Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
STAR WARS fanatikusoknak.
2012.07.13.
<a href="http://asztalos-szekesfehervar.blogspot ... html">Trón Csillagok háborúja-rajongóknak )
Forrás: geektyrant.com [/url]
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Asztalos - Székesfehérvár
Bútor ötletek azoknak, akik egy kicsit szeretnének kilógni a sorból Székesfehérváron
2012.03.28.
Faldekor újrahasznosított fából
Forrás: eandstile.com Bejegyezte: Asztalos Székesfehérvár dátum: 8:00 Címkék: design <a class="blog-pager-newer-link" href="http://asztalos-szekesfehervar.blogspot ... zoagy.html" id="Blog1_blog-pager-newer-link" title="Újabb bejegyzés">Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Tudatos bútor vásárlás,
tanulópénz helyett
"Belezúgtál" valamibe, mágnesként vonzott, az érzéseid rabja lettél, megvetted, és csak később csaptál a homlokodra, hogy mekkora hülyeséget csináltál?
Aki csak külalakja- vagy olcsósága alapján választ magának egy bútort - vagy bármi mást -, az nagyobb eséllyel fizet meg az óvatlanságáért!
Racionális megközelítéssel el tudod kerülni a gyengébb termékek megvásárlását, a számodra nem megfelelő asztalos megbízását!
Szeretnéd tudni hogyan vásárolj üzletben, hogyan tárgyalj asztalossal, milyen alapanyagú szekrényeket kerülj el vagy válassz magadnak? Elkészítettünk egy "Bútor vásárlási / rendelési útmutatót", amihez a nálunk érdeklődők térítésmentesen jutnak hozzá. Ez afféle szuper gyors segítség azoknak, akik vásárlásra adják a fejüket.
Ezt az anyagot elektronikus formában Te is elolvashatod, csak ide kell kattintanod!
Nincs szükséged lakberendezőre
E-mail sorozatunkban, könnyen megvalósítható és bevált lakberendezési ötleteket küldünk, heti rendszerességgel!
Pár téma, ami garantáltan szebbé teszi az életed:
Top 10 dekorációs hiba,
Hogyan válassz függönyt, fali festményt, tapétát,
Ötletek a lakás terének maximális kihasználásához,
Hogyan válassz matracot, mosogató medencét, tapétát,
...és még sok-sok hasonló érdekesség!
Érdekes és jól használható fa dekor elemek moziszobákban is. Ha nem is fészerből,de régi faanyagból vagy újakból is lehet hasonlókat kivitelezni barkácsoló kedvűeknek...
Video:
http://asztalos-szekesfehervar.blogspot ... fabol.html
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Nem értem. Az első képen a surround hangfalakat úgy helyezték el?
Igen fura. Szerintem hátul van ott még két álló doboz esetleg dipol sugárzó. De elől 4 db sub van tehát lehetséges hogy két rendszer ,vagy csak egy bemutató demo szoba...
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Moziszoba építés
Elnézve a távirányító mennyiséget...lehet, hogy két erőlködő van bekötve. (?) Amúgy igényességről tanúskodik a két szoba!
Osu no seishin!
Moziszoba építés
Két spéci moziszoba....
Nem értem. Az első képen a surround hangfalakat úgy helyezték el?
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Két spéci moziszoba....
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 782
Moziszoba építés
Az Ytong Silka néven gyárt tömör mészhomok téglát is. Dög nehéz, így jó léghanggátlással bír. 24cm vtg-ot szoktak lakáselválasztó falnak használni.
Igazad van, én a "klasszikus" Ytongra gondoltam... pongyolán fogalmaztam
Moziszoba építés
Az Ytong sajna semmit sem ér, nincs megfelelő tömege, de a Pototherm is kevés erre (mert lukacsos). Hanggátlásra csak a nagytömegü tömör falak alkalmasak. A 25cm vastag tömör téglafal hanggátlása 52dB, ha jól emlékszem...
Az Ytong Silka néven gyárt tömör mészhomok téglát is. Dög nehéz, így jó léghanggátlással bír. 24cm vtg-ot szoktak lakáselválasztó falnak használni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- peterson
- V.I.P.
Moziszoba építés
Köszi hogy javítottad a hibám. Így elnézni. Na ma úgysem melózom,korrigálom ezt egy három centessel.

Rá se ránts Fodesz!
Ha azt jelenti a három centes amire gondolok, akkor Én is imádom a házi pálinkát...csak nekem munkaidőben nem lehet...majd este!
- peterson
- V.I.P.
