Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Házimozi erősítők, processzorok

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Amikor a hm erősítőn állítod a hangerőt, akkor a pre out szintje is változik és a sztereó erősítőn keresztül, a front hangsugárzók hangereje is. Ki kell sakkozni, hogy a sztereó erősítőt, mekkora hangerőre kell állítani ahhoz, hogy a rendszer jól szóljon. Ez után, minden egyes mozizáskor, ugyanoda kell állítani.

Mindezt nagyban segíti a mikrofonos kalibrációs rendszer is, így 3/4-re tekerve a sztereót a hm erősítő a saját hangerejéhez állítja a frontokat, de csak ha azzal használja az adott felhasználó a rendszert (mármint a mérőmikivel), mert van amikor jobb az egyéni beállítás, ez a macerásabb, de ezt már hallottam olyantól aki így használja és azt mondta türelemjáték, de megoldható, hisz neki is sikerült.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Auxra még nem raktam, csak main in-re, azt spéci nem is tudom, miért lenne jobb auxon mint main in-en??? Lehet, hogy azért teszek majd egy próbát.

Ha AUX-ra rakod, próbáld ki brutálisabb hangerőn. Én azt tippeltem, hogy olyankor lesznek furcsaságok.

Ha viszont nincs különbség, akkor ahogy szabo_pitty írta, a sztereóra lehet kötni a CD lejátszót mondjuk és nem kell átvezetni a HM erősítőn.

Vendég

Amikor a hm erősítőn állítod a hangerőt, akkor a pre out szintje is változik és a sztereó erősítőn keresztül, a front hangsugárzók hangereje is. Ki kell sakkozni, hogy a sztereó erősítőt, mekkora hangerőre kell állítani ahhoz, hogy a rendszer jól szóljon. Ez után, minden egyes mozizáskor, ugyanoda kell állítani.

Akkor mind ugyanazt mondjuk szerencsére!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Auxra még nem raktam, csak main in-re, azt spéci nem is tudom, miért lenne jobb auxon mint main in-en??? Lehet, hogy azért teszek majd egy próbát.
Osu no seishin!

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 289

Hozzászólás Szerző: st81 »

És ha hangfal átkapcsolót használnál? Talán ez befolyásolná legkevésbé negatív irányban a hangot.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Na erről beszélek én, örülök, hogy nem feltétlenül hülyeség amire gondolok

Csak még annyit kérnék, hogy azt is írd be, tudja vezérelni a hangerőt a hm erősítő a sztereón mozi közben? Csak, hogy megnyugodjunk, persze szerintem tudja, de fő a biztonság, hiszen senkinek nem adunk tanácsot amíg nem 110%

Hát azok a hm vasak amik igazán kiváltanak egy sztereót, olyan áron kaphatók, hogy aki olyat vesz annak úgyis van pénze külön sztereóra, de valójában a hm erősítők sztereó tudása sosem kerül egy szintre a sztereó erősítőkével, hiszen hiába veszek 3 millióért hm vasat, annyiért jobb sztereó erősítőt adnak, biztos van egy szint ami felett már minden mindegy, de az meg halandó embereknek elérhetetlen szerintem.

Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Éljen a hangos gondolkodás, csak az utcán ne nagyon csináljuk, hátha ránkterítenek egy kényszerzubbonyt
Ezért van a fórum, ha itt h@lye vagyok csak röhögnek rajtam

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Lehet, hogy félreérthető voltam.
Azt írtam, hogy persze működik és egy megoldás, de a mozit úgy állítod be, hogy veszel egy hangerő-szintet a sztereó erősítőn. Így állítod be a hangfalakat.
Utána ha sztereózol, akkor a sztereón állítod a hangot. Ha megint mozizol, akkor vissza kell tekerni az eredeti beállításba. Nekem ez már macerás. Lehet, hogy tévedek!

A hangerő pedig szerintem érdekesen alakul. Ha csak a HM erősítőt használnád és jó hangosra felvennéd a hangerőt, nem vagyok benne biztos, hogy az AUX bemenetes megoldással ugyanazt a szintet kapod meg. Ahogy írtam az AUX bemenetet nem a PRE OUT jelre találták ki, ami szerintem nagyobb hangerő szinteknél jelentkezik.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk a C372-es NAD hogyan szól akkor, ha az AUX bemenettel, vagy ha a MAIN IN bemenettel kötjük össze.

Engem is érdekel a dolog, szerintem nem baj, ha hangosan gondolkodunk akkor sem, ha nem tudjuk kipróbálni.

Amit írtál, azzal teljesen egyetértek. A HM vasak nem tudják a sztereót kiváltani. De ez azért függ attól is, hogy mit hallgatunk. Átlag felhasználásra, mondjuk olyannak, aki zenei téren "mindenevő" és klasszikus zenét nem hallgat szerintem simán el lehet éldegélni egy HM sztereó teljesítményével.

