Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
A listaáron 320ezer Ft-os Denon 2809-et (használtan ~130ezer) is legyalázta zenén egy használt áron 30ezres Rotel, a mostani Hivox Castorról (használtan mondjuk 60 körül) nem is beszélve. Persze ezekhez valószínűleg kell még egy külső DAC is, (attól függ, ki mit használ forrásként) ez talán még nagyobb minőség ugrást ad az avr-be beépítetthez képest, mint maga az avr-sztereó különbség.
Ha a pénz nem számít, biztos lehet olyan avr-t venni, ami egy ilyen (használtan 50ezres) sztereóval azonos minőséget nyújt, de én inkább átdugdosom a front kábeleit, és legfeljebb belekerül ez nekem mondjuk 2-3évente 4 banándugóba meg 4 aljzatba.
De ha a kérdező egyszerű választ akar az eredeti kérdésére:
Nem lehet ilyen általános érvényű erősítő-hangfal gyártói párosításokat felállítani mindenre, de véletlenül a Denon avr-ekhez valóban illik a Dali, nem a D betű miatt hanem sokak tapasztalata alapján.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Senki nem akarja megérteni , hogy egy HM erősítő , kerüljön az bármennyibe , nem jó zenehallgatásra .
Vannak persze kivételek,de azok már nagyon drágák.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
A múltkor egy 200000 Ft-os Yamaha HM vasat hoztak hozzánk.A tulaj ragaszkodott az erősítőjéhez,de igazából ő is csak zenét hallgat már.
Meghallgatott pár dobozt de nem igazán volt elégedett.
Én arra kértem,hogy jöjjön át a másik szobába,ahol egy jóval olcsóbb doboz volt rákötve a Jungson JA66-os 50000 Ft-os erősítőre.Ugyan azt a CD-t raktuk be.A vevő meglepődött.Nem akart hinni a fülének.Eladta a HM vasat 120-ért és kb ennyiért vett egy stereo erősítőt és egy Swans dobozt.
Azóta is nagyon örül,hogy hallgatott ránk.
Senki nem akarja megérteni , hogy egy HM erősítő , kerüljön az bármennyibe , nem jó zenehallgatásra . Pont . -és nincs tovább . Ennek műszaki oka van , nincs vele mit tenni . Még anyagilag is jobban megéri két erősítőt venni . A HM erősítőhöz olyan dobozt kell választani , ami könnyen hajtható , egyszerű váltó , könnyű impedancia menet , és akkor egy olcsóbb erősítő is jól fog szólni , ez igaz a sztereóra is !
Értsd meg kérlek, hogy vehetsz te 500k-ért is fronthangfalakat (ami a zene miatt fontos neked) ha a HM erősítőd soha nem fogja kihozni belőle az igazi tudását.
A múltkor egy 200000 Ft-os Yamaha HM vasat hoztak hozzánk.A tulaj ragaszkodott az erősítőjéhez,de igazából ő is csak zenét hallgat már.
Meghallgatott pár dobozt de nem igazán volt elégedett.
Én arra kértem,hogy jöjjön át a másik szobába,ahol egy jóval olcsóbb doboz volt rákötve a Jungson JA66-os 50000 Ft-os erősítőre.Ugyan azt a CD-t raktuk be.A vevő meglepődött.Nem akart hinni a fülének.Eladta a HM vasat 120-ért és kb ennyiért vett egy stereo erősítőt és egy Swans dobozt.
Azóta is nagyon örül,hogy hallgatott ránk.
Webáruház:
Ha megtehetném biztos hogy beülnék egy sötétszobába és meghallgatnék több szettet is.
Sajnos nálunk csak világos szobák vannak,de majd leoltjuk a lámpát.
Webáruház:
A zenét úgyis sztereóban hallgatok.A frontokra 250-300 eft ot vagyok hajlandó adni.Többet nem!
