Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangdoboz javítás, bemérés, modifikálás

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Akkor nem tudod serintem síkba hozni!Lehetne előröl, felhasznála a sugárzó 3 saját csavarját...Persze akkor kell neki másik rács majd!Ha szerencsétek van valami másik magasról lehet szerezni rá illőt.

Egy mágneses rács tartozik hozzá.
Az egész spéci

nvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: -8

Hozzászólás Szerző: nvoice »

Rendben! Ha előlről nem fér be, esetleg egy hátsó beillesztés első gyűrűvel kombinálva még összejöhet.

Akkor nem tudod serintem síkba hozni!Lehetne előröl, felhasznála a sugárzó 3 saját csavarját...Persze akkor kell neki másik rács majd!Ha szerencsétek van valami másik magasról lehet szerezni rá illőt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Rendben! Ha előlről nem fér be, esetleg egy hátsó beillesztés első gyűrűvel kombinálva még összejöhet.

Köszönöm a segítséget.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

name='Kalmi' timestamp='1327922649' post='1257849'Csütörtökön megkapom a gyémántokat meg a dobozokat és akkor összefutunk, és kitalálunk valamit!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

A Magico rovatba ugrottam, de látom, itt folytatódik a téma. Ha van rajz, vagy minta, tudok tervrajzot készíteni, vagyis elindulhat a dolog.

Ehhez a B&W-gyámánthoz kellene kitalálnunk valami olyan "faceplate"-et, amivel bele menne az eredeti magassugárzó helyére, a fa kabinet átalakítása nélkül. A legnagyobb nehézség az, hogy ezek a gyémántok külső, különálló dobozban való elhelyezéshez lettek kialakítva, nem pedig előlapba sűlyesztéshez. A gyémánt miatt meg az értéke miatt nem merném megjátszani, hogy a rácsot ne rakjuk rá. Ezért olyat kell kitalálni, hogy legyen előlap, legyen rajta rács, és mégse lógjon ki a síkból....
Nem egyszerű!

Csütörtökön megkapom a gyémántokat meg a dobozokat és akkor összefutunk, és kitalálunk valamit!

mrleon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mrleon »

A Hangszóró 2000-nél próbáld meg , ott biztosan van .

Köszönöm. Beszéltem velük, vállalni vállalják a dolgot, de anyagot nem adnak el.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Régebben láttam olyan hajtogatott papír membránszélű hangszórókat, ahol a hajtogatás valami rugalmas anyaggal volt lekenve. nem tudjátok milyen anyag ez és esetleg hol lehet beszerezni?

A Hangszóró 2000-nél próbáld meg , ott biztosan van .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A Magico rovatba ugrottam, de látom, itt folytatódik a téma. Ha van rajz, vagy minta, tudok tervrajzot készíteni, vagyis elindulhat a dolog.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Volt nálam egy pár ilyen JVC kisdoboz.

A Seas hangszórókkal együtt elküldeném hozzág a Chario Sonnet Dobozom.
Ezt kellene átalakítani úgy,hogy a magas helyére egy Bowers gyémánt kerülne.
Hifis-t meg kellene kérni,hogy csináljon egy olyan előlapot a gyémánt hangszóróhoz,hogy pont ott legyenek a furatok,mint a gyári hangszóróénak.
Jó lenne,ha utánanéznél,hogy mi kell még ehhez a gyémánthoz,hogy a legjobb legyen.
Itt vettem a fórumon,attól,aki hírdette.Ő ismeri jól ezt a hangszórót.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... garzo-par/

Szerintem ebből a dobozból ki lehetne hozni valami nagyon komolyat.
A mélysugárzó hasonló,mint a Magico-ban lévő.
Mundorf váltót csinálnánk hozzá.

mrleon
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mrleon »

Régebben láttam olyan hajtogatott papír membránszélű hangszórókat, ahol a hajtogatás valami rugalmas anyaggal volt lekenve. nem tudjátok milyen anyag ez és esetleg hol lehet beszerezni?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Azt kötve hiszem, de ha valami csoda eredményeként sikerülne is, biztosan nem tetszene.

Ok,persze,hogy nem egy süketszoba,de te is tudod mire gondoltam.
Egyszer voltam a Swans süketszobájában.Valóban nagyon rossz érzés volt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11285
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Semmilyen visszaverődés így nem volt.

Azt kötve hiszem, de ha valami csoda eredményeként sikerülne is, biztosan nem tetszene.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Csináltatunk szerszámot ezekhez a panelekhez is,de még a 10000 Ft-ot is sajnálták rá.
Ez van.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hát igen én jártam egy-két helyen ahol a kábelek és készülékek értéke verte a 2millát de, a kapott hangtól sírni tudtam volna annyira siralmas volt az akusztika.Csupasz falak nagy üvegfelületek miegymás.

Én mikor a 80-as évek végén megépíttettem a házunkat,a pincében csináltattam egy zeneszobát.
Az első az volt,hogy a legjobb legyen az akusztika.
rendeltem amerikából 16000 USD-ért ASC akusztikai elemeket és a szobát is megcsinálttam az akkori lehetőségeim szerint.A falat teljesen körben bevontam egy hálós anyaggal.Semmilyen visszaverődés így nem volt.
Ma már profibban csináltatnám meg,de akkor ennek is nagyon örültem.

