Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: piercingsen »

Sziasztok!

Hangfal választásban szeretném kérni a tanácsotokat.Egy Denon AVR-1911-hez keresek frontokat,elsősorban zenehallgatásra.A mozi jelenleg nem szempont,talán a későbbiekben bővítek.Egy kb 20-25 négyzetméteres nappalit kellene megtölteniük zenével.Amit hallgatok klasszikus rock,blues és mindenféle gitárzenék.Eddig egy pár B&W DM640i hangfalpárom volt,de elbizonytalanodtam a 4 Ohm miatt,ezért túladtam rajtuk.A hangzás egyébként nagyon tetszett. Ez volt az első komolyabb hangfalam.Nagyon sajnáltam túladni rajtuk,de féltem hogy kárt teszek az elektronikában.A forrás egy médialejátszó sok-sok flac-kel. Használt hangfal is szóbajöhet. Álló hangfalból amiket kinéztem, és lessz is lehetőségem meghallgatni az új évben: B&W DM683, Paradigm Monitor 9 V6, Monitor Audio RX9. Ezeket mindenképpen szeretném meghallgatni. Nem zárkózom el monitor hangfalak lehetőségétől sem, bár eddig mindíg álló hangfalam volt.Remélem a nagyöregek tudnak nekem némi iránymutatást adni.
Előre is köszönök minden tanácsot, hozzászólást.

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: bmakszim »

Félreolvastad. Én a saját példámat írtam.

Akkor bocsa az offenzív stílusért.
Egyébként ez a hangfal egyre jobban érdekel, ha lenne lehetőségem szívesen meghallgatnám vhol, elég jókat írnak róla és egyébként is ennek a nagy tesója volt az első számú célpont: Mercury V1

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

11-12 nm-re én nem tennék sub-ot.

Én sem tennék, ezért írtam, hogy bármennyire is szentségtörés, állót használok a hallgatott műfajok miatt. Számomra az az érdekes, hogy berögződött hifi dogmák szajkózása folyik, miszerint ide vagy oda ez meg az nem jó. Egy kalap alá véve az összes álló dobozt, függetlenül a doboz méretétől, kivitelétől, keresztváltási paraméterektől, hangszórószámoktól. Szerintem egy jó álló doboz is megtudja közelíteni egy monitor térleképzését és legalább nem kell lemondani az alsó (mély) tartományról. De ugye mégsem lehet álló doboz egy kis helyiségben, tartja a mondás, mert búgni, döngeni, huppogni fog. Érdekes, amikor felteszek egy Vivaldi vagy Mozart lemezt, mégsem hajlandó döngeni meg búgni. Ha pedig tíz perc múlva rockot vagy metált hallgatok, azt is megtehetem lemondás nélkül. Mi következik ebből? Az én tapasztalataim alapján a hallgatni kívánt műfajok döntenek, illetve a kompromisszumra való hajlandóság.

Vendég

Azért nem kell lenézni, lehet, hogy nem high-end cuccról fogom hajtani, de biztos hogy nem rossz minőségű a forrásanyagom.

Félreolvastad. Én a saját példámat írtam.

Mások emlegettek itt halk hangerőt, a helyiség kicsi ugyan, de nem panel, úgyhogy ez nem probléma, biztos, hogy a monitor felejtős. Voltak már álló hangfalaim ugyanitt és megtaláltam azt a beállítást és hallgatási pozíciót, ahol nem búgott.

Ebben is egyezett a véleményünk.

bmakszim
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: bmakszim »

Azt gondoltam. De te nem hallgatsz ilyen műfajokat, viszonylag rossz minőségű forrásanyaggal, ekkora helyiségekben, nem high end készülékeken.

Azért nem kell lenézni, lehet, hogy nem high-end cuccról fogom hajtani, de biztos hogy nem rossz minőségű a forrásanyagom. Zenéim nagy része AVL-ről és rutracker-ről származik, az analóggá alakítást egy Musiland Monitor US 01 végzi, az erősítőm pedig egy NAD C315, kábelek pedig Kácsától vannak (kihasználtam a legutóbbi akciós hetet).
Mások emlegettek itt halk hangerőt, a helyiség kicsi ugyan, de nem panel, úgyhogy ez nem probléma, biztos, hogy a monitor felejtős. Voltak már álló hangfalaim ugyanitt és megtaláltam azt a beállítást és hallgatási pozíciót, ahol nem búgott.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Bocs, hogy bele wau...szerintem sok minden függvénye, hogy hogy szól egy monitor vagy egy álló egy félszobában (kevesebb, mint 12 m2). Komponensek (erősítő, hangfal, lejátszó, kábel, stb.) minősége, bútorozottság, szoba falának anyaga, üvegfelületek mennyisége mind-mind meghatározó. Ezért a klasszikus megoldás marad: kipróbálni az adott körülmények között. Ja, és akkor még nem beszéltem a szubjektumról. Ami nekem tetszik, az lehet, hogy Neked nem...
Osu no seishin!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Jó, akkor megmagyarázom, azután jöhetnek a kövek. Mint korábban is írtam kizárólag saját tapasztalatokra alapozok és a kérdező által is preferált műfajokra vonatkoztatva. 11-12 nm-en nem tudnék ilyen zenéket hallgatni monitor dobozokkal. Főleg alacsonyabb hangerőn. (gondolok itt éjszakai zenehallgatásra is). 15 nm-től már a monitor is megfelelhet egy (vagy kettő) megfelelően integrált szubbal.  Kis helyiségbe nehezebb (és költségesebb) is kivitelezni az utóbbi variációt. Aki nem hiszi, próbálja, vagy ki tudja...

