Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Bocs, de főleg utólag ne a mi véleményünkre adj, inkább a füledére. Neked tetszik? Mert akkor nincs értelme váltani. A HK-k nem annyira a zeneiségükről híresek mondjuk. Hallottam 1200-es Yamahát, pure directben nagyon rendben volt a hangja zenén.
Osu no seishin!

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: harvester »

Sziasztok!

Vettem egy Harman Kardon AVR 330 erőlködőt eBay-en, van esetleg róla valami vélemény? Sok zenét hallgatok, nem csak filmezésre kell.. Ajánlottak egy Yamaha RX-V1200-ast is, ha nem válik be, lecserélném valszeg arra.
4db System Fidelity SF-2030-asom van állványon + hozzájuk való center.
A 2 frontot és centert majd zeneibbre cserélném (akár állóra is, de alul nem lehet hangfalselyem macska miatt), mit ajánlanátok 100eFt-ig (főleg használtat)? Sajnos panel-nappali, 6m-es fal előtt lennének, 6x3,5m-es kb a szoba.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezen én is sokat rágtam már magam.Vajon valóban odateszik-e még mindíg úgy magukat a gyártók,vagy csak a haszonszerzés ami fontos nem tudom. A High-end szegmensben ez nem kérdés szerintem,de az alatt lehetséges. Vagy arra hajaznak,hogy úgyis hamar túlad rajta a felhasználó,a folyamatosan gyors fejlődés és újítás miatt? Ki az aki ma 10-15 évig él együtt egy HM erősítővel? Mondjuk ez is függvénye annak ki milyen értékű,nívójú berendezést használ. Egy 60 ezer ft-os receiver biztos nem kell ennyi ideig senkinek. Talán egy -két év..Addig meg kibírja.

Azt láttam régebben hogy a gyártóknál a "Ki bír nagyobb és jobb cuccot csinálni" teória volt az elsődleges,ma ez kezd összemosódni. A HD korszak is felnyitotta új cégek szemét is. Pl Dune,Popcorn,stb... Ez lehet nem ide tartozik,de töprengtem már rajta miért nem látok befutott gyártókat médialejátszót gyártani? Pl Rotel,NAD,vagy Onkyo,vagy Denon,Pioneer,Yamaha,stb... Rakás idétlen nevezetű médiapléyert látni és ezek gyártóinak nincs is múltjuk,arculatuk sem. (Ha tévedek,kérlek nézzétek el) Az Oppo már bizonyított és a Dune is.Sok jó készülékkel,de a nagy nevek miért nem?

Igazad van! Egyébként én azt nem értettem sohasem, hogy egy nagy gyártó elkészített egy jó hangú készüléket 2005 környékén, amibe tényleg minden tudását beleadta és ezután a mérnökök megkapták a feladatot, hogy itt a HD korszak, nosza csináljatok HD-s vasat kevesebb pénzért!

Mi történt akkor, amikor először bemutatták a gyári tesztelőknek, vagy a főnökségnek?
Gondolom hallották, hogy nem az igazi!

A nagy gyártók tagjai a filmes lobbinak, inkább szerintem itt lehet az okokat keresni.
Így is nehezen fogynak a blu-ray filmek, ha minden gyártó kiadna univerzális médialejátszót, összedőlne a film-piac.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hát igen! Mindkettő új széria!
Az Arcam-nál ez az első HD-s széria! Állítólag a hangminőségük sem a régi!
Gyakorlatilag ez igaz minden erősítőre és többek között a spórolás és a kapkodás miatt ezeket kicsit összecsapták. (vannak kivételek) Talán ezért gondolták és gondolják sokan, hogy a régebbi vasak jobban szólnak.

A kinti új árukat is érdemes megnézni a kezdetihez képest! Jelentősen kevesebb.

Régebbi Arcam-ról még nemigen hallottam, hogy meghibásodott volna. Nálam öt Arcam cucc járt és mindegyik kivételes minőségű volt! Sajnos, vagy lehet, hogy szerencsére AVR500 még nem járt nálam.

