Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
Egy másik Machaut lemez,
a kultikus 'rózsaszín Machaut':
A régizenében sincs sok olyan lemez, amire 'úgy felkapták a fejüket' - ez olyan.
Ráadás: a hangminőség lenyűgöző.
Akinek esetleg eredetiben megvan, diszkréten megkereshetne...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
Egy 'klasszikus' az Ensemble Organum kínálatából:
Messe de Notre Dame
Egészen rendkívüli lemez.
Kyrie
Komolyzenei ajánló
Mostanában esténként munka közben le sem kerül a fejemről a fülhallgató, és mivel hirtelen nagyon sok anyag birtokába jutottam, elhatároztam, hogy lassan "lemorzsolgatom" őket: minden este egy-két lemez az esti csendben. Mégis azon kapom magam, hogy két album vissza-visszatér, és nem nagyon van kedvem máshoz, újhoz, mert annyira megkedveltem őket, már-már hiányoznak.
Az egyik a tőlem már megszokott barokk-klasszika átmenethez kapcsolódik, hiszen természetesen egy C. P. E. Bach lemezről van szó, a Floregium előadásában. A lemez címe egyben hangulatát is tükrözi: Sanguineos and Melancholicus.
A Wq 161. nr. 4. fenn van a videómegosztón: I., II., III. tétel, de igazából mindegyik szonáta (még a szóló fuvolára írott is) és a kvartett is nagyon jó a lemezről.
A másik album pedig Locatelli op. 7-es concertói a nizzai barokk zenekar előadásában, Gilbert Bezzina vezetésével. Nekem néha túlságosan is "orfikus" a lant, a hárfa, a teorba, és mostanában kezdek concertofüggő lenni.
Megosztva ebből a feldolgozásból nem nagyon van (még így fülhallgatón keresztül is hallani, milyen csodálatos ez a felvétel), de azért érdemes magába a darabba is belehallgatni. Ez itt éppen a Concerto Köln:
http://www.youtube.com/watch?v=OkH6MckST0c
Komolyzenei ajánló
Részemről az egyik legkülönlegesebb Savall lemez.
Hihetetlenül élő.
Amit sokan ismerünk:
Recercada Primera
Amit kevésbé:
Recercardas Sobre el Madrigal O Felici Occhi Miei
Komolyzenei ajánló
.
2012. május 31. 18.00 óra
Baráti Kristóf diplomahangversenye
„A szó hitelét a hang adja meg."
Richard Wagner
Helyszín: Kodály Központ (Pécs, Breuer Marcell sétány 4.)
Műsor:
Franz. Schubert: C-dúr vonósötös D. 956
Előadják:
Baráti Kristóf - hegedű
Bánfalvi Zoltán - hegedű
Bársony Péter - brácsa
Bogányi Tibor - cselló
Várdai István - cselló
J. Brahms: D-dúr Hegedűverseny Op. 77 (szólista: Baráti Kristóf)
Közreműködik: Győri Filharmonikus Zenekar (vezényel: Berkes Kálmán)
.
Komolyzenei ajánló
Egy híres dallam a la Couperin:
'Barricades Mistériuses'
sok jó lemez van, pl. ez:
a youtube -on is bő a kínálat,
egy zseniális előadás egy gyönyörű hangszeren.
Komolyzenei ajánló
Régi nagy kedvenc Tartinitól az Ördög(trilla) szonáta. .........
Nekem ez
a változat van meg, de a barátkozás fázisánál még nem jutottunk tovább egymással.
.
Komolyzenei ajánló
Régi nagy kedvenc Tartinitól az Ördög(trilla) szonáta. Egyetlen felvételem van belőle Andrew Manzeval, több Tartini darabbal (pl. Corelli-variációkkal) együtt játssza őket szóló hegedűn az eredeti kotta alapján, bár némileg transzponálva:
A keletkezése fausti történetbe illő, és Coleridge Kubla kánjának zenei megfelelője is lehetne: az ördöggel való álombeli találkozás során Tartini utánozhatatlanul csodás dallamot hallott tőle, s mikor felébredt, akkor komponálta ezt a darabot. Az álom talán a Veracinivel (a kor hegedűvirtuózával) való találkozás kellemetlen élményével állítható párhuzamba az életrajzban: állítólag Tartini előadóművészként hosszú időre visszavonult a nyilvános előadásoktól, mert annyira megszégyenítőnek találta riválisa vonókezelését (az Ördög egy levél tanúsága szerint sokkal szebb dallamot játszott a szerző szerint, mint amilyenre az övé sikeredett), hogy úgy érezte, fejlesztenie kell technikáját (meg persze a hangszert: vastagabb húrok, hosszabb vonó a testesebb hangzás érdekében). Előadói karrierjének állítólag egy vívóbaleset vetett véget (a hegedisták annak idején a kardot is jól forgatták, talán nem véletlenül.)
Ennyit arról, hogy mit tudok plagizálni a CD-hez mellékelt könyvecskéből (ebben nem csak én vagyok jó). Inkább szóljon a remek Ördögszonáta:
http://www.youtube.com/watch?v=WwilbHST ... ure=relmfu
Komolyzenei ajánló
.
Elhunyt Dietrich Fischer-Dieskau
A legendás bariton tíz nappal 87. születésnapja előtt a bajorországi Berg bei Starnbergben hunyt el, tudatta felesége, Várady Júlia.
Bővebben: fidelio.hu
.
