Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Üdv!
Hangfalak közt nézelődöm és találtam pár ígéretes darabot. Pioneer CS 3030, Videoton DC 2050, Gale 4i amit ajánlottak, valamint a jelenlegi favoritok Videoton Dynamic Speaker, és a Magnat Art 145 080. Ezekről mindről jókat olvastam. Volt valakinek tapasztalata valamelyikkel? Hasonló árkategóriában nézelődök, 20e felé nem szívesen mennék... Előre is köszi!
Üdv,
Tamás
Mekkora szobában szeretnéd használni? Ilyen árban, vagy pár ezressel drágábban ezektől sokkal szebb hangú és fiatalabb kétutas monitorokat lehet kapni az apróban pl.: Tannoy, Dali stb. elég sok márka van.
Erről, ill. úgy általában a JVC hangszórókról mi a véleményetek?
http://elektronika.v...1595236706.html
arnabas
Úgy általában azt gondolom, hogy talán érdemesebb lenne még gyűjteni egy kis pénzt, és legalább egyel fentebbi árkategóriában keresgetni.
.
Erről, ill. úgy általában a JVC hangszórókról mi a véleményetek?
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 36706.html
arnabas
Konkrétan a Phonar P-3 nevű dobozáról lenne szó ( nem a Veritas P3 ). Abból a kevés információból amit sikerült a neten kikukáznom arra gondolok, hogy ez a P30, P40 elődje lehetett. Szeretnék picit többet megtudni róla, mielőtt megvásárolnám.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1694
Egyszerűbb ha megkérdezed itt szerintem.
Sziasztok!
HA esetleg van valakinek tapasztalata régebbi Phonar hangfalakkal és szívesen segítene egy konkrét típussal kapcsolatban annak megköszönném ha megkeresne PM-ben.
Üdv!
Hangfalak közt nézelődöm és találtam pár ígéretes darabot. Pioneer CS 3030, Videoton DC 2050, Gale 4i amit ajánlottak, valamint a jelenlegi favoritok Videoton Dynamic Speaker, és a Magnat Art 145 080. Ezekről mindről jókat olvastam. Volt valakinek tapasztalata valamelyikkel? Hasonló árkategóriában nézelődök, 20e felé nem szívesen mennék... Előre is köszi!
Üdv,
Tamás
Jbl-ből is találtam egy érdekes példányt:
nagymonitor
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Rengeteg adat megtalálható ezen az oldalon hangsugárzókról!!!
http://www.audiophilefr.com/Site/ecoute ... ntes-.html
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Üdv mindenkinek.
Belefutottam egy mission hangfalba amiben tönkrementek a magasak. Ahogy keresgéltem a gogliban, feltűnt, hogy ez elég gyakori ennél a márkánál, az említett esetben pedig mind a kettő egyszerre mondta fel a szolgálatot.
Ez miért lehet?
Sajnos annyira nem tudok angolul, de mintha valami olyasmit említettek, hogy egy bizonyos frekvencián leesett az impedancia és azért.
Én még ilyennel nem találkoztam.
valakinek van ötlete?
Sziasztok! Minap tárgyaltuk, hogy milyen hangfalszettet vegyek. JBL E-szériánál maradtam, de mint tárgyaltuk a ES-t kellene megvennem darabokban. De akkor már vagy ES 90 vagy ES 100as frontokkal venném, de felmerült meg egy választás. Mit tudtok a JBL Loft 5.1-es szettjéről, most akcióban van egy helyen. Előre is köszi a segítséget.
http://www.win-win-shop.com/content/jbl-loft-51-szett
Elég összetettnek érzem a kérdést.
Először is nem értem, hogy a zene nagyobb helyen lenne, mint a mozi, ez nekem nem érthető.
Van egy subod, amit használni szeretnél a rendszerbe, ami aktív vagy passzív? Az erősítő választásnál nagyon fontos, hogy hogyan tudod rákötni egyáltalán.
Azért kérdeztem az erősítőt, mert ahhoz javasolnék hangfalat, de itt fordítva néz ki a dolog. Ahogy látom 100 a maximális keret, ami használt hangfalnál már nem is annyira kevés szerintem.
40 négyzetméterre a Phonar, s a Tannoy kevés lehet, a Magnat mondjuk megfelelő.
