra bizni?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Hát úgy kb 140.000-et...

és milyen stereo erőlködőt vegyek?

140 körül használtan már olyan sztereót veszel, ami a nagyobb mozigépet is csunyán alázza zenei minőségben. Nem tudok neked ajánlani semmit, mert nem ismerem az ízlésed, nem tudom mit keresel, milyen hangot. De a kis Onkyodtól még egy 80 ezres sztereó is sokkal de sokkal jobb zeneileg...Pld egy NAd
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

D-MASTER
Isten Hozott! :)
Értékelés: -16

Hozzászólás Szerző: D-MASTER »

Hát úgy kb 140.000-et...

és milyen stereo erőlködőt vegyek?
TV: LG 46"; CD/DVD/BD Player: SONY Play Station3 + 3db 1,5Tb külső winchi; Erősítő: YAMAHA RX-V777; Hangfalak: Front JBL ES90 CH; SUB JBL ES150P CH; Surround JBL ES30 CH; Center JBL ES25C CH; Pioneer PLX-500K Vinyl
Tisztelettel: Kaczor Dávid

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
Van egy pár JBL ES90CH frontom, JBL ES30CH hátsókkal és a JBL ES25Centerrel és egy JBL E150P CH subom!
Most egy ONkyo Tx-sr605-tel hajtom...de nem úgy muzsikál zenén ahogy én azt elvárnám, nem rossz de tudom hogy ezek a ládák nem igy szólnak, ahogy az az Onkyo meglöki!...viszont a filmeken szerintem igen is odarakja magát!
Szeretném lecserélni az erőlködőmet egy H/K-ra vagy nem is tudom milyenre!
A segítségetek kellene hogy mire lenne érdemes lecserélnem az erősitőmet!

Előre is köszi

Ha csak a zenei hiányosság miatt tennéd, akkor ne cserélj. Zenére vegyél egy külön sztereó erősítőt, ahogy azt többen is tesszük a nagyobb mozigépek mellett is.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
Van egy pár JBL ES90CH frontom, JBL ES30CH hátsókkal és a JBL ES25Centerrel és egy JBL E150P CH subom!
Most egy ONkyo Tx-sr605-tel hajtom...de nem úgy muzsikál zenén ahogy én azt elvárnám, nem rossz de tudom hogy ezek a ládák nem igy szólnak, ahogy az az Onkyo meglöki!...viszont a filmeken szerintem igen is odarakja magát!

Előre is köszi

Mennyit szánsz a cserére?

D-MASTER
Értékelés: -16

Hozzászólás Szerző: D-MASTER »

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!

Előre is köszi
TV: LG 46"; CD/DVD/BD Player: SONY Play Station3 + 3db 1,5Tb külső winchi; Erősítő: YAMAHA RX-V777; Hangfalak: Front JBL ES90 CH; SUB JBL ES150P CH; Surround JBL ES30 CH; Center JBL ES25C CH; Pioneer PLX-500K Vinyl
Tisztelettel: Kaczor Dávid

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm,megnéztem.A 2-3 zóna off.Sajnos továbbra sincs hang. !36_7_11.gif
Javasoltak már resetet,de sajnos nem tudom hogy kell.

Talán így:

"To reset the AV receiver to its factory defaults,
turn it on and, while holding down the [VCR/DVR]
button, press the [ON/STANDBY] button. “Clear”
will appear on the display and the AV receiver will
enter Standby mode"

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: akimot11 »

Nézd meg nem kapcsoltad-e át véletlenül másik zonában! Az előlap mögött.Ha igen úgy kapcsol ki és újra használatkor azért nincs hang.

Köszönöm,megnéztem.A 2-3 zóna off.Sajnos továbbra sincs hang. !36_7_11.gif
Javasoltak már resetet,de sajnos nem tudom hogy kell.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Sziasztok!
A segítségeteket kérném!Van egy Onkyo 807-es erősítőm,ami már nem garanciális.Nemrégiben történt hogy miután bekapcsoltam,nem volt hang.A képpel semmi gond,a hang viszont eltűnt.
Miután az előlapon lévő főkapcsolóval ki-be kapcsoltam,újra lett hang.Ez így lett használva ezidáig,mikor is hiába kapcsolgatom semmire nem reagál.Teljesen néma maradt.Kihúztam a táp kábelt,cseréltem hdmi kábelt,ellenőriztem a beállításokat az erősítőn,a lejátszón.Semmi!Az erősítő ír egy hibaüzenetet:resolution error.
Mindent ellenőriztem ami az eszembe jutott,de sajnos nem jutottam elöbbre.Ha van valaki aki tud segíteni a problémámban,hálás lennék érte!
Köszönöm!

