Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

ppeti
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ppeti »

Erről jut eszembe! Valamelyik kábelgyártó prospektusát lapozgattam, ahol azt írták, hogy ne 1 kábellel, hanem a jeleket szétszedve, két kábellel csatlakoztassuk a mélynyomóhoz, mert így jobb, szebb hangzást lehet elérni!

Ez igaz?

Nálam is ez volt a probléma. Mióta kettéosztottam a jelet és az L+R bemenetre van kötve, azóta megszűnt. Nem is értem, hogy miért, de a végeredmény számít.

Tomics
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tomics »

Sziasztok!

Dali Concept C2, C1, Center mellé keresek subot.
Jelenleg van egy Magnat motion 130A 30 ezerért makulátlan állapotban. Szerintetek ez mennyire illene a dalik mellé? Igaz, nagyon sokkal többet nem áldoznék rá (max40, kábellel 50). Esetleg várjak egy jobb tipusra, vagy ebben az árkategóriában elégedjek meg a magnattal? Ha van jobb hirdetés, azt szivesen várom. Vagy ha tudtok konkrét tipust ajánlani amit használtan lehet venni akkor azt is. Köszi!

Üdv.

Denon AVR 1604, Dali Concept C2 front, Concept center, C1 surround, JBL E150P aktív Sub.
Panasonic 42G30 Neoplazma, Popcorn Hour A-210, Xbox360 Elite

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Valamelyik nap észrevettem, hogy búg a sub-om. Folyamatos búgás hallatszik belőle, függetlenül attól, hogy kap jelet vagy sem. Ha a sub hangerejét emelem, a búgás is erősödik.

Van valami tippetek, ötletetek, hátha ki tudom hagyni a mélyláda szervizeltetését.

Nálam is ez volt a probléma. Mióta kettéosztottam a jelet és az L+R bemenetre van kötve, azóta megszűnt. Nem is értem, hogy miért, de a végeredmény számít.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: William »

Koda aktív mélynyomóm hangszórója búg egy picit. Potméterállás függő, minél jobban feltekerem, annál inkább. Tulajdonképp nem hangosan, de kb fél méterről hallható8max hangerőn), ha amúgy csönd van a szobában. Normál bemenetnél csinálja; ha átdugom a Stereo-ba, akár elosztóval is, akkor hibátlan.
Tudja valaki az okát?

Még az is lehet, hogy test probléma.
NAD T778

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Valamelyik nap észrevettem, hogy búg a sub-om. Folyamatos búgás hallatszik belőle, függetlenül attól, hogy kap jelet vagy sem. Ha a sub hangerejét emelem, a búgás is erősödik.

Van valami tippetek, ötletetek, hátha ki tudom hagyni a mélyláda szervizeltetését.

Valószínű, hogy brummos a cucc. Ez lehet földhurok miatt, (hideg forrasztás, levált vezeték stb) vagy a trafó szórja meg az áramköröket, ill. manapság elég gyenge minőségű tákolmánytrafókat alkalmaznak a gyártók. Gondolok itt a méretezésre, impregnálásra, kivitelezésre (spórolás).

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: patcash »

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Köszönöm a választ
What is an Audiophile?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: violin »

Helló!

Van egy kisebb problémám, mégpedig egy B&W ASW500-assal. Különböző okok miatt nem volt bekapcsolva 5-6 hónapig és amikor legutóbb használtam volna,sajnálattal vettem észre,hogy egy hangot sem ad. Esetleg tudtok ajánlani valamilyen üzletet Bp környékén ahová el tudnám vinni egy szemlére és esetleges javításra?
Előre is köszi.

Soner Audio....Üllő....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Helló!

Van egy kisebb problémám, mégpedig egy B&W ASW500-assal. Különböző okok miatt nem volt bekapcsolva 5-6 hónapig és amikor legutóbb használtam volna,sajnálattal vettem észre,hogy egy hangot sem ad. Esetleg tudtok ajánlani valamilyen üzletet Bp környékén ahová el tudnám vinni egy szemlére és esetleges javításra?
Előre is köszi.
What is an Audiophile?

adanibacsi
Értékelés: -15

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: adanibacsi »

Nem volt olyan rossz az a sal sub 250es erősítő, csak nem ehhez a hangszóróhoz való, egyszerűen toltam neki a powert és egy bizonyos hangerőn leszabályzott az erősítő és olyat csinált, hogy vagy egy kattanást hallottam a hangszóróból vagy egyszerűen lekapcsolt. De várom már a 850wattos végfokot, szerintem falbontás lesz, ja és már a salnál is nyitott ablaknál lehetett magasabb hangerőn hallgatni a zenét, mert volt hangnyomás.

