Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szia

Ebben több lehetőség rejlik, főleg egy kimenőtrafós upgrade.
( http://www.jensen-transformers.com/datashts/11p1.pdf ) 70dezső/db
A NFB17,2 a az új TE8802 Tenorchippel, WM8741-el, 439 dezsőért piszok jó ár/várható minőség.
http://www.audio-gd.com/Pro/dac/NFB17/NFB17EN.htm

(csak spekulácion alapul véleményem, még nem szagoltam Audio-gd-t élőben, csak tudom mire képes egy jó wolfson trafós kimenettel)

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy használ-e vagy hallott-e valaki ilyen DAC-ot, esetleg az Audio-gd egy másik termékét, és mi a véleménye róla?

Vendég

DAC-olás

Gyere el és hallgasd meg!

Rendben,a jövő héten összehozzuk.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Big »

DAC-ra fel!

Gyere el és hallgasd meg!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Vendég

DAC-olás

Új jövevény!

DAC-ra fel!

Codi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 303

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Codi »

Várjuk majd a beszámolót!

2 hét a beérkezése - ma szóltak - így még kicsit várni kell..
Nincs semmim, de az stabil 8 ohm.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Big »

Új jövevény!

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Rendeltem egyet. Ha megjön, majd jelentkezem ....

A kicsomagolást és telepítést már el tudom képzelni...

Ezek alapján..

Várjuk majd a beszámolót!

Codi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 303

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Codi »

TEAC UD-H01 USB Audio DAC... Hazai forgalmazó az A.I.D.A. Audió Kft. Jelenlegi listaára 104.990 ft.

Valaki esetleg hallotta már közületek ?

Rendeltem egyet. Ha megjön, majd jelentkezem ....

A kicsomagolást és telepítést már el tudom képzelni...

Ezek alapján..
Nincs semmim, de az stabil 8 ohm.

screamy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: screamy »

DAC-ban gondolkodom. Egy Harman/Kardon AVR-155 és egy Xtreamer Sidewinder2 médialejétszó közé.
Létezik olyan DAC, ami 5.1-es jelet is tud továbbítani (mert van stereo és 5.1-es zenei gyűjetményem) és nem alakítana analóggá , hanem csak felskálázna????!!! VAN ENNEK ÉRTELME EGYÁLTALÁN? :-D

segítsetek! köszi

??? valaki tud szolgálni ezzel kapcsolatban információval?
Erősítő:  Arcam P85+Arcam A85
Hangfal: Wilson Benesch ARC
Forrás, DAC:   Bluesound Node => TIDAL
Phono: Project Debut Carbon Esprit
Kábelek: Xindak, Fapaci, Van Damme

screamy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

DAC-ban gondolkodom. Egy Harman/Kardon AVR-155 és egy Xtreamer Sidewinder2 médialejétszó közé.
Létezik olyan DAC, ami 5.1-es jelet is tud továbbítani (mert van stereo és 5.1-es zenei gyűjetményem) és nem alakítana analóggá , hanem csak felskálázna????!!! VAN ENNEK ÉRTELME EGYÁLTALÁN? :-D

segítsetek! köszi

No, valaki????

screamy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DAC-olás

segítsetek! köszi

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 167

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Voltam egy show-n nemrég és találtam egy ékszert.

A TEAC kicsit eltunt mióta teljes gozerovel az Esoteric fejlesztéseken dolgozik (legalabb is ezt gondoltam én), de most úgytunik visszatért és egybol egy alacsonyan árazott komolynak tuno kis DAC-al jott ki. DAC 100ezer alatt XLR, USB csatival, fejhallgató kimenettel, stb. Referencia szeriának hívják azt a modell családot amiben megjelenik, ami sokat ígéro. Sajnos még nem hallottam, de japanból 475GBP korul lehet rendelni tehát az európai 300Eurós/Fontos ár nem tunik rossznak.

Main Features

* USB Audio Class2 High-speed Input from PC/MAC (Tenor 8802)
* 32-bit/192kHz Dual D/A Convertors (BurrBrown 1795 x 2)
* Up-conversion to 32bit/192kHz
* Supports Asynchronous Transfer Mode
* Toroidal-core-Power Transformer
* Detachable AC Socket
* Headphone Out with Volume Control
* Aluminium Front Panel

http://www.custom-ca...mpling-dac.html

TEAC UD-H01 USB Audio DAC... Hazai forgalmazó az A.I.D.A. Audió Kft. Jelenlegi listaára 104.990 ft.

Valaki esetleg hallotta már közületek ?

Vendég

DAC-olás

És ha nincs 2.0-ás opció a lejátszóban?

Csak a cd-k hallgatása miatt vetettem fel a dolgot,mozinál nem érzem szükségesnek egy DAC jelenlétét..
Tudom,h a megoldás (legalább) +3db egység üzembe állítása lenne,de szeretném elkerülni.Persze gondolom szépen sorban majd mindegyik meglesz,magamat ismerve

nebulo5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 58

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Digital Coax! Az optikát hanyagolom, mert az silányabb minőségileg. (sok az oda - vissza alakítgatás.)

