Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Te csináltad ezeket?
Nem, de szerintem te ismered az illetőt. Halasy Gábor
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Hangsugárzó építés
Ez itt pld. sok nívós dobozt csúnyán maga mögé utasítana. Lenne nagy meglepetés a hájendeseknek.
Te csináltad ezeket?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Hangsugárzó építés
A Tesla semmivel sem jobb azoknál a Tannoy -oknál , az ABS kosaruk még jobb is , mint a Tesla vékony lemez kosara .
Ez is egy vélemény. A műanyag nagy valószínűséggel nem a jó tulajdonságai miatt került ebbe a felhasználásba, hanem az ára miatt. Ez korunk egyik rákfenéje, hogy a jó minőségű tartós fémek helyett, az ócska eldobható műanyagot használjuk. Nem mértem még Tannoyt, de Teslát(TVM) igen, és hallottam is nem egyet. Sok márkás hangszórót maga mögé utasított. A műanyag meg pont arra való amire szánták. (eldobható)
Ez itt pld. sok nívós dobozt csúnyán maga mögé utasítana. Lenne nagy meglepetés a hájendeseknek.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Hangsugárzó építés
Szerintem ez a magas megérdemelne egy sokkal jobb mélyközepet. Hamár a Logotech akkor az ott lévő Teslák amik 16 Ohmos kivitelüek, tökéletesen megfelelnek egy centernek. Az árnyékolás problémályát ellen mágnessel simán meg lehet oldani. Azt hiszem Wolkens csinált már ilyet. A Tanoyok ócska műanyag kosarúak ezért sem ajánlom. Inkább egy jobb minőségű lemez kosár, mint egy műanyag. Ahogy viszont most nézem, mintha már nem lenne a 16-os teslából. Érdemes lenne azért felhívni őket hátha van még.
A Tesla semmivel sem jobb azoknál a Tannoy -oknál , az ABS kosaruk még jobb is , mint a Tesla vékony lemez kosara .
Hangsugárzó építés
. A Tanoyok ócska műanyag kosarúak ezért sem ajánlom.
Ezt nem gondoltam volna.
Webáruház:
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Tervezgetem egy ideje,hogy a beépített háttérsugárzók mintájára,elkészítem a centersugárzót is...
A magassugárzó már megvan egy ideje...a Vaterán vettem gyakorlatilag fillérekért,egy Dynaudio D-28-ast.Hozzá nézek már egy ideje egy pár mélyközepet.Eszembe jutott,hogy a LogoTech-nél vannak Tannoy mélyközepek,némelyikük még árnyékolt is...
És most a kérdések....:
-van-e valakinek mérése,T-S paraméterei a Tannoy-okhoz...
-mennyire fontos ebben az esetben az árnyékolás? A mostani TV (CRT) mögött ill. a majdani TV alatt/mögött lesz a center...
-egyéb ötlet...?
Szerintem ez a magas megérdemelne egy sokkal jobb mélyközepet. Hamár a Logotech akkor az ott lévő Teslák amik 16 Ohmos kivitelüek, tökéletesen megfelelnek egy centernek. Az árnyékolás problémályát ellen mágnessel simán meg lehet oldani. Azt hiszem Wolkens csinált már ilyet. A Tanoyok ócska műanyag kosarúak ezért sem ajánlom. Inkább egy jobb minőségű lemez kosár, mint egy műanyag. Ahogy viszont most nézem, mintha már nem lenne a 16-os teslából. Érdemes lenne azért felhívni őket hátha van még.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Tervezgetem egy ideje,hogy a beépített háttérsugárzók mintájára,elkészítem a centersugárzót is...
A magassugárzó már megvan egy ideje...a Vaterán vettem gyakorlatilag fillérekért,egy Dynaudio D-28-ast.Hozzá nézek már egy ideje egy pár mélyközepet.Eszembe jutott,hogy a LogoTech-nél vannak Tannoy mélyközepek,némelyikük még árnyékolt is...
És most a kérdések....:
-van-e valakinek mérése,T-S paraméterei a Tannoy-okhoz...
-mennyire fontos ebben az esetben az árnyékolás? A mostani TV (CRT) mögött ill. a majdani TV alatt/mögött lesz a center...
-egyéb ötlet...?
