Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, amire az utolsó 10 oldalon nem találtam utalást.

Van egy klasszikus sztereó 2.0 hifi rendszerem, A és B hangfal kimenetekkel. Ezzel hajtom a hangfalakat, melyek bikábelezhetők. Ezt ki is használom.

A kérdésem, hogy milyen és milyen teljesítményű sub-ot tehetnék hozzájuk (aktív/passzív) és hogyan tudnám bekötni őket? Az erősítő 2x110W (8ohm), a hangfalak szintén max. 110W (8ohm).
Keveslem a rendszerben a mélyeket, ezért tennék egy próbát, hátha...

Én a passzívra tippelek, de hogy ezen kívül van-e valakinek ezzel tapasztalata...

A mélyhangok mennyiségét kevesled, vagy azt, hogy nem megy le elég mélyre?

Az erősítőd, ha jól látom, tud hajtani két pár hangfalat egyszerre, A+B állásban. Ha látsz jó passzív subot, egyszerűen rákötöd a másik kimenetre, és kész.
Ezt például hallottam szólni, lehet érdemes lenne kipróbálnod neked is, hogy tetszik.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eres-zart/
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, amire az utolsó 10 oldalon nem találtam utalást.

Van egy klasszikus sztereó 2.0 hifi rendszerem, A és B hangfal kimenetekkel. Ezzel hajtom a hangfalakat, melyek bikábelezhetők. Ezt ki is használom.

A kérdésem, hogy milyen és milyen teljesítményű sub-ot tehetnék hozzájuk (aktív/passzív) és hogyan tudnám bekötni őket? Az erősítő 2x110W (8ohm), a hangfalak szintén max. 110W (8ohm).
Keveslem a rendszerben a mélyeket, ezért tennék egy próbát, hátha...

Én a passzívra tippelek, de hogy ezen kívül van-e valakinek ezzel tapasztalata...

sting 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Udv.
Eladom a Sub-omat (Heco Vitas 25A).
Szeretnek egy szintel jobbat helyette, hasznaltan.
Szoba :20m2, csak filmre, max 70 van ra.
Olyanokat mondjatok amelyek a minosegibb "lakossagi sz@r" kategoriaba
tartoznak, es leteznek, elerhetoek olykor - olykor a hirdetesekben.
Kiindulasnak szerintem jo lehet a Proson R10, ez ala nem szeretnek menni bar, a
Heco utan ez is elore lepes szerintem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nézd, régebben ez nagyobb probléma volt. Manapság a mozierősítők nagy része 40hz-től felfelé szinte korlátlan számú vágási frekvenciát ajánl fel. De régebben nagyrészt annyi volt az opciód, hogy large/small. Ehhez 80/100/120hz-es vágási frekvenciát tudtál beállítani. Ha volt egy frontod, aminek a hangja 50-60hz alatt kezdett erőteljesen elhalni, de nem akartad small-ra állítani, akkor így jártál. Erre volt jó a Rel megoldása. De manapság szerintem ez jóval kisebb probléma, hisz még a belépő szintű erősítőket is jóval alacsonyabb vágási frekire lehet állítani, mint a régebbieket....

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: dszabi »

"By connecting BOTH High Level and .1 concurrently and setting your processor to “Large” or Full Range, the best possible performance will be obtained."

concurrently=egyszerre/egyidejűleg

Huhúúú!!! Lassan de biztosan haladunk!

Ezek szerint a REL ezt úgy képzeli el, hogy a front-ok Large-ra vannak állítva, vagyis a házimozi processzor nem korlátozza a mélyátvitelüket. Vagyis filmnézés közben egy "mély" résznél 2 irányból kap a sub jelet (front és LFE felől is).

