Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Úgy látom, hogy Black Diamond vászonra vetít, és azt nem zavarja a világos fal szín. De így nekem sem tetszik a desing, olyan mit egy korház, vagy egy ravatalozó.

Tényleg eszembe sem jutott,de valóban egy ravatalozóhoz hasonlít,akármilyen is a vászon.A székek is olyan "fapadosak".

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Úgy látom, hogy Black Diamond vászonra vetít, és azt nem zavarja a világos fal szín. De így nekem sem tetszik a desing, olyan mit egy korház, vagy egy ravatalozó.

Vagy legalább a falra tehetne bordó függönyt! Hasonlót mint a vászon mellet van!

Vendég

Moziszoba építés

Szerintem itt az egész hatást elrontották a világos fallal.Hiába sötétebb a vetítő vászon körül,de a sápadt falak hátrányosak a kép minőségére és a feeling sem olyan mint egy sötétebb moziszobában.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Szerintem itt az egész hatást elrontották a világos fallal.Hiába sötétebb a vetítő vászon körül,de a sápadt falak hátrányosak a kép minőségére és a feeling sem olyan mint egy sötétebb moziszobában.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Moziszoba :

~

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

ezkesz.gif ezkesz.gif ezkesz.gif ezkesz.gif ezkesz.gif
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Acoustic 101
Amikor elkezdesz gondolkodni egy saját, otthoni moziszobáról egyre több időt töltesz azzal, hogy milyen eszközöket vásárolj, azok hogyan kapcsolódjanak össze. De mi lesz magával a szobával? Még egy rendkívül csúcsminőségű felszereléssel sem tudsz optimális hangzást megvalósítani anélkül, hogy figyelnél az akusztikára. A szoba kezelése nélkül a drága hangsugárzók rettenetesnek tudnak szólni, pedig az olcsóbb hangfalak egy megfelelően kezelt szobában is fantasztikusnak szólnak.

Néhány szakértő ráadásul azt mondja, hogy a hangsugárzó rendszer és elektronikák csak 50 százalékkal járulnak hozzá a rendszered hangzásához, a szoba, a felelős a másik 50 százalékért. Ha nem foglalkozol az akusztikával, a rendszered csak félig lesz olyan jó, mint amit tudna és amilyen lehetne.

Hogyan tudnánk segíteni? Ezért Anthony Grimanival, a Performance Media Industries (PMI) alapítójával beszéltem. Grimani a moziszobák design tervezése specializálódik és mozi építéseket irányít. A Dolby Laboratóriumnál és Lucasfilm THX-nél dolgozva fejlesztette ki azokat a nemzetközi standardokat, amelyeket ma az otthoni mozi technológiában használunk. Ő a tulajdonosa a Media Specialty Resources, Inc.-nak (MSR), melyik speciális audió/videó-eszközök ad olyan akusztikai problémák megoldására, mint az audió kalibrációs szettek, akusztikai analizátorok, és hangszigetelési anyagok. Idézni fogok néhány példát a következőkben az MSR felajánlásai közül, hogy különböző helyszíneken milyen módszerekkel lehet javítani a szoba akusztikáján.

A fő szempont, hogy megfelelő egyensúlyt teremtsünk a hallgató pozíciónál levő közvetlen és visszavert hang között. Miközben hallgatsz egy hangforrást, a füled két hangot hall: egy közvetlen és egy visszaverődő hangot, amely pattog a körülvevő kemény felületeken. De csak a közvetlen hangot látja (hallja) füled megfelelő, pontos helymeghatározással.

Otthoni mozis környezetben különösen, ha kétfunkciós teret, mint például egy nappali szobát szeretnél mozivá is alakítani, sok dolgod lesz, hogy a padló kivételével a falakat, berendezéseket hogyan alakítsd át: dohányzóasztalok, székek, szekrények, kandallók, padlók, ablakok, stb., de még egy erre a célra épített moziszobában is mindig lesznek a falak, padlók, mennyezet és fotelek, hogy dolgozz velük.