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 13
Hangsugárzó építés
Tetszik persze..össze se lehet hasonlítani az eredetit ezzel..de a háttérsugárzóként használt hangfalnak meg sokkal jobb hangja van..16cm-es hangszóró ellenére mélyebb teltebb basszus (persze mennyiségre nincs annyi), tisztább magasak, szebb lecsengések viszont a jamonak meg kicsit hangsúlyosabb a közepe és jobb az érzékenysége zárt doboz létére is.
Hangsugárzó építés
És most tetszik a hangjuk ? Úgy értem a tuning után , mert ha igen , akkor én a helyedben még gondolkoznék egy kicsit , hogy mi is legyen .
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Valóban jól láttad..Jamo cornet 95 (ennek a folytatása lett a 8-s széria). Azért hozzá tenném, hogy anno 2000-ben 200eFt körüli áron ment..Egy kedves kaposvári Úriemberé volt, (én vagyok a második tulaj) számlával, dobozzal mindennel együtt sikerült hozzájutnom és szerint az egyike azon cornet hangfalaknak amik még mindig szalon állapotban vannak. De....és sajnos jön a de, ahhoz képest hogy milyen ára volt új korában sajnos azt kell hogy mondjam igen gyengusz. A hangváltó a kezembe könnyedén elfér és baromi gyenge alkatrészekből áll (a tekercsek úgy néznek ki mintha a kisujjamra tekertem volna rá a rézdrótot és elneveztem volna tekercsnek). A belső kábelezés az vicc, zárt doboz lévén csak a hátfalra volt egy vékony szivacsocska ragasztva, a középsugárzóhoz tartozó leválasztott tér pedig szivacsmaradványokkal lett kitöltve....persze nem lennék jó gazda ha ezeket nem orvosolnám (és már a vásárláskor tudtam, hogy a hangfalból sokkal többet ki lehet hozni mint amit mutatott)..így új hangváltó került bele (komoly bennic kondikkal, tisztességes tekercsekkel és persze a magas külön panelon), jó minőségű hangelnyelő szivacs és audison egyirányú ezüstözött kábel (összértékük a két hangfalra nézve kb. 60e Ft). Szerencsére ezek mind voltak elfekvőbe nekem...és megint DEEE, ha vennék most egy hasonló hangszórókészlettel megáldott centert (center 200 vagy 160) sajnos ezeket azon is meg kellene csinálni és amilyen horror árba mennek ezek a centerek használtan (20-25 eFt) és amit még rá kellene költeni valahogy nem éri meg. Így marad az építés. Erősen gondolkozom, hogy a jamot ebben az évben eladjam és a jelenlegi háttérsugárzómban található hangszórókészletből építsek majd frontot és centert is. De ez a jövő zenéje és az anyagi dolgok elég szűkösek. De egy biztos ha építenék szendvics szerkezetű lenne a doboz és lakk fekete fényezést kapna.
Hangsugárzó építés
Megvan mit építenék...
Ha jól látom a frontok Jamo-k , ha igen , akkor szerencsésebb lenne ha a center is Jamo lenne , vagy legalább Jamo hangszórókból épülne . Esetleg ugyanolyan hangszórókból mint ami a frontokban van . Lehet egyáltalán Jamo hangszórókat kapni ? Ha nem , próbálj a forgalmazótól olyan mélyközepet rendelni , mint amilyen a frontokban van , alkatrészként biztosan lehet kapni . Vagy nézz szét a neten hátha árul valaki ilyen frontokat , esetleg sérülten , vagy csak egy darabot stb. , és így meg is lennének a centerhez a hangszórók .
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Megvan mit építenék...
Hangsugárzó építés
Ehhez viszont várok tanácsokat ha lehetséges..milyen magasat ajánlotok (mert a tölcséres nem biztos hogy tökéletes megoldás) és hozzá váltót.
Rengeteg Kit-ről van rajz a neten.
Ide is kukkants be:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... oz-kit-ek/
Ezekhez nálunk tudsz venni jó áron hangszórókat.
Webáruház:
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Ehhez viszont várok tanácsokat ha lehetséges..milyen magasat ajánlotok (mert a tölcséres nem biztos hogy tökéletes megoldás) és hozzá váltót.