Sztereó hangzásra nekem a Phonar tetszett ezek közül a legjobban, elég dinamikus a hangja. A Magnat erőszakosabb, a Tannoy lapos hangú.
Én a helyedben nézelődnék a Bower 600-as szériában, esetleg CAV DP880 (vagy 880A), de a tuti választás egy Acoustic Research status 40 vagy 50 lenne, esetleg egy Acoustic Energy Aegis Evo 3.
Hát igen, nem egyszerű.
Időm nagyrészét a nappaliban töltöm, ami kb 40 m2. Nincs külön "moziterem", és ha megnézek egy filmet, akkor az általában a hálóban teszem, ami 20m2.
A leendő hangfal tulajdonságaihoz mérten kerül majd elhelyezésre, tehát ha nagyon szépnek találom sztereón akkor nem fogom a hálóba rakni, de ha jön hozzám egy vendégsereg és meg szeretnénk nézni valamit, azt a nappaliban tennénk, kicsit bonyolult, tudom, de én átlátom. azthiszem.
Nálam fordított sorrendben kerülnek beszerzésre a rendszerelemek, mert van egy sztereó erősítőm, de a meglévő hangfalaim, nem a legjobbak. Első körben ezt szeretném cserélni, aztán jöhet az erölködő.
Az alap elképzelésem, az hogy jó komponensekből jó rendszert lehet építeni, tehát nem sülhet el túl rosszul, ha hangfal után veszek erősítőt, de lehet, hogy tévedek.
Az infót köszönöm, nagy vonalakban megválaszoltad a kérdésem.
(a szub aktív:
http://www.bkelec.com/hifi/Sub_Woofers/XLS200-DF.htm )
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Elég összetettnek érzem a kérdést.
Először is nem értem, hogy a zene nagyobb helyen lenne, mint a mozi, ez nekem nem érthető.
Van egy subod, amit használni szeretnél a rendszerbe, ami aktív vagy passzív? Az erősítő választásnál nagyon fontos, hogy hogyan tudod rákötni egyáltalán.
Azért kérdeztem az erősítőt, mert ahhoz javasolnék hangfalat, de itt fordítva néz ki a dolog. Ahogy látom 100 a maximális keret, ami használt hangfalnál már nem is annyira kevés szerintem.
40 négyzetméterre a Phonar, s a Tannoy kevés lehet, a Magnat mondjuk megfelelő.
Sztereó hangzásra nekem a Phonar tetszett ezek közül a legjobban, elég dinamikus a hangja. A Magnat erőszakosabb, a Tannoy lapos hangú.
Én a helyedben nézelődnék a Bower 600-as szériában, esetleg CAV DP880 (vagy 880A), de a tuti választás egy Acoustic Research status 40 vagy 50 lenne, esetleg egy Acoustic Energy Aegis Evo 3.
Naim-ZU
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, hangfalat szándékozom venni a közeljövőben, ki is néztem párat, de a tudásom még nem elég nagy a témában, úgyhogy elakadtam.
A kiszemeltjeim:
50 és 100 ezer között
-Kef c7 vagy IQ50
-Phonar volume 2
-Tannoy venus 508
-Magnat vintage 350
valamint (50 ezer alatt)
-celestion f30
-infinity primus 250
-Mission 703
fontos szempont, hogy elsősorban zenét szeretek hallgatni, de később kicsit felfejlesztve biztos fogok mozizni is, tehát erősítőt is fogok cserélni, abban is rugalmas vagyok
ja igen, az általam hallgatott zenei stílus mindig változik. Most épp brutál dubstep és lágy jazz, de évekig bartókot hallgattam.
A sztereó úgy 40m2-en, a mozi kb 20m2-en menne.
Ami biztos pont, az a jelenleg meglévő mélysugárzó, egy BK electronics XLS 200 (szép angol kézimunka).
Kiemelt jelentőségű az ár/érték arány. Sajnos mind a 7 kiszemeltet nem tudom meghallgatni, így jól jönne a tapasztaltabbaktól egy rangsor-féle ami alapján elindulhatok.
Köszönettel
C.
Ez volt az eredeti kérdésem.
Ezek az én szokásos kérdéseim is.
Ez egy korábban feltett kérdésem folytatása volt. Ez a 3 hangfal az, amit valahogy meg is tudnék hallgatni, bár nem lenne egyszerű van és a jelenlegi használt piacon elfogadó ársávban vannak.