Az abszorberek helye kék és diffúzoroké fehér

A kritikus távolság (az ideális lehallgatási pont) az a pont, ahol a direkt vagy közvetlen hang energia ugyanakkora, mint a visszavert hangból származó hangenergia - magyarázza Grimani. Menjünk közelebb és a közvetlen hang uralja a teret. Ez tisztább hangot és jobb artikulációt nyújt, de mégis hiányzik valami. Tovább megyünk hátrafelé, és növekszik a visszavert hang. A hangtér nagyobbnak tűnik; mégis csökken a beszédérthetőség, pontatlan iránymeghatározás, és szegényes az artikuláció. Optimális megoldás ebben az esetben a többcsatornás hang.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Moziszobák egyedi igényekre
A háztulajdonosok ma már egyre inkább unják az egyforma, szabványos mozikat. Azok a kivételes filmszínházak, melyeket Mario Panelli Studio tervezett, sohasem avulnak el. Meghívnak lakásukba és olyan terek üdvözölnek, amik visszatükrözik a háztulajdonos terveit és életmódját, érzéseit. Bámulatos az az időtlen szépség és az a sok-sok kifinomult részlet, amelyek valójában visszatükrözik a háztulajdonos ízlését, személyiségét.

Azért hogy, személyreszabott teret hozzunk létre, nagyon közeli kapcsolatba kell kerülni az ügyféllel. A terveink közül mindegyik más és más, és a tervezés egy rendkívül alapos ügyfél-konzultációval kezdődik, mondja Aaron Clowes, a Mario Panelli Studio ügyvezető igazgatója és társalapítója. Az ügyfél több száz színmintát és szövetmintát tekint át, segít nekünk meghatározni mit kedvel és mitől idegenkedik. Jelen esetben felfedeztük, hogy a háztulajdonos, a modern kortárs formákat szereti az absztrakt művészettel rokonságban.

Ez a kapcsolat, ami a konzultációval kezdődik, és jóval a projekt átadása után fejeződik be, biztosítja, hogy a projekt minden pillanata ne csak vizuálisan legyen hihetetlen, de találkozzon mindazzal, amire az akusztikai követelményeknek szüksége van - elérni azt, hogy a szoba hangja épp olyan fantasztikus legyen, mint a moziszoba látványa.

Az MP Studio legújabb moziszobáját hozzáépítették a tulajdonos épületéhez, melynek mérete 5,3m * 6,5m. Egyedülálló mennyezeti koncepciót ajándékoztak az ügyfélnek. A színház mennyezete teljesen egyedi szerkezetet kapott és nem csatlakozik az eredeti mennyezethez, tehát szoba – a szobában rendszer került kiépítésre.

A szoba tervezése és kivitelezése 10 hónapot vett igénybe, egy hónap kellett az AV berendezések egészének beszereléséhez. Maga a mozi független a ház többi rendszerétől, a füstdetektort és a hálózatot kivéve. A berendezések állványát elrejtették az egyik hátsó fali panel mögé. Az elektronika egy NAD 775 7.1 surround receiverre épül és több jelforrást is tartalmaz. Axiom Speakereket használtak hangsugárzóként, ebből az M60 a frontsugárzók (L,R), VP180 center és QS4 az oldalsó és hátsó sugárzók..

A passzív SVS PB13 Ultra Subwoofer 1000 wattos digitális erősítőre kapcsolódott, amely annyira érzékeny volt, hogy a legcsekélyebb beállítás is drasztikus változást okozott a szoba egyensúlyában. Ezt az El Dorado Home Theater szakértői csinálták - magyarázza Clowes. A megfelelő szobakalibrálásra vonatkozó tudásuk nélkül a végeredmény éppen inkább csak átlagos lett volna, mintsem bámulatos.