Akkor már csak azt nem tudom, hogy ilyen konfigurációban hogyan lehet korrektül beállítani a sub hangerejét. Mert ugye amikor mindenféle teszt-jelekkel beállítom a sub hangerőt, akkor csak az LFE felől kap jelet. Más szavakkal: beállításkor kevesebb jelet kap, "valós életben" (filmnézés közben) meg többet fog kapni. Ebből a szempontból mindegy, hogy valami tesztlemezzel állítom be a hangerőt, vagy a házimozi erősítő állítja be magát, mindegyik önálló LFE jellel dolgozik.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

szerintem is vicces ez az értetlenség. egyszerre azt jelenti, hogy egyszerre... képes a high level és az lfe inputról érkező jeleket összegezni, tehát a két különböző bemeneten kapott jelet, így pl. mozi alatt leadja az lfe csatornát és a frontok mélytartományát is kiegészíti. ezt lehet vele megvalósítani, persze nem kötelező így használni..

amúgy meg random rel szub használatijának 3. oldala és ott a válasz. szépen le van írva. de korábban ez ugyanígy le volt írva a rel quake, q100/q200 használatijában is. amik azért már jócskán 8-10éves modellek. ott is ki volt hangsúlyozva ez a funckió... többek közt ezért szemeztem pár éve rel szubokkal...

"By connecting BOTH High Level and .1 concurrently and setting your processor to “Large” or Full Range, the best possible performance will be obtained."

concurrently=egyszerre/egyidejűleg

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Végre valaki aki megért engem és nem tart holdkórosnak

Nálam az egyszerre azt jelenti hogy egyszerre van rákötve a
sztereó erősítő kimenete a speakon bemenetre és egyszerre van
rákötve a mozierősítő subkimenete az RCA LFE bemenetre, ennyi
ezen nincs mit nem érteni. Így használva látom értelmét a dolognak.
Így is használom, de vagy az egyik vagy a másik erősítőt, mert
egyszerre nem hallgatok zenét és nézek egy másik filmet.Nem olyan
bonyolult ez.

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

ezt nem igazán vágom. eddig a rel mindenhol azt írta, hogy érdemes és lehet egyszerre a kettőt használni. Pl. mozizásnál kiegészíti a frontok alsó mélytartományát és leadja az lfe csatit is egyszerre. ezt külön kiemelték sok helyen mint feature, amit más márkák nem tudnak.

Végre valaki aki megért engem és nem tart holdkórosnak

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: KMT »

Szerintem definiálni kellene az "egyszerre" jelentését, mert ez már kezd vicces lenni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

ezt nem igazán vágom. eddig a rel mindenhol azt írta, hogy érdemes és lehet egyszerre a kettőt használni. Pl. mozizásnál kiegészíti a frontok alsó mélytartományát és leadja az lfe csatit is egyszerre. ezt külön kiemelték sok helyen mint feature, amit más márkák nem tudnak.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: hubee »

Annak is épp az a lényege, hogy nem egyszerre kapja két helyről.

Szerintem is és Muszklismick is ezt írta. Be lehet dugva 2 helyre a sub, de egy jelet küldj rá egyszerre. (vagy LFE vagy High level)

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Annak is épp az a lényege, hogy nem egyszerre kapja két helyről.

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Szerintem se sok

Az összes REL marketing-anyag és kezelési útmutató igyekszik kidomborítani, hogy a REL-ek egyik nagy előnye, hogy egyszerre használható a magas és az alacsonyszintű bemenet.

Uniquely, both the speaker level and the LFE input can be used simultaneously. This means you can set it up for an audiophile sound with your CD’s or other stereo signals and instantly revert to using the SubBass System as the dedicated LFE component when watching movies. This is a feature of real benefit if you wish to play music in stereo mode in the purist audiophile way and in full 5.1 digital mode. True flexibility!

Én ezt magamban mindig úgy értelmeztem, hogy de jó, zene/mozi váltásnál nem kell kábeleket kihuzogatni vagy hangerőszabályzókat tekergetni, de lehet hogy tévedtem... Majd írok egy levelet a REL-nek, megkérdezem.

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

hogy mi van ha egyszerre kapja a két jelet, szerintem nincs is értelme.

Szerintem se sok

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szóval akkor nem tudod a választ a kérdésemre. :-(

Egyébként meg nálam úgy van, hogy sztereóra van egy sztereó integrált, ez hajtja meg a frontokat. Házimozi esetén pedig a házimozi erősítő bal-jobb előfok kimenetei mennek a sztereó integrált előfok bemenetére, így ilyenkor a sztereó erősítő csak végfokként működik. Értelemszerűen a REL magasszintű bemeneteit szintén erre a sztereó integráltra kötöttem, hiszen ez hajtja meg a frontokat akár sztereó, akár házimozi esetén.

