Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Én úgy szólok egy Dynó, egy Martin Logan topikhoz, hogy azokat magam is birtokoltam, megtapasztaltam, és nem elméletben okoskodom.
Mi lenne, ha te is îgy tennél?

Ebben eléggé egyformán gondolkodunk,ráadásul még típusra is ugyan azokat bírtokoltuk ezekből.
A HEED cuccokkal elég sokat játszadoztam.Kb 3-4 hónapig volt nálam.
Kábelekből rengeteg félét kipróbáltam.
Szerintem ritka nagy barom az,aki képes elkölteni a készülékek többszörösét kábelekre csak azért,mert talán minimális javulás elérhető.
Más rendszerekben jóval nagyobb különbséget hallottunk meg a kábelek cseréjével,de ez a téma már nagyon lerágott csont ebben a topicban.
Majd ha a HEED tulajdonosok fognak reklamálni,akkor lesz ez gond,de addig csak szócséplés.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A 2. pont számomra még nem bizonyított, pedig éltem együtt Heed készülékekkel és csereberéltem is a kábeleket. Akkoriban volt nagy divat a CAT6-7-8 madzag, ami Heed rendszerben ugyanolyan rosszul szerepelt nálam, mint más cuccokkal.

A 3. pontban szerintem te is "sáros" vagy, mivel erősen keresed a különbségeket. Ezeket sokan halljuk, csak a cselekvésre késztető ingerküszöbünk alá csúszik. Én ma már semmire nem mondom azt, hogy nincs hatása a megszólalásra, ellenben nagy részükkel nem vagyok hajlandó foglalkozni, mert egyenes utat mutatnak a bolondok házába.

ZZ pedig jól írta, ha egy profi rendszer megszólalásában komoly különbséget okoz egy kábel, akkor minden jelenlévő elkezd gyanakodni. Pihent korszakomban kipróbáltam jól bevált spéci HiFi kábeleket stúdiós környezetben és kb semmilyen hatásuk nem volt.

Alapvetően egyetértek, azzal a pontosítással, hogy ZZ nem gyanakvásról, hanem hibáról ír, mielőtt még összekevernénk a kettőt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11004
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

2.) A Heed-rendszerek felettébb "immunisak" a kábelekre, melyek körülveszik őket.

3.) Az én rendszeremben még egy RCA-dugócserét is tisztán lehet hallani.

Ezek után zz7 beírja, hogy a profi zenehallgatászok azonnal hiba után kezdenek keresgélni, ha találnak egy jóhangú kábelt.

A 2. pont számomra még nem bizonyított, pedig éltem együtt Heed készülékekkel és csereberéltem is a kábeleket. Akkoriban volt nagy divat a CAT6-7-8 madzag, ami Heed rendszerben ugyanolyan rosszul szerepelt nálam, mint más cuccokkal.

A 3. pontban szerintem te is "sáros" vagy, mivel erősen keresed a különbségeket. Ezeket sokan halljuk, csak a cselekvésre késztető ingerküszöbünk alá csúszik. Én ma már semmire nem mondom azt, hogy nincs hatása a megszólalásra, ellenben nagy részükkel nem vagyok hajlandó foglalkozni, mert egyenes utat mutatnak a bolondok házába.

ZZ pedig jól írta, ha egy profi rendszer megszólalásában komoly különbséget okoz egy kábel, akkor minden jelenlévő elkezd gyanakodni. Pihent korszakomban kipróbáltam jól bevált spéci HiFi kábeleket stúdiós környezetben és kb semmilyen hatásuk nem volt.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arzachel »

..és mi van akkor ha az a szint pont megfelel a felhasználónak,és elégedett az "elért szintjével" ?

Akkor megérkeztünk az audionirvánába,de ez általában egy-két hónapig tart ,aztán elkezd megint mocorogni a kisördög.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem értelek, ennek a dolognak van saját topicja: kábelezzünk. Ez a Heed topik. Nem érted, mi , akik Heed elektronikákat használunk, miért nem igazán érzünk késztetést a kábelezgetésre!
Egyszerű, mi használjuk, megtapasztaltuk, te meg csak okoskodsz, gyakorlati tapasztalat nélkül, és veszed semmibe elméleti okoskodásoddal a mi gyakorlati tapasztalatunkat.
Én úgy szólok egy Dynó, egy Martin Logan topikhoz, hogy azokat magam is birtokoltam, megtapasztaltam, és nem elméletben okoskodom.

Érti ő. Csak, akkor hova irkáljon...

Leho csak unatkozik. Alkalomadtán rúg egyet a Heed-be és azokba akik megszerették a készülékeit.
Beszól, magyaráz, feszültséget kelt, ámokfut. Ő ettől érzi jól magát... :smile33:

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

"2.) A Heed-rendszerek felettébb "immunisak" a kábelekre, melyek körülveszik őket."

