Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A forrasztás bejáratódását poén szinten kezeltem mindig.
Úgy látom van, aki komolyan veszi
Nagyon könnyen utána járhatsz a dolognak. Valamelyik kábeledet szétforrasztod, utána meg össze. Lesz-e különbség?
-
Vendég
Kábelezzünk
Én ezt szeretem.Itt nem kell forrasztani. WBT-0108.
Na jó-jó, de itt mennyi idő a bejáratódás? (Természetesen, már előre jól bejáratott dugók esetén.)
.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezt majd olyanokkal fogom megvitatni, aki legalább annyiszor forrasztott kábelt, mint én. Csak azon csodálkozom, hogyan hallod a kábelek sajáthangját, hiszen két kábel közül legtöbbször az új csatlakozókkal szerelt, frissen forrasztott szól rosszabbul...
-
Vendég
Kábelezzünk
......... Egy forrasztásnak legalább 50órára van szüksége míg bejáródik. .......
Ha nem forrasztós, hanem szorítós kötést alkalmazunk, akkor annak mennyi idő kell a bejáratódásra? (Természetesen, jól bejáratott dugók esetén.)
.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Kábelezzünk
Én ezt szeretem.Itt nem kell forrasztani. WBT-0108.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Te miért nem veszed komolyan?
Kábelezzünk
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Kezdünk átmenni dugózzunk topicba!
Persze, lehet, hogy ez hiba a rendszerben? Túlérzékeny lenne? Mi okozhatja ezt?
Ezt a türelem hiánya okozhatja. Egy forrasztásnak legalább 50órára van szüksége míg bejáródik. Az alatt nyílván sok cd-t meghallgatsz, sokféle hangulatban. Egyszer tetszik majd ahogy szól, másszor meg egyáltalán nem tetszik.
Utána mivel tízből kettőször nem tetszett ahogy szólt Elkezd motoszkálni a kis hangya, hogy kellne egy dugót cserélni, mert ez nem tesz jót a hangnak.
Cserélsz egy másik dugóra aminek színtén 50óra kell minimum, az hogy megéri-e azt mielött lecseréled, megint jó kérdés Ha még ki is várnád azt az 50órát a második dugónál, hol van már az a hang amit az első dugónál tapsztaltál. És zárul az ördögi kör
Szerény véleményem az, hogy kell egy általában vett jó minőségű hálozati dugó, rézből, vagy ezüstözött vagy aranyozott, kinek-kinek kedve szerint, és hagyni egy kétszáz órát nyugodtan szólni, érjen össze minden kontaktus és forrasztás.
Ahogy Fülelek is írta, annyira kis szerepe kellene hogy legyen a dugóknak a rendszerben. Sokkal fontosabb, hogy a készülékekből álljon össze az a hang amit keresel. Mindegy milyen dugóval.
Bocsánat, hogy E/2-ben írtam, de így kényelmesebbnek tűnt, ne vedd magadra! Személytelenebb lett volna ha azt írom, hogy a hifista ember így csinál
Kábelezzünk
Tapasztalatom szerint a csatlakozás tisztasága és felületi egyenletessége általában fontosabb, mint a dugó/aljzat anyaga, különösen, ha ez utóbbi közepesen rossz/jó.
De megette a fene az egész hóbelevancot, ha egy dugócserétől a rendszer élvezhetetlenné válik. Vagy fordítva, attól lesz élvezetes hallgatni.
Az Eichmann féle csatlakozók tetszenek nekem a legjobban, kivéve az árukat
A tisztaság valóban nagyon fontos, szerinted mivel érdemes tisztítani? Sima patikai sebbenzin vagy alkohol jó erre a célra?
