Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Több mint valószínű.
Csatlakoztatás
Az erősítőmön az előfok kimenet a PRE-OUT?
Szia!
Kérdésedre megkapod a választ, ha megnézed tanczi fórumtársnak írott soraimat. A lényeg, hogy ha van az erősítődőn előfok kimenet a kérdéses csatornákra (front, center), akkor azt kell a végfokok bemeneteire csatlakoztatni. Ez után, el kell még játszadozni egy kicsit azzal, hogy a hátsó hangsugárzók szintjét hozzáigazítsd a többihez, de szerintem, megéri. Az lenne az ideális, ha azok is ugyanolyan végfokokról mehetnének. Ez esetben, a szint-beállítás is könnyebb lenne.
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
-
Vendég
Csatlakoztatás
Hello,
HDMI kábelben kérném a tanácsotokat.
Ezek jutottak eszembe:
Kácsa SilverLine
Profigold
Szerintem tedd föl hirdetésbe.
Itt volt nemrégen eladó pl:
Nordost Wyrewizard HDMI-HDMI kábel 10 méteres 1080p -- 25 ezer Ft
Használtan nagyon jó kábeleket ki lehet fogni. "Hosszúból" inkább használtat vegyél SZVSZ.
Rövidebb kábelnél meg érdemes a Kácsa honlapját nézegetni. Szinte mindig akciózzák az Audioquest kábeleket. Ajánlom az Audioquest Cinnamon típusát. Nagyon jó kábel.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Marantz sr5005-ös HM erősítőm van hozzá egy Polkaudio TSi 300-as szett. Ajánlottak nekem 3db Marantz MA 6100-as monoblokkot a két frontnak, és a centernek (120.000Ftért). Azt mondták, hogy elvileg jó a Marantz erősítőmhöz. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell összekötnöm az erősítővel? És, hogy tényleg jó-e hozzá?
Milyen kábellel kell összekötni?
Szia!
Kérdésedre megkapod a választ, ha megnézed tanczi fórumtársnak írott soraimat. A lényeg, hogy ha van az erősítődőn előfok kimenet a kérdéses csatornákra (front, center), akkor azt kell a végfokok bemeneteire csatlakoztatni. Ez után, el kell még játszadozni egy kicsit azzal, hogy a hátsó hangsugárzók szintjét hozzáigazítsd a többihez, de szerintem, megéri. Az lenne az ideális, ha azok is ugyanolyan végfokokról mehetnének. Ez esetben, a szint-beállítás is könnyebb lenne.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Csatlakoztatás
Hello,
HDMI kábelben kérném a tanácsotokat.
1. Yamaha DVD lejátszó -> Yamaha HM erősítő (nem HD) (mondjuk itt a hanghoz elég jó minőségű digi.koax van)
2. Asus médialejátszó -> Yamaha HM erősítő (nem HD)
ezeken kép és hang is menne, ezek 0,5-1m.
3. Yamaha HM erősítő (nem HD) -> Mitsubishi HC3100 720p proji
ez kb. 7-8m kábel, ezen nyilván csak kép menne.
v1.3 ast vennék, a jövőbeni HD hangok miatt, kb. 20-30e lenne a fájdalomküszöb a hosszabb kábelre.
Ezek jutottak eszembe:
Kácsa SilverLine
Profigold
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Marantz sr5005-ös HM erősítőm van hozzá egy Polkaudio TSi 300-as szett. Ajánlottak nekem 3db Marantz MA 6100-as monoblokkot a két frontnak, és a centernek (120.000Ftért). Azt mondták, hogy elvileg jó a Marantz erősítőmhöz. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell összekötnöm az erősítővel? És, hogy tényleg jó-e hozzá?
Milyen kábellel kell összekötni?
Kép: Epson
-
Vendég
Csatlakoztatás
A két eset valamelyike, biztosan megvalósítható vele, feltéve, hogy a HM-erősítőnek van front előfok kimenete.
Nagyon szépen köszi.
t
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Csatlakoztatás
Sziasztok!
egy kis segítséget kérnék: van egy eladó primare a20 mkII erősítőm, és van rá érdeklődőm. ez kiindulásnak jó.
az az érdeklődő kérdése, hogy tudja-e HM-hoz használni ezt a frontok külön hajtására?
