Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 699

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Próbálom konkretizálni akkor jobban:

Passzív nagymonitort keresek,tehát állványos hangsugárzót, 20nm jól csillapított szobában, 30-as méllyel, 3 utas kivitelben, első körben 200-ig, de felette is érdekelhet.
Mennék én hallgatózni, (szerintem atc tudja, hogy nem vagyok rest utazni egy jó hangdoboz meghallgatásáért), csak mit és hol, de lehet 200 alatt hallatlanba is bevállalnám.
Közben rájöttem, hogy a 4. pár hangsugárzóm lesz, mert van egy diy projektem is tvm hangsugárzókból

A Bródy Sándor utcában van egy bizományis,a Kálvin tér felől, a rádió után.
Ott van egy 3 utas Wharefedale 30 cm-es méllyel, kb. 80-90 ezerbe kerül.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: crapgame »

Szia.Ebben az árszegmensben nem tudom,hogy van-e egyáltalán olyan ami ennyire külömböző stilusokhoz megfelelne.A felsoroltak közül én talán a phonart emelném ki, méretéhez,árához egy nagyon kiegyensúlyozott hangsugárzó.A következő az infinity,ami rendkivül nyitott,preciz egy jó subbal biztos kielégitő eredményt produkál.A kef-fel talán a rendszerbe illesztéssel kell figyelni,jó boboz,a busszushangolása érdekes.A celestiont,és a missiont én nem favorizálnám,visszahúzódóbb középtartománya miatt. Bár,lehet,hogy pont ez a kettő lenne a jó a "dubstep"zenéidhez.A magnatot,meg a tannoyt nem hallottam.Az viszont elképzelhető,hogy egyiket sem 40m2-hez találták ki. Kérdezd meg az atc-t is biztos van ott is ami megfelelhetne,és azok ujjak is.

Kösz a választ, erre gondoltam. A fő bajom az volt, hogy végig kellett volna utazni az országot ha meg szerettem volna hallgatni az összeset, és az belekerült volna egy hangfal árába.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, hangfalat szándékozom venni a közeljövőben, ki is néztem párat, de a tudásom még nem elég nagy a témában, úgyhogy elakadtam.
A kiszemeltjeim:

50 és 100 ezer között
-Kef c7 vagy IQ50
-Phonar volume 2
-Tannoy venus 508
-Magnat vintage 350

valamint (50 ezer alatt)
-celestion f30
-infinity primus 250
-Mission 703

fontos szempont, hogy elsősorban zenét szeretek hallgatni, de később kicsit felfejlesztve biztos fogok mozizni is, tehát erősítőt is fogok cserélni, abban is rugalmas vagyok
ja igen, az általam hallgatott zenei stílus mindig változik. Most épp brutál dubstep és lágy jazz, de évekig bartókot hallgattam.
A sztereó úgy 40m2-en, a mozi kb 20m2-en menne.

Ami biztos pont, az a jelenleg meglévő mélysugárzó, egy BK electronics XLS 200 (szép angol kézimunka).
Kiemelt jelentőségű az ár/érték arány. Sajnos mind a 7 kiszemeltet nem tudom meghallgatni, így jól jönne a tapasztaltabbaktól egy rangsor-féle ami alapján elindulhatok.

Köszönettel
C.

Én a phonar volume2-re szavazok ha tényleg annyi az ára. Már csak a benne levő scanspeak mélyközép sugárzó miatt is. viszont centert és hátteret szerezni mellé necces lesz, mert tudtommal már kifutott sorozat...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Miért ragaszkodsz a 30centis mélyhez? A mai hangsugárzók új fejlesztésú hangsugárzói egyre kompaktabb méretben tudnak olyan basszust, mint a régiek nagyobb méretben.

Swans RM300
Paradigm Monitor 7
Ethosz EAL-04

Swans D2.1
Swans M3

Hallgasd meg ezeket, lehet meglepődnél...

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: zoom »

Próbálom konkretizálni akkor jobban:

Passzív nagymonitort keresek,tehát állványos hangsugárzót, 20nm jól csillapított szobában, 30-as méllyel, 3 utas kivitelben, első körben 200-ig, de felette is érdekelhet.
Mennék én hallgatózni, (szerintem atc tudja, hogy nem vagyok rest utazni egy jó hangdoboz meghallgatásáért), csak mit és hol, de lehet 200 alatt hallatlanba is bevállalnám.
Közben rájöttem, hogy a 4. pár hangsugárzóm lesz, mert van egy diy projektem is tvm hangsugárzókból
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Hozzászólás Szerző: bege »

