Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Köszi!

Erről a Thresholdról lenne (pl.) szó: http://www.avx.hu/fo..._1#entry1225766 de ez a darab 1978-ból való.. A kondenzátorok elöregedésével lehet számolni, vagy mással is?

Kínálnak egy Forte-t is, mondjuk ez A/B osztályú: http://www.avx.hu/fo..._1#entry1248988 de "frissebb" kiadás.

Kérdés, hogy mennyit fejlődött a kapcsolastechnika 10-20-30 év alatt? Mert ugyan jó áron lehet ilyen régi gépekhez jutni, de egy fiatalabb, még ha alacsonyabb "osztályú" is, nem érdemesebb-e vásárlásra? Persze nyilván ez így túl teoretikus..

Jelenlegi összeállításomban (egy Audio Innovations Alto-val hajtva) tényleg csak átmeneti, mert az Alto meglehetősen korlátozott képességű még érzékenyebb rendszereken is, ráadásul basszusszegény is pluszban, úgyhogy most nem is szól jól. De a legmegdöbbentőbb, hogy így is fényévekkel jobb a korábbi Audio Innovations 400 csöves + JPW P1 kombónál.. Szóval nekem ez a sztatikus fal nagy paradigmaváltás volt..

A hátsó faltól kb. 1.5 méterre vannak elhúzva, de annak ellenére, hogy a hátrafelé sugárzás miatt erre kényes lehetne, inkább csak a színpadkép lett mélyebb. Mindenesetre sokkal kevésbé érzékeny az elhelyezésre, mint a korábbi hagyományos dobozom, amit állandóan előre-hátra huzogattam, mert vagy kevés volt a basszus vagy szétkent..

Többféle félvezetős erősítő szóba jöhetne a szélessávú panelek hajtására, coda, innersound, parasound, stb.… jellemzően hatalmas táppal és (több) kilowattra képes kimeneti szekcióval, akárcsak a korai Thresholdok. Az 1975-ben konstruált 800A például direkt az elektrosztatikus Dayton-Wright panelekhez készült.

Egy 1978-as erősítőnél nem csak a kondenzátorok jelentenek gondot, hanem a kimenetek is. Ha a StasisIII nincs még felújítva, akkor úgy kezdődne a mutatvány, hogy a régi Motorola 2N5878/76 80v 4MHz-es kimenetei power eszközöket le kellene cserélni újabb Motorola vagy Toshiba (TO-3) 4MHz szávszélű BP tranzisztokra, például az MJ1502X (22, 23) sorozatra, olyanokra, amilyenekkel a későbbi S300 vagy S500 modellek már szerelve voltak. Ugyanis amikor az áram felmegy, a magas frekvencia oszcilláció elsőszámú felelősei! Emellett (ált.) cserére szorulnak a driver tranzisztorok (MJE1503X, 30, 31 sorozatra) a bias állító port (pl. multiturn), a thermistor 1K-sra, az összes kondenzátor, a fő kondikon kívül a tantalumok és a kis kondik a driver kártyán (pl. nichinonra), azután a DC offset is hangolást igényel, stb. Tulajdonképpen pontról-pontra ellenőrzni kell(ene) az egész rendszert.

Az 1990-es évek eleji Forte model3, kár, hogy nem 4a! Nincs nagy bajom az A/B osztályú nagyobb teljesítményű model3-al, de a tiszán A osztályos 4a kicsit jobb hangú. A Forte család már újabb konstrukciójú Motorola IGBT feszültség-kontrollált bipoláris eszközzel szerelt, jellemzően MOS bemeneti és BP kimeneti karakterrel, amelyeket célzottan alacsony torzítású audiora terveztek. A hangjuk nyílt, tiszta, a mosfetek előnyével és a BP minőségi jellemzővel szintúgy. (Azaz csöves jellegű hang a limitált fokozatok és a nagyon korlátozott negatív visszacsatolás miatt). Összességében a StasisIII–tól újabb konstrukció, hangban nem feltétlenül jobb, de nem is rosszabb… más! Kora miatt ezt ajánlom számításba venni /valószínűbb, hogy (még) nem teljes felújítást igényel, ámbár csere esetén az IGBT eszközök beszerzése problémás… gondolkodik.gif/

Szóval azt mondom, a Forte model3-at hallgasd meg a saját rendszeredben! Ha összejön az otthoni meghallgatás, legalább 24/7 órát hagyd bekapcsolva, és ha nem melegedne fel kellően az erősítő, írj nekem privátot, mert nem akarom senki üzletét így és itt nyílt fórumon, látatlanba előre rontani.

