Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ez még jó lehet!

http://www.troelsgra...k/3WClassic.htm

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: zoom »

Zoom!

Ha van némi DIY vénád, miért nem építesz egy saját 3 utas nagymonitort?

200 ezer forintos értékhatárral elkészíthető egy pár ilyen hangdoboz. A hangszórókészletre 120-130 ezerrel számolj, a váltóba kb 30 ezerrel és még mindig maradt 50 ezer a két dobozra. Nem lehetetlen küldetés.

Szervusz Kalmi!

Igen a helyzet az, hogy van némi DIY vénám, de csak némi, mivel egy csavarhúzón, egy multiméteren és egy forrasztópákán kívül nincs semmim. Annyit tudok csinálni, hogy mások által kitaposott útvonalat követem, kiszámolt literszám, forma, hangsugárzó készlet, váltóterv, bármennyire is hajtana az alkotás öröme, jelen helyzetben (anyagi és szellemi) csak arra vagyok képes, hogy hazahozzam az asztalostól a kész dobozt, belecsavarozzam a hangsugárzókat, összeforrasszam a váltóalkatrészeket.
Szóval ha nincs erre valami jól bevált recept, akkor maradnom kell a gyári megoldások mellett.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Nem pont ilyen, ez pro monitor: 4410a

Ez elég megfontolandó

zoom
V.I.P.
V.I.P.

A Bródy Sándor utcában van egy bizományis,a Kálvin tér felől, a rádió után.
Ott van egy 3 utas Wharefedale 30 cm-es méllyel, kb. 80-90 ezerbe kerül.

Köszönöm a választ, de ettől a gyártótól én még nem hallottam jól (amivel együtt tudnék élni) szóló hangsugárzót.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: crapgame »

phonar volume 2 vs. magnat vintage 350 vs. tannoy venus 508 témában senki többet?

Észrevétel, javaslat?

zene rock és reggae kivételével minden, 20 és 40 m2-re

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem is álmodom atc-ről, se rólad, se a hangsugárzóról

Jbl-be találtam is egy elfogadhatónak tűnőt, csak fülvégre kellene valahol kapni, meg reménykedni benne, hogy van belőle valahol egy jó állapotú eladó példány.

(bower fóbiám van, állítólag gyógyíthatatlan)

Nem pont ilyen, ez pro monitor: 4410a

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Már csináljuk Tomival, pénteken lesz kész a másik féle próbadoboz.

Dobhatnál fel halahová valamilyen infót és képet róla.
Egy ilyen kétutas engem is érdekelne.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Köszi.
Ha csinálni akarsz ilyen dobozt,akkor gondolj rám is.

Már csináljuk Tomival, pénteken lesz kész a másik féle próbadoboz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sokfélét kipróbáltam, mindegyikkel többé kevésbé működik az elsőrendű váltás.

Excelekből:

T25CF001, T25C003, T25CF002, T29CF002, T29CF001

Prestigeből:

29TFF/W

Ha ultraminimál projectet akarunk, akkor a millenniumot (T25CF002) érdemes alkalmazni, mert ennek alacsony az érzékenysége, és gyakorlatilag az előtétellenállás is elhagyható. Csakhát nem olcsó.

Köszi.
Ha csinálni akarsz ilyen dobozt,akkor gondolj rám is.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Melyik Seas magasat ajánlanád hozzá?

Sokfélét kipróbáltam, mindegyikkel többé kevésbé működik az elsőrendű váltás.

Excelekből:

T25CF001, T25C003, T25CF002, T29CF002, T29CF001

Prestigeből:

29TFF/W

Ha ultraminimál projectet akarunk, akkor a millenniumot (T25CF002) érdemes alkalmazni, mert ennek alacsony az érzékenysége, és gyakorlatilag az előtétellenállás is elhagyható. Csakhát nem olcsó.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mostanában kisérletezem az A26RE4 Classic-al két útban, egy excel magassal. Tök nyugodtan kijelenthetem, hogy igazi dögös 3 utas hang két útban! Ha nem fontos a brutális terhelhetőség, akkor tökéletes választás. Egy jól megválasztott magassal a teljes keresztváltó egyetlen kondenzátor és egy ellenállás. Érzéketlenebb magassugárzóval egyetlen kondi.

Tegnap hallgatóztunk tomival, mivel mindketten középsugárzóként akartuk a classicot alkalmazni, de olyannyira korrekt mélyei vannak, hogy lehet marad a két út. Igaz kicsit nagy zárt dobozt igényel 40-55 liter közt.