Moziszoba építés
Szia! Én úgy tudom, hogy az ytongnak és a porothermnek is van kifejezetten hanggátló téglája. De utóbbinak 100%. A válaszfal az emeletre épülne, és a földszinten pont alatta van szintén egy másik válaszfal. Szuterén pedig nincs. Max 10cm vastagságban tervezem a téglafalat. Úgy gondolom ez nem jelentene nagy súlyt.
Porothermet a Wieneberger gyártja, szal van hanggátló téglájuk (nem tudom milyen néven).
De az 30cm-ben tudja azt amit előírnak, valószínű, hogy még a kétoldali vakolat is bele van számolva. Igaz ez társas,-ikerházi lakások közé van tervezve, neked pedig nem erre kell...
Az, hogy alatta válaszfal van, lehetővé teszi a falazást, mert az alsó válaszfal vélhetően alapon nyugszik.
Szerintem tegyél is valamilyen tömör falat, mert semmi nem helyettesítheti a tömeget a hanggátlás terén...vagy csak nagyon drágán...
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Ment egy +1.
Köszi hogy javítottad a hibám. Így elnézni. Na ma úgysem melózom,korrigálom ezt egy három centessel.

Moziszoba építés
Köszi Peterson! Mivel számomra is fontos dolog a házimozi és az őt körül ölelő téma ezért igyekeztem és fogok is a továbbiakban is. Ez a topik mindenkinek jó, és tanulságos,nem csak annak aki most épít.
A -1 et tőlem kaptad,mert +1 -et akartam,de elnéztem,vagy elcsúszott az egér. Csak hogy tiszta víz legyen a pohárban.Nem tudom ezt lehet-e javítani,megkérnék valakit kattintson egy +1-et,akkor elűnik az a fránya piros egyes. Bocs Peterson!
Ment egy +1.
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Sziasztok!
Az Ytong sajna semmit sem ér, nincs megfelelő tömege, de a Pototherm is kevés erre (mert lukacsos). Hanggátlásra csak a nagytömegü tömör falak alkalmasak. A 25cm vastag tömör téglafal hanggátlása 52dB, ha jól emlékszem... Létezik a Wienebergernek hanggátló téglája, ha minden igaz 15x30cm-es. De arra figyelj, hogy ekkora terheket a födémek nem "szeretnek", ezért az alatta levő szinten repedések lehetnek, és a földszinti (pincei) padlók sem erre vannak méretezve. Csak akkor tegyél ilyen nagyobb tömegü falat, ha azt az alatta levő szerkezetek ezt megengedik!
Ja, és grat a topikhoz, Fodesz neked meg külön ,nem semmi amit itt (is) dolgoztál !!!!
Köszi Peterson! Mivel számomra is fontos dolog a házimozi és az őt körül ölelő téma ezért igyekeztem és fogok is a továbbiakban is. Ez a topik mindenkinek jó, és tanulságos,nem csak annak aki most épít.
A -1 et tőlem kaptad,mert +1 -et akartam,de elnéztem,vagy elcsúszott az egér. Csak hogy tiszta víz legyen a pohárban.Nem tudom ezt lehet-e javítani,megkérnék valakit kattintson egy +1-et,akkor elűnik az a fránya piros egyes. Bocs Peterson!
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Csavarozva lenne. Valószínűleg a két gipszkarton fal közé, húzok valamilyen nagyobb tömegű falat. Ytong, vagy porotherm. Természetesen a falak között lenne légrés. Így a "tömegfal" jobban visszafogná a mély hangok átszűrődését.
Szerintem egy fa szerkezetű fal jobb lenne. Egyrészt egyszerűbb a kivitelezése,másrészt ahogy Peterson is írta,nem nyomja a födémet ami később repedezéshez vezethet.Ha fa szerkezetűt készítenél úgy lenne a jó,hogy két oldalt gipszkartonnal borítod be,de a közepében valamilyen hangszigetelő vastag anyag lenne ideális mindenképpen. Az Ytong végülis nem túl súlyos,az is jó,de igen szépen kell felraknod,hogy az függőben legyen.Ha a kartonokat ragasztod nem lehet hullámos.
Moziszoba építés
Szia! Én úgy tudom, hogy az ytongnak és a porothermnek is van kifejezetten hanggátló téglája. De utóbbinak 100%. A válaszfal az emeletre épülne, és a földszinten pont alatta van szintén egy másik válaszfal. Szuterén pedig nincs. Max 10cm vastagságban tervezem a téglafalat. Úgy gondolom ez nem jelentene nagy súlyt.
