Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Erre esetleg valaki?
Mi a problémád az Onkyo-val?
Miért cserélnéd?
Én a Nad-ot preferálnám (nekem tetszik a hangjuk) de az említett dobozt régen hallottam... így nem tudom mennyire lenne jó párosítás!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Új sztereó erősítőt szeretnék venni a CAV DP880A dobozaimhoz. A két kiszemelt: NAD C316BEE és Jungson JA-66R. Főként rock/metal és jazz zenéket hallgatok. Fontos lenne, hogy nagyobb hangerőn se jöjjön zavarba egy élő rockkoncert felvétel alatt. A Jungson-ról már írta valaki, hogy nem biztos, hogy jó választás rock zenéhez. Ha van valakinek tapasztalata ezzel a hangsugárzóval vagy az említett erősítőkkel, kérem ossza meg velem, aztán majd kialakul valamilyen kép
Erre esetleg valaki?
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Szia Doky!
Ismét a fedélzeten? Rég írtál ide, nekem személy szerint hiányoztak a hozzászólásaid.
Köszönöm!
Igyekszem, de az életem vett egy kis 180 fokos fordulatot... így nem minden úgy alakul ahogy szeretném... de igyekszem több időt "itthon" lenni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Szia Doky!
Ismét a fedélzeten? Rég írtál ide, nekem személy szerint hiányoztak a hozzászólásaid.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani erősítőt Dali C6-hoz.
Most egy Sony Ta FE200-ról mennek, de vmi jobb kaliberűt szeretnék hozzájuk (használtban).
Köszi
Noeb
Válaszok kellenének a szokásos kérdésekre!
Az az:
Milyen zenékhez, mekkora térbe, milyen változást szeretnél elérni, mennyi a ráfordítható keret, távos, stb...
- sznoeb
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani erősítőt Dali C6-hoz.
Most egy Sony Ta FE200-ról mennek, de vmi jobb kaliberűt szeretnék hozzájuk (használtban).
Köszi
Noeb
Sztereó erősitők
Nekem 3 db volt a Rotel RMB10 erősítőből.
Az a fura,hogy az egyiknek más volt a hangfalcsatija gyárilag.
1 időben egy helyről vettem a forgalmazótól.
A megmaradt 2 most egyforma.
Hűűűűűű... Ez hogyan lehetséges? Tényleg érdekes lenne tudni, hogy mi lehetett a különbség a hangban.
Ha valakinek általánosságban van tapasztalata, hogy mit csinál pl. az ezüst, a ródium, a platina, az arany, a sárga-vörösréz a hanggal, akkor az is rendkívül értékes info lehet.
Sztereó erősitők
3.300-3.800 dollár volt az eredeti ára - ezt most is megadják érte, ha nagy ritkán felbukkan!
A TPA-3016A a Tandberg akkori csúcs modellje volt - nem is építettek azóta sem jobbat.
LP: Audiomeca J1/SL5 + Koetsu Rosewood Longbody Prototype + Stevens & Billington TX-103 Silver
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Phono: MCRIAA by TJ
Tuner: Sequerra Model 1
CD: Philips CD100 Trial Run no NFB mod by TJ;
Erősítő: Marantz 7T V-FET mod by TJ & Hitachi HMA-8300 V-FET mod by TJ
Hangfal: Ohm F & Townshend MST
Sztereó erősitők
Kipróbáltad , hogy melyik a jobb ? Nem biztos , ebben az esetben , hogy a szebb jobb is ! Egy hangsugárzó aljzat nem attól jó ha fél kiló vas , sárgaréz , jobb esetben vörösrezet pocsékolnak rá .
Mivel 1-et adtam el,így kézenfekvő,hogy a két egyforma maradt meg.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Kipróbáltad , hogy melyik a jobb ? Nem biztos , ebben az esetben , hogy a szebb jobb is ! Egy hangsugárzó aljzat nem attól jó ha fél kiló vas , sárgaréz , jobb esetben vörösrezet pocsékolnak rá .
És még a ventilátor is audiofil benne. :bigball:
.
Amikor a TPA-3016A ventilátor hőfokszabályzója bekapcsol, akkor már mindegy, hogy milyen a levegő surrogása a lapátok között. :bebebebebebe:
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2858
Sztereó erősitők
.
Amikor a TPA-3016A ventilátor hőfokszabályzója bekapcsol, akkor már mindegy, hogy milyen a levegő surrogása a lapátok között. :bebebebebebe:
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sztereó erősitők
Köszönöm! Ez a vas akkor milyen színvonalú / árszintű volt? Gondolom, ezzel a masszivitással nem is a beugró-szintű kategória lehetett.
Webáruház:
Sztereó erősitők
3.300-3.800 dollár volt az eredeti ára - ezt most is megadják érte, ha nagy ritkán felbukkan!
A TPA-3016A a Tandberg akkori csúcs modellje volt - nem is építettek azóta sem jobbat.
.
Köszönöm! Ez a vas akkor milyen színvonalú / árszintű volt? Gondolom, ezzel a masszivitással nem is a beugró-szintű kategória lehetett.