A korai konstrukciók hogyan vannak partiban a modern erősítőkkel? Abszolút. Csak nem mindegy kinek a kezében. A legfontosabb az, hogy az átalakításokkal együtt, sehol semmilyen formában nem kapsz ma annyi WATT pl. tisztán A-osztályú teljesítményt, mint a vintage erősítőkkel! 1000-2000$-os használt készülékek még a rászámolt Jon Söderberg(*) féle extra szerviz után is harmad negyed árában vannak a mai erősítőknek. Kapcsolástechnika? Hagyjuk…

(*)Jon Söderberg, aka vintageamprepair, Nelson Pass társa a Threshold idejéből, tulajdonképen ex- Threshold és Forte tervező, aki ma a vintage erősítők restaurálásával foglakozik. Ki tudna többet ezekről a márkákról, típusokról, mit aki tevezte, készítette őket!?

(A panel elhelyezéssel és tapasztalt hanggal kapcsolatos kérdéseket nem véletlenül tettem fel, két olyan területe az ESL félvezetőssel történő hajtásának, mármint a mélyek és magasak, ami alapvetően meghatározza az erősítő választást. Van aki igényesebb, és van aki sok mindent észre sem vesz. Tanácsolom finomíts a gyakorlatodon, mert nem sok valamirevaló információt közöltél, és ez vagy azért van, mert nem tartottad lényegesnek, vagy nem is nagyon tudod mit keress a hangban… Ugyanis még az is lehet, hogy az az Alto nem is annyira rossz, csak nem jó helyen vannak a panelek… Pl. told közelebb a hátsó falhoz őket, és figyeld a mélyeket. A magasakról pedig nem mondtál még semmit. Nem tudom, csak ötletelek a te kontód javára…)
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

LatyakHal
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: LatyakHal »

Köszönöm a tippeket.........
Az Angol elmeBay-on láttam karácsony környékén Primare A20-at ..... 67 ezerért ment el....persze ide keletre nem postázta. Ezért az elmebay név. Kicsit olyan voltam mint a vadasparkban a szurikáták.. a téli kifutó fala üveg volt és az össze szurikáta egy csomóban volt és lestek valamit és harapták a levegőt... közelebb érve láttam, hogy az üveg másik oldalán, az én oldalamon, ott ül az üveg szélén egy hatalmas szarvasbogár....

Bocs a kitérőért, de nagyon szurikátásan érzem magam.... Látom az angoloknál a sok eladó erősítőt és nem kaphatom meg. ( kábelek + még sok minden...nyam,,nyam.. ) Sajnos nekem nincs aki elvigye előlem az idegesítőt... mint én annak idején a bogarat...

Meg tudja valaki mondani, hogy mi az oka a kirekesztésnek, hisz mi keletiek sokszor még a posta költséggel együtt is szovesen megvennénk..

De ha felmerült....
Mit tudtok mondani a Primare a10...a20 erősítőkről?
egyik ismerősömet és talán engem is érdekelne a kapcsolási rajza....Tapasztalat vele ?????

Ugyan így volt az Audiolab 8000s erősítővel is..azt hiszem 60 E körül zárt....
http://www.ebay.co.uk/itm/Primare-A20-M ... _500wt_949
http://www.ebay.co.uk/itm/Audiolab-8000 ... _627wt_932

Miért gondoltatok a Sugden 25-ösre ????????? ... vagy az ION-ra ???
Mik a tulajdonságai és mi az amiért ajánljátok ?

LatyakHal

Sztereó erősitők

Hová valósi vagy?

Engem kérdeztél??
Mert én sajnos vidéken....... NAGYON vidéken.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6205

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Belépnék a fárasztó kérdések feltevőinek bandájába...

Erősítőt keresek..

