Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Házimozi padlástérben...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Denon 3808I Receiver
Klipsch RF-82 floors
RC-62 center
RS-42 surrounds
RW-12D sub
Carada 114" BW
Masquerade automatic masking system
PS3 BluRay
A-35 HDDVD
Panny AE-2000 in 1080P 24fps.
Paragon 8oz popcorn machine

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Luxus ide v. oda elso latasra ugy tunik, hogy egyik helyen sem foglalkoztak a szobaakusztikaval, raadasul a felesleges kiegeszitok (vagy a villa tobbi resze) elvittek a penzt egy tisztesseges hangrendszer elol is Pedig szerintem egy jo hazimozihoz nem csak a jo kep hanem a jo hang is szukseges (utobbiba a megfelelo akusztika is beletartozik).

Ebben igazad van.Sok olyan moziszoba van melyben inkább a berendezést kényelmet tartják fontosnak.Pedig az akusztika és a hangrendszer az alapja.A tehetősebb embereket nem érdeklik az ilyen dolgok,másra bízzák,sőt nem is értenek hozzá,csak azt nézik,hogy a puccos kanapéjukon kényelembe helyezve nézhessék a filmeket. Viszont van ahol ötletesen vannak és kevésbé látványosan elhelyezve az akusztikai elemek.
Ami még érdekes,hogy ha jól megnézzük,a luxus moziszobákban nem szeretik ha az elektronika és a hangrendszer látványosan uralkodik.Külön szobában kapnak helyet a készülékek,sokszor még a projektor is,csak a lencse látszódik a falon egy lyukban.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

luxusvillák moziszobákkal
Luxus ide v. oda elso latasra ugy tunik, hogy egyik helyen sem foglalkoztak a szobaakusztikaval, raadasul a felesleges kiegeszitok (vagy a villa tobbi resze) elvittek a penzt egy tisztesseges hangrendszer elol is Pedig szerintem egy jo hazimozihoz nem csak a jo kep hanem a jo hang is szukseges (utobbiba a megfelelo akusztika is beletartozik).

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

luxusvillák moziszobákkal

2010.03.30. Bernie_Madoff

Nem tudom ki hogy van vele, de moziba járni elsősorban azért jó, mert közösségi élményt ad. Én még a popcornos zacskó zörgését is szeretem aláfestésnek, mert tudom, hogy a bunkó zacsizörgetővel, a tuskó sajtszószcsöpögtetővel és a paréj kólaszürcsölővel együtt varázsol el minket egy film és lesz egy közös – jó esetben kellemes - filmélményünk. Az igazán burzsujok azonban saját maguk választhatják meg, hogy ki morzsázzon a lábuk alá: egyszerűen saját mozit építenek luxusvillájukba, esetleg vesznek egy olyan házat, amiben már van egy ilyen helység. A brit Telegraph kiválasztott néhányat szigorúan az 1 millió angol font+-os ligából, és bár mind angol, arra mégis kitűnők, hogy ötletet lopjunk belőlük. Persze most gyengül a font, úgyhogy most igazán akciós ajánlatnak számítanak.

Az első moziterem egy pazar, 1997-ben épült villáé, amihez szűk 5 hektáros, teniszpályás park, belső medence, konditerem, biliárdszoba és ez a kellemes kis privát mozi tartozik. A három közül mégis talán ez tetszik legkevésbé: ezzel a csillagos égboltot idéző plafonnal olyan, mintha az Enterprise űrhajó parancsnoki hídját a későkádári szocializmus luxusának világával keresztezték volna. A ház ára 4 millió font, vagyis kb. 1,2 milliárd forint.

A második már letisztultabb terem, sőt, az előbbihez képest kifejezetten rideg. Nagyon tetszetős viszont a súlyos vörös bársonyfüggöny: valószínűleg alig akad olyan mozirajongó, akivel David Lynch ne szerettette volna meg a függönyt. A radiátor viszont ultragáz megoldás, igaz, ez a 4000 m2-es ház csak rongyos 520 millióba kerül (1,75 millió font).

A harmadik talán a legmenőbb, lehet, hogy kissé hűvös, de ezé a legkoherensebb dizájn mindhárom közül. Nem utolsósorban itt a legnagyobb a vászon is, igaz, itt 8-10 fősnél népesebb társaság már nem nagyon fér el a kanapén. A négy hálószobás lancashire-i vidéki kőházhoz amúgy 1 hektáros kert jár, és mindhárom közül ez a legolcsóbb: 480 millióért szinte ajándék.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Terminator terem:

Hasta La Vista, Baby!