Melyik Seas magasat ajánlanád hozzá?

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Én is hasonlót javasolnék neki.
Szerintem az a 26-os Seas is jó lenne bele.

Mostanában kisérletezem az A26RE4 Classic-al két útban, egy excel magassal. Tök nyugodtan kijelenthetem, hogy igazi dögös 3 utas hang két útban! Ha nem fontos a brutális terhelhetőség, akkor tökéletes választás. Egy jól megválasztott magassal a teljes keresztváltó egyetlen kondenzátor és egy ellenállás. Érzéketlenebb magassugárzóval egyetlen kondi.

Tegnap hallgatóztunk tomival, mivel mindketten középsugárzóként akartuk a classicot alkalmazni, de olyannyira korrekt mélyei vannak, hogy lehet marad a két út. Igaz kicsit nagy zárt dobozt igényel 40-55 liter közt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Zoom!

200 ezer forintos értékhatárral elkészíthető egy pár ilyen hangdoboz. A hangszórókészletre 120-130 ezerrel számolj, a váltóba kb 30 ezerrel és még mindig maradt 50 ezer a két dobozra. Nem lehetetlen küldetés.

Én is hasonlót javasolnék neki.
Szerintem az a 26-os Seas is jó lenne bele.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Zoom!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl-be találtam is egy elfogadhatónak tűnőt,

Mondom én.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Nem is álmodom atc-ről, se rólad, se a hangsugárzóról

Jbl-be találtam is egy elfogadhatónak tűnőt, csak fülvégre kellene valahol kapni, meg reménykedni benne, hogy van belőle valahol egy jó állapotú eladó példány.

(bower fóbiám van, állítólag gyógyíthatatlan)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Köszi a választ, rmconvex kollégán kívül te vagy az aki még érti, hogy mire gondolok, igen ilyesmit keresek, de inkább a 90'-es évekből, már azok is 20 éves hangsugárzók.

Előbb véletlenül a 150-es atc képét raktam be a 100-as helyett, nem azt akartam, abban már 40-es mély van, ez a 100-as:

Biztos van pár márka akik készítettek olcsóbb változatot ilyen nagy monitorból, és mivel már több mint 10 éves hangsugárzókról beszélünk, csak meg lehet venni valami kevésbé horror áron, de én nem ismerem ezeket a márkákat.

ATC-ről ne is álmodj ebben az árszegmensben.
Lehet JBL-re kell ráfanyalodnod.

Van egy ilyenem.
Ez szerintem 20 nm-re bőven elég lenne.
http://chojiroenglishforum.blogspot.com ... lly-b.html

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ezeket a régebbi (mert feltételezhetően ebben az árszegmensben csak régebbit kapok) a 30-as méllyel szerelt hangsugárzók az igazi nagymonitorok, én ilyet keresek, van itthon 2 pár állványos hangsugárzóm (illetve egyik még készül) és egy álló komolyabb hangsugárzóm is - nem ilyeneket keresek, hanem ennek egy olcsóbb változatát:

Vedd meg Kalmi Storm dobozát a szegedi sráctól.Hátha eladja.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Köszi a választ, rmconvex kollégán kívül te vagy az aki még érti, hogy mire gondolok, igen ilyesmit keresek, de inkább a 90'-es évekből, már azok is 20 éves hangsugárzók.

Előbb véletlenül a 150-es atc képét raktam be a 100-as helyett, nem azt akartam, abban már 40-es mély van, ez a 100-as:

Biztos van pár márka akik készítettek olcsóbb változatot ilyen nagy monitorból, és mivel már több mint 10 éves hangsugárzókról beszélünk, csak meg lehet venni valami kevésbé horror áron, de én nem ismerem ezeket a márkákat.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hozzászólás Szerző: bege »

Ha régi (ez mondjuk 70-es évek) nagymonitort keresel feltétlen hallgass meg egy ilyet ha szerét ejtheted:Braun L730.Igaz csak 25cm-es mély (papír membrános)van benne,de olyan mélyek elő tudnak jönni belőle,hogy ihaj.Nekem egy újraperemezett van belőle a garázsban mókolás mellé.Zárt doboz,nagy érzékenységgel,szerintem jó hanggal.Ha fellelhető akkor nem nagy pénzekért szokták adni,és még ha a peremezés árát is beleveszed akkor sem egy észveszejtő összeg.Bevallom még nem mertem felhozni a lakásba a rendszerbe,mert lehet hogy még én is meglepődnék,hogy egy korrekt installációban mit szólhat.