Szerintem erről meg tudsz győződni a saját füleddel is, Huszti Zsolt szeretettel várja a kételkedőket

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2691

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Az angolok a mesterei ennek,de egy bizonyos szintig lehet csak ezt a trükközést elvinni.

..és mi van akkor ha az a szint pont megfelel a felhasználónak,és elégedett az "elért szintjével" ?

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Jó hangot.Ha még valakit érdekel tán ez a tény egy zenelejátszó esetében.Az is sokaknál kiveri a biztosítékot,hogy ezek az aljasok még filléres cuccból is jobb hangot csinálnak,mint általában szokott a többség drága alkatrészeikből.

Az angolok a mesterei ennek,de egy bizonyos szintig lehet csak ezt a trükközést elvinni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Vitatják, Szakkolléga, vitatjááááák?

Mindent vitat mindenki, vagy érdekből, vagy tudatlanságból, vagy gyűlölködésből, vagy bármi másból kifolyólag. Unortodoxia. Hazánkban meg aztán pláne.

Az ezüst cryo-technológiája nam magyar találmány, és nem azért drága, mert sokat kell vele dolgozni, hanem azért, mert a piaci kereslet (sok süket audiomadáááár) így is elkapkodja. És nem azért lesz kétszer drágább, mert kétszer többet kell vele melózni, hanem, mert a nyersanyagdrágulás jó indok a késztermék-drágításra.

Egyébként valóban nem "kell" szórakozni a kábelekkel, távolról sem.

Nem értelek, ennek a dolognak van saját topicja: kábelezzünk. Ez a Heed topik. Nem érted, mi , akik Heed elektronikákat használunk, miért nem igazán érzünk késztetést a kábelezgetésre!
Egyszerű, mi használjuk, megtapasztaltuk, te meg csak okoskodsz, gyakorlati tapasztalat nélkül, és veszed semmibe elméleti okoskodásoddal a mi gyakorlati tapasztalatunkat.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

Szerintem azt nem sokan vitatják - én semmiképpen -, hogy a kábeleknek van hatásuk a hangra. Ennek nagyságát és azt viszont sokan vitatják, hogy erre csak a méregdrága vegytiszta (ugye ilyen nincs, mert mindenképpen szennyezett marad) ezüst, kisiparos (és emiatt technológiailag drága) megoldásokkal történő módosítása az egyetlen és legjobb eredményt hozó.

Vitatják, Szakkolléga, vitatjááááák?

Mindent vitat mindenki, vagy érdekből, vagy tudatlanságból, vagy gyűlölködésből, vagy bármi másból kifolyólag. Unortodoxia. Hazánkban meg aztán pláne.

Az ezüst cryo-technológiája nam magyar találmány, és nem azért drága, mert sokat kell vele dolgozni, hanem azért, mert a piaci kereslet (sok süket audiomadáááár) így is elkapkodja. És nem azért lesz kétszer drágább, mert kétszer többet kell vele melózni, hanem, mert a nyersanyagdrágulás jó indok a késztermék-drágításra.

Egyébként valóban nem "kell" szórakozni a kábelekkel, távolról sem.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

Ha van egy kis szerencséje,akkor ez nem fog bekövetkezni.

Jaj, atc-nek írtam erre, de akkor ide is beírom, nem hosszú:

"Kezdem azt hinni, hogy a hang, amit hallunk, a hangot a legjobban elrontó komponens hangjával korrelálhat. Ha ez egy kábel, akkor mázli. Ha ez maga egy komplett erősítő, nos, úgy már tényleg nagy csoda lenne egy kábeltől, hogy sokat húzzon rajta."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

Leho nekem a legnagyobb HEED rendszerem volt.
Kipróbáltam a legdrágább kábeleimet is,de minimális volt a javulás.
Az ár növekedés meg horror volt.A kábelek többe kerültek,mint a készülékek.
Van teljes HT kábel választékom.Kipróbáltam a szín ezüst VDH RCA kábeleket is.
A Jungsonból is van mindenféle.Hidd el,hogy nem éri meg a befektetett összeget a minőség javulás.

Vannak kábelek bazi drágán is, meg jóval olcsóbban is. Egyetértek azzal, ahogy fapaci is írja, nekem sem az dönti el, hogy egy rendszerben javulást hoz-e egy új kábel, hogy az nagyságrendekkel (vagy csak sokkal) drágább, mint az épp bentlévő.

Ahogy korábban is írtam, nekem egyáltalán nem okoz se fejtörést, se frusztrációt, hogy sokan "sajátságos" kábelezési sajátosságokkal renedelkező Heed-rendszereket hallgatnak.