Korábban:
akvapark : (máj 18 - 15:12) http://inforadio.hu/...tura/hir-498109 RIP! vasgyuro : (máj 18 - 15:38) KERESEK Pioneer A-777 tipúsú erősitőt ha valaki tud eladót vasgyuro79@freemail.hu mail cimre irjon rám. gaborka8X8 : (máj 18 - 15:55) A hirdetési rovat Erősítők--Keres!!! részén szerencsésebb lenne.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Komolyzenei ajánló
.
A legendás bariton tíz nappal 87. születésnapja előtt a bajorországi Berg bei Starnbergben hunyt el, tudatta felesége, Várady Júlia.
.
R.I.P.
Komolyzenei ajánló
.
.
Komolyzenei ajánló
Egy nagyon jó lantos lemez:
Fortune My Foe
Hopkinson Smith az egyik 'nagy név' ebben a műfajban; bármelyik lemeze, még az igen régiek is hallgathatók a maiakkal párhuzamosan. Régizenében ez nem gyakori.
Komolyzenei ajánló
Azt hiszem érdemes rendelni Cd-t innen http://www.lcs-consulting-sales.de/en/cd4_en.html a második album megvan és engem meggyőzött a linken található felvétel technika.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Komolyzenei ajánló
Lant, ill. gitár folyt.
Egy különleges lemez; nagyon jó előadás, igen jó hangminőség.
Itt bele lehet hallgatni.
A címbéli szerzők: normál (olvasás)mód szerint haladva egyre jobb a zene...
Komolyzenei ajánló
Hétvégi éjszakai program volt
Komolyzenei ajánló
.
Dupla CD és könyv jelent meg Végh Sándorról
A Művészetek Palotájába szervezett Végh Sándor-emléknapra időzítette a Budapest Music Center (BMC) a 10 lemezből álló, Végh in Hungary CD-sorozat első két korongjának megjelenését, a Rózsavölgyi és Társa Kiadó pedig az első magyar nyelvű biográfiát, Löwenberg Dániel munkáját.
A dupla albumon, Végh in Hungary lemezbox első darabján vannak a Magyarországon fellelhető és technikailag használható Végh Sándor-felvételek, Beethoven Coriolan-nyitánya, Mozart Haffner, Haydn üstdobpergés és Schubert nagy C-dúr szimfóniája - részletezte Gőz László, a BMC ügyvezetője. A nyolc másik korongon is ritkaságok lesznek, olyan külföldi felvételek, amelyek még sehol sem jelentek meg.
Forrás: kulturport.hu
(Ps.: Az eredeti tervek szerint mind a 10 lemezen Végh Sándor magyarországi koncertjeinek felvételei szerepeltek volna, de mint közben kiderült, igen sok felvétel eltűnt, a meglévők közül pedig a legtöbb olyan rossz állapotban van, olyan zajos, hogy nem lehet őket kiadni. Ezért döntöttek úgy, hogy a következő 8 CD-n már külföldi felvételek fognak szerepelni, de hogy meg őrizzék a lemezsorozat exkluzivitását, ezért csak olyanok, amik máshol nem elérhetők. )
.
Komolyzenei ajánló
Biber:
Nagyon jó felvétel.
Komolyzenei ajánló
Bizonyos zenéket nem lehet megszerezni, vagy erősen nehéz. ...
Na már csak e miatt is szükségszerű lenne őszre megejteni azt a komolyzene-baráti találkozót.
.
Komolyzenei ajánló
Bizonyos zenéket nem lehet megszerezni, vagy erősen nehéz.
A szerző: Antonio de Cabezón (1510-1566)
Vak volt; hihetetlen jó zenéket írt/jegyzett/foglalt össze.
Előadó: Paola Erdas
nagy kedvencem
Lemezeit feltétlen ajánlom.
Pl. ezt nagyon:
Komolyzenei ajánló
meg is vettem a 6 lemezes box set-et
Én ezzel a Café Zimmermann féle Bach lemezzel nem tudok be telni. Reggel mindig eszembe jut mikor a cafét készítem...
Komolyzenei ajánló
Ez jó, kösz!
Ez most nem zenei ajánlat lesz egészen, de mindenképpen érdemes kattintani, mert ha mást nem is, tudást lehet szerezni. Angolul olvasó kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott a Classical Music Navigator, de suttyomban a profik is klikkelhetnek.
Ezen a remek blogon találtam, melynek már a címe is ígéretes, hát még ha valaki felfedezi, mi mindent tud felfedezni (én most is az itt szerzett Pisendel concertókat hallgatom).
- elefantman
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 2
Komolyzenei ajánló
Én ezzel a Café Zimmermann féle Bach lemezzel nem tudok be telni. Reggel mindig eszembe jut mikor a cafét készítem...
Full DIY:(sk)Lowther Fidelio hangfal DX4 hangszóróval. Kondo Spz hangfalkábel, EML 300B MESH végerősitő, DC csatolt MM fokozat, WE417a kimenő trafós vonal erősítő, közte Kondo Vz és AN Sogon kábelek, Orpheus Lp játszó AN 1s Sogon kar AN IO2 hangszedő, Marantz CD85 full BG
Komolyzenei ajánló
Ez most nem zenei ajánlat lesz egészen, de mindenképpen érdemes kattintani, mert ha mást nem is, tudást lehet szerezni. Angolul olvasó kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott a Classical Music Navigator, de suttyomban a profik is klikkelhetnek.
Ezen a remek blogon találtam, melynek már a címe is ígéretes, hát még ha valaki felfedezi, mi mindent tud felfedezni (én most is az itt szerzett Pisendel concertókat hallgatom).
Komolyzenei ajánló
Nálam a kedvenc Céline Frisch.
Szép előadás, köszi!
Komolyzenei ajánló
Bár ha Céline Frisch - ez a felvétel jóval többször forog; ez is variáció, kicsit több a zene benne...