- peterson
- V.I.P.
Moziszoba építés
Csavarozva lenne. Valószínűleg a két gipszkarton fal közé, húzok valamilyen nagyobb tömegű falat. Ytong, vagy porotherm. Természetesen a falak között lenne légrés. Így a "tömegfal" jobban visszafogná a mély hangok átszűrődését.
Sziasztok!
Az Ytong sajna semmit sem ér, nincs megfelelő tömege, de a Pototherm is kevés erre (mert lukacsos). Hanggátlásra csak a nagytömegü tömör falak alkalmasak. A 25cm vastag tömör téglafal hanggátlása 52dB, ha jól emlékszem... Létezik a Wienebergernek hanggátló téglája, ha minden igaz 15x30cm-es. De arra figyelj, hogy ekkora terheket a födémek nem "szeretnek", ezért az alatta levő szinten repedések lehetnek, és a földszinti (pincei) padlók sem erre vannak méretezve. Csak akkor tegyél ilyen nagyobb tömegü falat, ha azt az alatta levő szerkezetek ezt megengedik!
Ja, és grat a topikhoz, Fodesz neked meg külön ,nem semmi amit itt (is) dolgoztál !!!!
Moziszoba építés
Szerintem jó az elképzelés. A légrés is jó ötlet.De azt is ki lehet tölteni hangszigetelő anyaggal,ártani nem árt.Van sok variáció.A Gipszkartonhoz viszont ne sajnáld a csavarokat és ne fém tartószerkezetre szereld,hanem fára. Sűrűn érdemes párnafázni és sok helyen csavarozni a rezonanciák miatt. Bár lehet hogy nem is ez a szándékod,hanem az egész ragasztva lesz?
- fodesz
- V.I.P.
Moziszoba építés
Ha már kérdezek pontosan és korrekten tegyem. Készítettem egy gyors keresztmetszetet. A méretek az alábbiak szerint módosultak:
Szerintem jó az elképzelés. A légrés is jó ötlet.De azt is ki lehet tölteni hangszigetelő anyaggal,ártani nem árt.Van sok variáció.A Gipszkartonhoz viszont ne sajnáld a csavarokat és ne fém tartószerkezetre szereld,hanem fára. Sűrűn érdemes párnafázni és sok helyen csavarozni a rezonanciák miatt. Bár lehet hogy nem is ez a szándékod,hanem az egész ragasztva lesz?
Moziszoba építés
Lehet módosítanék, mert úgy látom 150-es gipszkarton profil nincs. Ezért a falak 100mm-re zsugorodnának.. Vagy esetleg két darab 75-ös profil egymás mellé fektetve??
Moziszoba építés
Ha már kérdezek pontosan és korrekten tegyem. Készítettem egy gyors keresztmetszetet. A méretek az alábbiak szerint módosultak:
Moziszoba építés
Sziasztok!
Először is szeretném megdicsérni a topicot, nagyon jó összefoglalókat lehet olvasni.
Másodsorban a következő kérdésem lenne:
Házimozi szoba válaszfal építésére 40cm széles helyem van. Szeretném viszonylag költséghatékonyan, de jó hangszigetelési képességűre megépíteni. Olyan anyagot és tartozékokat használnék amiket könnyű itthon is beszerezni.
Első körben arra gondoltam, hogy két kb. 15cm vastag gipszkarton falat húznék fel, 10 cm-es légréssel a falak között. A komplett fal rétegrendje így nézne ki a mozi felől indulva:
Első fal: gipszkarton - green glue - gipszkarton - valamilyen hangelnyelő gyapot - gipszkarton
Ezután jönne a 10 cm légrés
Második fal (a légrés felőli oldalról): gipszkarton - valamilyen hangelnyelő gyapot - gipszkarton - gipszkarton
A green glue anyag már megvan, így az mindenképp felhasználásra kerülne. A komplett fal két külső oldala duplán lenne gipszkartonozva a merevség miatt. Fém tartószerkezetben gondolkodom. Esetleg a mozi felőli falat bramac lécezném. (de ha nem muszáj elhagynám a fa anyagot)
Kérdéseim:
-szerintetek jó elgondolás??
-milyen hangelnyelő anyagot javasoltok???
-légrés jó ha van a falak között, vagy oda is valamilyen gyapotot rakjak??? (esetleg más szerkezetűt, a két falban lévőhöz képest)
Moziszoba építés
ŐŐ,igen.
Szépek,ötletesek,drágák.