Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kedvenc zenei felvételeim
Szerintem a legtöbb rossz és legtöbb jó minőségű felvétel közti különbséget egy átlagos füllel akár egy musiccenteren, discman-en, dvd lejátszón, gyári autóshifin is hallani lehet. persze ebben is vannak fokozatok!
Én elég szkeptikus vagyok ezekben a dolgokban ezért nagy "élmény" volt, amikor meghallottam a kétszeresen és a nyolcszorosan írt lemez közti különbséget a yamaha 430 + technics hangszórók + mélynyomó + dvd lejátszó láncon, amit nem éppen lehet audiofilnek nevezni.
gordon314.fw.hu
Lenne egy kérdésem, lehet hülyén hangzik, de a különbség (jó minűségű és átlagos CD hangzása) átlag füllel meghallható, vagy ehhez egy kifejezetten jó (zeneileg) hallás kell, esetleg némi zenei képzettség is?
Szerintem még nagymértékben függ egy zenei felvétel minősége attól a rendszertől, amin lejátszod. Mert hiába a jó minőségű felvétel, ha egy olyan rendszeren szólal meg, ami nem tudja kiadni magából a többeletet azt a többletet, amit egy jó minőségű lemez jelent.
Lenne egy kérdésem, lehet hülyén hangzik, de a különbség (jó minűségű és átlagos CD hangzása) átlag füllel meghallható, vagy ehhez egy kifejezetten jó (zeneileg) hallás kell, esetleg némi zenei képzettség is?
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Nekem meggyőződésem, hogy drasztikusan rontaná az eladásokat jó néhány mai előadó esetén, ha magas hűséggel hallanánk a hangjukat!
Bár a kommersz határán van, egy sokak szerint Peter Gabriel nagyon adott a felvételei minőségére. Sajnos nincs aktuális lemezem tőle,de talán vele érdemes bepróbálkozni.
A legmodernebb CD-m, aminek a megszóllalását is szeretem az Santana Supernatural-ja. De már az sem éppen mai.
gordon314.fw.hu
21st century Digital Boy: így már érthető. Tehát akkor a kiadóknak nem áll érdekükben jó minőségű lemez készítése. Azért nem vetem el ezeket a lemezeket, de nyitok a jóminőség felé is. Pl. a Jazz At The Pawnshop lemezzel.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Engem viszont nagyon érdekelne (semmi sérdődöttség nélkül), hogy mai előadók közt vannak e olyan lemezek, amik jó minőségnek mondhatóak!
Jó minőségűnek, mint pl. a Jazz At The Pawnshop?
Nincsenek
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Most éppen ez szól:
Camouflage - The Great Commandmnet Kurv@ jó ez a szám..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
- Nincs visszaút

De létezik "kommersz" mai előadók között minőségi lemez?
A előadók/kiadók érthető módon arra törekszenek, hogy az általuk megjelentetett zenei anyagok minél inkább kiszolgálja a célközönség igényeit.
A mai kommersz könnyű zenei darabok célközönségének csak töredéke "hifis", többségük mjúzik centeren, walkman-en, meg kocsiban hallgatja kedvenceit, és csak annyi a lényeg, hogy "szóljon mint állat". A kiadók arra kell törekedniük, hogy az "állat" efektus lehetőleg a legolcsóbb, leggagyibb rendszereken is átjöjjön. Ennek érdekében túlforszírozzák a sávszéleket, kiemelik a mély és magas tartományt. A sok mélytől energikusnak, a sok magastól pedig tisztának és részletezőnek tűnik a hangzás. Nem véletlen, hogy a legtöbb mai fiatal kocsijában mind a treble, mind a bass általában max.-ra van állítva.
De nézzük a "hi-fi" eredeti jelentését: "High Fidelity" azaz "Magas (Hang)hűség". Ezt véve alapul a hi-fi feladata, hogy a zenei produkció lehetőleg minél közelebb álljon az eredeti produkcióhoz. Tehát hi-fi-s értelemben egy felvétel annál jobban szól, minél inkább megközelíti az élő zenei produkciót ( dinamika, tér, hangszer- és énekhangok, lecsengések, felharmónikusok, teremakusztika stb. ) De kérdezem én, milyen "hang hűségről" beszélünk egy dobgép, egy sampler, vagy egy szét effektezett ének hang kapcsán?
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
...minden zenét meghallgatok ami jó. Van egy CD-m ami 3-példányban megvan (mondták is, hogy nem vagyok normális ) Amerikai, Japán & Olasz (nem megeggyezö kiadótól) nyomás, ezek közt is van különbség!
Ezzelén is így vagyok a kedvenc előadóimtól rengeteg féle változatban megvan ugyanaz a lemez!
Engem viszont nagyon érdekelne (semmi sérdődöttség nélkül), hogy mai előadók közt vannak e olyan lemezek, amik jó minőségnek mondhatóak!
- Nincs visszaút