én nem tudom erre a választ sajna, mert külön HM erőlködőt használok.
ha valaki tudja a jó megoldást, légyszi. állítólag a primare 10-esen volt egy kapcsoló (ami ezen sztem nincs), így neccesen negatívra gondolok ...
bocsi, ha rossz helyen járok, valaki légyszi segítsen, hogy lehetne megoldani.
köszi
tanczi
Szia!
Nem ismerem konkrétan a típust, de erre kétféle megoldás is kínálkozik.
1: A HM-erősítő front előfok kimenetét, rákötöd a sztereó erősítő valamelyik bemenetére.
2: Amenyiben sztereó erősítő bontható elő -és végfokkal rendelkezik,a HM-erősítő előfok kimenetét, a sztereó erősítő végfok bemenetére kell kötni és az erősítőt végfokként kell használni.
A két eset valamelyike, biztosan megvalósítható vele, feltéve, hogy a HM-erősítőnek van front előfok kimenete.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
-
Vendég
Csatlakoztatás
Sziasztok!
egy kis segítséget kérnék: van egy eladó primare a20 mkII erősítőm, és van rá érdeklődőm. ez kiindulásnak jó.
az az érdeklődő kérdése, hogy tudja-e HM-hoz használni ezt a frontok külön hajtására?
én nem tudom erre a választ sajna, mert külön HM erőlködőt használok.
ha valaki tudja a jó megoldást, légyszi. állítólag a primare 10-esen volt egy kapcsoló (ami ezen sztem nincs), így neccesen negatívra gondolok ...
bocsi, ha rossz helyen járok, valaki légyszi segítsen, hogy lehetne megoldani.
köszi
tanczi
Sajnos nem....már rég úgy menne.Bár már a Linn-nek is van hálózati lejátszója...de azt most nincs "kedvem" megvenni...
Ahogy nézem,kénytelen leszek vmi "komolyabbat" venni...használtan...
Csatlakoztatás
Sajnos nem....már rég úgy menne.Bár már a Linn-nek is van hálózati lejátszója...de azt most nincs "kedvem" megvenni...
Ahogy nézem,kénytelen leszek vmi "komolyabbat" venni...használtan...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Csatlakoztatás
Hát ha a kis asus médialejátszó nem kell akkor nem tudom olcsóbban hogy úszod meg, mivel az egy fapados player ami vagy 20e körül mozog. Én tán nem is használnám zenére. Ennél olcsóbban meg... pfft...
Nekem nincs jó tapasztalatom az ún. digitális kimenetekkel, régebben pc-ről engedtem a zenét a dac-ra spdif-ről, és nem egy alaplapi hangkártyáról hanem egy küldő egységes sb audigy 2 zs platinum pro-ról, de nem volt az igazi. Váltottam egy olcsó usb/spdif konverterre és mindjárt jobb lett a hang, valahogy részletesebb, tisztább lett. Én ezért nem bíznék meg olcsó média- illetve pontosabban filmlejátszó digitális kimenetében.
De én nem értek hozzá, csak 1 tapasztalat, az okosabbak biztosan mondanak valamit. Gondolom azt a Linnt nem lehet usb-s hard diskről etetni...
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Na csak,hogy tisztán lássatok....
A Linn nem eszi az írott lemezeimet,viszont van vagy 20-30GB-nyi zeném.Amit nem szeretnék "kidobni"...
Namármost a médialejátszók analóg kimente általában csapnivaló.Viszont a Linn-ben van külön D/A....
Adott egy külső vinyó...kéne egy médialejátszó optikai vagy coax S/PDIF kimenettel....és ott a Linn...
A legtöbb ilyen motyó nekem "túl sokmindent tud"...ezért drága.Nem vennék ASUS-t meg ilyesmit,mert úgysem használom az egyéb funkcióit.
A TV-s megoldás is kilőve....
Csatlakoztatás
Na csak,hogy tisztán lássatok....
A Linn nem eszi az írott lemezeimet,viszont van vagy 20-30GB-nyi zeném.Amit nem szeretnék "kidobni"...