JPW ML-910 hangfalam van... álló doboz 6 ohm, 120 W, 91 dB
Nem mai gyerek. Eredeti gondolat : Denon és Marancz.
Lehet hogy sikerülne még az árba beleszorítani egy Audio Analogue Puccinit, vagy Sugden 25-öst..
Ár :k.b.70-80 ezer...
Zenék: régebben Mike Oldfield, Jean Michel Jarre, Omega.
manapság Loreena McKennitt, Enja, Bartók rádió
CD: Harman/Kardon 7325
CA DacMagic
Várom a tippeket és a tanácsokat.....

Szerintem a Puccini sem lehet rossz,bár a JPW-hez valszeg inkább a Sugden lelkivilága lehet közelebb,vagy esetleg a Newman által a fórumon árult ION Obelisk megérhet egy próbát (ami ráadásul még olcsóbb is mint a megadott keret):Katt
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zaum
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zaum »

Üdv. Nem néztem utána az említett Threshold és Forte erősítőknek, de a koruk miatt a helyedben óvatos volnék. Egyébként egy megfelelő Threshold Stasis közel ideálisan képes hajtani a szélessávú paneleket. (Írd le a Threshold típusát, megnézem érdemes e esetleg meghallgatni…) Kis teljesítményű First Watt-ot még véletlenül se készíttess 87dB/w/m érzékenységű panelsugárzóhoz, pláne olyanhoz, amelynek az impedancia kilengései felmehetnek ~40-50 ohmra! A D osztályúakkal a helyedben egyenlőre nem kísérleteznék. Nem mindegyik mechanikus hangú (szélessávú panelt hajtva), de rizikós, mert az újabb D osztályúak ugyan képesek kezelni a kapacitást, de az abszolút impedancia alacsony értéke problémát okozhat. A kapcsolóüzemű erősítőknek van egy kimenti szűrőjük, és ez szűrő és a terhelő impedancia valamelyest egymásra fog hatni. Ez persze nem zár ki egy meghallgatást. A Hegel jó erősítőket készít, de nincs velük ESL tapasztalatom.

Mi marad? Közepes –és nagy teljesítményű csövesek (amik írtad, kihúzva)… illetve számos speciálisabb félvezetős. Ezen utóbbiak jellemzően főleg alacsony impedanciákhoz tervezett vagy azokat kezelni képes erősítők, és bár impedancia és teljesítmény probléma (etc. klippelés ) nélkül képesek hajtani a paneleket, több esetben negatív visszacsatolást alkalmaznak.

Kérdések arra vonatkozólag amivel most hajtod a paneleket, és ahogyan így ebben a formában el vannak helyezve a szobában: Milyen a basszus, nem e vékony? Milyen a magas, nem e túlzó, fényes? Van e kellő légtere a szobában a esztatikusoknak, milyen távol vannak a falaktól és egymástól? Nem hiányzik e a valós sebesség, a hajtás, az esetleges kemény magasak mellett?
>

Köszi!

Erről a Thresholdról lenne (pl.) szó: http://www.avx.hu/fo..._1#entry1225766 de ez a darab 1978-ból való.. A kondenzátorok elöregedésével lehet számolni, vagy mással is?

Kínálnak egy Forte-t is, mondjuk ez A/B osztályú: http://www.avx.hu/fo..._1#entry1248988 de "frissebb" kiadás.

Kérdés, hogy mennyit fejlődött a kapcsolastechnika 10-20-30 év alatt? Mert ugyan jó áron lehet ilyen régi gépekhez jutni, de egy fiatalabb, még ha alacsonyabb "osztályú" is, nem érdemesebb-e vásárlásra? Persze nyilván ez így túl teoretikus..

Jelenlegi összeállításomban (egy Audio Innovations Alto-val hajtva) tényleg csak átmeneti, mert az Alto meglehetősen korlátozott képességű még érzékenyebb rendszereken is, ráadásul basszusszegény is pluszban, úgyhogy most nem is szól jól. De a legmegdöbbentőbb, hogy így is fényévekkel jobb a korábbi Audio Innovations 400 csöves + JPW P1 kombónál.. Szóval nekem ez a sztatikus fal nagy paradigmaváltás volt..

A hátsó faltól kb. 1.5 méterre vannak elhúzva, de annak ellenére, hogy a hátrafelé sugárzás miatt erre kényes lehetne, inkább csak a színpadkép lett mélyebb. Mindenesetre sokkal kevésbé érzékeny az elhelyezésre, mint a korábbi hagyományos dobozom, amit állandóan előre-hátra huzogattam, mert vagy kevés volt a basszus vagy szétkent..