Egyről beszélünk, ha a hm vassal őssze van kalibrálva a sztereó erősítő (pl.:aux-on), aminek a hangerőszabályzója 3/4-en van akkor úgy használod mozin és sztereóra lecsavarod, ez egy távos sztereónál mégis kevesebb, mint egy main in-en bekötött végfokként használt sztereón átdugdosni mindent ha cd-t akarsz hallgatni, de természetesen osztom a véleményt egy végfok, vagy végfokként használt erősítő a legmegfelelőbb erre.

Egyetértek a hm erősítők is igen kellemes sztereóra képesek, sőt, csak nagyon sokba kerül ami ilyen és nem feltétlenül kell mindenkinek mozin az a tudás amit ezek tudnak, úgyértem, nekem jó lenne egy olyan sztereó hang amit egy proci végfok páros tud, vagy olyasmi mint a tiéd, esetleg Nad, Arcam,Rotel, de nincs szükségem ekkora mozira, így jobbanjárok egy 100-150k közötti mozivassal (használt) és egy 80-130k körüli sztereó erősítővel (használt), mivel a 250k-s hm gépeket azért meg-megverik a 100k-s sztereók, ha van tisztelet a kivételnek. Az viszont kérdés kinek kell a macera +egy hangfal? vagy dugdosni a banándugót? vagy csak egy rendszer meg egy doboz sör.

Vendég

Lehet, hogy félreérthető voltam.
Azt írtam, hogy persze működik és egy megoldás, de a mozit úgy állítod be, hogy veszel egy hangerő-szintet a sztereó erősítőn. Így állítod be a hangfalakat.
Utána ha sztereózol, akkor a sztereón állítod a hangot. Ha megint mozizol, akkor vissza kell tekerni az eredeti beállításba. Nekem ez már macerás. Lehet, hogy tévedek!

A hangerő pedig szerintem érdekesen alakul. Ha csak a HM erősítőt használnád és jó hangosra felvennéd a hangerőt, nem vagyok benne biztos, hogy az AUX bemenetes megoldással ugyanazt a szintet kapod meg. Ahogy írtam az AUX bemenetet nem a PRE OUT jelre találták ki, ami szerintem nagyobb hangerő szinteknél jelentkezik.

Arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk a C372-es NAD hogyan szól akkor, ha az AUX bemenettel, vagy ha a MAIN IN bemenettel kötjük össze.

Engem is érdekel a dolog, szerintem nem baj, ha hangosan gondolkodunk akkor sem, ha nem tudjuk kipróbálni.

Amit írtál, azzal teljesen egyetértek. A HM vasak nem tudják a sztereót kiváltani. De ez azért függ attól is, hogy mit hallgatunk. Átlag felhasználásra, mondjuk olyannak, aki zenei téren "mindenevő" és klasszikus zenét nem hallgat szerintem simán el lehet éldegélni egy HM sztereó teljesítményével.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Én, kezdettől fogva így használom a rendszeremet. Házimozi erősítő pre outja, a sztereó erősítő aux bemenetére van kötve. Semmilyen hátrányát nem hallom. Sztereó forrásaim, csak a sztereó erősítőre vannak rákötve, így sztereó módban, a házimozi erősítő be sincs kapcsolva.

A pre out kimenetet, elvileg, végfokra kellene kötni, de így is tökéletes. Nálam, az volt a szempont, hogy amikor CD-t hallgatok, akkor ne egy házimozi erősítő hajtsa a hangfalakat, hanem egy sztereó. Az én házimozi erősítőm, még nem az a kategória, amely kivált egy sztereó erősítőt.

Csak még annyit kérnék, hogy azt is írd be, tudja vezérelni a hangerőt a hm erősítő a sztereón mozi közben? Csak, hogy megnyugodjunk, persze szerintem tudja, de fő a biztonság, hiszen senkinek nem adunk tanácsot amíg nem 110%

Hát azok a hm vasak amik igazán kiváltanak egy sztereót, olyan áron kaphatók, hogy aki olyat vesz annak úgyis van pénze külön sztereóra, de valójában a hm erősítők sztereó tudása sosem kerül egy szintre a sztereó erősítőkével, hiszen hiába veszek 3 millióért hm vasat, annyiért jobb sztereó erősítőt adnak, biztos van egy szint ami felett már minden mindegy, de az meg halandó embereknek elérhetetlen szerintem.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Ez igaz, szerintem is, de ez annyiban befojásolhatja, hogy kisebb hangerőbeállításnál esetleg már nagyobb hangerőn szól, mint a végfokbemeneten tenné, ettől szerintem használható és amennyiben direkt módban használjuk a sztereó erősítőt nem hiszem, hogy sokat kéne belepiszkálnia a bejövő jelforrás megszólaltatásába, persze nem ez a legjobb megoldás, de ha nincs pénz drágább erősítőre.