Nem tudom, az újak hangminőségét elsőre mindenki dícséri, aztán előjönnek olyan alapvető hibák, amiket ma már nemhogy ebben a felsőbb árkategóriában, de az alapkészülékeknél sem engedhet meg magának egy jónevű gyártó sem.
Ha funkcionálisan is ott lenne az Arcam, mint a Denon-Onkyo-Yamaha új nagy vasai, akkor én lennék az első, aki befizet egyre. De így sem tudásban, sem megbízhatóságban nem lehet versenytárs, ami elég nagy kár.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A Dune és a Popcorn nem a HD korszakkal futott be, hanem a DivX korszakban kristályosodtak ki, célszámítógéppel helyettesítik az asztali lejátszókat.
A nagy nevek nem tudnának árban versenyképesek lenni és nem süllyednek az Egreat, O'Play és társai színvonalára.
Azért a Dune inkább célszámítógép, az Oppo inkább az asztali lejátszó felől közelíti meg a dolgokat. De ha a Dune-be is mindent bele akarunk rakni, akkor árban már bőven átléptük a media playerek kategóriáját, minőségben és megbízhatóságban még mindig csak alulról figyeljük a nagy AV gyártók asztali lejátszóit.

Igen valahol gondoltam,hogy már tevékenykedtek előbb is ezek a nevek a témában.Csak fura hogy ha valaki egységesen egy márkától szedné össze a berendezéseit,médiajátszót teljesen máshol kell keresgélnie.Ezért kár hogy a nagy ,régről ismert AV gyártók nem készítenek ilyeneket.Az Oppo-nak tényleg jó asztali készülékei vannak nagyon jó DAC-al,bár nem hallottam még csak olvastam róla sok tesztet.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Azt láttam régebben hogy a gyártóknál a "Ki bír nagyobb és jobb cuccot csinálni" teória volt az elsődleges,ma ez kezd összemosódni. A HD korszak is felnyitotta új cégek szemét is. Pl Dune,Popcorn,stb... Ez lehet nem ide tartozik,de töprengtem már rajta miért nem látok befutott gyártókat médialejátszót gyártani? Pl Rotel,NAD,vagy Onkyo,vagy Denon,Pioneer,Yamaha,stb... Rakás idétlen nevezetű médiapléyert látni és ezek gyártóinak nincs is múltjuk,arculatuk sem. (Ha tévedek,kérlek nézzétek el) Az Oppo már bizonyított és a Dune is.Sok jó készülékkel,de a nagy nevek miért nem?

A Dune és a Popcorn nem a HD korszakkal futott be, hanem a DivX korszakban kristályosodtak ki, célszámítógéppel helyettesítik az asztali lejátszókat.
A nagy nevek nem tudnának árban versenyképesek lenni és nem süllyednek az Egreat, O'Play és társai színvonalára.
Azért a Dune inkább célszámítógép, az Oppo inkább az asztali lejátszó felől közelíti meg a dolgokat. De ha a Dune-be is mindent bele akarunk rakni, akkor árban már bőven átléptük a media playerek kategóriáját, minőségben és megbízhatóságban még mindig csak alulról figyeljük a nagy AV gyártók asztali lejátszóit.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Miért nem készítenek pl. minden formátumot lejátszó, szépen kivitelezett, kiváló minőségű megjelenítőket?
Mikor a technika pedig ezt mára már lehetővé tenné.
Gazdasági megfontolásból nem érdeke a gyártóknak jót gyártani.
A régi irányelvek, mint a hosszú élettartam, anyagfelhasználási, kivitelezési minőség, javíthatóság, stb, mára 180°-os fordulatot vettek.
A tervezett elavulási idő mára nagyon lecsökkent. A vedd, használd egy-két évet, dobd el, vegyél újat a trend, minden szegmensben.