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Erősítőt keresek..

Lehet hogy sikerülne még az árba beleszorítani egy Audio Analogue Puccinit, vagy Sugden 25-öst..
CA DacMagic

A felsoroltak közül szerintem leginkább a Sugden, ha jó állapotban van.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Erősítőt keresek..

CA DacMagic

Jungson JA-66R (JA-66C + távirányító 69000 Ft

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Acus »

Hová valósi vagy?

LatyakHal

Sztereó erősitők

Erősítőt keresek..

CA DacMagic

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

sziasztok,

az iránymutatásotokat kérném, nemrég vettem egy szélessávú sztatikus hangfalat, és ehhez keresek erősítőt. (impedanciája 1.5 Ohm 20 Khz-en, érzékenysége kb. 87db). Korábban csöveset hallgattam, de most átmenetileg egy tranyósat és igazából tetszik ez a feszes hangkép úgyhogy alapvetően tranzisztorosban gondolkodom (a nagy teljesítményű csövesek ritkák, drágák, sok csövet kell bennük cserélni). Kb. 200-300 e Ft-os kategóriákban (használt) keresnék. (Akusztikus zenék, jazz, klasszikus ilyesmi zenékhez.)

Amik eddig felmerültek:

- Nelson Pass dolgai
Itt a fórumon is hirdetnek egy Threshold-ot és egy Fortét, kérdés, hogy ezek az öreg vasak mennyire számítanak elavultnak hangzásban ill. alkatrészek élettartamát tekintve?
- érdemesebb lenne-e készíttetni egy First Watt erősítőt http://www.firstwatt.com/f5.html , ami ugyan kis teljesítményű, de nagyon kis impedanciára is dolgozik, így talán meg tud hajtani sztatikust is?
- vagy jobban járok egy drágább de modernebb végfokkal? pl. egy hibrid Unison Research? Mennyiben "fejlődtek" ezek 10-20 év alatt?
- nagyon jókat olvastam a Hegel erősítőkről is: http://www.hegel.no/h20.htm
- D osztályú erősítők mennyire passzolnak sztatikushoz? (47lab-nak van egy olcsóbb kitje pl.)

Üdv. Nem néztem utána az említett Threshold és Forte erősítőknek, de a koruk miatt a helyedben óvatos volnék. Egyébként egy megfelelő Threshold Stasis közel ideálisan képes hajtani a szélessávú paneleket. (Írd le a Threshold típusát, megnézem érdemes e esetleg meghallgatni…) Kis teljesítményű First Watt-ot még véletlenül se készíttess 87dB/w/m érzékenységű panelsugárzóhoz, pláne olyanhoz, amelynek az impedancia kilengései felmehetnek ~40-50 ohmra! A D osztályúakkal a helyedben egyenlőre nem kísérleteznék. Nem mindegyik mechanikus hangú (szélessávú panelt hajtva), de rizikós, mert az újabb D osztályúak ugyan képesek kezelni a kapacitást, de az abszolút impedancia alacsony értéke problémát okozhat. A kapcsolóüzemű erősítőknek van egy kimenti szűrőjük, és ez szűrő és a terhelő impedancia valamelyest egymásra fog hatni. Ez persze nem zár ki egy meghallgatást. A Hegel jó erősítőket készít, de nincs velük ESL tapasztalatom.

Mi marad? Közepes –és nagy teljesítményű csövesek (amik írtad, kihúzva)… illetve számos speciálisabb félvezetős. Ezen utóbbiak jellemzően főleg alacsony impedanciákhoz tervezett vagy azokat kezelni képes erősítők, és bár impedancia és teljesítmény probléma (etc. klippelés ) nélkül képesek hajtani a paneleket, több esetben negatív visszacsatolást alkalmaznak.