Nekem volt egyszer egy régi Heco zárt monitorom,lehet hogy valakinek ismerős,a Cantonéhoz hasonló fémrács volt elején.Abban voltak ehez nagyon hasonló 45mm-es közép illetve 20mm-es dómsugárzók.A magasa nem is,de a középtartománya,meglepően reális volt.Abban lehet hogy, igazad van,hogy meglepődtél volna.A hifi hőskorából van egy-két ezekhez hasonló doboz ami még mind a mai napig,megállja a helyét.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6313

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ha régi (ez mondjuk 70-es évek) nagymonitort keresel feltétlen hallgass meg egy ilyet ha szerét ejtheted:Braun L730.Igaz csak 25cm-es mély (papír membrános)van benne,de olyan mélyek elő tudnak jönni belőle,hogy ihaj.Nekem egy újraperemezett van belőle a garázsban mókolás mellé.Zárt doboz,nagy érzékenységgel,szerintem jó hanggal.Ha fellelhető akkor nem nagy pénzekért szokták adni,és még ha a peremezés árát is beleveszed akkor sem egy észveszejtő összeg.Bevallom még nem mertem felhozni a lakásba a rendszerbe,mert lehet hogy még én is meglepődnék,hogy egy korrekt installációban mit szólhat.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Miért ragaszkodsz a 30centis mélyhez? A mai hangsugárzók új fejlesztésú hangsugárzói egyre kompaktabb méretben tudnak olyan basszust, mint a régiek nagyobb méretben.

Swans RM300
Paradigm Monitor 7
Ethosz EAL-04

Swans D2.1
Swans M3

Hallgasd meg ezeket, lehet meglepődnél...

Ezeket a régebbi (mert feltételezhetően ebben az árszegmensben csak régebbit kapok) a 30-as méllyel szerelt hangsugárzók az igazi nagymonitorok, én ilyet keresek, van itthon 2 pár állványos hangsugárzóm (illetve egyik még készül) és egy álló komolyabb hangsugárzóm is - nem ilyeneket keresek, hanem ennek egy olcsóbb változatát:

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én a phonar volume2-re szavazok ha tényleg annyi az ára. Már csak a benne levő scanspeak mélyközép sugárzó miatt is. viszont centert és hátteret szerezni mellé necces lesz, mert tudtommal már kifutott sorozat...

Nekem is sinpatikus a phonar, de rosszat nem olvastam a tannoyról és a magnatról sem. Na ez a dilemma...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Próbálom konkretizálni akkor jobban:

Passzív nagymonitort keresek,tehát állványos hangsugárzót, 20nm jól csillapított szobában, 30-as méllyel, 3 utas kivitelben, első körben 200-ig, de felette is érdekelhet.
Mennék én hallgatózni, (szerintem atc tudja, hogy nem vagyok rest utazni egy jó hangdoboz meghallgatásáért), csak mit és hol, de lehet 200 alatt hallatlanba is bevállalnám.
Közben rájöttem, hogy a 4. pár hangsugárzóm lesz, mert van egy diy projektem is tvm hangsugárzókból

A Bródy Sándor utcában van egy bizományis,a Kálvin tér felől, a rádió után.
Ott van egy 3 utas Wharefedale 30 cm-es méllyel, kb. 80-90 ezerbe kerül.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia.Ebben az árszegmensben nem tudom,hogy van-e egyáltalán olyan ami ennyire külömböző stilusokhoz megfelelne.A felsoroltak közül én talán a phonart emelném ki, méretéhez,árához egy nagyon kiegyensúlyozott hangsugárzó.A következő az infinity,ami rendkivül nyitott,preciz egy jó subbal biztos kielégitő eredményt produkál.A kef-fel talán a rendszerbe illesztéssel kell figyelni,jó boboz,a busszushangolása érdekes.A celestiont,és a missiont én nem favorizálnám,visszahúzódóbb középtartománya miatt. Bár,lehet,hogy pont ez a kettő lenne a jó a "dubstep"zenéidhez.A magnatot,meg a tannoyt nem hallottam.Az viszont elképzelhető,hogy egyiket sem 40m2-hez találták ki. Kérdezd meg az atc-t is biztos van ott is ami megfelelhetne,és azok ujjak is.

Kösz a választ, erre gondoltam. A fő bajom az volt, hogy végig kellett volna utazni az országot ha meg szerettem volna hallgatni az összeset, és az belekerült volna egy hangfal árába.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”