Teljes mértékben igazad van szami!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ezen én is sokat rágtam már magam.Vajon valóban odateszik-e még mindíg úgy magukat a gyártók,vagy csak a haszonszerzés ami fontos nem tudom. A High-end szegmensben ez nem kérdés szerintem,de az alatt lehetséges. Vagy arra hajaznak,hogy úgyis hamar túlad rajta a felhasználó,a folyamatosan gyors fejlődés és újítás miatt? Ki az aki ma 10-15 évig él együtt egy HM erősítővel? Mondjuk ez is függvénye annak ki milyen értékű,nívójú berendezést használ. Egy 60 ezer ft-os receiver biztos nem kell ennyi ideig senkinek. Talán egy -két év..Addig meg kibírja.

Miért nem készítenek pl. minden formátumot lejátszó, szépen kivitelezett, kiváló minőségű megjelenítőket?
Mikor a technika pedig ezt mára már lehetővé tenné.
Gazdasági megfontolásból nem érdeke a gyártóknak jót gyártani.
A régi irányelvek, mint a hosszú élettartam, anyagfelhasználási, kivitelezési minőség, javíthatóság, stb, mára 180°-os fordulatot vettek.
A tervezett elavulási idő mára nagyon lecsökkent. A vedd, használd egy-két évet, dobd el, vegyél újat a trend, minden szegmensben. !36_7_11.gif

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Gyakorlatilag ez igaz minden erősítőre és többek között a spórolás és a kapkodás miatt ezeket kicsit összecsapták. (vannak kivételek) Talán ezért gondolták és gondolják sokan, hogy a régebbi vasak jobban szólnak.

Régebbi Arcam-ról még nemigen hallottam, hogy meghibásodott volna. Nálam öt Arcam cucc járt és mindegyik kivételes minőségű volt! Sajnos, vagy lehet, hogy szerencsére AVR500 még nem járt nálam.

Vendég

Boltból vásárolt AVR500: folyamatos meghibásodás, hónapokig szervizben, végül pénz vissza.
Szintén bolti AVR400: video feldolgozási hibák, homályos kép, csere másra.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Én még nem hallottam, hogy bármi gond lenne az Arcam cuccokkal. Tudnál konkrét példát mondani?

Boltból vásárolt AVR500: folyamatos meghibásodás, hónapokig szervizben, végül pénz vissza.
Szintén bolti AVR400: video feldolgozási hibák, homályos kép, csere másra.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Helló
Ugyan most a Cambridge-t veszem,de mint már írtam,volt egy 280-as Arcamom (angliából behozott) és nem volt vele semmi zűr pedig napi 2-3 órát üzemelt nálam 8-9 hónapig aztán el kellett adnom,és az új tulaj sem keresett meg,hogy történt volna vele valami.
Ennyi az én tapasztalatom.
Üdv.:Józsi

Persze,mert ez is olyan hogy ha valakinél mondjuk tönkre megy egy Arcam az nem vesz olyat többé,vagy nem ajánl olyat senkinek. De volt már Denon-ra Onkyo-ra vagy H/K-ra is panasz.Lutri,mert van akinél egy model elmegy 10 évet,van akinél pedig ugyanaz bedöglik pár hónaposan.

Ami elromolhat az el is romlik,ami nem,az is.

jozsi63
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: jozsi63 »

Arcamról lebeszélnék mindenkit, aki megbízhatóan működő gépet akar.
Sokan beleszaladtak már, aztán csere 3 napon belül vagy szervizet keresgéltek, a végén meg szabadulni próbáltak tőle.

Helló
Ugyan most a Cambridge-t veszem,de mint már írtam,volt egy 280-as Arcamom (angliából behozott) és nem volt vele semmi zűr pedig napi 2-3 órát üzemelt nálam 8-9 hónapig aztán el kellett adnom,és az új tulaj sem keresett meg,hogy történt volna vele valami.
Ennyi az én tapasztalatom.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sokan beleszaladtak már, aztán csere 3 napon belül vagy szervizet keresgéltek, a végén meg szabadulni próbáltak tőle.