Kérdések arra vonatkozólag amivel most hajtod a paneleket, és ahogyan így ebben a formában el vannak helyezve a szobában: Milyen a basszus, nem e vékony? Milyen a magas, nem e túlzó, fényes? Van e kellő légtere a szobában a esztatikusoknak, milyen távol vannak a falaktól és egymástól? Nem hiányzik e a valós sebesség, a hajtás, az esetleges kemény magasak mellett?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A Jungson-ról már írta valaki, hogy nem biztos, hogy jó választás rock zenéhez. Ha van valakinek tapasztalata ezzel a hangsugárzóval vagy az említett erősítőkkel, kérem ossza meg velem, aztán majd kialakul valamilyen kép

Érdekelne,hogy ezt miből állapította meg.
80/120W-os az erősítő.
Szinte bármit meghajt.A/B osztályú.
Rengetegszer próbáltuk pont ezzel a CAV dobozzal.

u10iaino

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: u10iaino »

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Új sztereó erősítőt szeretnék venni a CAV DP880A dobozaimhoz. A két kiszemelt: NAD C316BEE és Jungson JA-66R. Főként rock/metal és jazz zenéket hallgatok. Fontos lenne, hogy nagyobb hangerőn se jöjjön zavarba egy élő rockkoncert felvétel alatt. A Jungson-ról már írta valaki, hogy nem biztos, hogy jó választás rock zenéhez. Ha van valakinek tapasztalata ezzel a hangsugárzóval vagy az említett erősítőkkel, kérem ossza meg velem, aztán majd kialakul valamilyen kép
Musical Fidelity A100-X
Cav DP880A+Hivox
Optoma H27

imre840

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: imre840 »

Glider részére!

Szia. Ne irigykedj, mert neked is lehet ilyen Ha felkínálom eladásra! A hangján bizony hallatszik a hogy nem minihifi. Ma kipróbálhattam ismerősöm jóvoltából egy komolyabb yamaha hangfalpárral, azt mondta kidobja az ő yamaha erősítőjét. (Ha gondolkozol ilyen vételén szólj, megbeszéljük).

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Glider »

Üdvözlöm a fórumozókat. Sikerülne olcsón beszereznem egy Aurex (Toshiba) SC-M15 Típusú erősítőt és a hozzá való előerősítőt. Arra szeretnélek titeket kérni hogy véleményezzétek nekem hogy milyen is ezen páros. Megérni megvennem, vagy keresgessek tovább. Szeretnék a régebbi minőségi osztályba elmozdulni audio tekintetében. Ezen páros megfelelne kezdő szintnek? Itt látható: http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... stem15.htm

Most kicsi irigy vagyok Gyönyörű ez a kis páros, és a kapcsolását nézegetve azt gondolom, bizony ez nem az a "minihifi" kategória.
Nekem is kell egy ilyen!
A jó Hi-Fi...az varázslat.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon köszönöm a válaszod. Olvasgattam de nem sokat találtam róla. Az az igazság hogy az 50000ft töredékéért sikerül (most már sikerült) megvásárolnom. 13000 ft-ot kell kifizetni érte! Hála a jó istennek nagyon szép állapotban van és szépen szól is (mert nálam van de még nem fizettem ki). Ha tudnál valamilyen olcsó hangfalat ajánlani azt megköszönném. Lényeg hogy régi legyen és szépen szóljon, nem házbontásra kell hanem csak leülni a kanapéra és élvezni a zenét.

Ezt nem értem. Én mostanában ugyan nem Google-ztam rá, de régebben tele volt a net erre a toronyra vonatkozó információkkal, és nem hiszem, hogy azóta törölték volna őket.
13 000Ft-ért én (persze, ez én vagyok), akinek már volt ilyen tornya, egy percet nem gondolkodnék, hogy megvegyem-e.
Így nem tudok, és szerintem nem is lehet hangsugárzót ajánlani. Hogy valamit nyugodt szívvel ajánlhassak, ahhoz nagyon sok mindent kellene ismernem. Pl. hogy milyen zenéket szeret, mekkora hangerőn, mekkora helyiségben szokott zenét hallgatni, stb., stb.
Ellenben azt el tudom mondani, hogy én mivel hallgattam. JPW AP-2-vel és Technics SB-M300-al. Mind a kettővel jól szólt, de egészen másként (akik ismerik ezt a két dobozt, azok szerintem ezen nem is csodálkoznak). A Technics-el igazi dögös párost alkotott, ami kiváló lehet még zúzósabb populáris zenéken is. (Már amennyire én ezt meg tudom ítélni.) Az AP-2-vel ellenben kimondottan azt a hosszan hallgatható hangot adta, amit én kedvelek, ráadásul, sikerült az AP-2-es, NAD 3020-al tapasztalt, enyhe elkentségén is javítani.
És a fent említett hangsugárzók régiek. Mint írtam, szépen is szólnak ezzel az erősítővel, és ráadásul még olcsók is.