A videó oldalon egy párt alkotott a Runco LS-5 DLP Projector és egy vízszintes maszkolással rendelkező Da-Lite Pro Imager képernyő. A vászon mérete 1,7 m * 4m a népszerű 2:35 : 1 formátumban.

A szoba világítása 54 lámpával készült (7000 watt összesen!) és egy Lutron Homeworks Lighting vezérlő és ellenőrző rendszerrel szerelték fel. A szerelvényeket 12 dimmerbe csoportosították, fényerőszabályzó kapcsolókkal kiegészítve. Mindeközben kellemes környezetet, belső design-t hoztak létre, négy mozifotellel. A hátsó sorban a fal mentén egy kanapét futtattak körbe, hogy a barátok és vendégek elhelyezése még barátságosabb legyen.

Talán a legnagyobb kihívás volt a bejárati ajtó volt, amit úgy terveztek, hogy eltűnt, mikor zárva volt és nincs rajta még egy látható fogantyú sem.

„A szobában minden egyedi, csak a lámpákat vettük készen” - fejezi be Clowes. Minden eredeti és kézzel készített és nem semmi volt előre gyártva. Minden építészeti elem általunk, egyedi terv alapján készült. Az ügyfeleink tudják ezt, amit mi ajánlunk, az kizárólagos és egyedülálló moziszoba, mert mindegyikük teljesen személyre szabott.

Szerző: Kim Wilson (2011. március 23.)

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Mystic
8 évvel ezelőtt vettünk egy tengerparti házat White Rockban. Volt a háznak egy befejezetlen alagsora, és mi mindig is szerettünk volna egy moziszobát, úgyhogy ez éppen kapóra jött. Tudtam, hogy nekem volna kedvem egy ilyen kihíváshoz és erőm is, hogy végigvigyem. A teljes projekt öt évig tartott a kezdéstől, de az eredményekkel maradéktalanul elégedett vagyok.

A Section T Consulting segített elkészíteni a moziszoba alaprajzát és a bár területet. Beterveztek minden rendszert, a szellőzést és fűtést is beleértve.

A moziszoba 4,5 m * 6m alapterületű, egy 2,5 m belmagasságú mennyezettel. A mennyezetre csillagos égboltot szerettük volna varázsolni, száloptikás fényekkel, és ez bizonyult a legnagyobb kihívásnak. A belső falakra dupla gipszkarton került, amit hozzáerősítettek rugalmas RC-1 csatornákhoz, hogy növeljék a hangszigetelést. Beszereltem a kábeleket és berendezéseket és a Sound Room telepítőprogram segítségével optimalizáltam az audió és videó jeleket.

A színek és a díszítések miatt az egész mozi egy klasszikus mozira emlékeztet. Az ajtók kiváló minőségűek, egy helybéli mester által rendelésre készítettek. Hét darab Palliser hanggenerátort szereltünk be a fekete bőrülések alá.

Lutron világításvezérlést választottunk, amit egy Harmony 900 távirányítóval az AV berendezésekkel együtt irányítunk. Mióta az audió a szenvedélyem, vettem egy Pioneer SACD playert és egy Sonos rendszert, hogy élvezni tudjuk a moziból és a bárterületből szóló zenéket. Paradigm hangfalakat használtam, Definitive Technology mélysugárzóval együtt a külső részben. A JVC DLA HD500 projektorral lenyűgöző párost alkotott egy 77” DaLite vászon. A különálló bárterület tartalmazza Paradigm hangsugárzókat és egy Samsung 40” lapos HDTV-t.

A hang egyszerűen bámulatos és a két területen – mozi és a bár – elképesztően jól tudunk bulizni a családunkkal és barátainkkal.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megvalósítani álmunkat, sok-sok barátot, sporteseményt látunk vendégül és természetesen hosszú éjszakákat töltünk el filmezéssel!