Párizsi mozi:

A Nashville-ben élő Jason Christ rendelésére készült párizsi hangulatú terem csúcsa a Notre Dame katedráils rózsaablakát másoló stukkó.

Karib-tenger kalózai terem:

Élethűség 2,5 millió dollárért.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

házimozi-szobák

Címkék: A világ érdekes, cool, király, mozi, házimozi, szoba, King, uszoda, Indianan Jones
King Kong szoba:

A tévé mögül maga a király les téged, és a markából nézheted a filmet. A berendezés teljesen kőből és fából készült. Tervezője Tom Spina.

Uszoda-házimozi:

A wisconsinban élő tulajdonosok megunták a régi úszómedencéjüket, és átalakították tágas házimozi teremmé.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

filmtárcsa lámpa moziszobához 01

filmtárcsa lámpa moziszobához 03

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Akár DVD,CD,Blu-ray tárolásra is alkalmas polcrendszer,egyedi és érdekes kivitelben.

<a href="http://2.bp.blogspot.com/_BngJrriMTx4/S ... -elek1.jpg">

Forrás: www.dbdstudiollc.com

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Házmiozi bútor -könnyen kezelhető és praktikus

Te sem szereted kihúzkodni a DVD lejátszót és az egyéb audio/video berendezéseidet amikor, a csatlakozókat a megfelelő helyre kell dugnod? A Fatrak cég pont erre a problémára építi forgatható berendezéseit: a házimozi-rendszerek könnyű hozzáférhetősége, megfelelő és esztétikus tárolása a céljuk.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

STAR WARS fanatikusoknak.

2012.07.13.

<a href="http://asztalos-szekesfehervar.blogspot ... html">Trón Csillagok háborúja-rajongóknak )

Forrás: geektyrant.com [/url]

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Asztalos - Székesfehérvár
Bútor ötletek azoknak, akik egy kicsit szeretnének kilógni a sorból Székesfehérváron

2012.03.28.

Faldekor újrahasznosított fából

Forrás: eandstile.com Bejegyezte: Asztalos Székesfehérvár dátum: 8:00 Címkék: design <a class="blog-pager-newer-link" href="http://asztalos-szekesfehervar.blogspot ... zoagy.html" id="Blog1_blog-pager-newer-link" title="Újabb bejegyzés">Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Tudatos bútor vásárlás,
tanulópénz helyett
"Belezúgtál" valamibe, mágnesként vonzott, az érzéseid rabja lettél, megvetted, és csak később csaptál a homlokodra, hogy mekkora hülyeséget csináltál?

Aki csak külalakja- vagy olcsósága alapján választ magának egy bútort - vagy bármi mást -, az nagyobb eséllyel fizet meg az óvatlanságáért!

Racionális megközelítéssel el tudod kerülni a gyengébb termékek megvásárlását, a számodra nem megfelelő asztalos megbízását!

Szeretnéd tudni hogyan vásárolj üzletben, hogyan tárgyalj asztalossal, milyen alapanyagú szekrényeket kerülj el vagy válassz magadnak? Elkészítettünk egy "Bútor vásárlási / rendelési útmutatót", amihez a nálunk érdeklődők térítésmentesen jutnak hozzá. Ez afféle szuper gyors segítség azoknak, akik vásárlásra adják a fejüket.

Ezt az anyagot elektronikus formában Te is elolvashatod, csak ide kell kattintanod!

Nincs szükséged lakberendezőre
E-mail sorozatunkban, könnyen megvalósítható és bevált lakberendezési ötleteket küldünk, heti rendszerességgel!

Pár téma, ami garantáltan szebbé teszi az életed:

Top 10 dekorációs hiba,
Hogyan válassz függönyt, fali festményt, tapétát,
Ötletek a lakás terének maximális kihasználásához,
Hogyan válassz matracot, mosogató medencét, tapétát,
...és még sok-sok hasonló érdekesség!

Érdekes és jól használható fa dekor elemek moziszobákban is. Ha nem is fészerből,de régi faanyagból vagy újakból is lehet hasonlókat kivitelezni barkácsoló kedvűeknek...

Video:
http://asztalos-szekesfehervar.blogspot ... fabol.html

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Nem értem. Az első képen a surround hangfalakat úgy helyezték el?

Igen fura. Szerintem hátul van ott még két álló doboz esetleg dipol sugárzó. De elől 4 db sub van tehát lehetséges hogy két rendszer ,vagy csak egy bemutató demo szoba...

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Elnézve a távirányító mennyiséget...lehet, hogy két erőlködő van bekötve. (?) Amúgy igényességről tanúskodik a két szoba!
Osu no seishin!

