Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Acus »

A forrasztás bejáratódását poén szinten kezeltem mindig.
Úgy látom van, aki komolyan veszi

Nagyon könnyen utána járhatsz a dolognak. Valamelyik kábeledet szétforrasztod, utána meg össze. Lesz-e különbség?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én ezt szeretem.Itt nem kell forrasztani. WBT-0108.

Na jó-jó, de itt mennyi idő a bejáratódás? (Természetesen, már előre jól bejáratott dugók esetén.)
.

Vendég

Kábelezzünk

Ezt majd olyanokkal fogom megvitatni, aki legalább annyiszor forrasztott kábelt, mint én. Csak azon csodálkozom, hogyan hallod a kábelek sajáthangját, hiszen két kábel közül legtöbbször az új csatlakozókkal szerelt, frissen forrasztott szól rosszabbul...

Vendég

Kábelezzünk

......... Egy forrasztásnak legalább 50órára van szüksége míg bejáródik. .......

Ha nem forrasztós, hanem szorítós kötést alkalmazunk, akkor annak mennyi idő kell a bejáratódásra? (Természetesen, jól bejáratott dugók esetén.)

.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Én ezt szeretem.Itt nem kell forrasztani. WBT-0108.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Acus
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Te miért nem veszed komolyan?

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Acus
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kezdünk átmenni dugózzunk topicba!

Persze, lehet, hogy ez hiba a rendszerben? Túlérzékeny lenne? Mi okozhatja ezt?

Ezt a türelem hiánya okozhatja. Egy forrasztásnak legalább 50órára van szüksége míg bejáródik. Az alatt nyílván sok cd-t meghallgatsz, sokféle hangulatban. Egyszer tetszik majd ahogy szól, másszor meg egyáltalán nem tetszik.
Utána mivel tízből kettőször nem tetszett ahogy szólt Elkezd motoszkálni a kis hangya, hogy kellne egy dugót cserélni, mert ez nem tesz jót a hangnak.
Cserélsz egy másik dugóra aminek színtén 50óra kell minimum, az hogy megéri-e azt mielött lecseréled, megint jó kérdés Ha még ki is várnád azt az 50órát a második dugónál, hol van már az a hang amit az első dugónál tapsztaltál. És zárul az ördögi kör

Szerény véleményem az, hogy kell egy általában vett jó minőségű hálozati dugó, rézből, vagy ezüstözött vagy aranyozott, kinek-kinek kedve szerint, és hagyni egy kétszáz órát nyugodtan szólni, érjen össze minden kontaktus és forrasztás.

Ahogy Fülelek is írta, annyira kis szerepe kellene hogy legyen a dugóknak a rendszerben. Sokkal fontosabb, hogy a készülékekből álljon össze az a hang amit keresel. Mindegy milyen dugóval.

Bocsánat, hogy E/2-ben írtam, de így kényelmesebbnek tűnt, ne vedd magadra! Személytelenebb lett volna ha azt írom, hogy a hifista ember így csinál

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Tapasztalatom szerint a csatlakozás tisztasága és felületi egyenletessége általában fontosabb, mint a dugó/aljzat anyaga, különösen, ha ez utóbbi közepesen rossz/jó.
De megette a fene az egész hóbelevancot, ha egy dugócserétől a rendszer élvezhetetlenné válik. Vagy fordítva, attól lesz élvezetes hallgatni.
Az Eichmann féle csatlakozók tetszenek nekem a legjobban, kivéve az árukat

A tisztaság valóban nagyon fontos, szerinted mivel érdemes tisztítani? Sima patikai sebbenzin vagy alkohol jó erre a célra?

