Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Meg ami szerintem a lényeg:
"Stereo Mode
Continuous Average Power (FTC)
65 Watts per channel, 20Hz?20kHz,
@ < 0.07% THD, both channels driven into 8 ohms"
Az az sztereó módban folyamatosan (!) leadott teljesítmény mind a két csatornát meghajtva 0,007% teljes harmónikus torzítás mellett átlagosan(!) 65 watt csatornánként 8 Ohm-ot meghajtva.
Vagyis ezt a vas folyamatosan tudja adni, de pillanatnyi teljesítménye e fölé is mehet. Magasabb torzítást megengedve valószínű nagyobb is lehet a teljesítménye.
De kérdem én, hogy normál otthoni körülmények között van szükség többre, mint 40-50 watt valós értékre?
(Az más kérdés, hogy sok gyártó ezt is úgy hírdetné, hogy 890 watt /6 azaz csatornánként 145 watt. És még nem is biztos, hogy ők lennének a leghazudósabbak a piacon. Viszont szerintem a H/K inkább azokat célozza meg, akik nem a marketingszámoknak akarnak hinni, anem a fülüknek.)
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
"Akkor még arról nem is beszéltünk hogy AB erősítő (hatásfok max 80-85%) vagy darlington tranyó max 95%"
Egy B osztályú erősítő hatásfoka, ha semmiféle veszteség sem keletlezik (ideális alkatrészek) 78,5%. Ennél jobbat semmilyen módon sem tudsz elérni ezzel a beállítással.
"Hidd el 6x40-et nem tud a 440-es yamaha"
Nem mértem meg. De valamelyik házimozis újság tesztjében megmérték. Egészen pontosan 39W-ot mértek, az összes csatornát hajtva.
sajti
Sztereó erősitők
igen erről volt már szó, és akkor én is kifejtettem, hogy a yamaha kb 40 wattot tud leadni csatornánként és ebben biztos vagyok, hogy azt eléri.
Sztereó erősitők
Had beszéljek haza: én is a H/K-t ajánlom. Zenében a frontoknak a külön táp, moziban a basszus menedzsment miatt nyújt többet szvsz mint a kategória társai.
Nekem amióta megvan, nagyon megszerettem és ha egy jótündér elém kerülni, hogy milyen 2x drágább receiverre cserélje ki, akkor is H/K lenne, csak felsőbb géposztály.
A Denonok hangja, bár kellemesen lágy, de szerintem kicsit a magasak felé húz. Nekem kiegyenlítettebbnek tűnik a H/K hangja.
Moziban egy normális szubbal a basszus menedzsment "csodákra képest". A szubot be tudod állítani, hogy pont akkor vegye át a feladatot a hangfalaktól amikor kell. Nem szorítkozol csak small és large beállításokra, vagy receiver leggyakrabban csak 1 vágási frekvenciájára, hanem külön a centerre a frontokra és a surroundokra megadhatod a vágást 5 Hz-es lépésenként (ha jól emlékszem) kb 30 Hz és 140 Hz között.
Szeteró zenénél (ha jól állítod be) akkor csak a külön táp és végfokok dolgoznak megkerülve a digitális jelátalakításokat. Erős tulzással lehetne az a marketing duma, hogy "sztereó erősítő a házimozi receiver mellé egy dobozba építve". Persze azért messze nem szól úgy, mint egy külön sztereó erősítő ebben az árkategóriában.
A gyári teljesítményértékektől ne félj. A harman/kardon köztudottan szerény ezen a téren. Elég inább csak a tápon meglesni a felvett teljesítményt. (A 230-asnál a táp 350 watt, a gyári specefikáció 6 x 50 illetve 2 x 60 watt)
Én úgy tudom a 350W csak sztereóra érvényes.
6 csatorna esetében a táp akár 890W ra is képes.
Vagy nem jól tudom?
Mert egyet biztosan...Egyedül a ROTEL és a H/K aki szerintem valós RMS teljesítményt ad meg a csatornákra.
A többi nagyít, főleg a yamaha és a denon, még a pineer, marantz is, nekem onkyo van, de az is közte szerepel.