Ha két külön erősítőd van akkor mi a probléma ?
Nálam ugyanez van, zenénél nincs bekapcsolva a mozierősítő, mozinál
meg én letekerem a saját subom magasszintű bemenetét, soha nem próbáltam
hogy mi van ha egyszerre kapja a két jelet, szerintem nincs is értelme.
Mozin az RCA LFE input van használva, nekem így a legegyszerűbb

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Van külön sztereó és mozierősítőd, vagy mozierősítőről szeretnél zenét hallgatni
és ekkor használni a nagyszintű bemenetet, mozin meg az LFE kimenetet ?
Nálam két külön erősítőről megy a zene és a mozi és kiválóan működik ugyanazzal
a subbal. Egy mozierősítőre mindkét módon rákötheted, de ha csak az LFE vagy csak a
nagyszintű jelet akarod hallgatni akkor legegszerűbb egy A-B kimenetes mozierősítő, ahol
a B kimenetről kapja a sub sztereóban a jelet, mozin ezt le lehet kapcsolni és akkor csak
az LFE bemenet jelét kapja a sub. Azt még nem próbáltam amikor egyszerre mindkét bemeneten
megkapja a jelet a sub.

Szóval akkor nem tudod a választ a kérdésemre. :-(

Egyébként meg nálam úgy van, hogy sztereóra van egy sztereó integrált, ez hajtja meg a frontokat. Házimozi esetén pedig a házimozi erősítő bal-jobb előfok kimenetei mennek a sztereó integrált előfok bemenetére, így ilyenkor a sztereó erősítő csak végfokként működik. Értelemszerűen a REL magasszintű bemeneteit szintén erre a sztereó integráltra kötöttem, hiszen ez hajtja meg a frontokat akár sztereó, akár házimozi esetén.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Van külön sztereó és mozierősítőd, vagy mozierősítőről szeretnél zenét hallgatni
és ekkor használni a nagyszintű bemenetet, mozin meg az LFE kimenetet ?
Nálam két külön erősítőről megy a zene és a mozi és kiválóan működik ugyanazzal
a subbal. Egy mozierősítőre mindkét módon rákötheted, de ha csak az LFE vagy csak a
nagyszintű jelet akarod hallgatni akkor legegszerűbb egy A-B kimenetes mozierősítő, ahol
a B kimenetről kapja a sub sztereóban a jelet, mozin ezt le lehet kapcsolni és akkor csak
az LFE bemenet jelét kapja a sub. Azt még nem próbáltam amikor egyszerre mindkét bemeneten
megkapja a jelet a sub.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Azért, mert így akkor tudnám zenehallgatásra is használni (sztereóban az erősítő front bal és jobb kimenetéről kapja a jelet), meg mozira és SACD-re is (ezeknél meg a .1 jelét kapja). Részben pont ezért vettem REL-t, mert párhuzamosan be lehet kötni a kétféle bemenetet, csak jó lenne tudni mit is csinál ha egyszerre van jel mind a két bemeneten.

Mindezt egy erősítővel? A HM erősítőket be lehet úgy állítani elvileg, hogy a mélyeket ne adják rá a frontokra, ha aktív a .1 kimenet. A magasabb frekvenciákat meg remélhetőleg levágja a szub. Egyébként próbáld ki, úgy, hogy nem kötöd be kis jelszinten (de az erősítő higyje azt, hogy igen). Ha szerencséd van nem (nagyon) fog szólni a szub.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2932

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Azért, mert így akkor tudnám zenehallgatásra is használni (sztereóban az erősítő front bal és jobb kimenetéről kapja a jelet), meg mozira és SACD-re is (ezeknél meg a .1 jelét kapja). Részben pont ezért vettem REL-t, mert párhuzamosan be lehet kötni a kétféle bemenetet, csak jó lenne tudni mit is csinál ha egyszerre van jel mind a két bemeneten.

Kérdezd meg Muszklismick szakkollégát.
Én úgy tudom rákötheted mind2-t egyszerre és akkor a jelet összegzi.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Miért akarod bekötni a frontokat is, ha már egyszer be van kötve a szub hangja RCA-n? Elég csak a mélyeket rákötni.