Én egy Sharp SX8800-as véget használtam először egy 1,5kilos átalakított Impact hangszóróhoz, majd egy 15 colos Massive Audio DMX-hez (3kilo RMS 91decibel érzékenység mellett ). Röviden, lakásban nem maradt semmi a helyén, szó szerint ágyat arrébb rakta a padlón. És nem állt meg bohóckodni 30-40hz-en.
Szerintem baromi jó dolog ez a barom nagy autós sub mozizni. Volt több aktív subom, 12colos B&W is, de meg sem közelíti egy 15colos verseny nyomó hangját (nem feltélten az erejéről beszélek, egy 30-60literes láda, akármilyen hangszóróval, 35-40hz alatt már csak puffogás....). A DMX-nek annyira merev a felfüggesztése (kézzel alíg bírom meglökdösni), hogy a dinmaikával sincs probléma. A 154-es DLD-t nem ismerem, de ajánlom, hogy próbáld ki úgy, hogy egyik tekercsét rövidre zárod, és csak a másikat hajtod az erővel.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

hát akkor nem volt azannyira gyenge

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Nem volt olyan rossz az a sal sub 250es erősítő, csak nem ehhez a hangszóróhoz való, egyszerűen toltam neki a powert és egy bizonyos hangerőn leszabályzott az erősítő és olyat csinált, hogy vagy egy kattanást hallottam a hangszóróból vagy egyszerűen lekapcsolt. De várom már a 850wattos végfokot, szerintem falbontás lesz, ja és már a salnál is nyitott ablaknál lehetett magasabb hangerőn hallgatni a zenét, mert volt hangnyomás.

HURRÁ!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: beni89 »

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

rechorn van még de valszeg mint ez

de ez is csak 580W os.

kérdés a mélysugárzó érzékenysége.
Én audio systemet tettem volan attól függetlenül hogy a DLD is nagyon jó.
nekem XION-10 van a kocsiban de egy 180W mosfetes audio design is szépen lendületesen meghajtja, pedig 350W rms-t bír a mélysugárzó.

Egyet értek maximálisan (tapasztalat), az Audio System-ek érzékenysége kiemelkedő (bár a németek mindig fényeznek az adatokon). Nekem sajnos nem X-Ion-om van, de egy Magnat Monitor SUB 300A-ba egy szintén kevláros Audio System-et, az X-Ion-nál eggyel kisebb szériás, 30 cm-es Radion 12 Plus-t raktam és jóval érzékenyebb, mint az eredeti szintén 4 Ohm-os hanszóró volt. A Magnat-ban 100/200-as, tehát jóval gyengébb az erősítő, mint az említett SAL 250-es.
Néhány kép:

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

De jó, hogy nem vagyunk szomszédok...

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

nagy valószínűséggel rh sound sp 850 ql végfokot fogok venni, hídban 850wattot tud leadni 8omhban. Annak már elégnek kell lennie, mert a hangszóró 1000 wattot tud rms-ben.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

rechorn van még de valszeg mint ez

de ez is csak 580W os.

kérdés a mélysugárzó érzékenysége.
Én audio systemet tettem volan attól függetlenül hogy a DLD is nagyon jó.
nekem XION-10 van a kocsiban de egy 180W mosfetes audio design is szépen lendületesen meghajtja, pedig 350W rms-t bír a mélysugárzó.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Eladóvá vált a sal sub 250 es erősítőm ha valakit érdekel írjon.
Elérhetőségem: +36306020120

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

JA pont jó lenne, csak ára is van...

Ja hogy pár ezerből kijöjjön, és nagy teljesítményű, + jó minőségű is legyen.
Ahhoz fordulj egy -hoz.

Ne keverjük!

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

JA pont jó lenne, csak ára is van...

szamóca
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Valami drasztikus megoldás kéne.

Van itt egy 800W-os....

Ne keverjük!

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Még nem volt Sal sub 250es nem tudja az állatot kihozni belőle, hangerőben lehet érezni, hogy gyengusz a sal ehez a subhoz. Hallgattam a subot kb benne van olyan 25 óra lassan kezd bejáratódni, ma hallgattam hangosabban és azt vettem észre, hogy az erősítő már feles hangerőnél nem tól több powert a subra, a mélynyomó simán bírná, de valahogy ezzel az erősítővel nem szól szépen nagyobb hangerőnél elveszik a dinamika ugyanaz mint a polkaudio psw 110 es subnál ott is hallgattam a zenét és nagyobb hangerőnél már bekapcsolt a védelem. Ehhez a hangszóróhoz egy 1000 wattos erősítő kéne és azzal szerintem nem lenne probléma. Most mi a szart csináljak már kezd a tököm teli lenni ezzel az egésszel valami mindig gázos, most a mélynyomóm full király nagyon össze lett rakva tényleg profikra bíztam a dolgot, de most az erősítő kevés hozzá és ez zavar, de nagyon. Valami drasztikus megoldás kéne.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: KMT »

Javaslat?

Hallásvizsgálat.

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Kész lett a mélynyomóm, ahogy kinéz az brutális viszont Kp nak igaza volt kevés a sal sub 250es erősítő neki. A dobozban egy DLD acoustics DL 154 es hangszóró van, és ehez kéne egy erősítő. Javaslat?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Nem túl nagy a bemeneti jel? Ha nem , próbáld meg egy másik kábellel.

Azt nem hinném. Már kipróbáltam többféle kábellel is.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”