Ha egyszer az van írva a seggére, hogy 350W, akkor akkora benne a trafó. Lehet, hogy egy-két (tized?)másodpercre lehet belőle kipréselni 890W-ot, de hosszú távon csak 350W érhető el. Nem véletlen, hogy az én Yamahám sztereóban lehozza a 2x110W-ot, de mind a 6 csatornát egyszerre hajtva csak 40W-ot tud....
sajti
Az enyém tud 6x45 kb szinuszosan
Arról hallottál hogy trafó hatásfok.EI vasmagnál max 75% a szekunder oldalra
Nameg hogy az erősítő mennyit fűt el. 5-15% minimum.
Akkor még arról nem is beszéltünk hogy AB erősítő (hatásfok max 80-85%) vagy darlington tranyó max 95%
Hidd el 6x40-et nem tud a 440-es yamaha.
Erről már volt vita itt. Ismét leírom, hogy egy tisztességesen kivitelezett legalább 100W-os trafó hatásfoka 90% körül van. Ha üresjáratban is búg, és/vagy melegszik, akkor az szarul van kivitelezve.
Tehát a Yamahánál a felvett 270W kb. 240 leadott wattnak felel meg. Ez oszlik meg a csatornák között. Egy trafót persze túl lehet terhelni rövid ideig, ezért aztán a dinamikus kimeneti teljesítmény nagyobb is lehet...
sajti
Sztereó erősitők
....Nekem is megvan az angol használatija a gépen.
Én nem vitatkozni vagy veszekedni akarok veled csak akkor melyik az igaz?
Gondoltam, hogy nem azt akarsz. Szerintem az a szám csak arra az elméleti felvehető maximuma szól, amíg feltöltődnek az üres kondenzátorok. Maradjunk csak a zenei teljesítményeknél a 6*50 wattot ténylegesen tudja
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Szerintetek ha a Marantz SR-4200 le akarom cserelni es max 150K tudok az ujra szanni, akkor milyet erdemes venni. Zenet hallgatok tobbet, de a mozi is fontos.
Egyaltalan van ertelme lecserelni szerintetek?
Sztereó erősitők
jó linket adtál meg mert abban benne van a 890W
Sztereó erősitők
Így elhiszem.De az angol használati útmutatóban nem ezt olvastam.
Ha tudod nézd meg.
Ott max 890W ad meg összes csatorna kihasználása esetén.
Szerintem összekevered valamivel. Ha gondold megnézem, ha megmondod hol van, mert elég vaskos kis könyv a használatija, de ha szeretnéd, akkor le is lehet tölteni: owner's manual
AVR 230 Audio/VideoReceiver
OWNER’S MANUAL
Technical Specifications
Audio Section
Stereo Mode
Continuous Average Power (FTC)
65 Watts per channel, 20Hz–20kHz,
@ < 0.07% THD, both channels driven into 8 ohms
5/7 Channel Surround Modes
Power Per Individual Channel
Front L&R channels:
50 Watts per channel,
@ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
Center channel:
50 Watts, @ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
Surround (L & R Side, Back) channels:
50 Watts per channel,
@ < 0.07% THD, 20Hz–20kHz into 8 ohms
Input Sensitivity/Impedance
Linear (High Level) 200mV/47kohms
Signal-to-Noise Ratio (IHF-A) 95dB
Surround System Adjacent Channel Separation
Analog Decoding 40dB
(Pro Logic, etc.)