- tunerman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sztereó erősitők
A 70-es és 80-as években készült több "rendesen megépített" erősítő, ezekben még nem volt kispórolva a anyag...a bemeneti RCA aljzat már akkor WBT gyártmányú volt!
Például a Tandberg TPA-3016A végerősítőben:
Üdv: TJ.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6306
Sztereó erősitők
Miért gondoltatok a Sugden 25-ösre ????????? ... vagy az ION-ra ???
Mik a tulajdonságai és mi az amiért ajánljátok ?
A dobozod miatt gondoltam a lenti ajánlásra,(az angol vérvonal miatt)persze mindent ki kell próbálni.A Primare A20-ról és A20mkII-ről már halottam olyat is,hogy háklis arra mi van mögötte,a kistesó A10 szerintem meg vérszegény egy kicsit (kicsivel több teljesítmény elmenne,saját rendszerben hallgatva legalábbis ezt vettem észre vele kapcsolatban).Ha pedig maradsz az angol vonalon elképzelhető ,hogy egy idő után a H/K játékos fog kilógni...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
A 70-es és 80-as években készült több "rendesen megépített" erősítő, ezekben még nem volt kispórolva a anyag...a bemeneti RCA aljzat már akkor WBT gyártmányú volt!
http://www.gzhifi.com/ans/goods-228.html
- tunerman
- V.I.P.
Sztereó erősitők
http://www.gzhifi.com/ans/goods-228.html
Sztereó erősitők
7_17_3.gif Ááá, mindent észrevesztek. Ez nem éri! :waterplay:
>
Egy Hozzád hasonló tapasztalatú és látókörű fórumtárs benyomásai és véleménye nagyon tanulságos lenne itt, ebben a témában. Szerinted milyen korreláció van egyéb gyártóknál a termékek (elsősorban most integrált/végerősítők) esetében a végső ár és a banánaljzat minősége között?
Illetve, szerinted a "régi szép időkben" nagyobb kultusza volt a "ránézésre is magas színvonalnak", vagy ugyanúgy a nagymérvű spórolás jellemezte a gyártást? Volt egyáltalán hasonló kategóriájú, földi halandók által is minden sarkon elérhető Signature WBT-szintű csati, vagy ez akkoriban nem is volt szempont.
Sztereó erősitők
Igen, ott is van beugró szint.
De azért ne félj, a 3. szintű Conquerorra már felugranak a 15 fontba kerülő ezüst aljzatok, mégha a vas darabja mindössze 4300 Euro.
A csati pedig itt:
Szóval, miller felett már kijár a 6500 Forintos aljzat.
7_17_3.gif Ááá, mindent észrevesztek. Ez nem éri! :waterplay:
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Sztereó erősitők
Ezen is gagyi műanyag aljzatok vannak.
Igen, ott is van beugró szint.
De azért ne félj, a 3. szintű Conquerorra már felugranak a 15 fontba kerülő ezüst aljzatok, mégha a vas darabja mindössze 4300 Euro.
A csati pedig itt:
Szóval, miller felett már kijár a 6500 Forintos aljzat.
Sztereó erősitők
Találtam egy Audio Note P1PP végfokot, ilyen:
Ezen is gagyi műanyag aljzatok vannak.
Sztereó erősitők
Találtam egy Audio Note P1PP végfokot, ilyen:
Sztereó erősitők
Enyimén ilyen szutyi van, de jól fogja a villát...
Köszi! Fitt állapotban vannak, masszív csatiknak tűnnek.
Sztereó erősitők
Enyimén ilyen szutyik vannak, de jól fogják a villákat...
Sztereó erősitők
Barátaim!
Sztereó erősítőn szeretnék banánaljzatot cserélni. Ez még alapjában véve nem is rendkívüli, azonban a helyzetet szeretném lehetséges upgrade-eseménnyé tenni.
A csere prózai oka, hogy egyrészt lötyögnek az aljzatok, másrészt nem fogadják flottul a 8as villát, és ez már eddig is problémákat vetett fel. (Rövidzár, csúnya szavak, magas vérnyomás, gyakori, biztosítékért való szaladgálás, stb.)
Most szeretném a Ti véleményeteket kérni, és körülbelül-alapon megtudni, hogy milyen árszintű erősítőkön milyen árszintű banánaljzatok vannak, és később, ha lehetséges, következtetéseket levonni ebből, mindannyiunk okulására, hogy vajon a "látszó" igényesség vajon milyen mértékben korrelál az árral/értékkel, és végső soron a hanggal. Természetesen, aki eddig már cserélt banánaljzatot a saját vasán, és tapasztalt változást, azt tisztelettel kérem, topikolja ide a tapasztalatát. Remélhetőleg ez sokaknak fog segíteni a jövőben, egyrészt építéskor, másrészt javításkor/upgrade-kor.
Mivel a választék az aljzatokból óriási, biztosan sokan sokfélét használtok, ha valami miatt valamelyik különösen megragadt "bennetek", kérlek, azt is írjátok le.
Előre is óriási köszönet, remélem, ez sokunknak lesz hasznos.
Természetesen, ha fényképet is tesztek be, annál jobb, annál követhetőbb a dolog, annál kevesebbet kell magyarázni később.