Fotó Keylime Design & Marketing

Szerző: Kenneth Roberts

Moziszoba berendezések:

JVC DLA HD550 Projector
Yamaha RXV 3900B Receiver
Pioneer SACD PD-DMK2
Pioneer Bluray BDP-23FD
Sonos Z90 Player
Ultra PGX-500 Power Conditioner
APC 750 Rack Mount UPS
Lutron 3600 Grafik Eye
Harmony 900 Remote Control
Dalite 77” HD Screen
Middle Atlantic MRK 4026 Rack
Paradigm Inwall SA 35V2 Speakers
Paradigm Studio 60 Speakers
Definitive Super Cube Subwoofer
Paradigm CC-590V5 Centre Speaker
Pace HD Cable Box

Bár

Samsung 40” LCD Flat Screen
Yamaha RVX 565 Receiver
Panasonic DMP BD60 Bluray
Sonos 90 Player
Paradigm AMS 300 Inwall Speakers
Pace HD Cable Box

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Fanatikusok moziszobája: Star Trek ezkesz.gif
Star Trek

1972 óta dolgozom az elektronikai iparban és a kezdetek óta mindig volt valami fajta otthoni mozim, úgyhogy amikor terveztem a saját házam, bele akartam építeni az eddig felhalmozott tudásom teljes tárházát, valamint a legújabb termékeket és technológiákat. A moziszoba szerves része volt egy egységes tervnek, melynek jellemzője a többzónás rendszerek, automatikus árnyékolók, távirányítás és egy magas szintű automatizálás. Nem az én házam a legjobb – már ami az otthoni mozizást illeti - de sok kereskedelmi filmszínházat fölöz. Az egész házban automatizált AV rendszer üzemel, a családban mindenki ki tudja választani a saját személyes AV forrását a ház bármelyik szobájából.

A moziszoba Star Trek témára épül. A tervet különféle belső hajótervekből és fotókról vettem. Pontos, részletes leírásokkal rendelkező terveket készítettem, kidolgoztam a világítást és a hidat. Azok a panelek, amiket a moziszobában látsz, a Paramount stúdióból jöttek, az egyedi világító testeket a terveim alapján gyártották le.

A mennyezetet feladata, hogy elszigetelje a szoba 12000 wattját az emelettől. A moziszoba oldalai gipszkartonból készültek, kb. 16 cm vastagságban, gumírozott isolatorokkal. A falaknak nincs a plafonnal közvetlen kapcsolatuk, így az egész szoba teljesen elszigetelt a ház minden részétől.

A moziterem 6,5 m * 16,5m és előre lejt, mint egy igazi kereskedelmi mozi. Három Klipsch KPT-941T Cinema hangsugárzó került beszerelésre egy Stewart Studiotek 130 (16:9) perforált vászon mögé. Vízszintes maszkolással nézhetőek 2.35:1 arányú cinemascope filmek, melyeket a Digital Projections Titan 3D projektorral vetítünk. Négy db 18” Velodyne 1250 wattos mélysugárzó került a vászon alá. Klipsch KPT-250 THX hangsugárzókat használtam oldalra és a hátsó részre. A biamp frontsugárzók DX38 Electrovoice crossovert/equalizert használnak, és három db McIntosh 501 monoblokk erősítőt. Négy McIntosh MC252 erősítő hajtja meg a subokat és öt surroundokat. A rendszer szíve egy McIntosh MX150 12 csatornás előerősítő.

A moziszoba elektromosan elszigetelt a ház többi részéről, a mozi géptermét saját 200 A-es feszültség- stabilizátor táplálja. Minden mélynyomónak saját 16A-es biztosítéka van. A berendezések négy rack-ben kerültek elhelyezésre, itt kapott helyet a központi számítógép, az AMX vezérlő, Autopatch, a DISH műholdas vevőkészülékek, a digitális erősítők. Minden erősítő a hálózatra kapcsolódik, egy routeren keresztül és 45 Ethernet port szolgálja ki a hálózatot. A digitális erősítők meghajtanak mindent, amit a házban levő zónák igényelnek. Lényegében négy különböző mozink van a házban.