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Haver cnc esztergályos a másik meg tervező és vízvágón dolgozik. ..elméletileg akkor ez a problem is megoldódik. Már csak idő és pénz kérdése az egész és van egy jó háttérsugárzó Már csak a center kérdése van vissza ezután.
Hangsugárzó építés
Magasat a reflex helyére?? Ahhoz kellene valami tartót esztergáltatni...
Igen . Ki tudom neked vágatni a megfelelő méretet , lézerrel , rozsdamentes anyagból ha érdekel . Az autófényezőknek kell hogy legyen excenter csiszolójuk . A végén még lesz belőle valami !
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Magasat a reflex helyére?? Ahhoz kellene valami tartót esztergáltatni...
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
A fényezés ilyen formában nem gond..már (akkor még nem volt) van a családba autókarosszériás meg elég sokat ismerek itt a környéken...meg mint mondtam ez az első hifi dobozom..azelőtt PA hangfalakkal foglalkoztam, meg autó hifivel komoly szinten..Valahogy még mindig nem tud átállni az agyam a high end hangzásra. "Szép szép de lehetne még hangosabb is???" mondtad mindig ott lebeg. De fakopáncs dobozain leesett az állam. Minden tisztelet neki.
Hangsugárzó építés
Kaposváron...amúgy fújást már biztos másra bíznám..és akkor zongoralakk feketére csináltatnám..az annyira gyönyörű.Lehet maga a doboz repülni fog a nem tudom hova és újra lesz építve.Mély-közép meg magas egymás alá kerülne és reflex port meg a mély alá, így kevesebb lenne a fázis hiba. Szigorúan csak mdf-ből,becsiszolva, kapna egy leheletnyi gittet kis füller, alap fehér szín és rá a fekete (mercedesnek vannak nagyon szép feketéi) és 4-6 réteg lakk és utána polír..hmm nah ez tetszene nagyon.
Ez nagyon hülye ötlet ! Ha 1cm-es tömörfa borítása van , azt lehet rogyásig csiszolni . Ebből olyan dobozt lehet csinálni , hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját . Kár hogy ilyen messze laksz , segítettem volna . Tedd a reflex nyílás helyére a magasat , és máris jó .
Hangsugárzó építés
Kaposváron...amúgy fújást már biztos másra bíznám..és akkor zongoralakk feketére csináltatnám..az annyira gyönyörű.Lehet maga a doboz repülni fog a nem tudom hova és újra lesz építve.Mély-közép meg magas egymás alá kerülne és reflex port meg a mély alá, így kevesebb lenne a fázis hiba. Szigorúan csak mdf-ből,becsiszolva, kapna egy leheletnyi gittet kis füller, alap fehér szín és rá a fekete (mercedesnek vannak nagyon szép feketéi) és 4-6 réteg lakk és utána polír..hmm nah ez tetszene nagyon.
Mielőtt hozzákezdesz,azt is beszéld meg a hozzáértőkkel.
Itt találsz sok olyat.
Webáruház:
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Való igaz, de ha nincs excenter csiszolód, maród, szórópisztolyod akkor marad a kézimunka.Most már másképp csinálnám de lehet fel lesz csiszolva az egész újra és valahogy megoldom hogy fújva legyen. Centernek úgyis dobozt kell majd csinálnom mert most próbadobozba van..de még az is változhat. Barátkozom a tölcséres magassal..
Hol vannak ezek a dobozok ? A tölcséres magassal ne törd magad , főleg centersugárzóba .
Hangsugárzó építés
Való igaz, de ha nincs excenter csiszolód, maród, szórópisztolyod akkor marad a kézimunka.Most már másképp csinálnám de lehet fel lesz csiszolva az egész újra és valahogy megoldom hogy fújva legyen. Centernek úgyis dobozt kell majd csinálnom mert most próbadobozba van..de még az is változhat. Barátkozom a tölcséres magassal..
Lehet megérné a festést,lakkozást másra bízni.
Webáruház:
- repaharcos
- Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
De meg kell hagyni valódi fával nehéz dolgozni..épphogy csak ragasztó érte, megszívta magát és vetemedett azonnal...mennyi csiszolópapír bánta ezt mire sík lett a felület...legközelebb furnérozok az biztos..bár az se egyszerű mutatvány.
Szerintem értekezz a két "mesterrel".
Biztosan segítenek.
Webáruház: