Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Űr Isten....
... és mindez 17.324 hozzászólás után...
Még jó,hogy nem én írtam
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Érik itt egy fizikai Nobel díj.
"Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már gömb "
Webáruház:
Sztereó erősitők
Űr Isten....
....amikor a hülyeség a szorgalomal párosul
Bocsánat, de ezt nem bírtam kihagyni.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Te könnyen beszélsz...
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Sztereó erősitők
Keres hybridet ott mindenből a jót kapod
Te könnyen beszélsz...
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Sztereó erősitők
Mért? szerinted hogy lesz pl az autók 12 voltjából vagy a PC-s szünetmentes 12V-os akkuiból 230V ?
Nem csak feszültséget hanem teljesítményt is lehet növelni mivel ha a trafó az impedancia állandóságát feltételezve emel a kimenő feszültségen akkor a teljesítmény is nő
Űr Isten....
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Sejtettem, hogy hülyeséget csináltam a csöves/nem csöves teljesítmény kérdésemmel :-)
Igazából ez huszadlagos, az igazi, első bekezdésben írt kérdéshez képest.
Ha esetleg erre is van ötletetek, ne tartsátok vissza!
Keres hybridet ott mindenből a jót kapod.........................vagy a rosszat. Szóval hallgatás nélkül semmit ne vegyél, nem a wattok a fontosak!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Sztereó erősitők
1.Ezt honnan veszed?
2.Igen,de egy tiszta A osztályú csöves 25watt az azért más mint mint egy AB osztályú tranyós.Szerintem.
3.Az én fülem szerint egyik torzítás sem kellemes.Szerintem másé szerint sem.
2. Szerinted "más". Megőrülök. Hányféle watt van?
3. Már megint szerinted. Milyen kár, hogy mások szerint meg az.
Sztereó erősitők
oké mikor belekezdtem még képben voltam.
De már látom nem azt írtam amire gondoltam
És az autós példa az egy más gondolatmenet volt.
Sztereó erősitők
Mért? szerinted hogy lesz pl az autók 12 voltjából vagy a PC-s szünetmentes 12V-os akkuiból 230V ?
Nem csak feszültséget hanem teljesítményt is lehet növelni mivel ha a trafó az impedancia állandóságát feltételezve emel a kimenő feszültségen akkor a teljesítmény is nő
P= U*I
Állítólag csak annyi tud kimenni, amennyi bejön.
Azt hiszem, ez az energiamegmaradás törvénye.
be:
12V*20A=240W
ki:
230V*1A=230W
10 Watt akkor a veszteség az átalakítás során.
De lehet, hogy rosszul emlékszem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11006
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Érik itt egy fizikai Nobel díj.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
100-120eFt körül milyen jobb hangú integrált sztereó erősítőt javasoltok (ami távirányítható is)? Az ár miatt használtban is gondolkodok.
A mostani Marantz PM66 SE (a jelenlegi hangfalakkal!) egész szépen muzsikál, de valahogy nem elég részletgazdag, kicsit fedett a magasokban. De azért túl analizálóan fárasztó hangot sem szeretnék.
Sajnos egyaránt hallgatok jazz-t, keményebb rock-ot, és komolyzenét is, ami önmagában is gondot jelent, pl. alapvetően más keverésűk miatt.
Valami személyes tapasztalaton alapuló tipp?
Mostanában mindenki csövel, sőt már olyan kiviteleket is láttam, ahol a cső nem feltétlenül lóg ki az erősítő tetejéből, és ugyanolyan kényelmi funkciókkal is fel van szerelve, mint a mostani integráltak (gondolok itt pl. a távirányíthatóságra).
Kérdés, hogy pont a legtöbbek által dicsőített csöves hang, összeegyeztethető-e az aktuális, részletgazdagságot hiányoló igényeimnek.
Ha már a csöves erősítők szóba kerültek, valaki elmondaná, hogy ezekből miért eléga kisebb teljesítményű is? Mert ha a fogyasztását néznénk, akkor megérteném hogy, attól, hogy kevesebbet fogyaszt egy ersőítő, még lehet ugyanolyan teljesítményű ha hatékonyabb.
De az egyik oldalon vannak a többszáz wattos nem csövesek, meg a másik oldalon a pár wattos-nak mondott csövesek. És állítólag mindekettő remekül meghajtja ugyanazt a hangfalat... Nem értem!
Ha nem csöves, akkor egy - elvileg - hozzáértőtől azt hallottam, hogy ezek közül Mosfet-esek a legjobb hangúak, amit azért gondltam megfogadandó tippnek, mert a megjelenés, név, árcédula, és internetes tesztekkel szemben ez legalább valami megfogható dolog.
Köszönöm!
