Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

MA a professzionális, főleg digitális világban, jelentősen hátráltatja a munkát a csövek ’lelkivilága’. A csövek talán legnagyobb hátránya a félvezetőkhöz képest a statikusság hiányában rejlik. Nehéz az idő folyamán ugyanazon és állandó minőségi szinten tartani őket. Persze van néhány partizán, aki a munkájában használ csöves konvertereket, elő és végerősítőket (La Chapelle, JFC audio, Mcintosh), de nem jellemző. Jellemzőbb a digitális jel feldolgozás, és nem is állnak távol az igazságtól, mivel digitális oldalról nézve alapvetően nem is beszélhetünk már analog integritásról. De nem is nagy baj. Csak kár, hogy kevesen csinálják jól, mert az eredmények, a felvételek és az eladott megvehető média hordozók, a lemezek maguk, elképesztő differenciákról tanúskodnak.

Régen a 75rpm-es cellulóz acetát, majd a golden age idején, és később a digitális korszak beköszöntekor jellemzőbbek voltak a csöves technikák, és a csöves technikákat előszerettel használó stúdiók, ám inkább tartottam az akkori megszállott hangmérnököket művészeknek, mint ma a melós, előírásszerű sémákat, munkaköri leírásokat követő lustább, piac konform celeb (hang)mérnököket.
>

Van jó pár mono lemezem (csak mono hangszedőm nincs még hozzájuk), és bizony sokszor kiderül, hogy a jó hangfelvételnek nem a sztereo technika, meg a sok mikrofon, meg a mindenféle utómunka a lényege, hogy a digitális felvételekről már ne is beszéljek, hanem az a megközelítés, amivel a hangmérnök a zenei produkciót kívánta reprodukálni.
Mostanában sokat foglalkoztat a kérdés, nem lenne-e érdemes ráállni egy teljes mono láncra.

.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Jó , azt értem , hogy digitálisan lehet olyan felhang struktúrát mixelni , ami olyan mintha csöves szólna , de nem egyszerűbb akkor csöves berendezést használni egyből ?

MA a professzionális, főleg digitális világban, jelentősen hátráltatja a munkát a csövek ’lelkivilága’. A csövek talán legnagyobb hátránya a félvezetőkhöz képest a statikusság hiányában rejlik. Nehéz az idő folyamán ugyanazon és állandó minőségi szinten tartani őket. Persze van néhány partizán, aki a munkájában használ csöves konvertereket, elő és végerősítőket (La Chapelle, JFC audio, Mcintosh), de nem jellemző. Jellemzőbb a digitális jel feldolgozás, és nem is állnak távol az igazságtól, mivel digitális oldalról nézve alapvetően nem is beszélhetünk már analog integritásról. De nem is nagy baj. Csak kár, hogy kevesen csinálják jól, mert az eredmények, a felvételek és az eladott megvehető média hordozók, a lemezek maguk, elképesztő differenciákról tanúskodnak.

Régen a 75rpm-es cellulóz acetát, majd a golden age idején, és később a digitális korszak beköszöntekor jellemzőbbek voltak a csöves technikák, és a csöves technikákat előszerettel használó stúdiók, ám inkább tartottam az akkori megszállott hangmérnököket művészeknek, mint ma a melós, előírásszerű sémákat, munkaköri leírásokat követő lustább, piac konform celeb (hang)mérnököket.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszönöm mester,rád mindíg hallgatni fogok!!Sajnos türelmetlen ember vagyok,de azt hiszem nem bántam meg a vételt.régebben nem szerettem a kínai dolgokat,de most már csodálattal hallgatom a készülékeiket!!!!!

Ennyi pénzért egy jóval nagyobb modellt is szereztem volna neked ettől a gyártótól.
Kantonban a Jungson melletti szobában van a forgalmazó.Jól ismerem őket is.

Vendég

Sztereó erősitők

Ismerem a céget jól.Voltam is náluk tárgyalni.
Ők gyártják az AA erősítőket.
Kantonban ezt is megvehetted volna olcsóbban.
http://www.ebay.com/itm/ToneWinner-AD-6 ... 0518414572

Köszönöm mester,rád mindíg hallgatni fogok!!Sajnos türelmetlen ember vagyok,de azt hiszem nem bántam meg a vételt.régebben nem szerettem a kínai dolgokat,de most már csodálattal hallgatom a készülékeiket!!!!!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ennyi pénzért én jobbat szereztem volna neked kínában.Kár volt kapkodnod.
Kb 25-30% kedvezményt kiharcoltam volna neked kint.

Vendég

Sztereó erősitők

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Aztán egyik üzletben megláttam ezt a "winner "darabot.Nagyon zöldfülű vagyok még ebben a témában,a zenei stílusom sem éppen a legmegfelelőbb.De végül is ezt választottam.Nagyon masszív darab,2X80 watt,a osztály,13kg.típus :winner ad 68.ára 120körül volt.

