Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim termékek

Moderátor: Penna-Poor

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: nightking »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3649

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nem is beszélve az így feleslegesen kidobott pénzről.Hangzásban meg előrelépés nem következik be. Ilyenkor jönnek az olyan dolgok, hogy ezzel a hangfallal nem is szól jól a rendszer.Valami hiányozni fog akkor is.

A hifiben ugye soha nem hallunk egy-egy eszközt, hanem mindíg a rendszert és a környezet összességét halljuk, ráadásul olyan felvételekkel általában, amiknek a születésénél nem lehettünk ott és nem tudjuk milyen megszólalás volt az alkotók célja. Ezért fontos, hogy mielőtt vad cserélgetésbe kezd az ember, próbálja meg kihozni a maximumot a meglévő eszközökből.

Egy Nait XS egy jól beállított és nem agyongyilkolt, gyári eredeti és nem idehaza koppintott Mana asztalon vagy FraimLite-on jó eséllyel jobban fog tetszeni a tulajdonosnak, mint egy üvegpolcos tv állványon egymás tetejére rakott 152/155.

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Nem is beszélve az így feleslegesen kidobott pénzről.Hangzásban meg előrelépés nem következik be. Ilyenkor jönnek az olyan dolgok, hogy ezzel a hangfallal nem is szól jól a rendszer.Valami hiányozni fog akkor is.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Zeneileg mennyivel muzsikál jobbna a 152/155 Xs mint a Naim Nait Xs ?

Nem hiszem, hogy ezt a kérdést valami általános tanulsággal meg lehetne válaszolni. Nem csak az egyéni ízlések miatt, de a dolgok rendszertechnikai összefüggései miatt sem. Egy Nait XS egy CD5XS-szel vagy egy ND5 XS-szel, HiCap DR táppal egy FraimLite állványon, S400 Ovatorral valószínűleg, élvezhetőbben fog szólni, sokféle műfajú zenével is, mint mondjuk egy sima üvegpolcos tv állványra lerakott 152/155 mondjuk egy használt CD5X-szel vagy akár CDX-szel és a normál Naim kábelezéssel és valami felkapott tesztgyőztes xy hangfallal.

SZVSZ sokan elkövetik azt a hibát, hogy mielőtt az adott rendszert igazán optimalizálnák, megfelelő kiegészítőkkel és a helységhez/erősítőhöz leginkább megfelelő hangfallal összeraknák, inkább drágább fődarabokra cseréjére költenek, mintsem igazán kihoznák a maximumot a meglévő cuccokból az adott környezetben.

Egy Nait 5i-2, CD 5i-2 (vagy az új Uniti 2), FraimLite állványon, egy pár ProAc Response D1 vagy ProAc Tablette Anniversary hangfallal igen sokféle, sokkal drágább rendszernek is feladhatja a leckét zeneiség tekintetében, már legalábbis a magam zeneiség elvárásai szerint.

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

Én XS-t hallottam de nagyon tetszett . Szerintem a 152/155 jobb lehet sokkal.

tom_tom
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: tom_tom »

Zeneileg mennyivel muzsikál jobbna a 152/155 Xs mint a Naim Nait Xs ?

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Zseniális remekmű

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Tökéletes forma tökéletes kivitelezés Perfect

Betyáros! Nálam a Naim viszi dizájnban a prímet. Semmi sallang, egyszerű és nagyszerű.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1522

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Perfect

Betyáros! Nálam a Naim viszi dizájnban a prímet. Semmi sallang, egyszerű és nagyszerű.

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Perfect

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

valami földi halandó számára is elérhetővel próbáld ki

Én is földi halandó vagyok, de értem a felvetés lényegét .

Majd kölcsönadom valaki(k)nek, aki(k)nek van NAP200 vagy 250.2 és hátha rávehető(ek), hogy beszámoljon(ak) a hallottakról.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

valami földi halandó számára is elérhetővel próbáld ki
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

NAC 172 XS-hez érdemes NAP200-ban gondolkodni vagy az már más forrást kíván?

Szerintem jó lehet a kettő együtt, az 552/500-zal például elég jó, majd kipróbálom az 500-zal is közvetlenül az 552 nélkül.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

NAC 172 XS-hez érdemes NAP200-ban gondolkodni vagy az már más forrást kíván?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Álomrendszer feketében

Szinte

Csak az állványt kellene Fraim-re kicserélni, meg kivenni a fa alátétét az Ovator alól és mondjuk egy Fraim Chipset alá helyezni.

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Álomrendszer feketében

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Lehet már tudni valamit az új "big" Ovator 800 piacra kerülésével , árával kapcsolatban ?

