Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Köszi. sokmindenből lehet dobozt gyártani. Aluból is!
Kartonból a legjobb
http://mek.niif.hu/01000/01000/01000.htm
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ahogy én eddig tapasztaltam, a nevén túl, sok értelme nem lenne.
-
Sonny
Hangsugárzó építés
valaki ismeri ezeket a hangszórókat?
http://www.hangszorobolt.hu/?level0=23& ... Wharfedale
ilyen olcsón lehetne akár a drágább wharfikat is elkészíteni
Hangsugárzó építés
kleiberit 501.0
Poliuretán ragasztót ilyen célra még nem használtam.
Hangsugárzó építés
kleiberit 501.0
1.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
2.Beomaster 4000 + Beovox 3000 Mk II
3.Beomaster 4000 + Beovox s45-2
Hangsugárzó építés
A mosdó készîtés sem gond,amenyiben a sablonozás megvan. A sablonkészítés sem olcsó.Egyébként van olyan körfürészlap amivel roncsolás nélkúl vágható,de az illesztő marás tényleg nélkülözhetetlen.
Hangsugárzó építés
Háromrétegű luc tábla+6mm corian elég jó akusztikai tulajdonságokkal bír. Nem beszélve az elérhető felületről.
OFF
Én hiszek nektek, de gondolhatjátok, hogy nem a kisujjamból ráztam ki ezeket. '98 végén vagy '99-ben voltunk a Bányainál. Akkor még szinte semmit nem gyártottunk csak a helyszíni szerelésekből éltünk(elég jól). A Sony Murányinak is szereltünk és ők forgalmaztak Bányait is. És mivel ezeket is akartuk szerelni(mert jobban fizetett mint a Tisza vagy Dália) el kellett mennünk hozzájuk, hogy megmutassák, hogyan kell a corian munkalapot "szakszerűen" szerelni. A srác aki oktatott minket mondta a kőport és azt is, hogy csak és kizárólag felsőmaróval nyúljunk hozzá, minden fűrészt gyalut(persze gépet) felejtsünk el. Ő mondta, hogy ezektől hajszálrepedések lehetnek az anyagban ami ugye a konyhában vagy fürdőben ahol sok a víz nem biztos, hogy jót tesz neki. Csak ezért vettünk egy elég komoly felsőmarót, mert a helyszíni szereléshez amúgy nemigen volt rá szükségünk. A srác még azt is mondta és mutatta nekünk, hogy kisérleteznek azzal, hogy pl. a mosdó egy anyagból legyen a pulttal, ne külön ragasztva. Gondolom most már ez sem gond nekik.
ON
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy önmagában túl jó lenne hangdoboznak
Háromrétegű luc tábla+6mm corian elég jó akusztikai tulajdonságokkal bír. Nem beszélve az elérhető felületről.
Hangsugárzó építés
Ez tiszta ciki, most nézem, hogy nem is kőporból van.
Meg kéne kérdezzem az akkori társaim, mert 3-an voltunk ott(a Bányainál)és tutira emlékszem, hogy kőport mondtak....banyek...
Alumínium trihydrát+akrylgyanta+ásványi alapú színezék.
Hangsugárzó építés
fűrészelni bármivel pl. szigorúan tilos - én pl ma is megszegtem ezt a szabályt...
Hangsugárzó építés
Nekem van itthon gyári Rauna beton dobozom.
Pont ilyen:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
Ez tiszta ciki, most nézem, hogy nem is kőporból van.
Meg kéne kérdezzem az akkori társaim, mert 3-an voltunk ott(a Bányainál)és tutira emlékszem, hogy kőport mondtak....banyek...