Értsd meg kérlek, hogy vehetsz te 500k-ért is fronthangfalakat (ami a zene miatt fontos neked) ha a HM erősítőd soha nem fogja kihozni belőle az igazi tudását. Sőt, simán lehúzza egy alap szintre. Ezt próbálták többen elmagyarázni, hogy nem a hangfal a leggyengébb láncszem. Ha van rá kereted akkor megveszed szépen a szettet, HM erősítővel és a frontokra nem 300k-t költesz, csak 200k-t, a megmaradt pénzből pedig veszel egy normális stereo erősítőt a HM mellé és öröm bódottá! Komolyan mondom, hogy egy HM és egy stereo erősítő zenében ég és föld! Csak jó lenne ha hallgatnál az előttem szólókra akik több év(tizede) hifiznek. Ha kezdő vagy és kérdezel, akkor fogadd meg amit mondanak. Nem rosszat akarnak neked. Vegyél egy stereo erősítőt mellé akár használtan!
(Olyan ez mint a DSLR fényképezés. A userek 90%-a először a legjobb gépet veszi meg, majd nem marad keret a normális objektívre, utána csodálkozik, hogy miért ilyen szar a kép? Majd rájön, hogy nem a váz leggyengébb láncszem, hanem az objektív! Na így van ez a hangfallal is. Vehetsz te milliós hangalat, ha egy mezei HM erősítővel hajtod meg...)
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Ha megtehetném biztos hogy beülnék egy sötétszobába és meghallgatnék több szettet is.De mivel nincs erre lehetőség szinte sehol, Debrecenbe pedig tuti, így csak másokra támaszkodhatom ezért gyakorlatilag lutrira vásárolhatok.Sajnos ezzel nagyon sokan vannak így.Nekem az 5.1 szettben a frontok számítanak,na meg a sub esetleg.Amenyit szól egy-egy filmben a háttér,arra megfelelő számomra egy közepes kategóriás szett háttere.A zenét úgyis sztereóban hallgatok.A frontokra 250-300 eft ot vagyok hajlandó adni.Többet nem!De lehet hogy egy 200eft os is simán hozza a felsőbb kategóriás szettek hangját.Főleg ha egy frisebben kiadott.Abba már több technológiát és tapasztalat tesznek a gyártók.
Igazából nem igazán találtam még olyan embert akinek van ilyen erősítője mint nekem.
Minden kérdésedet, tulajdonképpen saját magad válaszoltad meg.
Tudatában vagy hogy meg kell(ene) hallgatnod, és ez alapján döntened a vásárlásról, a saját megítélésed szerint, neked legjobban tetszőt kiválasztva.
Mivel nincs erre lehetőséged a lakóhelyeden, ezért mások szubjektív véleményét kéred, amiről tudod, hogy zsákbamacska.
Patt.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Ez nem ennyire egyszerű.
Amit Fülelek ír,azt is nagyon gondolg át.
Ha megtehetném biztos hogy beülnék egy sötétszobába és meghallgatnék több szettet is.De mivel nincs erre lehetőség szinte sehol, Debrecenbe pedig tuti, így csak másokra támaszkodhatom ezért gyakorlatilag lutrira vásárolhatok.Sajnos ezzel nagyon sokan vannak így.Nekem az 5.1 szettben a frontok számítanak,na meg a sub esetleg.Amenyit szól egy-egy filmben a háttér,arra megfelelő számomra egy közepes kategóriás szett háttere.A zenét úgyis sztereóban hallgatok.A frontokra 250-300 eft ot vagyok hajlandó adni.Többet nem!De lehet hogy egy 200eft os is simán hozza a felsőbb kategóriás szettek hangját.Főleg ha egy frisebben kiadott.Abba már több technológiát és tapasztalat tesznek a gyártók.
Igazából nem igazán találtam még olyan embert akinek van ilyen erősítője mint nekem.
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
"...az élet is tele van kompromisszumokkal..." Fülelek, ez egy zseniális mondat volt, nem befolyásolva Bélát, akár a site alcíme is lehetne!
Osu no seishin!
Én úgy gondolom egy hangrendszerben a leggyengébb láncszem a hangfal.
Ez nem ennyire egyszerű.
Amit Fülelek ír,azt is nagyon gondolg át.