Dolby Digital (AC-3) 55dB
DTS 55dB
Frequency Response
@ 1W (+0dB, –3dB) 10Hz–100kHz
High Instantaneous
Current Capability (HCC) ±30 Amps
Transient Intermodulation
Distortion (TIM) Unmeasurable
Rise Time 16 µsec
Slew Rate 40V/µsec**
FM Tuner Section
Frequency Range 87.5–108MHz
Usable Sensitivity IHF 1.3 µV/13.2dBf
Signal-to-Noise Ratio Mono/Stereo: 70/68dB (DIN)
Distortion Mono/Stereo: 0.2/0.3%
Stereo Separation 40dB @ 1kHz
Selectivity ±400kHz: 70dB
Image Rejection 80dB
IF Rejection 90dB
AM Tuner Section
Frequency Range 522–1611kHz
Signal-to-Noise Ratio 45dB
Usable Sensitivity Loop: 500µV
Distortion 1kHz, 50% Mod: 0.8%
Selectivity ±10kHz: 30dB
Video Section
Video Format PAL/NTSC
Input Level/Impedance 1Vp-p/75 ohms
Output Level/Impedance 1Vp-p/75 ohms
Video Frequency Response
(Composite and S-Video) 10Hz–8MHz (-3dB)
Video Frequency
Response (Component) 10Hz-30MHz (-3dB)
General
Power Requirement AC 220-240V/50Hz
Power Consumption 118W idle, 890W maximum
(6 channels driven)
Dimensions (Max)
Width 440mm
Height 165mm
Depth 382mm
Weight 12.4 kg
Nekem is megvan az angol használatija a gépen.
Én nem vitatkozni vagy veszekedni akarok veled csak akkor melyik az igaz?
Sztereó erősitők
Így elhiszem.De az angol használati útmutatóban nem ezt olvastam.
Ha tudod nézd meg.
Szerintem összekevered valamivel. Ha gondold megnézem, ha megmondod hol van, mert elég vaskos kis könyv a használatija, de ha szeretnéd, akkor le is lehet tölteni: owner's manual
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Had beszéljek haza: én is a H/K-t ajánlom. Zenében a frontoknak a külön táp, moziban a basszus menedzsment miatt nyújt többet szvsz mint a kategória társai.
Nekem amióta megvan, nagyon megszerettem és ha egy jótündér elém kerülni, hogy milyen 2x drágább receiverre cserélje ki, akkor is H/K lenne, csak felsőbb géposztály.
A Denonok hangja, bár kellemesen lágy, de szerintem kicsit a magasak felé húz. Nekem kiegyenlítettebbnek tűnik a H/K hangja.
Moziban egy normális szubbal a basszus menedzsment "csodákra képest". A szubot be tudod állítani, hogy pont akkor vegye át a feladatot a hangfalaktól amikor kell. Nem szorítkozol csak small és large beállításokra, vagy receiver leggyakrabban csak 1 vágási frekvenciájára, hanem külön a centerre a frontokra és a surroundokra megadhatod a vágást 5 Hz-es lépésenként (ha jól emlékszem) kb 30 Hz és 140 Hz között.
Szeteró zenénél (ha jól állítod be) akkor csak a külön táp és végfokok dolgoznak megkerülve a digitális jelátalakításokat. Erős tulzással lehetne az a marketing duma, hogy "sztereó erősítő a házimozi receiver mellé egy dobozba építve". Persze azért messze nem szól úgy, mint egy külön sztereó erősítő ebben az árkategóriában.
A gyári teljesítményértékektől ne félj. A harman/kardon köztudottan szerény ezen a téren. Elég inább csak a tápon meglesni a felvett teljesítményt. (A 230-asnál a táp 350 watt, a gyári specefikáció 6 x 50 illetve 2 x 60 watt)
Vagy nem jól tudom?
Mert egyet biztosan...Egyedül a ROTEL és a H/K aki szerintem valós RMS teljesítményt ad meg a csatornákra.
A többi nagyít, főleg a yamaha és a denon, még a pineer, marantz is, nekem onkyo van, de az is közte szerepel.
Ha egyszer az van írva a seggére, hogy 350W, akkor akkora benne a trafó. Lehet, hogy egy-két (tized?)másodpercre lehet belőle kipréselni 890W-ot, de hosszú távon csak 350W érhető el. Nem véletlen, hogy az én Yamahám sztereóban lehozza a 2x110W-ot, de mind a 6 csatornát egyszerre hajtva csak 40W-ot tud....
sajti
Az enyém tud 6x45 kb szinuszosan
Arról hallottál hogy trafó hatásfok.EI vasmagnál max 75% a szekunder oldalra
Nameg hogy az erősítő mennyit fűt el. 5-15% minimum.
Akkor még arról nem is beszéltünk hogy AB erősítő (hatásfok max 80-85%) vagy darlington tranyó max 95%
Hidd el 6x40-et nem tud a 440-es yamaha.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
aztmondták, hogy pont ez a határ a 150e Ft... de már ez is olyan sok 220é akciósan adják a pio vx3-asát... uccsó uniós darab
Vedd meg a nagy Pio-t.
