Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Nekem nagyon bejön, lehet veszek is egy LP pörgetőt, persze Roksan-t!

Egyébként gondoltam rá, hogy egy 20-30 darabos tétellel be lehetne támadni egy keretezőt, hogy csináljon. Szerintem még úgy is töredéke lenne a kinti 30-40 fontos árnak:S

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Lehet, hogy még ettől is nagyobb szentségtörés, de én megtudnék ezzel barátkozni..sőt ha értelmes áron lenne, biztosan vennék:D
http://www.artvinyl....flip_frame.html

Nekem nagyon bejön, lehet veszek is egy LP pörgetőt, persze Roksan-t!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Hanglemezek a falon....dísznek.

Lehet, hogy még ettől is nagyobb szentségtörés, de én megtudnék ezzel barátkozni..sőt ha értelmes áron lenne, biztosan vennék:D
http://www.artvinyl.com/en/pd_flip_frame.html

N0rb3rt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: N0rb3rt »

fülelek, SoXxX!

Ájjáj...

Köszönöm a válaszokat!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arzachel »

több

Hanglemezek a falon....dísznek.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

C100,S100-nál nem tapasztalok ilyen jelenséget.

Szerintem nálad van a hiba - az aktuális készülékkel. Egyébként nyugodtan kérdezz rá Zsoltnál, szívesen válaszol.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5235

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fülelek »

BÚÉK minden kedves Heed rajongónak!

Csak egy gyors kérdés a Nexus S80 ismerőinek (bár gondolom az S100 is hasonló).

A végfokom annak kikapcsolása után egy pár másodperc leforgása alatt, szép lassan max amplitúdóval kinyomja a mélyhangszóró membránjait, majd visszahúzza (vagy fordítva, most ne tudom milyen sorrednben is).
Egyrészt mennyire normális ez a Nexus-tól, mennyire normális ez általában véve egy erősítőtől, és mennyire *szereti* ezt a *tornáztatást* a hangszóró?

Köszi!

Semelyik erősítőnél nem tekinthető normális működésnek be -vagy kikapcsoláskor a nagy amplitúdójú membránkitérés.
Relés védelemmel ez relatíve könnyen orvosolható.

N0rb3rt
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: N0rb3rt »

BÚÉK minden kedves Heed rajongónak!

Csak egy gyors kérdés a Nexus S80 ismerőinek (bár gondolom az S100 is hasonló).

A végfokom annak kikapcsolása után egy pár másodperc leforgása alatt, szép lassan max amplitúdóval kinyomja a mélyhangszóró membránjait, majd visszahúzza (vagy fordítva, most ne tudom milyen sorrednben is).
Egyrészt mennyire normális ez a Nexus-tól, mennyire normális ez általában véve egy erősítőtől, és mennyire *szereti* ezt a *tornáztatást* a hangszóró?

Köszi!

radeer85
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: radeer85 »

több

Azt a mindenséges mindenségit!!

Heed Obelisk
Heed Dactilus+
Chario Constellation Delphinus
DIY állvány + gránit; Naim NACA5 hangfalkábel; Valhalla CuIII+ tápkábel; Van den Hul "The Combination" ic;

"Szarok a bíróságra!" - Clint Eastwood

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 858

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Boldog Karácsonyt Heed Audio!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Nexus »

De sajnos nem piros lámpás....

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fenyő »

több

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

LEDér.

De sajnos nem piros lámpás....

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1390

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Fehér és ledér:

LEDér.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Gondolkodtam Én is a fehér előlapon
Amúgy bármikor cserélhető, némi felár ellenében.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Fehér és ledér:

Ez nem ér!

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Fehér és ledér:

Vendég

Heed Audio termékek

Hű, nem egyszerű az élet.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Igen nekem is valami hasonló a véleményem. Sőt, igazából a PRE-be két dac kártya is tehető tudtommal - így viszont tényleg nem látom még annyira sem a DA helyét. Persze ahogy írtam is, ez valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy egy rendszerben gondolkozom.

Egyedül a dactilus+PX-et nemtudom már csak elhelyezni a többi között - olyat még nem hallottam.

Én most is azt hallgatom, háááát.....( dactilus 3-PX )

A DA nagyon is jó helyen van, csak előfutára valaminek........

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ja és ez saját tapasztalat, saját rendszerben tesztelve, nem pedig elméleti okfejtés.

Igen nekem is valami hasonló a véleményem. Sőt, igazából a PRE-be két dac kártya is tehető tudtommal - így viszont tényleg nem látom még annyira sem a DA helyét. Persze ahogy írtam is, ez valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy egy rendszerben gondolkozom.

Egyedül a dactilus+PX-et nemtudom már csak elhelyezni a többi között - olyat még nem hallottam.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Engem az érdekelne ezen a vonalon leginkább, hogy az Obelisk DA, hogy viszonyul a dactilus kártyás PRE-hez, illetve a dactilushoz.