Ismerem a céget jól.Voltam is náluk tárgyalni.
Ők gyártják az AA erősítőket.
Kantonban ezt is megvehetted volna olcsóbban.
http://www.ebay.com/itm/ToneWinner-AD-6 ... 0518414572

Vendég

Sztereó erősitők

Vendég

Sztereó erősitők

Ma kimentem hogy megvegyem életem első normálisabb erősítőjét (kínában)Atc tanácsára kerestem a jungsont,de érdekes módon nem találtam egyet sem.Volt megannyi más mcintosh,naim,.....az árukat el sem mondom.Meghallgattam pár nagyon drága rendszert.A pénztárcám,és a józan eszem azonban azt parancsolta hogy az egy százezres kategóriában kell választanom.Először azt hittem nem is fogok találni.Kinéztem egy bada-t,de a kialakítása miatt picit eltántorított.Aztán egyik üzletben megláttam ezt a "winner "darabot.Nagyon zöldfülű vagyok még ebben a témában,a zenei stílusom sem éppen a legmegfelelőbb.De végül is ezt választottam.Nagyon masszív darab,2X80 watt,a osztály,13kg.típus :winner ad 68.ára 120körül volt.Tiszta fém az egész,egyszerűen tökéletes,a hangjában nem találtam hibát.Jelenleg a hangjában gyönörködök,jó érzés ebben az árkategóriában ezt a minőséget hallani.A környezetemben senkit nem érdekell a hi fi téma,ezért osztom meg tapasztalataimat itt ezen a fórumon.Ha van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban azt szívesen fogadom.Ha viszont valakinek az a véleménye hogy ez nem tul jó,akkor megkérdem az illetőtől hogy miért nem jó?És továbbá azt a dolgot szeretném előtérbe helyezni hogy egy hi fi kedvelő ember számára mi a fontos?A család vagy a hangrendszer.számomra a legfontosabb téma ki mennyit költ családjára,és mennyit audio berendezésre.Sajnos nem tudok topicot indítani,pedig a témám a következő lenne.Ki mennyi fizetésből épít fel audio rendszereket.Számomra ez nagyon fontos mivel ez tükrözi leginkább az emberi önzőséget.Néha ezen a dolgon is el kellene gondolkodni,nemcsak a méregdrága berendezések tulajdonságain.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Az igaz, hogy nem ezen múlik a csövesek népszerűsége, ám azt határozottan mondom, meglehet nem a legjobb eszközök nem legjobb funkcióit használod, mert csak egy példát felhozva, a Dave Hill tervezte Cranesong Hedd-192 harmónikus erősítő digitális eszközzel triódás, pentódás, sőt masterszalagra jellemző harmónikus struktúra feldolgozását is beállíthatod; és azt kell mondjam, mivel dolgoztam Cranesong eszközökkel (Hedd-192, Avocet monitor vezérlő), az eredmények olyanok, amilyennek a kézikönyvben 'ígérik'.

http://www.cranesong..._MANUAL_1_2.pdf
>

Jó , azt értem , hogy digitálisan lehet olyan felhang struktúrát mixelni , ami olyan mintha csöves szólna , de nem egyszerűbb akkor csöves berendezést használni egyből ?

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Így igaz, bár én inkább úgy mondanám, kevésbé zavaró ez az összetételű harmonikus torzítás. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a csöves cuccok népszerűsége ezen múlna, bár szinte mindenki erre fogja. Ha bekapcsolok egy Harmonizert, vagy Pitch Shiftert és a páros felharmonikusokat kiemelem, még nem kapok csöves hangot.

Az igaz, hogy nem ezen múlik a csövesek népszerűsége, ám azt határozottan mondom, meglehet nem a legjobb eszközök nem legjobb funkcióit használod, mert csak egy példát felhozva, a Dave Hill tervezte Cranesong Hedd-192 harmónikus erősítő digitális eszközzel triódás, pentódás, sőt masterszalagra jellemző harmónikus struktúra feldolgozását is beállíthatod; és azt kell mondjam, mivel dolgoztam Cranesong eszközökkel (Hedd-192, Avocet monitor vezérlő), az eredmények olyanok, amilyennek a kézikönyvben 'ígérik'.

http://www.cranesong.com/HEDD_192_MANUAL_1_2.pdf
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

Ádámh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Ádámh »

Hali!
Pesten van olyan hifi szerviz, ahol emberi áron dolgoznak? És értenek is hozzá.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Cső hiss és a csövekre jellemzőbb páros főleg alacsonyabb rendű rendezett felharmonikusok… meleg és túláradó hangzás. Hogyne, végeredményében, sokan kimondottan szeretik!
>

Így igaz, bár én inkább úgy mondanám, kevésbé zavaró ez az összetételű harmonikus torzítás. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a csöves cuccok népszerűsége ezen múlna, bár szinte mindenki erre fogja. Ha bekapcsolok egy Harmonizert, vagy Pitch Shiftert és a páros felharmonikusokat kiemelem, még nem kapok csöves hangot.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ott is van torzítás bőven. Egyébként milyen torzítás az, amit kedvel a fülünk?