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Hangsugárzó építés
Igen, kicsit elhamarkodva írtam
Tehát, önmagában szerintem max. minimonitort csinálnék belőle. Nagyobb doboznál olyan szinten kéne telerakni merevítővel, hogy az ára is húzós lenne, de hangban sem biztos, hogy sokkal jobb lenne egy jó mdf-nél. Ezt az anyagot úgy képzeld el, hogy ránézésre, tapintásra először nem tudod, hogy ez most kő vagy műanyag. És attól függetlenül, hogy egy erős anyag, önmagában nagyobb felületen hordozóréteg(pl. 19mm bútorlap) nélkül úgy tud viselkedni mint a kő, törik, reped stb. fűrészelni bármivel pl. szigorúan tilos. Viszont pl. egy 20cm átmérőjű cső már brutál erős lehet.
Persze sose próbáltam Corian hangdobozt csinálni, ezért lehet, hogy k**a jó doboznak való. Én mégse csinálnék belőle.
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Mi ez az anyag amiről beszéltek?
Ha jól emlékszem kőpor és műgyanta keveréke. Talán max. 80-20%-ban, Corian a neve. Annó amikor szereltem Bányai bútorokat voltam náluk corian munkalap megmunkálási oktatáson.
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy önmagában túl jó lenne hangdoboznak
Hangsugárzó építés
Mi ez az anyag amiről beszéltek?
Hangsugárzó építés
holnap megnézem a ragasztót,de szerintem nem szilikon alapú,majd kiderül,
amit linkeltem azt én is a korian-korian ragasztáshoz gondoltam,nem a hordozóra ragasztáshoz
abban nincs valami jó ötleted,hogy mit lehetne kezdeni az antracit színű ragasztóval,mert sajnos egy kicsit elüt a laptól,bármennyire is polírozzuk... a sima fehér az nem látszik meg,de az antracitnál lesz egy kis színeltérés
Hát sokmindent nem lehet csinálni.Nem színkód alapján vettétek a ragasztót?Ha igen reklamáld meg,cseréljék vissza.Egyéb ötletem nincs.Nézd meg mikori gyártású,ha lehet ne legyen túl régi.
A lapok ragasztásához mindenféleképp szilikon alapú ragasztót használj.Keményebb ragasztáshoz oldószeres szerelési ragasztót is lehet.Pl.:Würth. Drága,de megéri.És mindenhol tartsatok 2mm diletációs hézagot.
Hangsugárzó építés
holnap megnézem a ragasztót,de szerintem nem szilikon alapú,majd kiderül,
amit linkeltem azt én is a korian-korian ragasztáshoz gondoltam,nem a hordozóra ragasztáshoz
abban nincs valami jó ötleted,hogy mit lehetne kezdeni az antracit színű ragasztóval,mert sajnos egy kicsit elüt a laptól,bármennyire is polírozzuk... a sima fehér az nem látszik meg,de az antracitnál lesz egy kis színeltérés
Hangsugárzó építés
ezt most találtam :
A ragasztásnál mi történik?
A ragasztó, gyorsan polimerizálódó B komponense miatt, úgymond megbontja a közvetlen lapszerkezetet és a már kikeményedett lap gyantájával polimerizált kötést alkot. Ez a kötés rendszerint erősebb, mint lapban kialakult erdeti szerkezeti kötés ereje.
Ezt a ragasztott elemek töréstesztjei rendszeresen bizonyítják, mert inkább a lap törik el mint sem a ragasztás.
nincs szükség hordozó rétegre,csak a hangja milyen lesz?
Ezt értem.De a Corian ragasztójával,csak élt ragasztunk,de legalább is Coriant-Corianhoz.A kész lapok leragasztását szilikon alapú ragasztóval végezzük.
Az hogy egy doboznak milyen hangja lesz,elsősorban az arányain múlik,mintsem a doboz anyagán.A Corian nagy tömege és nagy belső csillapítása miatt, jobbnak kell lennie az eredetinél,mivel a felületi nyomásnak jobban ellenáll.
Nem mellesleg, megfelelő kezekben kialakuló,semmihez nem fogható minőség keltő érzetéről.
Hangsugárzó építés
ezt most találtam :
A ragasztásnál mi történik?