És akkor a DVD lejátszót a DAC-kal optikai kábellel kötöd össze?

Üdv: nebulo

Vendég

DAC-olás

Be állítod a lejátszó programban a 2.0-t.
Én is így használom.

És ha nincs 2.0-ás opció a lejátszóban?

Vendég

DAC-olás

Sztereo zenéről van szó. A DAC analóg jelét a HM a cd-in rca-n fogadja, a menüben a CD forrást választom. Sokcsatornás filmnél a hang digi. coax-on megy a HM dvd-in csatornájára.

És akkor a DVD lejátszót a DAC-kal optikai kábellel kötöd össze?

nebulo5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Sztereo zenéről van szó. A DAC analóg jelét a HM a cd-in rca-n fogadja, a menüben a CD forrást választom. Sokcsatornás filmnél a hang digi. coax-on megy a HM dvd-in csatornájára.

És ha filmet nézel,akkor hogy oldod meg azt,hogy a külső DAC-ok nagy része nem tudja feldolgozni a többcsatornás hangot,csak a PCM jelet?

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Nexus »

És ha filmet nézel,akkor hogy oldod meg azt,hogy a külső DAC-ok nagy része nem tudja feldolgozni a többcsatornás hangot,csak a PCM jelet?

Be állítod a lejátszó programban a 2.0-t.
Én is így használom.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Vendég

DAC-olás

A HM erősítőm nekem is egy 1400 Yamaha! És a dvd játszóm egy Pioneer 600! Igaz, zenére sztereo erősítőt és cd játszót használok, de mivel van egy Lupus MK-III dac-em is, így természetesen nem bírtam visszafogni a kíváncsiságomat, a dac-t bekötöttem a Yamaha & Pio közé is! Azt kell mondjam, egyáltalán nem hallgathatatlan a zene! Az 1400 Yamaha egyébként sem rossz zenei téren, a dac pedig igen nagyot dobott rajta minőség szempontjából! Talán a dvd játékos, mint futómű megfelelne, de a zenei tér kissé beszűkül a cd játszóhoz képest. Persze, a dv340 futóművét nem ismerem, de mindenképp sokat segít a jobb hang ügyében egy DAC!

Vendég

DAC-olás

Biztos javulna a hang, azért csodákra ne számíts

Persze,egyébként is kipróbálom majd előbb ha úgy van..

szocsa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 12

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

A segítségeteket kérném! Ha láma a kérdés,az nem véletlenül van
Nos,a HM-Stereo vitát zárnám le magamban.. Túl sok ketyerét már nem biztos, hogy be tudnék csempészni a lakásba (áruk sem mindegy),ezért gondoltam egy DAC-ra Pio dv430 és Yamaha Vx-r1400 közé.
Arra lennék kíváncsi, ez így mennyire életképes? Még egy erősítőt nem tennék be(+vmiféle HFK is kéne ugye), és bár nem sztereó mércével,de egész jól adja a HM erősítőm a zenét(is). Hozna lényeges javulást egy dac (és milyen/mekkora?),mondjuk "direct stereo" módba állítva a Yamit?
köszi

Biztos javulna a hang, azért csodákra ne számíts
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Vendég

DAC-olás

A HM erősítőm nekem is egy 1400 Yamaha! És a dvd játszóm egy Pioneer 600! Igaz, zenére sztereo erősítőt és cd játszót használok, de mivel van egy Lupus MK-III dac-em is, így természetesen nem bírtam visszafogni a kíváncsiságomat, a dac-t bekötöttem a Yamaha & Pio közé is! Azt kell mondjam, egyáltalán nem hallgathatatlan a zene! Az 1400 Yamaha egyébként sem rossz zenei téren, a dac pedig igen nagyot dobott rajta minőség szempontjából! Talán a dvd játékos, mint futómű megfelelne, de a zenei tér kissé beszűkül a cd játszóhoz képest. Persze, a dv340 futóművét nem ismerem, de mindenképp sokat segít a jobb hang ügyében egy DAC!

Köszi szépen!Ha valakinek van még tapasztalata/ötlete,ne tartsa magában
Majd alkalomadtán megpróbálok tesztelni egyet vétel előtt.
Üdv

nebulo5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Nos,a HM-Stereo vitát zárnám le magamban.. Túl sok ketyerét már nem biztos, hogy be tudnék csempészni a lakásba (áruk sem mindegy),ezért gondoltam egy DAC-ra Pio dv430 és Yamaha Vx-r1400 közé.
Arra lennék kíváncsi, ez így mennyire életképes? Még egy erősítőt nem tennék be(+vmiféle HFK is kéne ugye), és bár nem sztereó mércével,de egész jól adja a HM erősítőm a zenét(is). Hozna lényeges javulást egy dac (és milyen/mekkora?),mondjuk "direct stereo" módba állítva a Yamit?
köszi

Vendég

DAC-olás

köszi

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”