.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: piercingsen »

Sziasztok

Van valakinek szemelyes tapasztalata ezzel az erositovel? XTZ ClassA D3

Erre esetleg valaki? :quetionmark:

imre840

Sztereó erősitők

Ez remek kis páros.
Akik szeretik a mini tornyokat, azok közül senkinek nem lenne szabad kihagyni, hogy egyszer egy ilyet birtokoljon, már csak azért sem, mert a mini hifik rajongói közül nagyon sokan ezt tartják a referencia toronynak, azaz olyannak, amihez a többit hasonlítani lehet (ami persze nem jelenti azt, hogy feltétlenül mindenki számára ez lenne a legjobb).
Saját tapasztalataim szerint az 50 000Ft-os kategóriában nemigen lehet ennél jobb erősítőhöz jutni, tehát, ha ennél olcsóbban meg tud venni egy ilyen -valóban jó állapotú- kombót, akkor gyorsan le kell csapni rá.
Természetesen mindez kizárólag SzVSz.

.

Nagyon köszönöm a válaszod. Olvasgattam de nem sokat találtam róla. Az az igazság hogy az 50000ft töredékéért sikerül (most már sikerült) megvásárolnom. 13000 ft-ot kell kifizetni érte! Hála a jó istennek nagyon szép állapotban van és szépen szól is (mert nálam van de még nem fizettem ki). Ha tudnál valamilyen olcsó hangfalat ajánlani azt megköszönném. Lényeg hogy régi legyen és szépen szóljon, nem házbontásra kell hanem csak leülni a kanapéra és élvezni a zenét.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdvözlöm a fórumozókat. Sikerülne olcsón beszereznem egy Aurex (Toshiba) SC-M15 Típusú erősítőt és a hozzá való előerősítőt. Arra szeretnélek titeket kérni hogy véleményezzétek nekem hogy milyen is ezen páros. Megérni megvennem, vagy keresgessek tovább. Szeretnék a régebbi minőségi osztályba elmozdulni audio tekintetében. Ezen páros megfelelne kezdő szintnek? Itt látható: http://www.hifi-stud...ex_system15.htm

Ez remek kis páros.
Akik szeretik a mini tornyokat, azok közül senkinek nem lenne szabad kihagyni, hogy egyszer egy ilyet birtokoljon, már csak azért sem, mert a mini hifik rajongói közül nagyon sokan ezt tartják a referencia toronynak, azaz olyannak, amihez a többit hasonlítani lehet (ami persze nem jelenti azt, hogy feltétlenül mindenki számára ez lenne a legjobb).
Saját tapasztalataim szerint az 50 000Ft-os kategóriában nemigen lehet ennél jobb erősítőhöz jutni, tehát, ha ennél olcsóbban meg tud venni egy ilyen -valóban jó állapotú- kombót, akkor gyorsan le kell csapni rá.
Természetesen mindez kizárólag SzVSz.

.

imre840

Sztereó erősitők

Üdvözlöm a fórumozókat. Sikerülne olcsón beszereznem egy Aurex (Toshiba) SC-M15 Típusú erősítőt és a hozzá való előerősítőt. Arra szeretnélek titeket kérni hogy véleményezzétek nekem hogy milyen is ezen páros. Megérni megvennem, vagy keresgessek tovább. Szeretnék a régebbi minőségi osztályba elmozdulni audio tekintetében. Ezen páros megfelelne kezdő szintnek? Itt látható: http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... stem15.htm

zaum
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zaum »

sziasztok,

az iránymutatásotokat kérném, nemrég vettem egy szélessávú sztatikus hangfalat, és ehhez keresek erősítőt. (impedanciája 1.5 Ohm 20 Khz-en, érzékenysége kb. 87db). Korábban csöveset hallgattam, de most átmenetileg egy tranyósat és igazából tetszik ez a feszes hangkép úgyhogy alapvetően tranzisztorosban gondolkodom (a nagy teljesítményű csövesek ritkák, drágák, sok csövet kell bennük cserélni). Kb. 200-300 e Ft-os kategóriákban (használt) keresnék. (Akusztikus zenék, jazz, klasszikus ilyesmi zenékhez.)