11-12 nm-re én nem tennék sub-ot.
Ki kell próbálni, egy olcsóbb állót, vagy egy hasonló árfekvésű monitort.
Álló dobozban relatív kicsi a Mezzoforte, de 11 nm-re tuti elég.
Sőt, a monitorjaim is elegek voltak ( pl.: QUAD 12L2).
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Te is úgy szereted hallgatni a metalt otthon ahogy koncerten szól ugye? Hát ja, arra általában kevesek a monitordobozok De mondjuk 11nm-en egy állványos elég lehet.

Ez a monitor-állványos-álló szerintem nem megfelelő vitára bocsájtásra, én például árnyalnám a kérdést ezzel:

Szóval a térfogat, meg membránfelület már sokkal inkább meghatározó lehet, de pl. egy Dyno 40/42 még a metttált is egészen jól tolja izmos wattokkal megtámogatva egy kis szobában!

Ugye Leho?

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

Jó, akkor megmagyarázom, azután jöhetnek a kövek. Mint korábban is írtam kizárólag saját tapasztalatokra alapozok és a kérdező által is preferált műfajokra vonatkoztatva. 11-12 nm-en nem tudnék ilyen zenéket hallgatni monitor dobozokkal. Főleg alacsonyabb hangerőn. (gondolok itt éjszakai zenehallgatásra is). 15 nm-től már a monitor is megfelelhet egy (vagy kettő) megfelelően integrált szubbal.  Kis helyiségbe nehezebb (és költségesebb) is kivitelezni az utóbbi variációt. Aki nem hiszi, próbálja, vagy ki tudja...

Te is úgy szereted hallgatni a metalt otthon ahogy koncerten szól ugye? Hát ja, arra általában kevesek a monitordobozok De mondjuk 11nm-en egy állványos elég lehet.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Vendég

Öreg vagyok,de a logikám még nem rossz.Nála valahol elvesztettem a fonalat.
Nem kellene bevinni embereket az erdőbe csak azért mert van aki másként gondolja a dolgokat.
11 nm-re aki álló dobozt javasol,az nagyon bátor,vagy ki tudja....

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ezt én sem értettem.

Öreg vagyok,de a logikám még nem rossz.Nála valahol elvesztettem a fonalat.
Nem kellene bevinni embereket az erdőbe csak azért mert van aki másként gondolja a dolgokat.
11 nm-re aki álló dobozt javasol,az nagyon bátor,vagy ki tudja....

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: theo »

Bocs de már megint nem értelek.
Ha nekem 15 nm-re is bőven elég egy monitor,amiben egyébként Seas Excel mély van,akkor nem hinném,hogy 11 nm-re más lenne a helyzet.Oda meg még inkább monitor kellene.

Ezt én sem értettem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Itt ennél kisebb helyiségekről volt szó. A kérdező 11, én pedig 12 nm-ről beszéltem.

Bocs de már megint nem értelek.
Ha nekem 15 nm-re is bőven elég egy monitor,amiben egyébként Seas Excel mély van,akkor nem hinném,hogy 11 nm-re más lenne a helyzet.Oda meg még inkább monitor kellene.

Vendég

Most is ezt teszem.A dolgozó szobám kb 15 nm-es.
Itt ennél kisebb helyiségekről volt szó. A kérdező 11, én pedig 12 nm-ről beszéltem.

Most éppen AC/DC megy.
Ha neked így is élvezetet okoz, akkor hajrá.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Azt gondoltam. De te nem hallgatsz ilyen műfajokat, viszonylag rossz minőségű forrásanyaggal, ekkora helyiségekben, nem high end készülékeken.

Ezt meg honnan veszed?
Most is ezt teszem.A dolgozó szobám kb 15 nm-es.
Itthon egy átalakított M1-es monitorom van,amit egy kis 50000 Ft-os csöves hajt meg és CD-ről rámásolt zenét hallgatok egy USB-s DAC-kal PC-n kersztül.
Ez a high-end?
Most éppen AC/DC megy.
Már ezerszer leírtam,hogy a cégnél hifizek,itthon meg zenét hallgatok.
Van kb 3000 CD-m.