Segítséget szeretnék kérni, hangfalat szándékozom venni a közeljövőben

Szia.Ebben az árszegmensben nem tudom,hogy van-e egyáltalán olyan ami ennyire külömböző stilusokhoz megfelelne.A felsoroltak közül én talán a phonart emelném ki, méretéhez,árához egy nagyon kiegyensúlyozott hangsugárzó.A következő az infinity,ami rendkivül nyitott,preciz egy jó subbal biztos kielégitő eredményt produkál.A kef-fel talán a rendszerbe illesztéssel kell figyelni,jó boboz,a busszushangolása érdekes.A celestiont,és a missiont én nem favorizálnám,visszahúzódóbb középtartománya miatt. Bár,lehet,hogy pont ez a kettő lenne a jó a "dubstep"zenéidhez.A magnatot,meg a tannoyt nem hallottam.Az viszont elképzelhető,hogy egyiket sem 40m2-hez találták ki. Kérdezd meg az atc-t is biztos van ott is ami megfelelhetne,és azok ujjak is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem tudom a kábel mennyibe került, de így még engem is lehet érdekelt volna.

Valakinek valami egyéb ötlete, javaslata a W. Kücke KS Tertia d70 és a Quadral Wotan-on kívül - amit egyébként köszönök szépen.

Mennyi a keret?
Mekkora szobába kell.
Van pár olyan dobozom,amit szerintem nem láttál és hallgattál.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Van, menj el hallgatózni. Nem kerül semmibe és lehet valami olyasmi fog megtetszeni, amire nem is gondoltál..

Jó, és ha a nagymonitorok érdekelnek, akkor melyikeket érdemes meghallgatni az adott ársávban?

Nem hiszem, hogy más érdekelne ez a 3. pár hangsugárzóm lenne, közben azért hallottam már pár dobozt, ami tetszik azt megvettem, ami még jobban tetszik arra nincs elég pénzem.

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: crapgame »

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, hangfalat szándékozom venni a közeljövőben, ki is néztem párat, de a tudásom még nem elég nagy a témában, úgyhogy elakadtam.
A kiszemeltjeim:

50 és 100 ezer között
-Kef c7 vagy IQ50
-Phonar volume 2
-Tannoy venus 508
-Magnat vintage 350

valamint (50 ezer alatt)
-celestion f30
-infinity primus 250
-Mission 703

fontos szempont, hogy elsősorban zenét szeretek hallgatni, de később kicsit felfejlesztve biztos fogok mozizni is, tehát erősítőt is fogok cserélni, abban is rugalmas vagyok
ja igen, az általam hallgatott zenei stílus mindig változik. Most épp brutál dubstep és lágy jazz, de évekig bartókot hallgattam.
A sztereó úgy 40m2-en, a mozi kb 20m2-en menne.

Ami biztos pont, az a jelenleg meglévő mélysugárzó, egy BK electronics XLS 200 (szép angol kézimunka).
Kiemelt jelentőségű az ár/érték arány. Sajnos mind a 7 kiszemeltet nem tudom meghallgatni, így jól jönne a tapasztaltabbaktól egy rangsor-féle ami alapján elindulhatok.

Köszönettel
C.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Valakinek valami egyéb ötlete, javaslata a W. Kücke KS Tertia d70 és a Quadral Wotan-on kívül - amit egyébként köszönök szépen.

Egy drága XLR kábel volt.
150-et ért nekem.
2x2m Transparent Ultra XLR

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Van, menj el hallgatózni. Nem kerül semmibe és lehet valami olyasmi fog megtetszeni, amire nem is gondoltál..

zoom
V.I.P.
V.I.P.

190-ért és egy kábelért sikerült nagy nehezen eladnom.
Ez van.

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

Ez igaz!
...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szeritnem egy ilyen szett bőven benne van abban az árszegmensben és nem lehet rossz!
http://www.avx.hu/fo...06-50-as-szett/

Annyit ér,amennyibe kerül,de nem ez lenne életem álom doboza.lehet egy kis tuning jót tenne neki.

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szeritnem egy ilyen szett bőven benne van abban az árszegmensben és nem lehet rossz!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -as-szett/
...

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

így van de nem dávid getta és a mostani divat hósz zenék! Hallgatok elektronikus szkénából dubstepet , drum and basst, downtempot, chill..., lounge, techno, minimal, breakbeat. ha jó az anyag akkorbrutál jól szól jobb cuccon is, Pl. Bad Company - Mo' Fire bakeliten pörgetve isteni. De nekem bejön Chris Jones is, meg Zagart is imádom!
...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Egyet értek azzal amit írsz, de egy komolyabb hangsugárzón még a techno is jobban szól...