Szerintem egy kiegyensúlyozott, transzparens és valamennyire jó felbontású rendszer hangját úgy be lehet vinni a málnásba egy oda nem illő dugóval, hogy ihaj. Más kérdés, hogy általában a nooormális emberek a dugót ÉS a kábelt, (amin rajta van az inkriminált dugó) EGYSZERRE próbálják ki, és ha az összhatás nem győzi meg őket, nem kezdenek aprólékoskodni, hogy akkor most ez a dugó vagy a kábel miatt van-e, teszik a felejtési listára a feldugózott kábelt, együtt okolva dugót és kábelt a balsikerért. Ez a kollektív bűnösséget feltételező hozzáállás azonban nem az enyém! Nálam mind a kábel, mind a dugó megkapja a maga esélyét, külön és egyben is. A kábel kiegyensúlyozott, transzparens, és ezért hallatszik meg akármi, ami a végein van. Szerintem.

Persze, lehet, hogy ez hiba a rendszerben? Túlérzékeny lenne? Mi okozhatja ezt?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tapasztalatom szerint a csatlakozás tisztasága és felületi egyenletessége általában fontosabb, mint a dugó/aljzat anyaga, különösen, ha ez utóbbi közepesen rossz/jó.
De megette a fene az egész hóbelevancot, ha egy dugócserétől a rendszer élvezhetetlenné válik. Vagy fordítva, attól lesz élvezetes hallgatni.
Az Eichmann féle csatlakozók tetszenek nekem a legjobban, kivéve az árukat

Vendég

Kábelezzünk

Alázatos típus vagyok és szeretnék tanulni mik azok a fontos dolgok amiket figyelmen kívül hagyok?
És most komolyan kíváncsi vagyok a tapasztalataira?

Azt én nem mondtam, hogy értem is, milyen hatásmechanizmus miatt különbözik a vártnál sokkal erősebben a csatik hangkaraktere. Legmarkánsabb különbség a sávszéleken szokott lenni, kivéve, amikor nem:-) Nehéz korrekt módon tesztelni, mert a forrasztás után egy darabig semmi nem szól jól. Legolcsóbb upgrade az alapos puceválás, a villásdugóktól kezdve a hangszórócsatlakozókig. (Olajat akár százalék nagyságrendben tartalmazó szereket még alaposabban lemosni, mert attól nem javul, hanem romlik a hangminőség.)

Vendég

Kábelezzünk

Az aranyozott csatlakozókkal nem árt vigyázni , mert a rezet nem lehet közvetlenül aranyozni
Lehet azt, de sokkal drágább technológia. ("Direct gold plating")

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Én is Hozzád hasonlóan gondolom (egyébként miért ostromolnálak modolt villásdugók ügyében ), a mondat alanya a "szakértő" volt. Vannak bizonyos milliós rendszerek, amelyek "szakértői" hüjeségnek tartják a 3 eres sodrott MCU-nál komolyabb kábel rendszeresítését, saját, szubjektív okokból. Meg a hangok is ezt mondják. Nemcsak a fejükön kívülről, hanem belülről is... 31_1_21.gif

Semmi gond, én is úgy értettem, hogy nem szerinted, hanem egyes hifi guruk szerint.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ez egy nagy marhaság. Azon fogod csak hallani igazán a kábelek közötti különbségeket.

Én is Hozzád hasonlóan gondolom (egyébként miért ostromolnálak modolt villásdugók ügyében ), a mondat alanya a "szakértő" volt. Vannak bizonyos milliós rendszerek, amelyek "szakértői" hüjeségnek tartják a 3 eres sodrott MCU-nál komolyabb kábel rendszeresítését, saját, szubjektív okokból. Meg a hangok is ezt mondják. Nemcsak a fejükön kívülről, hanem belülről is... 31_1_21.gif

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Megvan az, csak nem itt, hanem ott. Hol ott? A sztereo erősítők topikban. Akkor mit keres itt? Nem tudom, earformance áthozta ide, ebbe a témába. Jól tette. Jó helyen van. namostakkor itt vagy ott?

A lényeg, hogy ‘amerika' van dugó fronton!! /Én már nem tudom a posztokat követni… :smile49:/
>

Semmi baj, csak aszittem, itt is van valami jóféle, amiből tanulni lehet valami érdekeset. "Ott" már olvastam, akkor már összeáll a kép, köszönöm!