Kérdés valójában, mennyivel magasabb szintű jelet küld pre out-on a hm erősítő, mint mondjuk egy cd, de szerintem nem sokkal magasabb, vagy ugyanaz.

Mindenesetre kéretik ezzel kapcsolatban a tisztánlátás végett egy ebben gyakorlott fórumtárs szíves segítségünkre lenni és tapasztalok alapján kivesézni a dolgot.

Sziasztok!

Én, kezdettől fogva így használom a rendszeremet. Házimozi erősítő pre outja, a sztereó erősítő aux bemenetére van kötve. Semmilyen hátrányát nem hallom. Sztereó forrásaim, csak a sztereó erősítőre vannak rákötve, így sztereó módban, a házimozi erősítő be sincs kapcsolva.

A pre out kimenetet, elvileg, végfokra kellene kötni, de így is tökéletes. Nálam, az volt a szempont, hogy amikor CD-t hallgatok, akkor ne egy házimozi erősítő hajtsa a hangfalakat, hanem egy sztereó. Az én házimozi erősítőm, még nem az a kategória, amely kivált egy sztereó erősítőt.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Orulok, hogy elindithattam a lavinat
Mivel kezdo hifista (hazi-mozista) vagyok ezert azt is elmondhatna valaki, hogy a HM pre out jelet ha nem a stereo vonal bemenetere koti akkor hova lehet meg?

Miben kulonbozne ha nem stereo erosito lenne a pre out frontokra kotve hanem egy vegfok?

elore is koszi
udv
Laci

Vannak olyan sztereó erősítők amik a hátsó csatlakozók altal (pre out/main in) szétválaszthatók előfokra és végfokra.
Pl.: Nad 325BEE-től fölfelé

http://www.canuckaudiomart.com/view_ima ... id=2861892

A belinkelt képen fent említett pre out és main in között látható tüskék eltávolításával használható az erősítő végfokként, előerősítőként.

Vendég

Orulok, hogy elindithattam a lavinat
Mivel kezdo hifista (hazi-mozista) vagyok ezert azt is elmondhatna valaki, hogy a HM pre out jelet ha nem a stereo vonal bemenetere koti akkor hova lehet meg?

Miben kulonbozne ha nem stereo erosito lenne a pre out frontokra kotve hanem egy vegfok?

elore is koszi
udv
Laci

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a hangerőszint másképp változik az AUX bemeneten.
Plusz az AUX-ot nem PRE OUT jelre készítették, a hangot ez igencsak leronthatja. A jelentése is elő-erősített kimenet.

Ez igaz, szerintem is, de ez annyiban befojásolhatja, hogy kisebb hangerőbeállításnál esetleg már nagyobb hangerőn szól, mint a végfokbemeneten tenné, ettől szerintem használható és amennyiben direkt módban használjuk a sztereó erősítőt nem hiszem, hogy sokat kéne belepiszkálnia a bejövő jelforrás megszólaltatásába, persze nem ez a legjobb megoldás, de ha nincs pénz drágább erősítőre.

Kérdés valójában, mennyivel magasabb szintű jelet küld pre out-on a hm erősítő, mint mondjuk egy cd, de szerintem nem sokkal magasabb, vagy ugyanaz.

Mindenesetre kéretik ezzel kapcsolatban a tisztánlátás végett egy ebben gyakorlott fórumtárs szíves segítségünkre lenni és tapasztalok alapján kivesézni a dolgot.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Sajna nincs pre out kimenet a hm erősítőmön, mert már pontot tettem volna a végére. Valaki aki sztereó vassal hajtja a frontokat a hm erősítőn keresztül írja be mi a helyzet akkor, ha a szetreón sima vonalbemenetre köti a hm vas pre out-ját.

Elképzelésem szerint, ha a hm erősítők pre out-je egy előerősített kimenet ami kezeli egy végerősítő hangerőszabályzását, akkor egy nem szétválasztható sztereó erősítő vonalbemenetén is kezelnie kell a hangerőt, ahogyan azt pl.: egy cd lejátszó is teszi. Vagy? Javitsatok ki!

Vendég

Értem én jobb egy olyan sztereó ami különválasztható elő-végfokra, vagy egy végfok, de:
Kérdés, miért, ilyenkor nem szabályozza a Nad bemenetén a hangerőt, ha cd-re kötöm be? ha a végfokot állítja ezt nem kéne? vagy most akkor mi?