Namármost a médialejátszók analóg kimente általában csapnivaló.Viszont a Linn-ben van külön D/A....
Adott egy külső vinyó...kéne egy médialejátszó optikai vagy coax S/PDIF kimenettel....és ott a Linn...
A legtöbb ilyen motyó nekem "túl sokmindent tud"...ezért drága.Nem vennék ASUS-t meg ilyesmit,mert úgysem használom az egyéb funkcióit.
A TV-s megoldás is kilőve....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Csatlakoztatás
Hát a hadmi switchez képest nem látom a komplexitását. Nincs plusz kábel csak a tv-ből vezeti az ember a dac-ba, nem pedig a lejátszóból.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
-
Vendég
Csatlakoztatás
Elnézést ha butaságot kérdezek, gondolom a hdmi-n nem megy át a hang a tv-ig? És annak a digitális hangkimenetét használni? Ha van olyan.. az enyémen pl asszem csak optikai... de nekem a dacon is van olyan...
Ez egy jó megoldás! Kicsit körülményes, de jó és "olcsó"!
-
Vendég
Csatlakoztatás
Elnézést ha butaságot kérdezek, gondolom a hdmi-n nem megy át a hang a tv-ig? És annak a digitális hangkimenetét használni? Ha van olyan.. az enyémen pl asszem csak optikai... de nekem a dacon is van olyan...
1.3, 1.4 HDMI már viszi a hangot is, ha a tévé is 1.3 vagy 1.4 kompatibilis. Üdv
Csatlakoztatás
Ok....csak az a gáz,hogy ez a médiaplayer kb 8-10e ft....az átalakító meg 25e....
Ok....csak az a gáz,hogy ez a médiaplayer kb 8-10e ft....az átalakító meg 25e....
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Egy félig-meddig csatlakoztatási kérdés....
Tudok valahogy ebből coax digital jelet csiholni...?
A HDMI-hez létezik COAX SPDIF átalakító...? Vagy teljesen rossz úton járok...?
Az a fő probléma,hogy nem szeretném a kütyü saját analóg kijáratát használni...
Hanem valahogy digitális jelet szeretnék egy DAC számára.
Lehetséges valahogyan...?
Köszi!
Szerintem a legegyszerűbb megoldás egy olyan HDMI switch beszerzése, amelyiken van koax kimenet.
http://www.rainbow.hu/HDMI_sorozat
HDMI selector (switch) 2/1, SPDIF és COAX kimenettel
Sziasztok!
A CVBS gondolom csak video jelet takar...
Köszi!
Csatlakoztatás
Sziasztok!
A CVBS gondolom csak video jelet takar...
Köszi!
-
Vendég
Csatlakoztatás
Igen, a Cinnamon-t kérdeztem. Ezzel szemezgetek.
Egyébként RCA-ban az AQ G-Snake-hez mit szólsz? Szeretné a Technics? Ugyanis még mindig nem vettem semmilyen kábelt, talán most jött el az idő...
Én nemrégen 13 ezer forintért vettem akcióban (Kácsa) 2 méteres Cinnamon-t. Már az újabb fajta piros végű. Előtte 11 ezerért vettem használtan egy 1,5 méterest, de az még kék csatlakozós. Továbbra is ajánlom! Nagyon jó kis kábel!
-
Vendég
Csatlakoztatás
Egyébként RCA-ban az AQ G-Snake-hez mit szólsz? Szeretné a Technics? Ugyanis még mindig nem vettem semmilyen kábelt, talán most jött el az idő...
Én ahogy észrevettem a sajátomon leginkább az ezüstözötteket kedvelte, vagy az ezüst
- dooku-gróf
- V.I.P.

- Értékelés: 5
- dooku-gróf
- V.I.P.

- Értékelés: 5
Csatlakoztatás
Vagy itt a cinnamon kicsit többért, de még ez sem vészes
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... __1m.p.896
-
Vendég
Csatlakoztatás
Vagy itt a cinnamon kicsit többért, de még ez sem vészes
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... __1m.p.896
-
Vendég
Csatlakoztatás
Szia!
Honnan sikerült ennyiért beszerezned? 1m hosszú?
http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... __1m.p.885
itt van több méretben is..