Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1287

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

a Hifibarlang megszünt

Bocs, hogy OFF
Ez igaz? Le vagyok maradva?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: switch »

Hát pont ez az, ami elgondolkodtató számomra.

.

Látom, még pozitív szavazatot is kapott eme sommás beírás :-)

Nem biztos, hogy hallatlanban véleményt kellene formálni egy kábelről-pusztán az elődei produkciója alapján-mert gondolom erről van szó, ugye?! :-)
Járt nálam már korábban kétféle Excalibur IC többször is, és egyik sem hagyott bennem mély benyomást...ez talán kicsit árnyalja élményem :-)

Hogy képbe kerüljön az írásom: mivel kevés pénzből hifizek, mindig is a legjobb ár-értéket igyekeztem keresni. Mivel nem nagyon volt az ismerőseim között olyan, akivel össze lehetne járni hallgatózni (szerencsére ez nemrég megváltozott) így kénytelen voltam kereskedőkre, illetve fórumos beírásokra hagyatkozni. A CAT7-est Szabó Zoli ajánlotta, meg is voltam vele elégedve. Aztán ahogy csövesre váltottam (Woodside ISA230) merült fel az igény egy jobb hangfalzsinegre, így jött a képbe a Gotham. Nagy előrelépés volt a CAT7-hez képest, írtam is róla ide egy éve. Aztán Woodside ment, Kalmi erősítője jött-nem kicsit lealázva pedigrés elődjét....-és kisvártatva a Habia kábelek is, amik igazán a hivoxtalanított rendszerben tudták kifutni magukat. Az így kapott hangra mondtam azt, hogy eddig ezt kerestem. Bár ez így hülyén hangzik, mert nincs egy konkrét elképzelésem arról, hogy mit szeretnék hallani, milyen hangot. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a fejlesztéseim mindig jobb és jobb hangot eredményeztek, minden téren. És mivel nem vet fel a pénz, nem fogok hangfalzsinegekre, IC-kre állandóan költeni, adni-venni őket...ahogy bekötöttem a Gothamet, majd a Habiát, akkora, és olyan változást hoztak a rendszerembe, amivel teljesen elégedett voltam, nem volt okom tovább keresgélni, inkább zenét hallgattam.
De mivel mostmár van alkalmam fülügyre venni több készüléket, kábelt, így élek vele, mert jó dolog tapsztalatot szerezni ebben a hobbiban. Volt, ami tetszett, és felébresztette bennem a birtoklási vágyat, és volt olyan is, ami nem jött be...

Ez az új IC olyan élményt adott, amit az 'analógos' jelzővel tudnám még illetni. Lentebb említettem a top5 audió élményt. Az egyik meghatározó zenehallgatás Eizolnál volt az utánépített Egglestonworks-DP 300SE-és valami komoly lemezjátszóval...a Take Five teljesen máshogy szólalt meg, mint nálam...olyan folyamatos-nem tudok rá jobb szót-volt a zene, hogy hitetlenül csóváltam a fejem...na, ebből a folyamatosságból csempészett egy darabkát a szobámba ez a kábel...és tökmindegy, hogy más szerint ez most jó, vagy rossz, ha nekem ez tetszik, ilyen hatással van rám (Rebecca Pidgeon Spanish harlemét hallva sírva fakad az ember...) szóval ami ilyen szinten érint meg, az már valami.
És mikor szól jól a rendszer?
Ha érzelmeket vált ki a hallgatóból. És minél többször van ez, annál szerencsésebb az összeállítása...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Switch!
Lesz nálam egy szeánsza az Excalibur zsinórnak?
Tőlem lehet, mikor? (Úgy is meg akartad hallgatni a mostani állapotot)

Szándékom szerint lesz. Épp ma tudtam meg, hogy két hétig minden nap meló, szünnap nélkül, így szerintem majd csak márciusban valamikor :-(
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szolgálati közlemény:

A Gotham kábeleket méretre vágva és akár szerelve is meg lehet rendelni tőlünk, így a vesződség opcionálisan elkerülhető.

