Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Persze, minden gyártási információt meg tudnak szerezni, ha akarnak.

Szerintem már nem akarnak.
Egyre több saját márka van.
A koppincs dolgokat csak olcsón lehet eladni,közben kínában is drasztikusan emelkedtek a költségek.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem bármit le tudnak koppintani.Sok meg eleve ott készül.

Látszatra, csakhát, itt a hangminőség lenne a lényeg. Persze, minden gyártási információt meg tudnak szerezni, ha akarnak. Bár nem hinném, hogy nagyon strapálják magukat... a bizniszhez a látszat is elegendő.

Vendég

Sztereó erősitők

Az alkatrészek halmaza még nem garantálja a jó hangminőséget - a megépítésnél szerepet játszik még a "hozzáadott érték" is.
Pl. itt egy Naim NAP-160 mod.

Üdv: TJ.

Az efféle modifikációkkal a néhai főkonstruktőr, Julian Vereker soha nem értett egyet, hiszen az alkatrészek kiválasztását ebben a kategóriában szokatlanul alapos szubjektív tesztek előzték meg. Olvastam egy angol kísérletező viszonylag objektív hangvételű véleményét, aki könnyedén talált a gyár által választottnál jobb hangú alkatrészeket. Black Gate kondikat és Siemens/Epcos Sikorel puffert is kipróbált. A tuningolt végfok egy gyári mellett A/B-zve egyre jobb hangúnak tűnt, csak éppen a hozzáadott érték volt nagyon kérdéses, Naim rendszer viszonylatban! A változtatások ugyanis jelentősen "elhangolták" az elektronika jellegzetes Naim-es hangzásbalanszát. Hiába volt például sokkal semlegesebb, dinamikusabb a Siemens Sikorel pufferkondi, egyrészt, a mérete miatt nem lehetett a sasszira felhúzni a kabátját;) másrészt kiderült, hogy a Naim által választott angol vagy francia pufferelkók inkább illenek oda.

20 éves erősítőnél egyáltalán nem biztos, hogy jobbitási szándék miatt cserélték az elkókat - talán egyszerűen csak kiszáradtak.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3121

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Tunerman : Ismered esetleg azokat a modulokat amit az e-bay-en lehet rendelni ?

Nem ismerem, mert nem azon a vonalon tevékenykedem.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tunerman : Ismered esetleg azokat a modulokat amit az e-bay-en lehet rendelni ?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3121

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Az alkatrészek halmaza még nem garantálja a jó hangminőséget - a megépítésnél szerepet játszik még a "hozzáadott érték" is.
Pl. itt egy Naim NAP-160 mod.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Rendesem Naim klónnak hirdetik , és valóban úgy néz ki , mint a gyári panel , az MF nél még azt is elkövetik , hogy a gyári adatlap van mellékelve hozzá . Az tuti gyári MF panel , ami ott készül , és szerintem a Naim is ilyen , még az alkatrészek is egyformák . Még komoly mérések is vannak mellékelve . Csak szeretnék valakivel beszélni aki épített már ilyen panelekből erősítőt , mert azt mondanom sem kell , hogy röhejes pénzből kijön . Persze a NAIM-nál azért a tápegységben is van némi varázslat , de azt megcsinálnám az eredeti után , de egyébként azt is lehet rendelni , azt nem is néztem még hogy milyen .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az e-bay-en láttam . Nagyon korrektül néznek ki a panelek , és tök olcsó , kicsit drágábban , extra minőségű alkatrészekből építve is meg lehet rendelni . Csak arról nincs elképzelésem , hogy milyen lehet az eredetihez képest , bár az is igaz , hogy klónnak hírdetik . Vannak más márkás erősítők is , ( például MF, stb . ) hasonló áron . Tényleg , most jut eszembe , Te tájékozott vagy arrafelé .

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Furcsa,ha ilyet elad valaki.
Tudsz elérhetőséget?

Az e-bay-en láttam . Nagyon korrektül néznek ki a panelek , és tök olcsó , kicsit drágábban , extra minőségű alkatrészekből építve is meg lehet rendelni . Csak arról nincs elképzelésem , hogy milyen lehet az eredetihez képest , bár az is igaz , hogy klónnak hírdetik . Vannak más márkás erősítők is , ( például MF, stb . ) hasonló áron . Tényleg , most jut eszembe , Te tájékozott vagy arrafelé .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Valaki vásárolt már a neten Hong-Kong-ból Naim elő-végfok modulokat ? Ha igen örülnék ha leírná a tapasztalatait , a szállítással kapcsolatban , és a panelekkel kapcsolatban is .