Egyébként valószínűleg összeadja a jeleket.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Azért kellene egyébként speakonos sub, mert ilyen a kábelem (mint a RELnél) és ez csak "3 eres"
http://homecinemaguru.com/wp-content/up ... eutrik.jpg

Eddigi kereséseim alapján csak a RELnek és az MJ Acoustics-nak vannak ilyen subjai. Ti tudtok még effélét?

Szerintem ne szűkítsd le erre, az csak egy csatlakozó, leszedhető. 3 ér meg elég bármelyikhez, mert a két negatív ugyanaz. Vagy ha megnyugtat, el kell osztani, már ha nem tömör a kábel.

REL tudort keresek! :-)

REL sub-om van, aminek ugyebár a high level és a low level bemenetei akár egyszerre is használhatóak. Csak éppen nem tudom, hogy mi is történik pontosan akkor, amikor ezeket egyszerre használom. Mondjuk 5.1-es mozifilm, ilyenkor a .1 megy a low level bemenetre, a front bal és jobb jele pedig megy a high levelre. Mi történik ha mind a két bemeneten van jel? Ilyenkor automatikusan rájön a REL hogy nincs szükség a high level használatára (hiszen van .1-es input) és némítja azokat? Vagy pedig a két bemenet jele összeadódik?

Ha a két bemenet összeadódik, akkor ez nem azt jelenti, hogy hiába állítottam be külön a sub csatorna hangerejét, filmnézés közben nem lesz jó a beállítás, mert még hozzáadja a front csatornák jelét is????

Miért akarod bekötni a frontokat is, ha már egyszer be van kötve a szub hangja RCA-n? Elég csak a mélyeket rákötni.

Egyébként valószínűleg összeadja a jeleket.

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

REL tudort keresek! :-)

REL sub-om van, aminek ugyebár a high level és a low level bemenetei akár egyszerre is használhatóak. Csak éppen nem tudom, hogy mi is történik pontosan akkor, amikor ezeket egyszerre használom. Mondjuk 5.1-es mozifilm, ilyenkor a .1 megy a low level bemenetre, a front bal és jobb jele pedig megy a high levelre. Mi történik ha mind a két bemeneten van jel? Ilyenkor automatikusan rájön a REL hogy nincs szükség a high level használatára (hiszen van .1-es input) és némítja azokat? Vagy pedig a két bemenet jele összeadódik?

Ha a két bemenet összeadódik, akkor ez nem azt jelenti, hogy hiába állítottam be külön a sub csatorna hangerejét, filmnézés közben nem lesz jó a beállítás, mert még hozzáadja a front csatornák jelét is????

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Azért kellene egyébként speakonos sub, mert ilyen a kábelem (mint a RELnél) és ez csak "3 eres"

Eddigi kereséseim alapján csak a RELnek és az MJ Acoustics-nak vannak ilyen subjai. Ti tudtok még effélét?

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok!

Jelenleg nem érzem szükségét, hogy zenére subot használjak. Viszont mozira nagyon is jó lenne. Milyen márkák-típusok közt nézelődjek amin van Speakon bekötési lehetőség és mozin jól teljesítenek? 20nm-es társasházi lakás nappalijába kellene. Keret 150e-200e új ár, de persze szeretném kevésből megúszni.(pl. használt ) Havi 1-5 film lenne csak..

(a kérdést megelőzve van egy Speakon-os kábelem itthon és az erősítőmnek nincs pre-outja)

nostro
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nostro »

Sziasztok! Sajnos tegnap tönkrement a mélynyomóm (Acoustic Energy Aegis Neo), a hibajelenség a következő: referencia hangerőnél fogja magát, és kikapcsol, még az állapotjelző LED sem világít. Ha a tápkábelt kihúzom, és újra csatlakoztatom, akkor megint világít a LED, és kisebb hangerőn nem is kapcsol ki. Esetleg találkozott már valaki hasonló dologgal? Szegeden, vagy környékén nem tudtok valakit, aki meg tudná javítani? (Nem ilyen Mekk mesterre gondoltam, hanem aki tényleg ért is hozzá.)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”