Én se hallottam erről,és erre veszettül kiváncsi vagyok.. az egyik legjobb zenei hangú erősitőről van szó.
Szerviz: Totel BT ott vállalnak Arcamot is. És még nem láttam 3 éve(mióta nekem internetem van) hibás Arcamról eladási hirdetést.

Vendég

Én még nem hallottam, hogy bármi gond lenne az Arcam cuccokkal. Tudnál konkrét példát mondani?
Boltból itthon nem sokan vásároltak szerintem Arcam-ot. Az ára nem itthoni pénztárcákhoz szabott. Inkább talán az Ebay-es kétes előéletű darabokról tudom elképzelni, hogy eleve hibásan hozták be őket.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Arcam 350 vagy CA650. Kettő közül kell választani egyértelműen.

Vendég

Utánanézegettem az erősítőknek ,de már úgy néztem mintha magamnak választanám Egyértelműen a Cambridge Audio 650 a befutó!!! Az Arcam lenne a második. A VSX 2021 szerintem penye, a Denon 3312 pedig nem elég az első kettő szintjéhez. Tehát CA650! Sztereóban és mozin sem csalódnál!!

Pont ezt a sorrendet állítottam föl én is.
A nagy Denon, ha legalább SRA lenne, akkor fölmenne a második helyre véleményem szerint, de az SE már nem ajánlott vétel - elismerve az erényeit!

A nagy gépeknél én attól mindig féltem, hogy Magyarországon vásárolt példányt esetleg első tulajdonostól nehéz (szinte lehetetlen) venni. Mindegyik Ebay-es darab, nem tudni az előéletét és ha elromlik akkor megjavíttatni sem lehet. Persze igazad van, ezeket azért jobban összerakták, mint a mostaniakat!

Vendég

Kapcsolódok Fodeszhez. Bubu azért is autentikus számomra, mert azért nála voltak olyan nagyvasak, mint a Pioneer AX10 és ha ahhoz mérten is a Cambridge jött ki neki győztesként, akkor az nem lehet rossz. Mondjuk bármelyiket választod, hallgasd meg előtte! Amennyiben 3d-ben akarsz gondolkodni, akkor a leggyengébb versenyző, a 3312-es Denon egyedül marad...pedig én azt venném meg a felsoroltak közül a legkevésbé....de az én vagyok.

Megpróbálok segíteni, de sajnos engem igencsak befolyásolnak a saját érzelmeim.
A "melyiket vegyem?" kérdésre nehéz válaszolni.
A nagy Pio-ra már akkor vágytam, amikor még 1,2 misi volt az ára. Amikor megkaptam remegő kezekkel kötöttem be a rendszerbe. Persze a kezeim azért is remegtek, mert 34 kilót kellett mozgatnom!
A CA úgy nyert nálam egyébként, hogy az AX10Ai mellett volt nálam két HK760 is. A Pio jobban tetszett. Ezután jött a CA 650R. Csak egy-két filmbe bele akartam hallgatni (vagy 30-40 lett belőle), de már az első hangoknál szerelem volt első hallásra!
A CA egyébként 3D Ready, átengedi a 3D jelet.

A meghallgatás szerintem sajnos csak annak jó, akinek már nagy tapasztalata van és több erősítővel sikerült együtt élnie.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok
Köszönöm a gyors válaszokat.A Denon AVC A1SE-n nekem is megakadt a szemem,de attól félek egy kicsit,mert az elég öreg.Lehet,hogy hülyeség!!!!
A lentebb felsoroltakat még kibővíteném egy Pioneer VSX-2021-vel(ezt ma találtam neten).
Még az volna a kérdésem,a szóbakerült erősítők közül melyik lehet a jobb sztereóban zenén,meg mennyire gondoljátok fontosnak a hivatalos garanciát,azaz új vs.használt,vagy mennyire megbízhatóak ezek a készülékek?