1-a mostani bemutató
2-a régi pinceszobám

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: theo »

Szia
Ugyanet szoktam én is csinálni azzal a külömbséggel hogy én a CD játékost is ki szoktam cserélni egy féltve örzött darabra

Sajnos nem egyszerű a hifista élete

theo
V.I.P.
V.I.P.

Nem Rád értem, de Ilyenkor eszembe jutnak azon hifista ismerőseim, akik képesek drágább kábelt, nagyobb erősítőt, komolyabb hangdobozt venni egy minimális különbség eléréséhez, de nem hajlandóak 50ezret költeni az akusztikára, pedig sokkal több pozitív változást érnének el vele, mint a kétségbeesett vásárlásokkal. No meg bevillan az a régi élményem, amit egy 100e forintos "rendszer" okozott egy japán stílusú faházban hallgatva. A mostanában hallott 5-10 milliós, rosszul és rossz helyre telepített láncok mind elbújhatnak mellette.

Hát igen én jártam egy-két helyen ahol a kábelek és készülékek értéke verte a 2millát de, a kapott hangtól sírni tudtam volna annyira siralmas volt az akusztika.Csupasz falak nagy üvegfelületek miegymás.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem Rád értem, de Ilyenkor eszembe jutnak azon hifista ismerőseim, akik képesek drágább kábelt, nagyobb erősítőt, komolyabb hangdobozt venni egy minimális különbség eléréséhez, de nem hajlandóak 50ezret költeni az akusztikára,

Sajnos ez tényleg így van.
Hozni akartam be kínából akusztikai paneleket,de semmi érdeklődés nem volt rá,közben meg 100 ezreket költenek el kábelekre.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11285
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Erre reagálnom kell : nem az elrendezés motivált hanem az hogy ismertem a mély közepet + no meg max 300e -ből ki akartam jönni.
Amúgy teljesen egyetértek ez az elhelyezés gyalázatos de, sajnos ez van ezt kell szeretni. Viszont tegnap kihuzigáltam a hangfalakat beállítottam az optimális hallgatási helyre leültem zene bekapcs és utána jött a BEXARÁS tudtam hogy jobb lesz mert ezt már a többi hangfalammal is eljátszottam de, hogy ennyire hát erre azért nem számítottam. Olyan volt a zene mintha nem is lettek volna hangafalak hanem a zenészek itt játszottak volna a szobában. Na ezek után nem is volt kedvem zenét hallgatni úgyhogy ha itthon a család marad a sarokba ha nincsenek itthon akkor inkább rááldozom azt a pár percet a kihuzigálásra és utána zene, zene, zene..................................................................................................................

Nem Rád értem, de Ilyenkor eszembe jutnak azon hifista ismerőseim, akik képesek drágább kábelt, nagyobb erősítőt, komolyabb hangdobozt venni egy minimális különbség eléréséhez, de nem hajlandóak 50ezret költeni az akusztikára, pedig sokkal több pozitív változást érnének el vele, mint a kétségbeesett vásárlásokkal. No meg bevillan az a régi élményem, amit egy 100e forintos "rendszer" okozott egy japán stílusú faházban hallgatva. A mostanában hallott 5-10 milliós, rosszul és rossz helyre telepített láncok mind elbújhatnak mellette.

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Erre reagálnom kell : nem az elrendezés motivált hanem az hogy ismertem a mély közepet + no meg max 300e -ből ki akartam jönni.
Amúgy teljesen egyetértek ez az elhelyezés gyalázatos de, sajnos ez van ezt kell szeretni. Viszont tegnap kihuzigáltam a hangfalakat beállítottam az optimális hallgatási helyre leültem zene bekapcs és utána jött a BEXARÁS tudtam hogy jobb lesz mert ezt már a többi hangfalammal is eljátszottam de, hogy ennyire hát erre azért nem számítottam. Olyan volt a zene mintha nem is lettek volna hangafalak hanem a zenészek itt játszottak volna a szobában. Na ezek után nem is volt kedvem zenét hallgatni úgyhogy ha itthon a család marad a sarokba ha nincsenek itthon akkor inkább rááldozom azt a pár percet a kihuzigálásra és utána zene, zene, zene..................................................................................................................

Szia
Ugyanet szoktam én is csinálni azzal a külömbséggel hogy én a CD játékost is ki szoktam cserélni egy féltve örzött darabra

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: donignatio »

Köszi.
Szerintem jópofa kis doboz.

Érdekessége, hogy a membrán anyaga szakéban áztatott (nem vicc ) japán nyír.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

theo
V.I.P.
V.I.P.

milyen dobozaid voltak eddig?

Sorrendben: Rubicon Rp 16, Polk TSI 400, Epos M16, PMC GB1i, (DB1 kölcsön) Cabasse Samoa MT4, Sonido SRF 175, és most ez a drágaság.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

milyen dobozaid voltak eddig?

theo
V.I.P.
V.I.P.

Azonban a videón látva Theo rendszerének elrendezését, nem sok értelme lett volna drágább hangszórót beépíteni a dobozába.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A hangjáról annyit írnék, hogy meglepő. A méretéhez képest komoly mélyátvitel, bár az érzékenység a béka segge alatt. Ez van valamit valamiért. összességében kellemes kis doboz lett. Háló vagy dolgozószobába, másodrendszernek, stb!

Képek:

Köszi.
Szerintem jópofa kis doboz.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”