A ragasztó, gyorsan polimerizálódó B komponense miatt, úgymond megbontja a közvetlen lapszerkezetet és a már kikeményedett lap gyantájával polimerizált kötést alkot. Ez a kötés rendszerint erősebb, mint lapban kialakult erdeti szerkezeti kötés ereje.
Ezt a ragasztott elemek töréstesztjei rendszeresen bizonyítják, mert inkább a lap törik el mint sem a ragasztás.
nincs szükség hordozó rétegre,csak a hangja milyen lesz?
Hangsugárzó építés
Hogy-hogy elgörbült?Mivel ragasztottátok?Fontosabb:Hogy ragasztottátok?Ellenhúzó?Ez nem svartni, vagy furnér?Mit tennél,ha polírozni kellene?
Bocsi, hogy így válaszolok,de ilyet még nem hallottam,láttam!
Hogy-hogy elgörbült?Mivel ragasztottátok?Fontosabb:Hogy ragasztottátok? - most fejből nem tudom a ragacs nevét,a megrendelő küldte,de majd felírom , présgépben ragasztottuk,6 etázsos
Ellenhúzó?Ez nem svartni, vagy furnér? a kérdés arra vonatkozik,hogy miből van az ellenhúzó? most nálunk dekorit lapból lesz,azt tuti nem húzza el a korián
Mit tennél,ha polírozni kellene? - polírozni kellett ezt is... megoldottuk,ha dubai-ban jártok meg lehet majd nézni a reptéren...
Hangsugárzó építés
beletaláltál,pont emiatt kérdeztem,hogy épített-e már valaki koriánból dobozt... nem tudom,hogy hogyan viselkedne csak magában a korián,túl kemény a felülete... hiszen van akinek már az mdf is máshogy szól mint a sima forgácslap... az biztos,hogy ha hordozóra kerül akkor azt ellenhúzóval kell a visszáján megtisztelni ,nemrég ebbe a hibába estünk,19-es mdf lapra ragasztottuk a 12-es koriánt és olyan görbe lett,hogy el sem hinnétek ,van itt most két sérült doboz is,a már említett beovox és egy arcus amiről levált az 1985-ben felragasztott fólia... ,ezek már kész dobozok,lehet ezt lenne a legegyszerűbb beburkolni... vagy a beovoxot teljesen újraépíteni,az úgyis kb12mm-es forgácslapból van...
Hogy-hogy elgörbült?Mivel ragasztottátok?Fontosabb:Hogy ragasztottátok?Ellenhúzó?Ez nem svartni, vagy furnér?Mit tennél,ha polírozni kellene?
Bocsi, hogy így válaszolok,de ilyet még nem hallottam,láttam!
Hangsugárzó építés
beletaláltál,pont emiatt kérdeztem,hogy épített-e már valaki koriánból dobozt... nem tudom,hogy hogyan viselkedne csak magában a korián,túl kemény a felülete... hiszen van akinek már az mdf is máshogy szól mint a sima forgácslap... az biztos,hogy ha hordozóra kerül akkor azt ellenhúzóval kell a visszáján megtisztelni ,nemrég ebbe a hibába estünk,19-es mdf lapra ragasztottuk a 12-es koriánt és olyan görbe lett,hogy el sem hinnétek ,van itt most két sérült doboz is,a már említett beovox és egy arcus amiről levált az 1985-ben felragasztott fólia... ,ezek már kész dobozok,lehet ezt lenne a legegyszerűbb beburkolni... vagy a beovoxot teljesen újraépíteni,az úgyis kb12mm-es forgácslapból van...
Hangsugárzó építés
persze,hogy dupont,made in usa,egyelőre annyit,hogy DRÁGA,de egy doboznyit "talán" tudok elfogadható áron... van fehér és antracit... 12mm-es
tavaly vásároltam itt azt a beovox dobozt ami szét volt ázva,lehet ,hogy azt megcsinálom coriánból aztán majd meghallgatjuk...
És mi az elképzelés? Csak összeragasztod,vagy valamilyen hordozóanyagra teszed,és úgy építed fel?Mindenesetre ha lesz fejlemény,írd meg légyszi.Köszi.