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Mindegyiken meghallani. Az, hogy a különbség vagy a változás mennyire egyértelmű, vagy észrevehető, az meg már az alkalmazott technikától, és az egyéni képességektől, zenehallgatási szokásoktól függ.

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

Acus
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Bármelyiken?

Mindegyiken meghallani. Az, hogy a külöbség vagy a változás mennyire egyértelmű, vagy észrevehető, az meg már az alkalmazott technikától, és az egyéni képességektől, zenehallgatási szokásoktól függ.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KMT »

Digit kábel

...

Van esetleg értelme csatit cserélnem?

Huh, emmár kezd necces lenni.

Ez egy nagy marhaság. Azon fogod csak hallani igazán a kábelek közötti különbségeket.

Bármelyiken?

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

...Vannak sokmilliós láncok, amikhez mindegy, milyen kábelt használsz, a szakértők szerint nem fogod meghallani...

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

(Skacok, hol van NJ_ posztja? )

Megvan az, csak nem itt, hanem ott. Hol ott? A sztereo erősítők topikban. Akkor mit keres itt? Nem tudom, earformance áthozta ide, ebbe a témába. Jól tette. Jó helyen van. namostakkor itt vagy ott?

A lényeg, hogy ‘amerika' van dugó fronton!! /Én már nem tudom a posztokat követni… :smile49:/
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Most olvasom az aláírásodban, hogy Castort használsz. Mennyire "érzékeny" a kábelezésre, mennyire tudja kihasználni, ha jó kábelszett veszi körül?

Erre nem igazán tudok (lehetséges) objektív választ adni.
Hangfalkábelt pont akkor vettem, mint az erősítőt. Mondjuk ott a jelentős különbség még a mozivason is simán kijött (korábbi: Neotech ks1034M)
IC kábeleknél a Hivoxos (haveré volt nálam kölcsönben) és az Excalibur-féle közt is egyértelmű volt.
Tápkábelek közti különbség általában a legnehezebben észrevehető (mozierősítőmön nem iss nagyon venni észre), a Castornál egyértelmű a Hivox, Bodor+ és a lent részetezett tápkábelek "hangja".
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Anonymous01
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Anonymous01 »

Annyiért 4 db normális RCA-dugót is nehéz venni, úgyhogy szerintem használd, amíg meg nem tetszik valami más.

Ez miért jött meg 2x? Repetitio est mater studiorum

Egyébként tőle vettem
http://www.vatera.hu/tech_link_minosegi ... 84516.html
Remélem nem számít reklámnak

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Egyébként teljesen elégedett vagyok, a Kácsás "sileverline" digithez képest sokkal jobb. De majd lehet, hogy kölcsön kérek valami mást, ha ingerenciám lesz próbálgatni.

Ami tápkábelnek nagyon bejött: 5x10mm2 tömör, de lágyított réz kábel, egyéb, (elég munkás) felületkezelési okosságokkal. Szívből ajánlom, ha valakit érdekel megadom a gyártó elérhetőségeit, biztos tud próba darabot adni.

Most olvasom az aláírásodban, hogy Castort használsz. Mennyire "érzékeny" a kábelezésre, mennyire tudja kihasználni, ha jó kábelszett veszi körül?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Okés köszi 2e jutottam hozzá egy Onkyo TA-2760 használom kíváncsi lettem volna más mit mond róla nem tudok sok kábelt kipróbálni azért az sokba kerülne.
Meg próbálom a legjobban kihozni belőle

Annyiért 4 db normális RCA-dugót is nehéz venni, úgyhogy szerintem használd, amíg meg nem tetszik valami más.

Ez miért jött meg 2x? Repetitio est mater studiorum

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Okés köszi 2e jutottam hozzá egy Onkyo TA-2760 használom kíváncsi lettem volna más mit mond róla nem tudok sok kábelt kipróbálni azért az sokba kerülne.
Meg próbálom a legjobban kihozni belőle

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”