Cső hiss és a csövekre jellemzőbb páros főleg alacsonyabb rendű rendezett felharmonikusok… meleg és túláradó hangzás. Hogyne, végeredményében, sokan kimondottan szeretik!
...
Csöves vagy félvezetős… a Watt az Watt! Ja ja, ám ugyanazt a 25 Watt-ot legtöbbször máshogy halljuk.
>

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Én a készülékek torzítására gondoltam-mert ugye van nekik.Kategorizálásba nem tudok és nem is akarok bocsátkozni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... aki nem szereti a torzítást az adja el a motyóját és járjon hangosítás nélküli akusztikus koncertekre.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

2. Szerinted "más". Megőrülök. Hányféle watt van?

3. Már megint szerinted. Milyen kár, hogy mások szerint meg az.

Igazad van,pontatlanul fogalmaztam.
Tehát: a hangzás szempontjából más,a fizika szerint ugyanaz-a dolog ezen oldalát nem vettem figyelembe.A torzítás alatt pedig egyből a klippelés ugrott be (azt pedig ugye tényleg nem szeressük).Nyilván minden készüléknek van torzítása,és mi pont azokat szeretjük amelyeknek a torzítása a mi fülünknek tetszik (valószínűleg ezért hallgatjuk pont azokat).Ha ilyen értelemben nézzük: aki nem szereti a torzítást az adja el a motyóját és járjon hangosítás nélküli akusztikus koncertekre.
Így megfelel?
Egyébként nem értem mi bajod a "szerintem" szóval-jobb lenne ha örökérvényű kijelenetéseket és alapvetéseket írnék le?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sőt, igaz nem hazai pályán, de AERON A10-et is hallottam. Ez már csak ilyen beteges dolog.

Az is ugyan az.
Lehet,hogy minden típusban vannak eltérések.Ez lehetséges.
A márkatulajdonos kérhet bármit.Csak pénz kérdés az egész.
A Jungson is bármit hajlandó módosítani a termékein,ha kérem.
Az én csúcs CD játszóm belseje is más,mint amit más vesz.
A csövek is más gyártmányok.
Erre is mondhatná az amerikai cég,hogy ő fejlesztette,de nekem hiába tenné.
Személyesen találkoztam a tulajjal kínában.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Te komolyan azt hiszed, nem tudom melyik cégek gyártatnak Kínában? Sokkal egyszerűbb lenne felsorolni aki nem.

Szerintem megint félreérted.
Én cimkézésről beszélek.
Az más,hogy van saját gyáruk.
Sok cégnek nincs,de fejlesztő mérnökük sincs.
Én elég sok gyárban jártam már.
Jártam pl az AA gyártójánál is.Kihoz a kínai egy kínai piacra szánt modellt,majd átbeszélik az európai márkatulajdonossal,hogy miket változtassanak meg rajta.Mindennek meg volt a pontos ára.Előlap csere,jobb csatlakozók,kondik,stb.Konkrétan átbeszéltünk akkor egy modellt mi is,de mivel 100 db-ot kellett volna belőle rendelni,így nem érte meg vele foglalkozni.A Jungsonnal egyszerűbb volt üzletelni.Nekik minden európai piachoz szükséges bevizsgálásuk megvolt.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Big »

A10-es?
Én már nem tudtam ebből rendelni.
10-et legyártottak volna,de annyit nem mertem bevállalni.
Az A10-esnek a tápja komolyabb volt,de az előfoka nem.

Sőt, igaz nem hazai pályán, de AERON A10-et is hallottam. Ez már csak ilyen beteges dolog. 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nálam is...

A10-es?
Én már nem tudtam ebből rendelni.
10-et legyártottak volna,de annyit nem mertem bevállalni.
Az A10-esnek a tápja komolyabb volt,de az előfoka nem.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Big »

Az biztos , el is menne a kedve a nevetéstől..." />

Te komolyan azt hiszed, nem tudom melyik cégek gyártatnak Kínában? Sokkal egyszerűbb lenne felsorolni aki nem.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem is hagyjuk.
Mindenesetre lehet meglepődnél egyes kínai gyártóknál,hány ismerős cimkét találnál.

Az biztos , el is menne a kedve a nevetéstől..

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem is hagyjuk.
Mindenesetre lehet meglepődnél egyes kínai gyártóknál,hány ismerős cimkét találnál.

Az biztos , el is menne a kedve a nevetéstől...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A saját szobámba, és A12 is járt nálam.

Nálam is...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”