A fő jelforrások egy Sony Blu-ray, egy Pioneer CD player és egy SVHS player, valamint egy médialejátszó, itt tárolom azokat az anyagokat, amelyeket az évek során gyűjtöttem. Felügyelni tudok minden forrást, köztük négy DISH műholdas vevőkészüléket, a Hídról. Ott van szintén egy analóg szerkesztő rendszer is a 8mm szalagokért.

Egy különálló zenei szobában van egy Request zenei szerver, és ehhez hozzáadtak egy kevés antik berendezést amely egy szalagos magnót, kazettás decket és egy bakelit lemezjátszót tartalmaz. Minden készülék egy Lexicon MC12 előerősítőhöz csatlakozik, egy másik Klipsch 7.1 csatornás zenei rendszeren keresztül, amit egy McIntosh MC207 erősítő hajt meg. Úgy vélem látható, hogy én egy igazi McIntosh/Klipsch márkafüggő vagyok. Csak a modellek változnak. Beszereltem még egy teljes AMX ellenőrző rendszert az Indianapolis-i Digital Home Design-tól, ami a különböző AV rendszerek közül mindegyiket vezérli.

RPG Acoustics program segítségével terveztem a szoba alaprajzot, hogy optimális akusztikát biztosítsak. Mindegyik sarokban van egy-egy basszus csapda, amit négy különböző frekvenciára hangoltam, miközben öt különböző fajta akusztikus panelt használtam. Két széksort alakítottam ki az aljzatban, a plusz hanggenerátorokat építettem az ülésekbe melyeket négy db Buttkicker jelátalakító és két db 2000 wattos Carven erősítő hajt meg,

A világításvezérlés egy 180 áramkörös Lutron Home Works rendszerre épül. A moziszoba világítás egy Lutron fényerőszabályzó és egy Rosco szűrő kombinációja. A kék csíkokat fénykábellel hoztuk létre, a csillagos égbolt 1400 pontot tartalmaz, ami átvilágít az akusztikus mennyezeti anyagon. Különböző fényjeleneteket tudunk beállítani, attól függően, hogy hol ülünk, például a csillagok és a Star Trek panelek világosak maradnak, amikor belépünk a szobába, de amikor elindul a vetítés minden lámpát fokozatosan leoltanak miközben szemünk, alkalmazkodik a sötétséghez.

A házban 19 HD rendszer üzemel, valamint a négy mozivászon, amely 19”-től 73”-ig méretben változik. Még a fedett medence felett is van egy 50” képernyő. Tizenhárom AMX érintőképernyőn keresztül vezérelhetjük a házat, és két db iPad vezérli a nagy moziszobát és könyvtárat. Mindent egybe véve kb. 30.000 m kábel került beszerelésre, plusz 2 üres pvc cső került be a jövőbeli bővítésekért. Talán túlzásba estem a sok elektronikával és vezérléssel, de ez a szenvedélyem, és úgy készült, hogy a család minden tagja könnyedén tudja működteti a különféle rendszereket.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

1, Fényerő:
Az emberi agy világosabbnak érzékeli azt a vetített képet amelyet egy teljesen fekete sáv választ el az általában fehér,környezeti fény által megvilágított faltól.