Mivel ez egy új rendszer lenne, (mármint nekem), ezért erősítő vétele is aktuálisá válhat. De a fő irány a Denon, Pioneer és Nad. persze nem a mai csúcstechnika hanem pár éves erősítők.
Az egyetlen fix cucc, az egy BK electronics xls200-df mélyláda.
Elsősorban zenére kell, (rock, reggae kilőve, minden mást szoktam hallgatni), de ha meg lesz az erősítő is, akkor természetesen mozizás is becsúszhat.
Zene 40m2-en, mozi 20m2-en.
Tudom, hogy mindenre jó handfal nem létezik, kompromisszumot kell kötni, és mivel ti már régi motorosok vagytok, hátha tudtok valamit írni róluk.
Meghallgatni minden kiszemeltemet nem tudom, azért szerettem volna valami infót begyűjteni ezekről, persze nem technikai adatokra gondoltam.
Milyen erősítőhöz, a helyiség mérete sem tiszta, s mennyi az anyagi keret?
Ezek az én szokásos kérdéseim is.
Webáruház:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
phonar volume 2 vs. magnat vintage 350 vs. tannoy venus 508 témában senki többet?
Észrevétel, javaslat?
zene rock és reggae kivételével minden, 20 és 40 m2-re
Az észrevétel, hogy nagyon kevés az infó, amit írtál.
A javaslat, hogy pontosabban fogalmazzál.
Milyen erősítőhöz, a helység mérete sem tiszta, s mennyi az anyagi keret?
Naim-ZU
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1694
Ez még jó lehet!
http://www.troelsgra...k/3WClassic.htm
Zoom!
Ha van némi DIY vénád, miért nem építesz egy saját 3 utas nagymonitort?
200 ezer forintos értékhatárral elkészíthető egy pár ilyen hangdoboz. A hangszórókészletre 120-130 ezerrel számolj, a váltóba kb 30 ezerrel és még mindig maradt 50 ezer a két dobozra. Nem lehetetlen küldetés.
Szervusz Kalmi!
Igen a helyzet az, hogy van némi DIY vénám, de csak némi, mivel egy csavarhúzón, egy multiméteren és egy forrasztópákán kívül nincs semmim. Annyit tudok csinálni, hogy mások által kitaposott útvonalat követem, kiszámolt literszám, forma, hangsugárzó készlet, váltóterv, bármennyire is hajtana az alkotás öröme, jelen helyzetben (anyagi és szellemi) csak arra vagyok képes, hogy hazahozzam az asztalostól a kész dobozt, belecsavarozzam a hangsugárzókat, összeforrasszam a váltóalkatrészeket.
Szóval ha nincs erre valami jól bevált recept, akkor maradnom kell a gyári megoldások mellett.
Nem pont ilyen, ez pro monitor: 4410a
Ez elég megfontolandó
A Bródy Sándor utcában van egy bizományis,a Kálvin tér felől, a rádió után.
Ott van egy 3 utas Wharefedale 30 cm-es méllyel, kb. 80-90 ezerbe kerül.
Köszönöm a választ, de ettől a gyártótól én még nem hallottam jól (amivel együtt tudnék élni) szóló hangsugárzót.
phonar volume 2 vs. magnat vintage 350 vs. tannoy venus 508 témában senki többet?
Észrevétel, javaslat?
zene rock és reggae kivételével minden, 20 és 40 m2-re
Nem is álmodom atc-ről, se rólad, se a hangsugárzóról
Jbl-be találtam is egy elfogadhatónak tűnőt, csak fülvégre kellene valahol kapni, meg reménykedni benne, hogy van belőle valahol egy jó állapotú eladó példány.
(bower fóbiám van, állítólag gyógyíthatatlan)
Nem pont ilyen, ez pro monitor: 4410a
Már csináljuk Tomival, pénteken lesz kész a másik féle próbadoboz.
Dobhatnál fel halahová valamilyen infót és képet róla.
Egy ilyen kétutas engem is érdekelne.
Webáruház:
Köszi.
Ha csinálni akarsz ilyen dobozt,akkor gondolj rám is.
Már csináljuk Tomival, pénteken lesz kész a másik féle próbadoboz.