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Két spéci moziszoba....

Nem értem. Az első képen a surround hangfalakat úgy helyezték el?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Két spéci moziszoba....

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: peterson »

Az Ytong Silka néven gyárt tömör mészhomok téglát is. Dög nehéz, így jó léghanggátlással bír. 24cm vtg-ot szoktak lakáselválasztó falnak használni.

Igazad van, én a "klasszikus" Ytongra gondoltam... pongyolán fogalmaztam

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Az Ytong sajna semmit sem ér, nincs megfelelő tömege, de a Pototherm is kevés erre (mert lukacsos). Hanggátlásra csak a nagytömegü tömör falak alkalmasak. A 25cm vastag tömör téglafal hanggátlása 52dB, ha jól emlékszem...

Az Ytong Silka néven gyárt tömör mészhomok téglát is. Dög nehéz, így jó léghanggátlással bír. 24cm vtg-ot szoktak lakáselválasztó falnak használni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Köszi hogy javítottad a hibám. Így elnézni. Na ma úgysem melózom,korrigálom ezt egy három centessel. :D

Rá se ránts Fodesz!
Ha azt jelenti a három centes amire gondolok, akkor Én is imádom a házi pálinkát...csak nekem munkaidőben nem lehet...majd este!

peterson
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Szia! Én úgy tudom, hogy az ytongnak és a porothermnek is van kifejezetten hanggátló téglája. De utóbbinak 100%. A válaszfal az emeletre épülne, és a földszinten pont alatta van szintén egy másik válaszfal. Szuterén pedig nincs. Max 10cm vastagságban tervezem a téglafalat. Úgy gondolom ez nem jelentene nagy súlyt.

Porothermet a Wieneberger gyártja, szal van hanggátló téglájuk (nem tudom milyen néven).
De az 30cm-ben tudja azt amit előírnak, valószínű, hogy még a kétoldali vakolat is bele van számolva. Igaz ez társas,-ikerházi lakások közé van tervezve, neked pedig nem erre kell...
Az, hogy alatta válaszfal van, lehetővé teszi a falazást, mert az alsó válaszfal vélhetően alapon nyugszik.
Szerintem tegyél is valamilyen tömör falat, mert semmi nem helyettesítheti a tömeget a hanggátlás terén...vagy csak nagyon drágán...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ment egy +1.

Köszi hogy javítottad a hibám. Így elnézni. Na ma úgysem melózom,korrigálom ezt egy három centessel. :D

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Köszi Peterson! Mivel számomra is fontos dolog a házimozi és az őt körül ölelő téma ezért igyekeztem és fogok is a továbbiakban is. Ez a topik mindenkinek jó, és tanulságos,nem csak annak aki most épít.

A -1 et tőlem kaptad,mert +1 -et akartam,de elnéztem,vagy elcsúszott az egér. Csak hogy tiszta víz legyen a pohárban.Nem tudom ezt lehet-e javítani,megkérnék valakit kattintson egy +1-et,akkor elűnik az a fránya piros egyes. Bocs Peterson!

Ment egy +1.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Sziasztok!
Az Ytong sajna semmit sem ér, nincs megfelelő tömege, de a Pototherm is kevés erre (mert lukacsos). Hanggátlásra csak a nagytömegü tömör falak alkalmasak. A 25cm vastag tömör téglafal hanggátlása 52dB, ha jól emlékszem... Létezik a Wienebergernek hanggátló téglája, ha minden igaz 15x30cm-es. De arra figyelj, hogy ekkora terheket a födémek nem "szeretnek", ezért az alatta levő szinten repedések lehetnek, és a földszinti (pincei) padlók sem erre vannak méretezve. Csak akkor tegyél ilyen nagyobb tömegü falat, ha azt az alatta levő szerkezetek ezt megengedik!

Ja, és grat a topikhoz, Fodesz neked meg külön ,nem semmi amit itt (is) dolgoztál !!!!

Köszi Peterson! Mivel számomra is fontos dolog a házimozi és az őt körül ölelő téma ezért igyekeztem és fogok is a továbbiakban is. Ez a topik mindenkinek jó, és tanulságos,nem csak annak aki most épít.

A -1 et tőlem kaptad,mert +1 -et akartam,de elnéztem,vagy elcsúszott az egér. Csak hogy tiszta víz legyen a pohárban.Nem tudom ezt lehet-e javítani,megkérnék valakit kattintson egy +1-et,akkor elűnik az a fránya piros egyes. Bocs Peterson!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”