Szerintem a hangerőszint másképp változik az AUX bemeneten.
Plusz az AUX-ot nem PRE OUT jelre készítették, a hangot ez igencsak leronthatja. A jelentése is elő-erősített kimenet.
Sajnos csak találgatok, mert nem próbáltam.

Leoneottiz C372-es erősítőt használ.

Vendég

hat nem tudom....elbizonytalanodtam

azt hittem, hogy a marantz csak kuldi a jelet es a nad feldolgozza....

kivancsi lennek leoneottiz forumtars ezt mikeppen oldja meg....
azert koszi a valaszokat!!
udv
Laci

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Így megoldható. De érdemes így csinálni?
Ilyen esetben mozira használhatatlan a rendszer, mert a hangerőt tényleg a NAD-on is állítani kell.

Értem én jobb egy olyan sztereó ami különválasztható elő-végfokra, vagy egy végfok, de:
Kérdés, miért, ilyenkor nem szabályozza a Nad bemenetén a hangerőt, ha cd-re kötöm be? ha a végfokot állítja ezt nem kéne? vagy most akkor mi?

Vendég

Én azt mondom a Marantz pre out-ja menjen a Nad aux-ba és a lejátszódon amennyiben van sztereó vonalkimenet az menjen a Nad cd-be így jobb lesz a sztereód, mintha átvinnéd az erősítőn, valószínűleg, de érdemes azt is meghallgatni, hogy milyen ha átküldöd, milyen lejátszód/id vannak?

Így megoldható. De érdemes így csinálni?
Ilyen esetben mozira használhatatlan a rendszer, mert a hangerőt tényleg a NAD-on is állítani kell.
Mindkét erősítő teljes elektronikája beleszól a hangba és szerintem sokkal jobb nem lesz, mint csak a Marantz-cal.

Talán egy sima sztereó végfok jobb megoldás lenne.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Szia,

van egy onkyo bdsp807, de ezt nem hasznalom csak mozira.
A marantz usb bemeneterol hallgatok flac-t egyenlore.

udv
Laci

Pedig az jó vas, lehet, hogy jobban szól sztereóban a Nad-dal, mint a Marantz, de ha nem akarod kiírogatni a zenéket, marad a Marantz+Nad. Egy próbát majd megér, csak van egy CD otthon

Vendég

Szia,

van egy onkyo bdsp807, de ezt nem hasznalom csak mozira.
A marantz usb bemeneterol hallgatok flac-t egyenlore.

udv
Laci

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Szia,

Ezt nem ertem.
A marantzon van pre out a frontokra.
Nem azt kotom be a nad disc/cd in-be?
udv
LAci

Én azt mondom a Marantz pre out-ja menjen a Nad aux-ba és a lejátszódon amennyiben van sztereó vonalkimenet az menjen a Nad cd-be így jobb lesz a sztereód, mintha átvinnéd az erősítőn, valószínűleg, de érdemes azt is meghallgatni, hogy milyen ha átküldöd, milyen lejátszód/id vannak?

Vendég

Szia,

Ezt nem ertem.
A marantzon van pre out a frontokra.
Nem azt kotom be a nad disc/cd in-be?
udv
LAci

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

A NAD 315-öt nem tudod a Marantz után kötni. Ha jól emlékszem nem választható szét elő-végfokra.

Ez így van, de ebben az esetben, ha egy sima vonalbemenetre köti a Marantz pre out FL és FR-jét, akkor szólni fog az és még mindig a Marantz fogja állítani a hangerőt, csak előtte össze kell lőni a két erősítőt, ezt lehetőleg elég közel az általában hallgatott hangerőn érdemes, vagy nem?

Vendég

Sziasztok.

Par dologban kernem a segitsegeteket!
Van egy marantz 5006 erositom. Altalaban flacot hallgatok usb-rol (kulso dacom (meg) nincs).
Most elado egy nad 315bee stereo amit szivesen a marantz moge kotnek.
-Erezheto lenne stereoban a javulas?
-A velodyne melyladam jelenleg nem hangfalszinten van bekotve, viszont ha ugy kotnem akkor az audyssey kalibralasnal az nem zavarna be a frontoknal?
-Ha a frontokat a nadra kotnem akkor a marantz is szabalyozhatja a hangerot vagy csak a nad?

koszi
udv
Laci

A NAD 315-öt nem tudod a Marantz után kötni. Ha jól emlékszem nem választható szét elő-végfokra.

A NAD C372 már jó megoldás.
Olyan erősítőt keress, amelyiken PRE OUT/MAIN IN lehetőség van.

"Hangfal szinten" nem jó bekötni ilyen esetben a subot. Azt a házimozi sub out kimenetére kell dugni mindenképpen.
A hangerőt pedig a Marantz szabályozza.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”