Szerintem egy kiegyensúlyozott, transzparens és valamennyire jó felbontású rendszer hangját úgy be lehet vinni a málnásba egy oda nem illő dugóval, hogy ihaj. Más kérdés, hogy általában a nooormális emberek a dugót ÉS a kábelt, (amin rajta van az inkriminált dugó) EGYSZERRE próbálják ki, és ha az összhatás nem győzi meg őket, nem kezdenek aprólékoskodni, hogy akkor most ez a dugó vagy a kábel miatt van-e, teszik a felejtési listára a feldugózott kábelt, együtt okolva dugót és kábelt a balsikerért. Ez a kollektív bűnösséget feltételező hozzáállás azonban nem az enyém! Nálam mind a kábel, mind a dugó megkapja a maga esélyét, külön és egyben is. A kábel kiegyensúlyozott, transzparens, és ezért hallatszik meg akármi, ami a végein van. Szerintem.
Persze, lehet, hogy ez hiba a rendszerben? Túlérzékeny lenne? Mi okozhatja ezt?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Kábelezzünk
Tapasztalatom szerint a csatlakozás tisztasága és felületi egyenletessége általában fontosabb, mint a dugó/aljzat anyaga, különösen, ha ez utóbbi közepesen rossz/jó.
De megette a fene az egész hóbelevancot, ha egy dugócserétől a rendszer élvezhetetlenné válik. Vagy fordítva, attól lesz élvezetes hallgatni.
Az Eichmann féle csatlakozók tetszenek nekem a legjobban, kivéve az árukat
-
Vendég
Kábelezzünk
Alázatos típus vagyok és szeretnék tanulni mik azok a fontos dolgok amiket figyelmen kívül hagyok?
És most komolyan kíváncsi vagyok a tapasztalataira?
Azt én nem mondtam, hogy értem is, milyen hatásmechanizmus miatt különbözik a vártnál sokkal erősebben a csatik hangkaraktere. Legmarkánsabb különbség a sávszéleken szokott lenni, kivéve, amikor nem:-) Nehéz korrekt módon tesztelni, mert a forrasztás után egy darabig semmi nem szól jól. Legolcsóbb upgrade az alapos puceválás, a villásdugóktól kezdve a hangszórócsatlakozókig. (Olajat akár százalék nagyságrendben tartalmazó szereket még alaposabban lemosni, mert attól nem javul, hanem romlik a hangminőség.)
-
Vendég
Kábelezzünk
Az aranyozott csatlakozókkal nem árt vigyázni , mert a rezet nem lehet közvetlenül aranyozni
Lehet azt, de sokkal drágább technológia. ("Direct gold plating")
Kábelezzünk
Én is Hozzád hasonlóan gondolom (egyébként miért ostromolnálak modolt villásdugók ügyében ), a mondat alanya a "szakértő" volt. Vannak bizonyos milliós rendszerek, amelyek "szakértői" hüjeségnek tartják a 3 eres sodrott MCU-nál komolyabb kábel rendszeresítését, saját, szubjektív okokból. Meg a hangok is ezt mondják. Nemcsak a fejükön kívülről, hanem belülről is...
Semmi gond, én is úgy értettem, hogy nem szerinted, hanem egyes hifi guruk szerint.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Kábelezzünk
Ez egy nagy marhaság. Azon fogod csak hallani igazán a kábelek közötti különbségeket.
Én is Hozzád hasonlóan gondolom (egyébként miért ostromolnálak modolt villásdugók ügyében ), a mondat alanya a "szakértő" volt. Vannak bizonyos milliós rendszerek, amelyek "szakértői" hüjeségnek tartják a 3 eres sodrott MCU-nál komolyabb kábel rendszeresítését, saját, szubjektív okokból. Meg a hangok is ezt mondják. Nemcsak a fejükön kívülről, hanem belülről is...
Kábelezzünk
Megvan az, csak nem itt, hanem ott. Hol ott? A sztereo erősítők topikban. Akkor mit keres itt? Nem tudom, earformance áthozta ide, ebbe a témába. Jól tette. Jó helyen van. namostakkor itt vagy ott?
A lényeg, hogy ‘amerika' van dugó fronton!! /Én már nem tudom a posztokat követni…
>
Semmi baj, csak aszittem, itt is van valami jóféle, amiből tanulni lehet valami érdekeset. "Ott" már olvastam, akkor már összeáll a kép, köszönöm!