Igen mikor az ember sok pénzt kiad valamire egyértelműen azt szeretné hogy amit érte kap az hosszú éveken át kitartson. A Denon 2003-as model,de még 2023-ban,vagy még azután is erősítő lesz! Azokat nagyon jól megépítették.
Nem szabadna neki elromlania ha normális körülmények között vanhasználva.
Pioneer VSX 2021,még mindíg nagyon kevés a kiszemeltekhez képest.(Arcam,CA)

Utánanézegettem az erősítőknek ,de már úgy néztem mintha magamnak választanám Egyértelműen a Cambridge Audio 650 a befutó!!! Az Arcam lenne a második. A VSX 2021 szerintem penye, a Denon 3312 pedig nem elég az első kettő szintjéhez. Tehát CA650! Sztereóban és mozin sem csalódnál!!

Ez igaz, de fel kell rá hívni a figyelmét, hogy ez még szükséges kiadás. Vagy ha nem szán rá többet, akkor meg felesleges kiadás a túl jó erősítő.

Tudom,jól írtad,csak megjegyeztem,hogy előbb legyen meg az agy ,a motorja a rendszernek. Utána jöhetnek a dobozok...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egy jó erősítő az alap.Ha már az megvan arra később építhet,vehet combosabb hangfalakat is!

Ez igaz, de fel kell rá hívni a figyelmét, hogy ez még szükséges kiadás. Vagy ha nem szán rá többet, akkor meg felesleges kiadás a túl jó erősítő.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

jozsi63
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A Polkaudio tsi 300-ak nagyon gyengék lesznek mindegyik ajánlott erősítőhöz, hangfalszettre is kellene pénzt fordítanod, vagy nem feltétlen kell ilyen minőségű/drága erősítő.

Szia
Igen,igazad van.Ez egy ideiglenes megoldás.Lassan jön a cseréje,de erről is fogtok hallani mivel,hogy ugye tudás
híjján jönnek a kérdések.Előzetesen annyit,hogy mostanság látogatok el egy hangfal építőhöz.

jozsi63
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok
Köszönöm a gyors válaszokat.A Denon AVC A1SE-n nekem is megakadt a szemem,de attól félek egy kicsit,mert az elég öreg.Lehet,hogy hülyeség!!!!
A lentebb felsoroltakat még kibővíteném egy Pioneer VSX-2021-vel(ezt ma találtam neten).
Még az volna a kérdésem,a szóbakerült erősítők közül melyik lehet a jobb sztereóban zenén,meg mennyire gondoljátok fontosnak a hivatalos garanciát,azaz új vs.használt,vagy mennyire megbízhatóak ezek a készülékek?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

A Polkaudio tsi 300-ak nagyon gyengék lesznek mindegyik ajánlott erősítőhöz, hangfalszettre is kellene pénzt fordítanod, vagy nem feltétlen kell ilyen minőségű/drága erősítő.

Egy jó erősítő az alap.Ha már az megvan arra később építhet,vehet combosabb hangfalakat is!

mzolisbg
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mzolisbg »

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek számítógép bővítéssel kapcsolatban.

Jelenleg egy asus alaplapra szerelt Realtek ALC892 hangkártya szolgáltatja a hangot a számítógépből Toslink optikai kábellel kötve egy Yamaha RXV361-hez ami egy 5.1 szettet hajt, de egy komolyabb kártya vásárlásán gondolkodom, mivel a pc-t szinte csak zenehallgatásra és filmezésre használom, és ennek a minőségét szeretném feljavítani. A kártya amit kinéztem az Asus HDAV1.3 deluxe http://www.asus.hu/M..._HDAV13_Deluxe/ . Azt szeretném pontosan tudni, hogy érdemes-e analóg kimenetre váltani? Az alaplapi kártya digitális kimenete rosszabb minőségű jelet küld-e az erősítőnek mint mondjuk az új kártya digitális kimenete? Melyik a jobb: ha a hangkártyából jön már eleve analóg jel, vagy az erősítő által konvertált jel a jobb minőségű?
A hangkártyában van egy videoerősítő és egyéb képjavítók is, amelyekről nem tudom hogy pontosan mire valók. Videokártya helyett van, vagy a meglevő kártya képét hivatott javítni?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”