Megjegyezném hogy épp emiatt jutottam arra hogy matt feketére fessem a falat a vetítő felület mögött és két oldalfalból egy-egy métert.A kép jelentős javuláson ment át anélkül,hogy állítottam vagy változtattam volna a menüben.Vagyis nem a kép,hanem az összhatás és az őt körülvevő falfelület.Korom sötét,így még az oldalfalon sem vetül a vászonról a fény,ráadásul a két fronthangfal árnyékát lehetett látni ami éppen nem rontotta el a hangulatot,de nagyon minimálisra csökkentek az árnyék "hibák".Na persze ehhez a nejem toleranciájára is szükség volt,mert hiába az én mániám a mozi de mivel a lakáshoz tartozik,vagyis egy szoba lett külön "dedikálva" mégiscsak látható,bár csukott ajtó mögött van diszkréten a berendezés.Először én is elhesegettem a gondolatot a fekete faltól,de annyira jó hatása van mellesleg még a feeling is mozisabb,hogy azon is elgondolkodtam,hogy lehet az egész falat feketére kellene festeni körben az egész szobában.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Néhány érdekes írás a:
Házimozi magazin VII Évfolyam 2.szám 2005 Március/Április Számából:
Vetítővásznakról:

1, Fényerő:
Ha megfigyeljük a forgalomban lévő vetítővásznakat,észrevehetjük,hogy felhasználási területtől és képformátumtól függően szélesebb-keskenyebb fekete sáv határolja azokat.
Ezeket elsődlegesen azért alakították ki ,mert az emberi agy világosabbnak érzékeli azt a vetített képet amelyet egy teljesen fekete sáv választ el az általában fehér,környezeti fény által megvilágított faltól.

2, Földalatti mozgalom:
A családi házak legtöbbjében van használaton kívüli garázs,barkácsolásra alkalmas műhely,vagy kondícionáló terem,amelyek az építési telkek kis mérete miatt általában a ház alatta pincében kerültek kialakításra.Este fáradtan hazaérve azonban már nem sok energiánk maradt az egészséghez nélkülözhetetlen testmozgásra,vagy kedvenc hobbinkra,helyette inkább a kanapéra rogyva betesszük kedvenc filmünket és kukoricát eszegetve relaxálunk.
A pincében lévő használaton kívüli helyiségek átalakítása több szempontból előnyös.Mivel legtöbb esetben ablaktalan,vagy minimális üvegfelülettel ellátott helyiségről van szó,a sötétítés megoldása gyerekjáték.Nem jelent gondot hogy a falakat sötétszürkére esetleg feketére fessük.A helyiséget nyugodtan burkolhassuk speciális hangelnyelő anyagokkal.Ezek a hangszigetelésre is jó hatással vannak,így biztosítható hogy még Ryan közlegény megmentése közben is nyugodtan alhassanak a gyerekek a szobáikban.És itt aztán nem zavar senkit egy állandóan a falon díszelgő fixre telepített vászon sem.
Ez utóbbiak több szempontból is ideálisnak tekinthetők,egyrészt mert olcsóbbak,mint a rolós típusok,másrészt meg egyenletesebb felületet biztosítanak,amelyen semmiféle árnyékhatás nem jön létre.

"A fixre telepített vásznak biztosítják a legegyenletesebb felületet.A térben előre álló keret leválasztja a képet a környezettől és igy plasztikusabb hatást kelt."

Én biztosan a fix vásznak mellett teszem le a voksomat.A rolós vászonokról már olvastam,hogy az olcsóbb kivitelnél hajlamosak a hullámosodásra a sok le és fel csévéléstől.De persze sokat számít a lehetőségektől is hogy lehet-e fix vászant tenni a moziszobában.Mert ha pl egy plazma TV is van a falon akkor egyértelműen nem,de ha tehetjük a legjobb a fixre telepített vászon.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ez érdekes lehet:Link

Valószínűleg a vászon gyártók legyintenek az ilyesmire és az én kivitelezésemre is,de hát nekik fő érdekük az hogy vásároljanak az emberek.
Persze a DIY nem csak arról szól,hogy minél olcsóbb legyen valami hanem arról hogy magunknak csináljunk meg bizonyos dolgokat amikre büszkék is lehetünk ,jó vele foglalkozni és nem utolsó sorban vagyonban se kerül. Lehet és kell is próbálkozni.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

A bútorlapk standard mérete 2800x2070 vagy 2650x2070. Alapból 18mm, de van 16 vagy 12mm is, sima vagy prégetl fehér (utóbbi jobb). De én ezeket nem javasolnám. Legegyszerűbb egy jóminőségű festékkel lefesteni egy felületet, nem beszélve arról, hogy ez a legolcsóbb. Ha nem vált be még mindíg lehet másik festékkel bróbálkozni.