Kábelezzünk
Mindegyiken meghallani. Az, hogy a különbség vagy a változás mennyire egyértelmű, vagy észrevehető, az meg már az alkalmazott technikától, és az egyéni képességektől, zenehallgatási szokásoktól függ.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Kábelezzünk
Bármelyiken?
Mindegyiken meghallani. Az, hogy a külöbség vagy a változás mennyire egyértelmű, vagy észrevehető, az meg már az alkalmazott technikától, és az egyéni képességektől, zenehallgatási szokásoktól függ.
Kábelezzünk
Digit kábel
...
Van esetleg értelme csatit cserélnem?
Huh, emmár kezd necces lenni.
Ez egy nagy marhaság. Azon fogod csak hallani igazán a kábelek közötti különbségeket.
Bármelyiken?
Kábelezzünk
...Vannak sokmilliós láncok, amikhez mindegy, milyen kábelt használsz, a szakértők szerint nem fogod meghallani...
Kábelezzünk
(Skacok, hol van NJ_ posztja? )
Megvan az, csak nem itt, hanem ott. Hol ott? A sztereo erősítők topikban. Akkor mit keres itt? Nem tudom, earformance áthozta ide, ebbe a témába. Jól tette. Jó helyen van. namostakkor itt vagy ott?
A lényeg, hogy ‘amerika' van dugó fronton!! /Én már nem tudom a posztokat követni…
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Most olvasom az aláírásodban, hogy Castort használsz. Mennyire "érzékeny" a kábelezésre, mennyire tudja kihasználni, ha jó kábelszett veszi körül?
Erre nem igazán tudok (lehetséges) objektív választ adni.
Hangfalkábelt pont akkor vettem, mint az erősítőt. Mondjuk ott a jelentős különbség még a mozivason is simán kijött (korábbi: Neotech ks1034M)
IC kábeleknél a Hivoxos (haveré volt nálam kölcsönben) és az Excalibur-féle közt is egyértelmű volt.
Tápkábelek közti különbség általában a legnehezebben észrevehető (mozierősítőmön nem iss nagyon venni észre), a Castornál egyértelmű a Hivox, Bodor+ és a lent részetezett tápkábelek "hangja".
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Anonymous01
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Kábelezzünk
Annyiért 4 db normális RCA-dugót is nehéz venni, úgyhogy szerintem használd, amíg meg nem tetszik valami más.
Ez miért jött meg 2x? Repetitio est mater studiorum
Egyébként tőle vettem
http://www.vatera.hu/tech_link_minosegi ... 84516.html
Remélem nem számít reklámnak
Kábelezzünk
Egyébként teljesen elégedett vagyok, a Kácsás "sileverline" digithez képest sokkal jobb. De majd lehet, hogy kölcsön kérek valami mást, ha ingerenciám lesz próbálgatni.
Ami tápkábelnek nagyon bejött: 5x10mm2 tömör, de lágyított réz kábel, egyéb, (elég munkás) felületkezelési okosságokkal. Szívből ajánlom, ha valakit érdekel megadom a gyártó elérhetőségeit, biztos tud próba darabot adni.
Most olvasom az aláírásodban, hogy Castort használsz. Mennyire "érzékeny" a kábelezésre, mennyire tudja kihasználni, ha jó kábelszett veszi körül?
Kábelezzünk
Okés köszi 2e jutottam hozzá egy Onkyo TA-2760 használom kíváncsi lettem volna más mit mond róla nem tudok sok kábelt kipróbálni azért az sokba kerülne.
Meg próbálom a legjobban kihozni belőle
Annyiért 4 db normális RCA-dugót is nehéz venni, úgyhogy szerintem használd, amíg meg nem tetszik valami más.
Ez miért jött meg 2x? Repetitio est mater studiorum
Kábelezzünk
Okés köszi 2e jutottam hozzá egy Onkyo TA-2760 használom kíváncsi lettem volna más mit mond róla nem tudok sok kábelt kipróbálni azért az sokba kerülne.
Meg próbálom a legjobban kihozni belőle