Ugye az ár alapján a fenti sorrend lenne az érthető, de valószínűleg nincs olyan nagy különbség - így meg nem értem a DA létjogosultságát (hacsak nem más rendszerbe illesztés miatt - ahol meg nincs meg a rendszer szinergia).

A különböző tápellátásokról nem is beszélve. Egy kifejezetten ilyen irányú fejtegetés például tök jó lenne Zsolt blogján. Kezd már kicsit káosz lenni dac téren - legalábbis arra utalok, hogy túl nagy a kínálat (a régebbi dactilus tipusokról nem is beszélve).

A Pre- dactilus kártya a preferált megoldás, rövid jelutak , illesztés, nincs plussz kábel, korrekt tápolás. Nem véletlen használja Zsolt is ezt a fölállást otthon.

A DA azoknak szól, akinek több digitális bejárat kell, amik ráadásul távirányítással is válthatóak. Hangra kb. egy szint a Pre-dac kártya verzióval, most még, azért ha megkapja a DA a külön usb tápolást ( usb 2.0 kártyával ), azért valszeg billenni fog a mérleg nyelve DA felé.

A Dactilus 3 egyértelműen az olcsóbb usb-s megoldás miatt született (a DA is tudja az usb-t, csak nem ilyen áron ), és a slussz poén, daactilus 3- PX táppal, na az nagyon durva.

Azonban ha elég egy digitális bejárat, akkor szerintem Pre-dac kártya-usb-spdif átalakító ( lassan csak megérkezik ) a legjobb megoldás esetlegesen megtápolva egy PX-el.

Ja és ez saját tapasztalat, saját rendszerben tesztelve, nem pedig elméleti okfejtés.

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

(természetesen ez is kártyás rendszerű, a jelenlegi USB1.1, azaz 16bit/48kHz opciót a későbbiekben hamarosan követi a fent említett aszinkron 24/192 kártya)

Na Én erre gyúrok.Ígéretesen tűnik..

Nexus=ex Specialized001

Vendég

Heed Audio termékek

Itt olvashatsz az Obelisk DA-ról.

http://zsoltaudio.blogspot.com/2010/09/ ... sk-da.html

Szerintem szükséges a belső Dactilus kártya, régi külső Dactilus, új külső Dactilus+(3)+Q-Psu (esetleg+Px) és a nagy DA is. Így mindenki megtalálja a megfelelőt. Én személy szerint nagyon örülök, hogy vannak ezek a kombinációk.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Engem az érdekelne ezen a vonalon leginkább, hogy az Obelisk DA, hogy viszonyul a dactilus kártyás PRE-hez, illetve a dactilushoz.

Ugye az ár alapján a fenti sorrend lenne az érthető, de valószínűleg nincs olyan nagy különbség - így meg nem értem a DA létjogosultságát (hacsak nem más rendszerbe illesztés miatt - ahol meg nincs meg a rendszer szinergia).

A különböző tápellátásokról nem is beszélve. Egy kifejezetten ilyen irányú fejtegetés például tök jó lenne Zsolt blogján. Kezd már kicsit káosz lenni dac téren - legalábbis arra utalok, hogy túl nagy a kínálat (a régebbi dactilus tipusokról nem is beszélve).

Vendég

Heed Audio termékek

És az Obelisk i-ben Dactilus+ kártya volt? Mert ha nem, akkor szinte nem mérvadó az összehasonlítás.

Elnézést kérek. Valóban kis félreértés van.
Mivel az Obelisk i-ben nem lehet egyelőre megoldani az új külső Dactilus+-t, ezért Dactilus+ nem is lehetett benne. Kizárólag Dactilus kártya.
A külső Dactilus és a Dactilus+ között elég nagy a különbség belül. Ugye a Dactilus+ kapta meg az Obelisk DA belsejének egy részét, ha jól olvastam a blogon.

Huszti Úr így írta a blogján.

"A Dactil kártyák felhasználhatósága a jövőben egy újabb opcióval bővül, itt van ugyanis a Dactilus 3, azaz az USB bemenetes Dactilus D/A konverter. Ám ez a készülék nem csak az USB bemenetet kínálja plusszként elődjéhez képest (természetesen ez is kártyás rendszerű, a jelenlegi USB1.1, azaz 16bit/48kHz opciót a későbbiekben hamarosan követi a fent említett aszinkron 24/192 kártya), hanem a Dactilus 3 már rendelkezik egy analóg buffer-erősítő fokozattal, az Obelisk DA-ban és előfokban alkalmazott topológiát követve, így biztosítva alacsony kimeneti impedanciát és magas kimeneti feszültséget. A Dactilus 3 már sokkal kevésbé rendszerfüggő produktum mint elődje, szinte bármilyen erősítőfokozat előtt ideálisan használható."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”