Igc! Én nem azt mondom hogy nem jó egy festett fal,mert olcsó,de a Bútorlaptól nincs egyenesebb felület,akármilyen glettelés ad alapot!. Én is sokat filóztam rajta hogy elég-e ha simán leglettelem neki és festve lesz de egyrészt nekem nem is tetszik,hogy síkban van a fallal a keret,az is csak oda van festve.Így a keretezéssel a nagy méretű lap olyan mint ha egy fixre telepített vásznam lenne.Látványosabb sokkal.Fórumról kb hárman is kérdezték aki járt nálam és nem olvasta a mozis topikom ,hogy hol vettem ,meg hogy azt hitték igazi.Nem utolsó sorban az ára még így is kevés,ha valaki ennyit sem akar rá költeni maradjon a TV-nél.Ettől olcsóbban nem lehet kihozni úgy hogy esztétikus és szép legyen.Persze lehet próbálkozni mindennel én csupán a saját bőrömön tapasztaltakat osztom meg az érdeklődőkkel.

Vendég

Moziszoba építés

Szoba cseréje szerintem nem sokat tesz, mert a változás nem sok(méret)

Min 102cm tv az inkább kellene!

A sub-ot nem tenném a sarokba(tudom ha sarokba teszed akkor kiemel bizonyos frekiket )

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Üdv!
Nagyon hasznosnak tartom ezt a topicot.
Szeretnék pár tanácsot kérni szoba akusztika ügyben. Jelenleg egy 3.9*3.9m alapterületű, 2.80 m belmagasságú szobában "mozizok". Tervben van egy szobacsere, a másik szoba 3.9*4.80 m alapterületű, 2.8 m belmagasságú. Denon avr 1907-el hajtok egy Jbl scs 178-as szettet, műsorforrás a PC. Megérné váltani a nagyobb szobára akusztikai szempontból? Játszottam egy kicsit egy programmal, csináltam egy vázlatot h kb hogy gondoltam. A jelenlegi felállás is hasonlóan van, csak a mélysugárzó nem 3.6m-re van a hallgatási pozíciótól mint ahogy a képen is látszik, hanem csak 2.7 m -re. Egyébként az elrendezésről mi a véleményetek? Sajnos a bútorokon már nem tudok csökkenteni. Persze tervben van egy nagyobb megjelenítő beszerzése, mert a PC monitora az nem éppen ideális méretű ekkora szobába.
Válaszokat előre is köszönöm!

Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Igc »

A bútorlapk standard mérete 2800x2070 vagy 2650x2070. Alapból 18mm, de van 16 vagy 12mm is, sima vagy prégetl fehér (utóbbi jobb). De én ezeket nem javasolnám. Legegyszerűbb egy jóminőségű festékkel lefesteni egy felületet, nem beszélve arról, hogy ez a legolcsóbb. Ha nem vált be még mindíg lehet másik festékkel bróbálkozni.

Köszi, nagyon ötletes. Ahogy néztem a bútorlap méreteket, legfeljebb 280 széleset lehet kapni, és ha vesz az ember egy egész táblát, akkor az közel 4:3 képarányú felület lesz, ezért talán érdemes vágatni belőle, hogy a 16:9-hez közelebb legyen. A vásznak felületkezeléséhez különleges fényvisszaverő anyagokat is használnak. Ilyet festékben nem lehet kapni?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Ha valóban jó képet produkál, lehet benne fanázia.Azért egy alapos glettelés nem árt előtte

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

A vásznak felületkezeléséhez különleges fényvisszaverő anyagokat is használnak. Ilyet festékben nem lehet kapni?