Nad C315BEE erősítő és Dali Concept C6 hangfalak közé melyik kábelt ajánlod, 2m-es hosszban ha ez számít.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Jól látod. Ezek hangosításhoz használt kábelek. A dugókat neked kell ráforraszta(t)nod. A minőségük viszont bőven kárpótol a kis plusz vesződségért.

Szolgálati közlemény:

A Gotham kábeleket méretre vágva és akár szerelve is meg lehet rendelni tőlünk, így a vesződség opcionálisan elkerülhető.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Este reagálok bővebben, most dolgozom :-)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3004

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Úgy tudom lesz egy audenciája nálad, szívesen odaadom neki, hogy elvigye és meghallgasd.

Switch!
Lesz nálam egy szeánsza az Excalibur zsinórnak?
Tőlem lehet, mikor? (Úgy is meg akartad hallgatni a mostani állapotot)
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Vendég

Kábelezzünk

Én is szkeptikusan állok a dologhoz, persze ettől függetlenül lehet jó!

Ti írtátok mindig nekem ( és igaz), meg kell hallgatni. Úgy tudom lesz egy audenciája nálad, szívesen odaadom neki, hogy elvigye és meghallgasd.

Vendég

Kábelezzünk

Jól látom, hogy ezek nem előszerelt kábelek, hanem DIY ? Nem mindha egy forrasztás olyan nagy varázslat lenne, de az ördög (és a minőség) mindig a részletekben lakozik.

Jól látod. Ezek hangosításhoz használt kábelek. A dugókat neked kell ráforraszta(t)nod. A minőségük viszont bőven kárpótol a kis plusz vesződségért.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez tényleg azért van benne, mert nem reklámként írta.

Én is szkeptikusan állok a dologhoz, persze ettől függetlenül lehet jó!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Vendég

Kábelezzünk

SPK 2*2.5 hangfalkábel-re gondolsz ? Dugó kell ezekre, vagy csak bekötöd a végét ?

Igen, nekem is ez van. Erősítő oldalon simán van bekötve, hangfalnál raktam rá Nakamichi babánt, de csak kényelmi szempontból ( korábban ezt használtam a másik hf-hoz is). Sokak véleménye, hogy a dugó is beleszól a hangba, de szerintem ez belépő szinten hanyagolható kérdés.

Peczek
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Peczek »

Egyetértek, belépő szinten nem találkoztam jobbal. Az enyémet el sem adtam, inkább bekötöttem a HM-hez. Nálam az Excaliburok is bejöttek, ezek sem pénztárcaürítő árban vannak.

SPK 2*2.5 hangfalkábel-re gondolsz ? Dugó kell ezekre, vagy csak bekötöd a végét ?

Peczek

Kábelezzünk

Hangfalkábelnek: Klotz vagy Cordial CLS-125 koaxiális

Összekötő: Klotz MC5000 Ugyanitt találsz hozzá Neutrik dugókat is, pl: Neutrik

Jól látom, hogy ezek nem előszerelt kábelek, hanem DIY ? Nem mindha egy forrasztás olyan nagy varázslat lenne, de az ördög (és a minőség) mindig a részletekben lakozik.

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem a Gale felejtős, én próbálkoztam vele, eléggé "mosógépnek" bizonyult. Próbáld ki a Gothamet!

Egyetértek, belépő szinten nem találkoztam jobbal. Az enyémet el sem adtam, inkább bekötöttem a HM-hez. Nálam az Excaliburok is bejöttek, ezek sem pénztárcaürítő árban vannak.

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok, milyen hangfal kábelt javasoltok olcsóért? A Gale-t néztem ki magamnak, de mióta a Hifibarlang megszünt, nem találom sehol. Mission 731 pro és egy HK 630 közé kell. Összekötő kábelt is keresek, azt is a belépő szinten, CD és erősítő közé.

Hangfalkábelnek: Klotz vagy Cordial CLS-125 koaxiális

Összekötő: Klotz MC5000 Ugyanitt találsz hozzá Neutrik dugókat is, pl: Neutrik

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok, milyen hangfal kábelt javasoltok olcsóért? A Gale-t néztem ki magamnak, de mióta a Hifibarlang megszünt, nem találom sehol. Mission 731 pro és egy HK 630 közé kell. Összekötő kábelt is keresek, azt is a belépő szinten, CD és erősítő közé.

Szerintem a Gale felejtős, én próbálkoztam vele, eléggé "mosógépnek" bizonyult. Próbáld ki a Gothamet!

Peczek

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Visszaraktad a régi kábeleidet egy pillanatra? Érdekelne, hogy miután kipróbáltad az újat, mit szólsz a régihez.

Most már azok szólnak, a tapasztalatokat switch leírja. Én az elmúlt napokban 3 rendszerben hallottam és mindegyikben jól teljesített. Ezek közül az enyém a leggyengébb lánc. Tényleg fantasztikus a tere, a részletei. Hozzáértők azt gondolták, hogy ezüstözött v. aranyozott, de nem.

Vendég

Kábelezzünk

.

Ez tényleg azért van benne, mert nem reklámként írta.

Vendég

Kábelezzünk

Nem állom meg, hogy ide ne írjak pár szót az új Excalibur IC-ről, mert annyira jó.
Úgy gondolom, hogy egy jó termék megérdemli a propagandát, főlg hogy általa-remélhetőleg annyi jó, és pozitív élménnyel gazdagodnak majd az esetleges új gazdák, mint amennyivel én gazdagodtam az elmúlt két órában...
Ha össze kell foglalnom tőszavakban a hallottakat: tér, felbontás, nyugodság, basszus minőség, természetesség...
Akit érdekel, a részleteket a kábel saját topikjában olvashatjátok el. Ez nem reklám, anno ugyanilyen lelkesedessél írtam a Gotham kábelekkel szerzett tapasztalataimról is :-)

Visszaraktad a régi kábeleidet egy pillanatra? Érdekelne, hogy miután kipróbáltad az újat, mit szólsz a régihez.

Vendég

Kábelezzünk

......... anno ugyanilyen lelkesedessél írtam a Gotham kábelekkel szerzett tapasztalataimról is :-)

.

switch
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem állom meg, hogy ide ne írjak pár szót az új Excalibur IC-ről, mert annyira jó.
Úgy gondolom, hogy egy jó termék megérdemli a propagandát, főlg hogy általa-remélhetőleg annyi jó, és pozitív élménnyel gazdagodnak majd az esetleges új gazdák, mint amennyivel én gazdagodtam az elmúlt két órában...
Ha össze kell foglalnom tőszavakban a hallottakat: tér, felbontás, nyugodság, basszus minőség, természetesség...
Akit érdekel, a részleteket a kábel saját topikjában olvashatjátok el. Ez nem reklám, anno ugyanilyen lelkesedessél írtam a Gotham kábelekkel szerzett tapasztalataimról is :-)

k.zozo.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: k.zozo. »

Én se nagyon értem, de határozottan több volt a mély az Inakustikkal.

Elég hihetetlennek tűnik, amit írsz

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tegnap kicseréltem az Inakustik Sub Star mélynyomó kábelemet egy kácsás KCO SUB3-ra, és az eddigi gatyarázó mélyeknek jó ha a felét produkálja az új zsinór. Hogy lehet ez? Pedig ez a régi Neotech 441SM jó dugókkal, csak a saját nevük alatt forgalmazzák, ez elvileg egy sokkal jobb kábel mint az inakustik. Sztem kábelbejáratódással sem magyarázható ennyi mély visszaesés. Egy órát próbálgattam kb. PolkPSW110 a sub próbáltam LFE és a stereo bemenetek mindegyikére rádugni. Ötletek?

Elég hihetetlennek tűnik, amit írsz

k.zozo.
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: k.zozo. »

Legközelebb én is hazahozok próbára egyet mielőtt megveszem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”