Eddig amit hallottam és legjobb minőségű anyagnak itéltem az a George Michael- Ladies And Gentlemen duplalemeze volt. De ez a Madonna dupla ezt is messze felülmúlja!!!
Már meg ne sértődj, de akkor te még nem hallottál igazán jó minőségű felvételt.
...nem sértödöm meg, de az ilyet nem szeretem! Honnét tudod, hogy esetleg van ennél jobb mikor nem is hallottad???
Amúgy mire gondolsz, ha annyira jó akkor megveszem??!!
Azt írod hogy nem sértődsz meg, holott a szavaidból süt a sértettség. Na mindegy.
(ex)Cat jól leírta a lényeget. Még csak annyit tennék hozzá, hogy az általad korábban "legjobb minőségűnek" tartott George Michael lemezt nem csak ismerem, hanem birtoklom is. Kedvelem George Michael zenéjét, van is pár lemezem tőle. Számomra az igényes pop zenét testesíti meg, a lemezei viszont ettől függetlenül nem szólnak jól, mint ahogy az általam eddig hallott Madonna lemezek sem. Attól, hogy egy lemezen "csilingelnek" a magasak, dübörög a basszus, dögös effektek jönnek jobbról-balról, még nem szól jól, legalább is hifis füllel hallgatva.
Ettől függetlenül én mindig azt hangoztatom, hogy inkább hallgatok gyenge hangminőségű jó zenét, mint fordítva.
...minden zenét meghallgatok ami jó. Van egy CD-m ami 3-példányban megvan (mondták is, hogy nem vagyok normális ) Amerikai, Japán & Olasz (nem megeggyezö kiadótól) nyomás, ezek közt is van különbség!
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5
Kedvesemnek van egy Aaliyah CD-je, az kegyetlenül jól szól..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Akkor most már csak az a kérdés, hogy könnyűzenei felvételek között melyik az, amire azt lehet mondani, hogy minőségi felvétel? A másik topican már kiderült egy cím: Jazz at the Pawnshop. De létezik "kommersz" mai előadók között minőségi lemez? Itt nem a jazz és egyéb akusztikus felvételekre gondolok elsősorban.
...nem sértödöm meg, de az ilyet nem szeretem! Honnét tudod, hogy esetleg van ennél jobb mikor nem is hallottad??? Amúgy mire gondolsz, ha annyira jó akkor megveszem??!!
Nem erről van szó, amúőgy miért ne hallotta volna?
De a lényeg, hogy minőségi kiadványt általában csak egyes kiadóktól kaphatsz, ráadásul az ilyen kommersz popzenei lemezek nem tartoznak abba a kategóriába, amit ilyen módon megjelentetnék. Ill. ez alól persze valamelyest kivételt jelenthet az SACD, ha van ebből ilyen, de ez önmagában még mindig nem garancia a minősére.
Ezzel együtt az nem baj, hogy neked tetszik, valószynűleg ezt a zenei stílust is szereted, ez áll közel hozzád. Ez telejsen rendben van, csak ettől még ez az album messze nem üti meg a minőségi kiadvány mércéjét.
Eddig amit hallottam és legjobb minőségű anyagnak itéltem az a George Michael- Ladies And Gentlemen duplalemeze volt. De ez a Madonna dupla ezt is messze felülmúlja!!!
...nem sértödöm meg, de az ilyet nem szeretem! Honnét tudod, hogy esetleg van ennél jobb mikor nem is hallottad???
Amúgy mire gondolsz, ha annyira jó akkor megveszem??!!
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5
- Nincs visszaút

Sajnos csak a drágább készülékeke jellemzője a HDCD kompatibilitás.
Hát igen ez még egy fontos dolog..
Aktuális kedvenc albumom, hogy on is legyek
Wolfsheim - Casting Shadows
Off
A HDCD-hez még annyit, hogy igazán élvezni tudd a CD-nél jobb minőségét olyan DAC-ra van szükséged amelyik tudja olvasni. Vagy a CD lejátszónak kell ilyenek lennie (analóg rákötésnél) vagy a receivernek vagy a CD-re kötött külön DAC-nak.
Sajnos csak a drágább készülékeke jellemzője a HDCD kompatibilitás.
gordon314.fw.hu
Egyébként HDCD van ráirva... valaki megtudja mondani mit is jelent ez pontosan????
HD - High Definition (magas minőség)..
Ma betettem hallgatni egy Madonna válogatást... ami nagyon leültetett, mert hihetetlen jó minöségű a felvett anyag.
Pár éve távolkeleten vásároltam, eredeti CD. Egyébként HDCD van ráirva... valaki megtudja mondani mit is jelent ez pontosan????
rendelkezésedre tudok bocsájtani pár meolát, és paco de luciát is ha gondolod
köszi, élnék a lehetőséggel.
A Tátrai féle silány utánzata a latin zenének.
Hááát, én nem akartam ilyen keményen fogalmazni, nehogy belegázoljak Gemini lelki világába, de ha már így kimondtad, akkor muszály egyet értenem veled
Az a lemez véleményem szerint egy tisztességes iparos munka, semmi több. Persze rossznak nem mondanám, csak olyan semmilyen. Ha valaki latin amerikai zenét akar hallgatni, találhat magának ennél százszor jobb darabokat, mind zene, mind pedig hangzás tekintetében.
Tátrai Tibor tud ennél többet is...
nem gázoltál bele
ez megint csak izléés dolga. meoláűval már többször szerettem volna fülkapcsolatba lépni de még ne,m sikerült. lehet hogy utána nekem is ez lesz a vélemyénem, de egyelőre a tátrai albummal sincs semmi bajom, sőt.
rendelkezésedre tudok bocsájtani pár meolát, és paco de luciát is ha gondolod
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
- Nincs visszaút

Hááát, én nem akartam ilyen keményen fogalmazni, nehogy belegázoljak Gemini lelki világába, de ha már így kimondtad, akkor muszály egyet értenem veled
Az a lemez véleményem szerint egy tisztességes iparos munka, semmi több. Persze rossznak nem mondanám, csak olyan semmilyen. Ha valaki latin amerikai zenét akar hallgatni, találhat magának ennél százszor jobb darabokat, mind zene, mind pedig hangzás tekintetében.
nem gázoltál bele
ez megint csak izléés dolga. meoláűval már többször szerettem volna fülkapcsolatba lépni de még ne,m sikerült. lehet hogy utána nekem is ez lesz a vélemyénem, de egyelőre a tátrai albummal sincs semmi bajom, sőt.
Még mindig jobb, mint ha Scooter-t hallgatnál vagy Britney Spears-t
- Nincs visszaút

Jesszusom, most látom csak:
természetesen nem "muszály", hanem "muszáj". Bocs
meoláűval már többször szerettem volna fülkapcsolatba lépni de még ne,m sikerült.
Nálam majd meghallgathatod.
ne offoljunk légyszives
amugy OK