A jövő héten hongkongi high-end audio kiállítás, esetleg nem lennék meglepve ha meg lehetne valami konkrétat tudni az S800 Ovatorról...

diy_mu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: diy_mu »

Azért ezt nem mondanám a GS, PL sorozat nagyon ott van. Főleg sztereóban.

Ami MA hangfalat hallottam eddig (1 db), az nekem nem tetszett. Az ő fő profiljuk a házimozi és így nem is csodálkozok rajta, hogy Naim rendszerrel sem szól "jól" sztereóban.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Nem hallottam még Naim rendszert Monitor Audio hangfallal, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani az ügyben, de az biztos, hogy ilyen generalizáló vélemények szerintem általában semmit nem érnek. Ahhoz, hogy ez az írás bármilyen szinten is komolyan vehető legyen, vagy támpontot jelentsen, sokkal több mindent kellene tudni a körülményekről, meg az emberről, és az ő zenehallgató szokásairól, elvárásairól, aki elkövette.

Ami MA hangfalat hallottam eddig (1 db), az nekem nem tetszett. Az ő fő profiljuk a házimozi és így nem is csodálkozok rajta, hogy Naim rendszerrel sem szól "jól" sztereóban.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Zu Druid-al füleltem meg egy Xs-t nekem nagyon bejött

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Tegyük hozzá még a Focalokat is minden szinten, a Be2 Electra 1028 egészen kiváló például, Ovator szintű szinergia van a 280/250.2 szintjéig, a Diablo Utopia is szuper (persze azt csak 552/500-zal hallottam), de még a 807V is egy Uniti2-vel, vagy SuperUnitivel. A Diablot aki éppen megvette, egy SuperNaittal fogja használni, és azt hiszem igen elégedett lesz a tulaj vele.

Focalra is kíváncsi lennék itthon a Naim-mel, illetve a ZU-val is tuti jól muzsikálnak együtt.
Naim-ZU

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Az biztos, hogy van egy-két helyzet mikor nem jön össze a szinergia.
A Naim nálam elég sokféle hangfallal szólt már, s sokkal nagyon jó volt. A Royd kimagasló szerintem, de Nagyon jó volt sok típussal: Acoustic Energy, Acoustic Research, Infinity, ProAc hangfalakkal.
Viszont Phonar monitorral valamiért nagyon nem volt jó, de nagyobb figyelemmel az is lehetett volna jobb- de kimagasló szerintem sosem.

Tegyük hozzá még a Focalokat is minden szinten, a Be2 Electra 1028 egészen kiváló például, Ovator szintű szinergia van a 280/250.2 szintjéig, a Diablo Utopia is szuper (persze azt csak 552/500-zal hallottam), de még a 807V is egy Uniti2-vel, vagy SuperUnitivel. A Diablot aki éppen megvette, egy SuperNaittal fogja használni, és azt hiszem igen elégedett lesz a tulaj vele.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Naim termékek

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Az biztos, hogy van egy-két helyzet mikor nem jön össze a szinergia.
A Naim nálam elég sokféle hangfallal szólt már, s sokkal nagyon jó volt. A Royd kimagasló szerintem, de Nagyon jó volt sok típussal: Acoustic Energy, Acoustic Research, Infinity, ProAc hangfalakkal.
Viszont Phonar monitorral valamiért nagyon nem volt jó, de nagyobb figyelemmel az is lehetett volna jobb- de kimagasló szerintem sosem.
Naim-ZU

nightking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Naim termékek

Így nagyon nehéz véleményt mondani egy rendszerről.Nem lehet tudni semmit a körülményekről, ami nagyon fontos minden téren. De nem kell félteni a naim-et. .... all the best

Nem hallottam még Naim rendszert Monitor Audio hangfallal, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani az ügyben, de az biztos, hogy ilyen generalizáló vélemények szerintem általában semmit nem érnek. Ahhoz, hogy ez az írás bármilyen szinten is komolyan vehető legyen, vagy támpontot jelentsen, sokkal több mindent kellene tudni a körülményekről, meg az emberről, és az ő zenehallgató szokásairól, elvárásairól, aki elkövette.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Naim termékek

Naim és a hangszórók elég érdekes hozzászolásokat lehet olvasni.

"I have had a love/hate relationship with Naim. By that I mean with certain speakers they sound absolutely fantastic, with other types Naim sounds awful. As I don't know the major brands in your country, I'll list you the good and bad:

Naim Nait 5i/ XS: PMC - excellent; MonoPulse - excellent; Epos - very good*; Monitor Audio - bad; Spendor SA-1 - very good; Dynaudio - very good; Neat - very good*; ATC - not keen for long listening sessions."

Csodálkozom Monitor Audio miért lenne rossz Naim Xs-el szerintem fenumenálisan zenél PL 100 -on.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”