Állítólag igen jó házimozi vas, minden féle kütyü-mütyüvel, tekintélyes megépítéssel, méretes táppal ( talán 600W, vagy valami ilyesmi ), 3 ÉV GARANCIÁVAL! A házimozi világában ez utóbbinak nagyobb jelentősége van, mint gondolnád!
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Sztereó erősitők
350 watt mindenestől, tokkal vonóval. Ennyi a tápja:
Így elhiszem.
De az angol használati útmutatóban nem ezt olvastam.
Ha tudod nézd meg.
Sztereó erősitők
aztmondták, hogy pont ez a határ a 150e Ft... de már ez is olyan sok
220é akciósan adják a pio vx3-asát... uccsó uniós darab
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sztereó erősitők
parasztvakítás rulez
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sztereó erősitők
Nekem a 440-es a reklám szerint 6*110W-os, de a kezelési szerint csak 6*65W....
sajti
de az is 390W és ha jól emléxem 270-es táp van benne.
közben meg is néztem:
DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): Main Channels 110W + 110W / Center Channels 110W / Rear Channels 110W + 110W / Rear Center Channels 110W
Power Consumption: 270 W
Ezt mondom én is!
Én nekem csak tényleg azzal van bajom hogy a legtöbb gyártó dobálódzik a szinuszos teljesítmények adataival, inkább minthogy lemérné.
Sztereó erősitők
Nekem a 440-es a reklám szerint 6*110W-os, de a kezelési szerint csak 6*65W....
sajti
de az is 390W és ha jól emléxem 270-es táp van benne.
közben meg is néztem:
DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): Main Channels 110W + 110W / Center Channels 110W / Rear Channels 110W + 110W / Rear Center Channels 110W
Power Consumption: 270 W
Sztereó erősitők
Ezzel vitatkoznék..
mégpedig miben?
Abban hogy például 440W tápból hogy jön ki 7x125W rms?(yamaha rxv 750)
De mondhatnám az enyémet is 550w tápból 6x110W rms!(onkyo 601)
Igaz ez egy meghajtott csatira vonatkozik általában, és nem sz összes meghajtott csatornára.
Általában két meghajtott csatornára adják meg az elérhető teljesítményt. De érdemes a használati hátsó felében található műszaki adatokat is megnézni. Az ott közölt adatok általában sokkal közelebb vannak a valósághoz. Nekem a 440-es a reklám szerint 6*110W-os, de a kezelési szerint csak 6*65W....
sajti
Sztereó erősitők
Ezzel vitatkoznék..
mégpedig miben?
Abban hogy például 440W tápból hogy jön ki 7x125W rms?(yamaha rxv 750)
De mondhatnám az enyémet is 550w tápból 6x110W rms!(onkyo 601)
Igaz ez egy meghajtott csatira vonatkozik általában, és nem sz összes meghajtott csatornára.
Sztereó erősitők
Vagy nem jól tudom?
sajti
Sztereó erősitők
re all!
utolsó kérdés
voltam a boltban, s egy Pioneer 912-es 99e Ft ekksön-ben, de holnap érkezik
Denon 2105-ös 145e Ft-ért.
Yamahákról lebeszéltek,
s még az onkyo 601-es maradt:)
melyik ?
A füledet kérdezted már?
Ehhez én is csatlakoznék! Mindegy, hogy mi mit ajánlunk, Te fogod hallgatni, ezért mindeféleképpen hallgasd meg őket mielött döntesz!
Sztereó erősitők
Ezzel vitatkoznék..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Sztereó erősitők
Vagy nem jól tudom?
Sztereó erősitők
namármost 2-elé húz a vélemény
Sztereó erősitők
re all!
utolsó kérdés
voltam a boltban, s egy Pioneer 912-es 99e Ft ekksön-ben, de holnap érkezik
Denon 2105-ös 145e Ft-ért.
Yamahákról lebeszéltek,
s még az onkyo 601-es maradt:)
melyik ?
A füledet kérdezted már?