Vendég

Én ezzel nem értek egyet.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez csak egy javaslat volt mindenki úgy élvez ahogy akar

Én is monitort vennék.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Izmosabb "vassal" hajtva az álló dobozt nem lesz búgás és "huppogás" kevés nm-en sem. Ez kizárólag saját tapasztalat.

Én ezzel nem értek egyet.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: theo »

Pedig hiába szentségtörés, a hallgatott műfajok miatt lehet, hogy érdemes volna megpróbálni egy karcsúbb álló dobozt. Nálam most az Ikon 6-osok is 12nm-en vannak. Sokat hallgatok rock és metál zenéket, amiket monitor dobozzal kínszenvedés "élvezni", főleg ha többnyire alacsonyabb hangerőn van csak lehetőség hallgatózni. Izmosabb "vassal" hajtva az álló dobozt nem lesz búgás és "huppogás" kevés nm-en sem. Ez kizárólag saját tapasztalat.

Ez csak egy javaslat volt mindenki úgy élvez ahogy akar

Vendég

Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék sztereó hangfalpárt egy kb. 11-12 nm-es szobába. Eddig egy Tannoy Mercury v4-gyel szemeztem, de talán az egy picit sok lenne. Ma pedig felkeltette a figyelmemet a Roth Audio Oli 30. A fórumon láttam meg, de újonnan venném, mivel nagyon jó év végi akciókat láttam. Szerintetek mennyire alkalmas ez a hangfal rock (klasszikus, alternatív) és elektronikus zenére? Mert nekem így ránézésre olyan jazz és komoly zenére alkalmas hangfalnak tűnik.

Üdv. a hangfalat nem ismerem de, én tuti nem vennék 11nm-re álló hangfalat. Szerintem jól gondold át ezt a vásárlást.
Üdv. Csaba.

Pedig hiába szentségtörés, a hallgatott műfajok miatt lehet, hogy érdemes volna megpróbálni egy karcsúbb álló dobozt. Nálam most az Ikon 6-osok is 12nm-en vannak. Sokat hallgatok rock és metál zenéket, amiket monitor dobozzal kínszenvedés "élvezni", főleg ha többnyire alacsonyabb hangerőn van csak lehetőség hallgatózni. Izmosabb "vassal" hajtva az álló dobozt nem lesz búgás és "huppogás" kevés nm-en sem. Ez kizárólag saját tapasztalat.

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bean »

Ne vegyél mozis vasat.
Most van eladó pl.: kiskorsó vagy dunaudio evergreen. Mindegy melyiket választod, de mindenképp jobban jársz vele.

Akkor sajnos nem tudok mozizni, ezen a dilemmán már átmentem és kell a HM mozi ha ez a zene rovására megy valamiképpen beletörődöm.Mozi nélkül nem fogom kibírni.A mostani Panasonic SA HE 100 HM erősítőmnél, biztos, hoyg szebben fog szólni ez az Onkyo sztereón annak ellenére, hogy HM erősítő.Nekem nagy lépés lesz a mostani rendszeremhez képest.Ebben biztos vagyok.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem hiszem, hogy az az echotech szett rosszabb lehet, mint egy alap szériás Wharfedale/JBL/Jamo stb.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Mivel ilyen árban gondolkozom, azt hiszem a kábel itt nem érdekes, valami alap kábelt veszek majd, az erősítő meg egy Yamaha 563-as ha jól emlékszem a számára.
Azért nézegettem az ATC-s hangfalakat, mert amikor régen láttam párat a kínálatból és az jött le, hogy kinézetre némelyik messze a kategóriáján felül néznek ki, és itt most akkor kapok rá engedélyt ha nem túl nagyok és jól néznek ki....
A legjobb lenne elmenni megnézni őket, de most nincs időm Szegedre utazni ezügyben, sajnos.
Így meg messziről csak a tanácsokra tudok hallgatni, remélem van olyan ember aki látta, hallotta ezeket élőben is, a kinézet egy dolog, egy ebben a katagóriában elfogadható hangot nem akarom érte feláldozni, inkább legyen drágább a cucc.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2946

Hozzászólás Szerző: earforce »

Egy ilyet szeretnék a venni. Onkyo tx sr 608.

Ne vegyél mozis vasat.
Most van eladó pl.: kiskorsó vagy dunaudio evergreen. Mindegy melyiket választod, de mindenképp jobban jársz vele.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bean »

Milyen elektronika és kábel lesz előtte?

Az erősítőt már kinéztem magamnak.Sajnos külön sztereó erősítőt és HM erősítőt nem tudok venni, ezért, mivel mozizni is sokat szoktam marad a HM erősítő.
Egy ilyet szeretnék a venni. Onkyo tx sr 608.
Hangfalkábelnek pedig ez lenne, mert ez az ami nekem megfizethető
http://www.gotham.ch/en/index.php?secti ... ails&id=76

Üdv Bálint

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”