Amik eddig felmerültek:

- Nelson Pass dolgai
Itt a fórumon is hirdetnek egy Threshold-ot és egy Fortét, kérdés, hogy ezek az öreg vasak mennyire számítanak elavultnak hangzásban ill. alkatrészek élettartamát tekintve?
- érdemesebb lenne-e készíttetni egy First Watt erősítőt http://www.firstwatt.com/f5.html , ami ugyan kis teljesítményű, de nagyon kis impedanciára is dolgozik, így talán meg tud hajtani sztatikust is?
- vagy jobban járok egy drágább de modernebb végfokkal? pl. egy hibrid Unison Research? Mennyiben "fejlődtek" ezek 10-20 év alatt?
- nagyon jókat olvastam a Hegel erősítőkről is: http://www.hegel.no/h20.htm
- D osztályú erősítők mennyire passzolnak sztatikushoz? (47lab-nak van egy olcsóbb kitje pl.)

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zebo »

Üdv !

Szerintem a hangfalad okozza...gondolok itt a fonum-ra. Mivel nekem is volt ilyenem és bizony a mély hangok tényleg erősen a fölfelé húztak.

Ezt nem gondolnám,mert ez nem zárt dobozos fónum. Amikor meg vettem,egy nagy Philips hajtotta,és teljesen rendben volt a hangja,kiváltkép pont a mélyei amik nagyon tetszettek.Persze más akusztikai környezetben.

Most párnapig külföldön leszek aztán kérek kölcsön valamilyen erősítőt, talán okosabb leszek....vagy nem.

Továbbra is várom a tanácsokat,és előre is köszönöm.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

LiveSound02
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: LiveSound02 »

mintha az erősítő egy kicsit a magasba húzna, és a mélyei is kicsit véknyak.

Üdv !

Szerintem a hangfalad okozza...gondolok itt a fonum-ra. Mivel nekem is volt ilyenem és bizony a mély hangok tényleg erősen a fölfelé húztak.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: KMT »

Másrészt a hangfalak vásárlásakor más erősítőkkel szebb mély hangokra emlékszem.

Gondolom, más akusztikai környezetben...

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 198

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zebo »

Először is köszönöm,hogy foglalkoztok a kérdésemmel.Sajnos a hangfalakat nemtudom jobban rátolni a falra, mivel mind a négy fix állványon van. A Quadralok(hátsó bass reflex)kb 30-cmre, a Cantonok(első br)kb 40-re a sarokban.
Sajna máshol nem is igen volna helyük.
Hogy miből "állapítottam meg"a magasba húzást? Egy részt a hang erő növelésével kezdenek lemaradni a mély hangok,egy kicsit kiabálós filingje kezd lenni a vocalnak. Másrészt a hangfalak vásárlásakor más erősítőkkel szebb mély hangokra emlékszem. Harmadrészt elkapott a hifi betegség, és van egy kis spórolt pénzem amit el kell költenem:)
Gondolkodom egy olcsóbb dac-on is.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a nálam tapasztaltabbaktól!Újrakezdtem a hifizést .Most állítottam össze a rendszeremet ,ami tényleg csak hifi. Az elemei Denon pma535r erősítő,a hangfalak Quadral platin mk3, és Canton fónum400. Meg vagyok alapvetőn elégedve a rendszerrel,de mintha az erősítő egy kicsit a magasba húzna, és a mélyei is kicsit véknyak.
A kérdésem az volna,hogy egy Marantz pm52 előrlépést jelentene -e a Denon-hoz képest? Az olyan dolgok ,hogy térleképzés stb.. igazán nem sokat jelentenek nekem,mivel az egyik fülemre 90%-ban hallássérült vagyok. Viszont imádok zenéthallgatni, és szeretem a tiszta,telt hangzást.

A segítséget előre is köszönöm. Üdv Zebo.

Ezt miből állapítottad meg?
"az erősítő egy kicsit a magasba húzna,"

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”