Webáruház:
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Én úgy gondolom egy hangrendszerben a leggyengébb láncszem a hangfal.Ez tény.Akkor ha úgy teszem fel a kérdést hogy mennyit érdemes költeni az erősítőhöz viszonyítva egy hangfalszettre?Melyik gyártót javasolnátok ehhez az erősítőhöz?Olvastam fórumokon hogy a Dali illik leginkább a Denonhoz.Lehet e ilyen kijelentést tenni.Vagy ez egyedileg hangfal és erősítő függő, és nem lehet gyártóspecifikusan kijelenteni.Én azért néztem ki az említetteket mert kb 1 kategóriát képviselnek árban.De ha többet költenék rájuk vajon megéri e?Nem vagyok vájt fülű.És sok esetben túlzónak és belemagyarázónak is érzem ezeket a megállapításokat.Igazából a sötétszobás teszt döntene,de olyat senki sem csinál.
Nehéz kérdés...
Érdekes, először csak úgy gondolod, majd közlöd, hogy tény. A közölt mérési adatok alapján logikusnak tűnik, de mégsincs így, bármennyire is elterjedt ezen nézet. Ugyanis vannak olyan paraméterek, amiben a hangszóró sokkal jobb, mint bármelyik erősítő. Nem véletlen, hogy egy 100e forintos hangsugárzóval gyönyörűen lehet detektálni a hangzás különbséget két nagyon drága erősítő között is, amelyeknek a megadott műszaki paraméterei sokszor jobbak a hangsugárzóénál.
A Dali annyiban illik a Denonhoz, hogy szintén D betűvel kezdődik. Én inkább vennék drágább elektronikát, mint hangszórót, mert a hangszórót fel lehet javítani olcsón, de a gyatra elektronikát már nem. Míg a hangsugárzó hibái megszokhatók, addig a rossz elektronika mindig idegesítő marad. A Nadnak egész tűrhető mozikombájnjai vannak, akár zenehallgatásra is alkalmasak lehetnek némi kompromisszummal, de hát az egész élet csupa kompromisszumból áll, nem?
Amúgy jól ráéreztél, "egyedileg erősítő és hangfal függő", no meg felhasználó függő leginkább...
Ezeket ne.
Nálam a Dali lenne a nyerő ezek közül,de lehet bővíteném a kört.
Én úgy gondolom egy hangrendszerben a leggyengébb láncszem a hangfal.Ez tény.Akkor ha úgy teszem fel a kérdést hogy mennyit érdemes költeni az erősítőhöz viszonyítva egy hangfalszettre?Melyik gyártót javasolnátok ehhez az erősítőhöz?Olvastam fórumokon hogy a Dali illik leginkább a Denonhoz.Lehet e ilyen kijelentést tenni.Vagy ez egyedileg hangfal és erősítő függő, és nem lehet gyártóspecifikusan kijelenteni.Én azért néztem ki az említetteket mert kb 1 kategóriát képviselnek árban.De ha többet költenék rájuk vajon megéri e?Nem vagyok vájt fülű.És sok esetben túlzónak és belemagyarázónak is érzem ezeket a megállapításokat.Igazából a sötétszobás teszt döntene,de olyat senki sem csinál.
Nehéz kérdés...
Kef IQ70
Mission M34i
Ezeket ne.
Nálam a Dali lenne a nyerő ezek közül,de lehet bővíteném a kört.
Webáruház:
Talán meg kellene hallgatnod őket az erősítőddel. Hiába mondjuk, hogy finom lett a paradicsom leves, ha te nem szereted.
A Dali valóban megdrágult, épp azért, mert ebben azt ársávban is simán megállja a helyét.
Én a Dali és az MS közül választanék.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Üdvözlet!
Denon AVR-2312 erősítőmhöz szeretnék házimozi hangfalrendszert venni.
Az alábbiakat néztem ki:
Dali Concept 6
Kef IQ70
Mission M34i
Mordaunt short aviano 6
Ezek mindegyike 5.0 szettben értendő.A mission frontját már hallottam szólni elég mélyhangsúlyos és részletező a hangképe, na és ő a legolcsóbb.De az már egy régebbi technika.Érdekelne vajon a többi mikor jelent meg.Illetve van e valakinek valami tapasztalata, javaslata az adott szettekkel kapcsolatban.A KEF ről azt olvastam elég gyenge a minősége.Értem ezalatt:vékony vezetékek a hangszórótól a hangváltóig, a becsatlakozás vezetékkel van áthidalva ezért nehezen fér mellé a hangfalkábel, vékony anyagból van.Már a Daliról is kaptam egy lehúzó véleményt mármint konkrétan a concept 6ról.Állítólag ez régebben egy olcsó 100eft értékű front hangfal volt.És később emelkedett ennyit az ára.Ezt egy forgalmazó mondta, akinek szintén kikértem a véleményét.A mordaunt short aviano-t viszont 2 helyen is tesztelték és csupa jó dolgot írtak róla.