Amit furcsállok, az viszont az, hogy:

1.) A belinkelt és sztem nagyon informatív 6moonsos kábelinfós anyag mondhatni "alig" váltott ki visszhangot.

2.) A Heed-rendszerek felettébb "immunisak" a kábelekre, melyek körülveszik őket.

3.) Az én rendszeremben még egy RCA-dugócserét is tisztán lehet hallani.

Ezek után zz7 beírja, hogy a profi zenehallgatászok azonnal hiba után kezdenek keresgélni, ha találnak egy jóhangú kábelt.

Szóval nagyon sokmindenről van szó egyszerre, járt itt pvc-s szigetelésű szalagkábel, SMD-s nyák-vezetőér, ésatöbbi.

Kezdem azt hinni, hogy a hang, amit hallunk, a hangot a legjobban elrontó komponens hangjával korrelálhat. Ha ez egy kábel, akkor mázli. Ha ez maga egy komplett erősítő, nos, úgy már tényleg nagy csoda lenne egy kábeltől, hogy sokat húzzon rajta.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A HiFi-ben nem értelmezhető általánosan az a szó, hogy "megéri". A kábeleknél meg nem csak az árcédulát kellene nézni, mikor a csodára várunk.

Amint olvashattad,elég sokféle kábelt kipróbáltam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11004
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A Jungsonból is van mindenféle.Hidd el,hogy nem éri meg a befektetett összeget a minőség javulás.

A HiFi-ben nem értelmezhető általánosan az a szó, hogy "megéri". A kábeleknél meg nem csak az árcédulát kellene nézni, mikor a csodára várunk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha a rendszered elkezdi "kérni" a jó kábelt, rá fogsz jönni, hogy eddig miért nem volt rá szükség.

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: p.audio »

Ha a rendszered elkezdi "kérni" a jó kábelt, rá fogsz jönni, hogy eddig miért nem volt rá szükség.

Ha van egy kis szerencséje,akkor ez nem fog bekövetkezni.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Heed Audio termékek

Volt bele fektetett energia is, idő is, de utána pénz bele fektetés valahogy mégse lett belőle.
Hogy mi az elég az miből derül ki? Amikor meggyőztem magam hogy költeni is kell rá?

Az meg milyen? Egyenértékű saját magával?

Ne emészd Magad, felesleges. Hiába tárul fel előtted az információ, amit megismerhetsz, folyamatosan a "Nem érdekel" a válaszod. Költésről egyedül te beszélsz, ez csak Neked szempont. Amikor meg szeretném megkérdezni, hogy mit nem értesz, miben kell több segítség, üresen visszakérdezel...

Marc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Marc »

Jó hangot.Ha még valakit érdekel tán ez a tény egy zenelejátszó esetében.Az is sokaknál kiveri a biztosítékot,hogy ezek az aljasok még filléres cuccból is jobb hangot csinálnak,mint általában szokott a többség drága alkatrészeikből.

p.audio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: p.audio »

Szalagkábel , filléres csatlakozók és hatalmas forgalom.
Valamit mégis tudnak.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Biztos, hogy elég energiát fektettél a tapasztalatszerzésbe?

Volt bele fektetett energia is, idő is, de utána pénz bele fektetés valahogy mégse lett belőle.
Hogy mi az elég az miből derül ki? Amikor meggyőztem magam hogy költeni is kell rá?

full-ekvivalens rendszerben?

Az meg milyen? Egyenértékű saját magával?

Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Naim erősítőt se vegyél.

Még jó hogy nem üres dobozt vettem
De ez már nagyon Off

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Hát, ezek se értenek hozzá!

Szalagkábel , filléres csatlakozók és hatalmas forgalom.
Valamit mégis tudnak.

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, van. És sokuk még büszke is rá. Csak a továbbiakban ne tessék málé arcot vágni, ha a kábeles témáról van szó, meg hibákat keresgélni a cserénél.

Quod dixi, dixi, quod scripsi, scripsi.

A jó öreg Pontius Pilatus:))

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Naim erősítőt se vegyél.

Hát, ezek se értenek hozzá!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Igen, van. És sokuk még büszke is rá. Csak a továbbiakban ne tessék málé arcot vágni, ha a kábeles témáról van szó, meg hibákat keresgélni a cserénél.

Szerintem azt nem sokan vitatják - én semmiképpen -, hogy a kábeleknek van hatásuk a hangra. Ennek nagyságát és azt viszont sokan vitatják, hogy erre csak a méregdrága vegytiszta (ugye ilyen nincs, mert mindenképpen szennyezett marad) ezüst, kisiparos (és emiatt technológiailag drága) megoldásokkal történő módosítása az egyetlen és legjobb eredményt hozó.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”