Furcsa,ha ilyet elad valaki.
Tudsz elérhetőséget?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Valaki vásárolt már a neten Hong-Kong-ból Naim elő-végfok modulokat ? Ha igen örülnék ha leírná a tapasztalatait , a szállítással kapcsolatban , és a panelekkel kapcsolatban is .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nem mertem leírni, hogy valamire nagyon hasonlít , de a hangjára kíváncsi lennék !

Lehet tőlünk vették a kitet és átépítették.
50-ért sem lehetne hasonló dobozt szerezni trafókkal,de a kimenőtrafókból gondolom más kell 300-as csövekhez.

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pferi »

Nem mertem leírni, hogy valamire nagyon hasonlít , de a hangjára kíváncsi lennék !
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

Vendég

Sztereó erősitők

Igazság szerint a nadokhoz húz a szívem és az 50W körüli teljesítmény is bőven elég lenne. Na majd meglátjuk.

Nagyon szerethető hangjuk van az újabb NAD-oknak. Nekem C326 van. Csak jókat tudok róla mondani. Ami érdekes, hogy jobban meghajtja a kis Clarus monitorokat, mint a HK 980, a 2x80W (8ohm) teljesítményével.

Amit még feltétlenül megpróbálnék a dobozaidhoz: Dunaudio Evergreen A30 Van is egy most az apróban: itt

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Köszönöm atc és doky.
Tetszenek a csövesek, de nálunk még sok a gyerek nyúlka-piszkálás. Egyszer, majd talán, de most mindenképpen félvezetőset szeretnék. Igazság szerint a nadokhoz húz a szívem és az 50W körüli teljesítmény is bőven elég lenne. Na majd meglátjuk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Üdvözlet !

Valaki hallott már ilyet: Legrand 300B DSE

Csak ilyet

Ügyesen átalakították.

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 273

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pferi »

Üdvözlet !

Valaki hallott már ilyet: Legrand 300B DSE

Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.

Vendég

Sztereó erősitők

Proceed erősítőket forgalmaz valaki itthon?

Szerintem már nem is gyártják őket. Proceedaudio.com

Vendég

Sztereó erősitők

Proceed erősítőket forgalmaz valaki itthon?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Tanácsra lenne szükségem.
Megvették az erősítőmet. Jó árat kínáltak érte és úgy döntöttem eladom, mert szeretnék valami mást. Eddig 3 erősítőm volt, mindegyiket kb 8-10 évig használtam. Az első egy unitra volt, a második egy diy quad405, a harmadik most eladott szintén egy saját fetes diy (ez jobb volt, mint a quad).
Újat szeretnék mindenképp és gyárit. A diy-re már nem nagyon van időm. A kiszemeltek:

CA 740
CA 650
Marantz pm6004
Yamaha s5000
Nad326 esetleg 356

A hangfalam most egy tuningolt sound art L2, a forrás usb dac és pc.
A nad márkához már volt szerencsém régebben eléggé tetszenek a cuccaik.
A családban mindenfajta zenei műfajt hallgatunk.
Melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg mást is nézzek meg?
Köszi előre is mindenkinek.

Az említett dobozokhoz én valszeg egyiket sem venném (ez csak az én véleményem ill gondolatom)!
Én valami stabil kisebb vasat keresnék hozzá!
Ami rendesen megfogja a membránokat és passzol a dobozokhoz!
Nekem a mélye a méretéhez képest nagyon tetszett de a magasai kicsit lehet volna finomabb (pár éve hallottam)!
Pl egy Pioneer A-A6-J-al el tudnám képzelni!
De valszeg a Nad is jó hozzá!
Ha van lehetőség akkor fülelni kellene (és én nem újat vennék)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

u10iaino
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: u10iaino »

Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem? Egy Uher UR 3600 típusú sztereó erősítőhöz service manual (kapcsolási rajz) kellene.
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27

oszili
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: oszili »

Sziasztok

Off
Eredetileg ide írtam, de áttették a Hangsugárzók topikba, tehát ha esetleg valaki tud, segítsen az alábbi linkre kattitnva.
Köszi.

Link

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Pedig látható,hogy gyárilag V3-mal párosítják.

Az, lehet.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ezek, nem szerepelnek a kiszemeltek között.

Pedig látható,hogy gyárilag V3-mal párosítják.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Én ezeket ajánlom:
Sound Art V3 MKII
Jungson JA-66R (JA-66C + távirányító

Gyárilag is csövessel van párosítva.
Ez kb ugyan az a doboz,csak a mélysugárzó más.
NIVS V3 szett

Ezek, nem szerepelnek a kiszemeltek között.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”