Sejtettem, hogy hülyeséget csináltam a csöves/nem csöves teljesítmény kérdésemmel :-)
Igazából ez huszadlagos, az igazi, első bekezdésben írt kérdéshez képest.
Ha esetleg erre is van ötletetek, ne tartsátok vissza!
Sztereó erősitők
Energianyerés a semmiből? hmmm
Megvan a perpétum mobile.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Sztereó erősitők
azé valamit lehet tolni pluszban egy jó trafóval
Inkább egy jó kimenőtrafó nem vesz el annyit, mint egy kevésbé jó.
zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
Sztereó erősitők
Energianyerés a semmiből? hmmm
Sztereó erősitők
Feszültséget, lehet feltraszformálni, de teljesítményt a végfokcső kapcsolásban beállított disszipációja felett, nem hinném.
azé valamit lehet tolni pluszban egy jó trafóval
Sztereó erősitők
Feszültséget, lehet feltraszformálni, de teljesítményt a végfokcső kapcsolásban beállított disszipációja felett, nem hinném.
zene:
Sztereó erősitők
Eddig én úgy tudtam, hogy a kimenőtrafó az impedanciát illeszti a csövek, és a hangsugárzó között. Minősége a kimenőnek nyilván beleszól a hangba, de nem hinném, hogy plusz teljesítményt adna.
Sztereó erősitők
Igazából azért sem valós a csöves erősítők teljesítmény meghatározása, mivel a kimenő trafóval még van lehetőség a "játékra"
simán egy jó trafó 10-20 wattnyi teljesítményt hozzá tud adni a hanghoz.
Eddig én úgy tudtam, hogy a kimenőtrafó az impedanciát illeszti a csövek, és a hangsugárzó között. Minősége a kimenőnek nyilván beleszól a hangba, de nem hinném, hogy plusz teljesítményt adna.
zene:
Sztereó erősitők
Igazából azért sem valós a csöves erősítők teljesítmény meghatározása, mivel a kimenő trafóval még van lehetőség a "játékra"
simán egy jó trafó 10-20 wattnyi teljesítményt hozzá tud adni a hanghoz.
Sztereó erősitők
Nem tartom szerencsésnek a két féle erősítőt egymáshoz viszonyítani, még úgy sem ha a csöves erősítő nem tiszta A oszályú.
Mivel van mindkét féle erősítőm (elég rég óta), amit írtál annak nemsok valóság alapját érzem.
Az erősítők torzításába nem mennék bele, mert a csövek karakterisztikája teljesen eltér a félvezetőktől. Megjegyezném, hogy vannak igen kis torzítású kapcsolások csövekkel is (<1%), és nem lesznek halkabbak, a masabb torzítással bíró társaiknál.
zene:
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6206
Sztereó erősitők
1.
A torz hangot hangosabbnak halljuk, és a csöves sokkal jobban torzít.
2.
Fizika: a csöves 25 watt az ugyanúgy 25 watt, mint a tranzisztoros 25 watt.
3.
A csöves erősítők torzítása a fül számára kellemes, nem olyan zavaró, mint a tranzisztorosok torzítása.
1.Ezt honnan veszed?
2.Igen,de egy tiszta A osztályú csöves 25watt az azért más mint mint egy AB osztályú tranyós.Szerintem.
3.Az én fülem szerint egyik torzítás sem kellemes.Szerintem másé szerint sem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
1.
2.
3.
A csöves erősítők torzítása a fül számára kellemes, nem olyan zavaró, mint a tranzisztorosok torzítása.
Egy olyan erősítővel, amelyik nem torzít, sokkal nagyobb teljesítményre van szükséged ahhoz, hogy azonos hangosság érzést érj el, mint egy torzan szóló erőlködővel. A tiszta hangot nem hallod hangosnak.
A nagyon torz hangot meg sokkal torzabbnak hallod, nézd meg a tv milyen hangos tud lenni.
EZT KOMOLYAN IS GONDOLOD ?????
VAGY CSAK VICCBŐL ÍRTAD LE !
Sztereó erősitők
.
A nagyon torz hangot meg sokkal torzabbnak hallod, nézd meg a tv milyen hangos tud lenni.
Hát még egy Sokol rádió középhullámon
Sztereó erősitők
..............
Ha már a csöves erősítők szóba kerültek, valaki elmondaná, hogy ezekből miért eléga kisebb teljesítményű is?
De az egyik oldalon vannak a többszáz wattos nem csövesek, meg a másik oldalon a pár wattos-nak mondott csövesek. És állítólag mindekettő remekül meghajtja ugyanazt a hangfalat... Nem értem!
..............
1.
2.
3.
Egy olyan erősítővel, amelyik nem torzít, sokkal nagyobb teljesítményre van szükséged ahhoz, hogy azonos hangosság érzést érj el, mint egy torzan szóló erőlködővel. A tiszta hangot nem hallod hangosnak.