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nincs semmi baj a görgős szettel főleg oda ahol gyorsan kell bemutatni 10-20 dobozt. Teljesen jó dolog!
5.0 szetthez nem vennék JBL-t amennyit kérnek érte szerintem már rég nem ér annyit ez a név. Olcsó 5.0 szettek Echotech, Wharfedale, Yamaha. A kicsit igényesebb az ATC ajánlat. House zene = Dávid Getta és társai igénytelen studió munka túl vezérelt samplerek, egy komoly hangsugárzón hidd el áttérsz a jazzre meg a klaszikusokra, főleg, hogxy nem eredeti cd-t vesz tőle senki. Komolyabb elektronikus zenészek inkább igaz minimal -techno funk-tech Jay Lumen (magyar) ,Umek, D. Ramirez ..stb. Őket már ha jobb minőségben menti le hdd-re a világ pókhá...ól az ember personal komputerre akkor már élvezhetőbbek jobb cuccokon is. 180 E-es keretből van még CAV 5.0 is meg Echotech és még marad málna szúúúbbézzzzz sugárzóra is ami megint csak filmnél jön majd jól ha 6. csatornás.
Szóval én JBL-t biztos nem vennék akárhányat hallottam nekem nem adta be. De ez csak az én tapasztalatom rigolyám!
...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ettől még a fotó vicces. Képzeld el hifis hangsugárzóit ilyen görgőkön

Kizárólag a mozgatás miatt képes voltál a tüskéket görgőkre, majd visszacserélni? Valami hasonló nincs a cégnél? >>

Igazából azt sem értem,hogy mit akarsz kérdezni.
Mivel a bemutatóban volt,így nekem nagyon fontos volt,hogy görgőkön legyen.
1 perc alatt át tudtam helyezni a szoba másik oldalára.
Mivel padlószőnyeg van nálunk és a dobozokat állandóan mozgatjuk,így egyiken sincs tüske.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Enélkül nem tudtam volna mozgatni.Dög nehéz volt.

Ettől még a fotó vicces. Képzeld el hifis hangsugárzóit ilyen görgőkön

Kizárólag a mozgatás miatt képes voltál a tüskéket görgőkre, majd visszacserélni? Valami hasonló nincs a cégnél? >>

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Béla ha jól veszem ki akkor 5.0-ás szettet keres.

Igazad van.Azt nem olvastam.
Az RM300 ehhez is jó lenne,de árban már nem.
Akkor ezt ajánlanám.
Swans D3.2B-F
Talán 1-2 pár van még belőle.
Ennyi pénzért használtat sem igazán fog találni jobbat.
Sajnos kezd vége lenni a jó áraknak.
Érdemes még a meglévő készletekből vásárolni.
Ehhez van center és hátsó is,de lehetne hozzá venni olcsóbbat is,ha spórolni akar.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: theo »

Én ezt ajánlanám:
Swans RM300F

Kipróbálták kisebb szobában és nem volt vele gond.

Ebből már csak 1 pár van:
Swans D10F
Ez is jó lenne.

Béla ha jól veszem ki akkor 5.0-ás szettet keres.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Egy TEAC A-X75 MKII DC sztereo erősítőhőz keresek hangfalat 60-70 körül egy viszonylag nagy térbe 30 m2. Mit tudnátok ajánlani? Fontos lenne, hogy a mélyei pontosak legyen és erőteljesek, mert elég sok elektronikus illetve mély orientált zene lenne hallgatva rajta, de sok esetben jazz is, így ez kicsit megnehezíti a dolgot Természetesen használt is jöhet. Főleg álló hangfalban gondolkozok, mert nagy teret betöltő monitort ilyen árban nem igazán ismerek, ráadásul ahhoz még állvány is kellene, ami árban már sok lenne.

Egy ilyet érdemes lenne megfülelned:
CAV DP 300
Az oldalában van egy 20 cm-es mély.

krisztian7
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: krisztian7 »

Egy TEAC A-X75 MKII DC sztereo erősítőhőz keresek hangfalat 60-70 körül egy viszonylag nagy térbe 30 m2. Mit tudnátok ajánlani? Fontos lenne, hogy a mélyei pontosak legyen és erőteljesek, mert elég sok elektronikus illetve mély orientált zene lenne hallgatva rajta, de sok esetben jazz is, így ez kicsit megnehezíti a dolgot Természetesen használt is jöhet. Főleg álló hangfalban gondolkozok, mert nagy teret betöltő monitort ilyen árban nem igazán ismerek, ráadásul ahhoz még állvány is kellene, ami árban már sok lenne.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A szobám nem nagy (4,5m x 3,5m), de későbbre is tervezek. 180-nál többet semmiképp sem akarok költeni, mert a későbbiekben egy mélyet is be szeretnék szerezni.

Én ezt ajánlanám:
Swans RM300F

Kipróbálták kisebb szobában és nem volt vele gond.

Ebből már csak 1 pár van:
Swans D10F
Ez is jó lenne.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”