Köszönöm a javaslatokat.
Sziasztok!
Akik olvasták a Dali topic-ot azoknak ismerős lehet a most következő pár sor, de mivel teljesen más célból és más kérdésre szeretnék választ kapni itt ezért ide is írnék.
Dióhéjban:
Szeretném lecserélni a front hangfalaim.
A mostani hangfalam egy Clarus Charon II Plus álló hangfal. Igazából meg vagyok elégedve vele, mert tetszik ahogy szól, legalábbis az elöző (Philips Mini Hi-Fi) "rendszeremhez" képest gyönyörű hangja volt/van. Sok fajta zenét hallgatok pop, jazz, klasszikus (itt elsősorban filmzenékre gondolok), néha egy kis RnB (ha jó) vagy ambient/lounge de az igazi nagy kedvencem a rock és a metál! És itt vagyok gondban a hangfalaimmal. Az összes többire még azt mondom, hogy tényleg tetszik ahogy szól, viszont a rock és metál zenék többségénél elég vérszegény! Itt nem is a mélyekre gondolok (mert szerintem van neki), hanem inkább a dinamikára! Most már lassan 8 éve megvannak a Clarus-ok és tényleg csak olyanra cserélném ami minden kategóriában legalább hozza ezt a szintet, rock és metál tekintetében viszont jócskán túlszárnyalja.
Elsőre egy Dali Concept 6-ra gondoltam az árkategória is ez a kb. 100.000 - 150.000Ft lenne. Nézegettem akciósan egy Clarus Callisto Pro hangfalat is mert összeségében meg vagyok elégedve a márkával, de ha bárkinek van hasznos tanácsa, hogy esetleg milyen hangfal lenne az ami szerinte számomra megfelelne és szerinte jobb mint a fent emlitett hangfal(ak) az kérem ne tartsa magában! Tudom, hogy a "jobb" kifejezés elég szubjektív, természetesen csak úgy vennék a késöbbiekben is hangfalat, ha elötte meg tudom hallgatni valahol, de a tanácsokat nagyon szivesen fogadnám!
Esetleg ha arról van szó hogy nagyságrendekkel szebb hangja van az adott hangfalnak akkor még a max 200.000-es kategóriáig is megfontolom, de igazából nem szeretnék 150-nél többet áldozni rá.
A rendszerem többi része egy H/K AVR 235-ös HM erösítő, H/K HD970-es CD, H/K DVD47-es DVD játékos (nekem bejött a H/K, na ). A kábelezés: Kácsa-Audió Expert line rca, silver line digit kábelek és a Clarus hangfalak belsejében is alkalmazott hangfal kábelük (sajnos ennek nem tudom a tipusát). A szoba téglalap alakú kb. 40nm-es és a felében van kialakítva a "rendszer".
Tudom, hogy nem egy ideális kialakítás és a komponensek többsége sem egy Audiofil-Sztereo rendszer, de most ez van.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket, tanácsokat!
Még a Polk Audio TSI300-ba gondolkodom........
Erről vélemény valakinek?
Igen, ez elkerulte a figyelmemet. De erdekes,hogy othon joval dragabb mint itt Norvegiaban. Hm.......
Itt, http://www.surround.no/product/577586/D ... k-V.3.html csak 2990 korona. Vagyis 116 387 forintra jonne ki. Vegulis mindegy de ennek a cegnek vannak olcsobb hangfalja is ami kijonne 80 ezerbol. Ha megnezi a Streamaudio honlapjat,akkor fog talalni egy-ket erdekeseget. De Belat is megkerdezhetne mert naluk is van biztos ennyiert vagy egy kicsit dragabban jo hangfal amibe erdemes lenne elgondolkozni.