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Projektor vásznak :

Igen drágák ,persze aki teheti megveszi,de sokat lehet spórolni vele és a kapott eredmény cseppet sem áll messze a drága vásznaktól.

~ http://www.projektorbolt.hu/index.php?a ... op=7&fix=1

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Köszi, nagyon ötletes. Ahogy néztem a bútorlap méreteket, legfeljebb 280 széleset lehet kapni, és ha vesz az ember egy egész táblát, akkor az közel 4:3 képarányú felület lesz, ezért talán érdemes vágatni belőle, hogy a 16:9-hez közelebb legyen. A vásznak felületkezeléséhez különleges fényvisszaverő anyagokat is használnak. Ilyet festékben nem lehet kapni? Vagy Te eleve tükröződésmentes matt felületet szerettél volna?

Igen a felülete matt,abszolút nem tükröződik. Ez lényeges! Én felhívtam a lapszabászatot és kértem egy méretet.Nem tudom szabászaton pontosan mekkora méretet tartanak,de kiadta.Levágták és nem kellett pluszban maradék anyagért fizetnem.Csak azért fizetek amit kértem.Nem kell megvenned a hulladék anyaggal együtt.A képátló így nálam 275cm 16:9-ben.

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Ha további kérdések lennének a vetítő felület készítésével kapcsolatban itt is vagy priviben is nyugodtan kereshet bárki,szívesen válaszolok!

Köszi, nagyon ötletes. Ahogy néztem a bútorlap méreteket, legfeljebb 280 széleset lehet kapni, és ha vesz az ember egy egész táblát, akkor az közel 4:3 képarányú felület lesz, ezért talán érdemes vágatni belőle, hogy a 16:9-hez közelebb legyen. A vásznak felületkezeléséhez különleges fényvisszaverő anyagokat is használnak. Ilyet festékben nem lehet kapni? Vagy Te eleve tükröződésmentes matt felületet szerettél volna?

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Szerintem a vásznat legjobban egy fix-en festett falfelülettel (persze megfelelően kivitelezve) ki lehet váltani..

Csak simán a falra festeni nem a legjobb.Olyan minőségű glettelésnek vagy egyenes gipszkartonnak kell lennie,hogy az tükör sima legyen,ami általában nem 100%-os. A bútorlap a legjobb megoldás ha a pénz kevés egy drága vászonra legyen az fix vagy lehúzható.Ezt festeni lehet keretezni ízlés és fantázia szerint.A legfontosabb hogy sima és matt legyen.Nem tükröződhet és nem lehetnek henger nyomai rajta a festésből. Ha 20 ezerben kerül akkor is olcsóbb mint sok lehúzható vászon.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ha további kérdések lennének a vetítő felület készítésével kapcsolatban itt is vagy priviben is nyugodtan kereshet bárki,szívesen válaszolok!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Az eredmény. Kb 15-16000 ft-ból ki lehet hozni és abszolút sima,tükröződés mentes felületet kapunk. A helyiségben kisállat és dohányzás szigorúan tilos,különben a fehér felület hamar elkoszolódik,szóval kényes és nem szabad mosni dörzsölni,legyet lecsapni rajta stb....Egyszerűen vigyázni kell rá és kész. Ezután csak annyit variáltam,hogy a fenyő pipa léc keretre műanyag matt fekete padlószőnyeg szegőt vettem ( 1 szál = 2,5 méter = 500ft! (5 szálat vettem )aminek szélessége 80mm és gérbe végtam majd szilikonnal felnyomtam a lécre,így hangsúlyosabb keretet kaptam és teljes egészében egy jól elkészített DIY vetítő felületet sikerült összehozni.!

A képen még a léc kerettel...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”