Nézd meg nem kapcsoltad-e át véletlenül másik zonában! Az előlap mögött.Ha igen úgy kapcsol ki és újra használatkor azért nincs hang.

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
A segítségeteket kérném!Van egy Onkyo 807-es erősítőm,ami már nem garanciális.Nemrégiben történt hogy miután bekapcsoltam,nem volt hang.A képpel semmi gond,a hang viszont eltűnt.
Miután az előlapon lévő főkapcsolóval ki-be kapcsoltam,újra lett hang.Ez így lett használva ezidáig,mikor is hiába kapcsolgatom semmire nem reagál.Teljesen néma maradt.Kihúztam a táp kábelt,cseréltem hdmi kábelt,ellenőriztem a beállításokat az erősítőn,a lejátszón.Semmi!Az erősítő ír egy hibaüzenetet:resolution error.
Mindent ellenőriztem ami az eszembe jutott,de sajnos nem jutottam elöbbre.Ha van valaki aki tud segíteni a problémámban,hálás lennék érte!
Köszönöm!

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Olyan erősítőt keress, amelyiken PRE OUT/MAIN IN lehetőség van.

...vagy legalább az egyik (MAIN IN) Egy gombnyomás és máris végfokként használhatod. Egy százasért már lehet ilyet kapni használtan.

h.tony
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: h.tony »

Szia!

Szerintem minimum Onkyo TX-SR608!

Köszönöm a gyors választ.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szia!

Szerintem minimum Onkyo TX-SR608!

Sziasztok!

Nagyon nem tudok dönteni....
Remélem ti tudtok segíteni.
Egy ilyet akarok venni: http://www.teufelaudio.co.uk/home-cinem ... -p600.html
De nem tudom mmilyen erősítő kellene hozzá.
Kérlek mondjatok valamit:)

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Első gazdi vagy? Merre van az erősítő helyileg?
Forrás nem lett elkavarva?

Igen,első gazdi.Hatvan mellett.Bár nem kötöttem át korábban,azért mindent újra átnéztem és stimmel.Bemenetet is váltottam,de ott sem szólal meg.....

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Sziasztok!
Köszönöm!

Első gazdi vagy? Merre van az erősítő helyileg?
Forrás nem lett elkavarva?

akimot11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
Köszönöm!

h.tony
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: h.tony »

Sziasztok!

Nagyon nem tudok dönteni....
Remélem ti tudtok segíteni.
Egy ilyet akarok venni: http://www.teufelaudio.co.uk/home-cinem ... -p600.html
De nem tudom mmilyen erősítő kellene hozzá.
Kérlek mondjatok valamit:)

sting 2

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Elégedett vok. Lehet ráállok az akusztikára is mert ott van lemaradás.

Ebben voltam en is par eve.
Azota nagyjabol kiepitettem a HM vonalat, hellyel-kozzel, tokeletes es a vegsokig kihegyezve.
A sztereo szint, eppen most van nalam feljebb leptetve, szinten a veglegeshez kozelitve.
Sokaig "en is azt hittem"..., aztan egyszer sikerult ratennem a kezem egy alap Marantz CD-re es Erositore, es azota tudom hogy rosszul hittem.
Nem szabad sajnalni az elsore soknak tuno osszeget a 2.0-ra, kesobb nagyon halas leszel erte.
Ja, es igen - lehet jokat sztereozni az 5.0 frontjain is...

sting 2

sting 2

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Teljesen egyetértek az előttem szólóval
Annyit hozzátéve, ha zenei hiánnyosságod van a sztereó erősítőket (70-150k között) csak a nagyon drága hm erősítők érik utól és azok közül sem minden márka, így mindenképp ez a jobb és még talán olcsóbb megoldás is, ha egy jó vételbe beleszaladsz.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Akkor azt tanácsolom, ami nálam is van, nevezetesen ruházz be egy main in-es sztereó erősítőre, hm-en kösd össze az Onkyoval, amúgy meg vagy hagyd ugyanúgy (nekem ez jött be), vagy hallgasd zenén kizárólag a sztereót. Hidd el, hogy jobban jársz, mintha lecserélnéd a hm erősítőt (tényleg tartom magam, hogy hm-en nagyon ott van már a 8-as széria is az Onkyoból)
Osu no seishin!

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Mire akarod használni? Zenére? Vegyél egy Nad v. Rotel sztereót. HM-re? Ebben az árszegmensben szerintem az Onkyonál nincs jobb és ez nem hype! Mivel nem vagy elégedett?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”