Szia
En erre a hangfalra gondoltam. ( Dynavoice Challenger M65EX ) Szerintem az M65 kielegitene az igenyeid es most akcios aron aruljak,72 ezer forint:))) Ezek a hangfalak joval tobbet tudnak az aruknal! Lehet oket hajtani sot boldogok is ha neha megkuldod oket. Szerintem latogasd meg az uzletet egy halgatozas erejeig. Udv dotn242
http://www.streamaud...ChallengerM65EX,
Hy
Ezzel az árral csak az a baj, hogy egy darabra vonatkozik.
Szia
En erre a hangfalra gondoltam. ( Dynavoice Challenger M65EX ) Szerintem az M65 kielegitene az igenyeid es most akcios aron aruljak,72 ezer forint:))) Ezek a hangfalak joval tobbet tudnak az aruknal! Lehet oket hajtani sot boldogok is ha neha megkuldod oket. Szerintem latogasd meg az uzletet egy halgatozas erejeig. Udv dotn242
http://www.streamaud...ChallengerM65EX,
Hy
Ezzel az árral csak az a baj, hogy egy darabra vonatkozik.
Szia.
Esetleg tudnál ajánlani hangfalat, egy 80 ezres környéki ár körül az Onkyo-hoz,
Előre is köszi a segítséget. Zenében, mindenevő vagyok, de jobban hajlok az elektronikus zene felé.
Szia
http://www.streamaudio.hu/index.php?P=p ... engerM65EX,
Ezt ne.A másikat nem ismerem.
Szia.
Esetleg tudnál ajánlani hangfalat, egy 80 ezres környéki ár körül az Onkyo-hoz,
Előre is köszi a segítséget. Zenében, mindenevő vagyok, de jobban hajlok az elektronikus zene felé.
Ez a Dali Ikon engem is gondolkodóba ejtett, vagyis inkább csak kíváncsivá tette, hogy mekkora lehet a különbség egy Concept6 és egy Ikon2 között egy NAD325-el hajtva? Mert a használt áruk majdnem egy szinten van.. Érezhetően, kiemelkedően jobban szól egy Ikon2 egy C6-tól? Hátha valaki hallgatta mindkettőt..
Igazából ez egy monitor, kontra álló doboz összevetés lenne. Van értelme? Ikon 2-es doboza Kukori fórumtársnak volt, talán ő tud róla értekezni.
Nem is feltétlen a megvétele érdekelt, inkább csak a hangminősége gondolkoztatott el... Amennyivel tisztábban az Ikon 2 hangja, annyival több a dinamika a C6-ban? Inkább ez a része érdekelne, hogy a hangminőség mit takar.. Ez ebben az abban jobb?
(Az a durva, hogy most néztem, 2008-ban 100k-ért ment el a fórumon egy Ikon6.. régi szép idők...)
Nekem egyszer Ikon 7-es volt.
Egy jól megépített doboz,de akkora hátast nem dobtam tőle.
Se jót,se rosszat nem tudnék rá mondani.Az árát megérte,amennyiért vettem.
Ez is megért 100-at.
Webáruház:
Ahogy elnézem már lekéstél róla.
Ma én is agyaltam,hogy megveszem,de aztán mégdem.Ha lenne mostanában szegedi tesztelés,akkor megvettem volna.
Nem is feltétlen a megvétele érdekelt, inkább csak a hangminősége gondolkoztatott el... Amennyivel tisztábban az Ikon 2 hangja, annyival több a dinamika a C6-ban? Inkább ez a része érdekelne, hogy a hangminőség mit takar.. Ez ebben az abban jobb?
(Az a durva, hogy most néztem, 2008-ban 100k-ért ment el a fórumon egy Ikon6.. régi szép idők...)
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Ez a Dali Ikon engem is gondolkodóba ejtett, vagyis inkább csak kíváncsivá tette, hogy mekkora lehet a különbség egy Concept6 és egy Ikon2 között egy NAD325-el hajtva? Mert a használt áruk majdnem egy szinten van.. Érezhetően, kiemelkedően jobban szól egy Ikon2 egy C6-tól? Hátha valaki hallgatta mindkettőt..
Ahogy elnézem már lekéstél róla.
Ma én is agyaltam,hogy megveszem,de aztán mégdem.Ha lenne mostanában szegedi tesztelés,akkor megvettem volna.
Webáruház: