Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Feszültségvédelem
Feszültségvédelem
Nem érdemes a HIFI ügyet túlzásban vinni, ugyanis a zenei hanghordozók többsége eleve borzalmas, természetellenes, agyonprocesszált, agyonhangszínezett, agyonkompresszált módon keverődik le.
Volt szerencsém egy pár keverést közelről látni, utána pedig elolvasni valahol, hogy mennyire eredeti és etalon...Azok a munkák semmilyen igényes cuccon nem szóltak volna jobban.
A modern zenékben a megmikszelt mikszet is megmikszelik, semmi köze a HIFI-hez!!! Széthajtott,torz,elektronikus zaj agyoneffektezve.
Az ún. referencia lemezek többségéből a legigényesebben összeválogatott HIFI cuccon sem jön ki jobb hang, mint egy átlagos HIFI cuccon.
Számomra sokkal kellemesebb egy régi recsegő analóg felvételt hallgatni, mint a mai zenék többségét, mivel a régi felvételeken a hegedűnek hegedű hangja van, az akusztika igazi, csakúgy mint az egész atmoszféra, amiben az egész zenekart egyszerre felvették anno.
Egy felvétel esetében nagyon fontos a valódi "aura", atmoszféra rögzítése, ami lelket tesz a felvételbe.
Ez ma egyre inkább hiánycikk!
Ezért keltenek a mai zenék egyre kevesebb eksztázist és tünnek egyre inkább műanyagnak.
Több generáció ilyen műanyag végtermékeken nőtt fel (elmúlt 20 év nagyjából), nincsen fogalmuk a valódi atmoszféráról. (Hiányolná a Zeneakadémián a sub-basszust...)
A HIFI mint hangzáshűség, leginkább a legegyenesebb úton felvett folk avagy klasszikus zenei produkciókon mérhető le, főleg ezeket érdemes hallgatni referenciáknak!
Van sok igazság abban, amit mondasz, a felvételek többsége tényleg "agyonturbózott". Rengeteg a műanyag hang, és ez az emberek ízlését is befolyásolja. (Zeneakadémia-szubbasszus komment, abszolút egyetértek, és a rendszerekben is ezt hiányolják).
De azért a hifi cuccok között igenis van különbség.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
-
Vendég
Feszültségvédelem
Nem érdemes a HIFI ügyet túlzásban vinni, ugyanis a zenei hanghordozók többsége eleve borzalmas, természetellenes, agyonprocesszált, agyonhangszínezett, agyonkompresszált módon keverődik le.
Volt szerencsém egy pár keverést közelről látni, utána pedig elolvasni valahol, hogy mennyire eredeti és etalon...Azok a munkák semmilyen igényes cuccon nem szóltak volna jobban.
A modern zenékben a megmikszelt mikszet is megmikszelik, semmi köze a HIFI-hez!!! Széthajtott,torz,elektronikus zaj agyoneffektezve.
Az ún. referencia lemezek többségéből a legigényesebben összeválogatott HIFI cuccon sem jön ki jobb hang, mint egy átlagos HIFI cuccon.
Számomra sokkal kellemesebb egy régi recsegő analóg felvételt hallgatni, mint a mai zenék többségét, mivel a régi felvételeken a hegedűnek hegedű hangja van, az akusztika igazi, csakúgy mint az egész atmoszféra, amiben az egész zenekart egyszerre felvették anno.
Egy felvétel esetében nagyon fontos a valódi "aura", atmoszféra rögzítése, ami lelket tesz a felvételbe.
Ez ma egyre inkább hiánycikk!
Ezért keltenek a mai zenék egyre kevesebb eksztázist és tünnek egyre inkább műanyagnak.
Több generáció ilyen műanyag végtermékeken nőtt fel (elmúlt 20 év nagyjából), nincsen fogalmuk a valódi atmoszféráról. (Hiányolná a Zeneakadémián a sub-basszust...)
A HIFI mint hangzáshűség, leginkább a legegyenesebb úton felvett folk avagy klasszikus zenei produkciókon mérhető le, főleg ezeket érdemes hallgatni referenciáknak!
Feszültségvédelem
Anyagilag (és talán minőségben) a középút az APC hálózati zavarszűrős elosztói. Ezekről több fórumon is elég rossz tapasztalatokat olvastam. Valaki esetleg használ ilyet??? Tapasztalatok vele kapcsolatban???
Én APC Back Ups ES350 elosztót használok. Igazából ez egy szünetmentes táp+elosztó. Állítólag túlfesz. és villámvédelemmel van ellátva. Nem hiszem, hogy van benne zavarszűrő ugyanis amikor lekapcsol a hűtö a számítógép hangfalai sercennek egyet pedig a gép róla üzemel. Vagy 2 éve vettem, mint szünetmentes remekül müxik, a projektort is róla müködtetem, biztos ami biztos. Eddig nem volt vele semmi gondom, miféle negatívumot olvastál róla? Kiváncsivá tettél.
Több fórumon (pl. asszem hifi-cty-n is) azt írták többen, hogy nemér annyit sem amennyit kérnek érte.
Ahol olvastam eddig róla fórumokon sehol nem írtak róla egyértelmű pozitív véleményt.
Sok konkrétum azonban sehol nem hangzott el, ezért is kérdeztem, hogy konkrét tapasztalatok vannak-e vele valakinek. Legyen az pozitív vagy negatív, és ne csak annyi, hogy sz@r. Indoklás: csak.
Feszültségvédelem
Anyagilag (és talán minőségben) a középút az APC hálózati zavarszűrős elosztói. Ezekről több fórumon is elég rossz tapasztalatokat olvastam. Valaki esetleg használ ilyet??? Tapasztalatok vele kapcsolatban???
Én APC Back Ups ES350 elosztót használok. Igazából ez egy szünetmentes táp+elosztó. Állítólag túlfesz. és villámvédelemmel van ellátva. Nem hiszem, hogy van benne zavarszűrő ugyanis amikor lekapcsol a hűtö a számítógép hangfalai sercennek egyet pedig a gép róla üzemel. Vagy 2 éve vettem, mint szünetmentes remekül müxik, a projektort is róla müködtetem, biztos ami biztos. Eddig nem volt vele semmi gondom, miféle negatívumot olvastál róla? Kiváncsivá tettél.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Feszültségvédelem
Na ez a topic kicsit háttérbe került, pedig végigolvasva annyira nem is lett kivesézve.
A mit csinálsz most? topicba Igc írta, hogy Ő most vett zavarszűrős elosztókat.
Én ott próbáltam informálódni, de ez a topic igazából a megfelelő helye.
Tehát a kérdés adott. Mivel konkrét típusok/tapasztalatok itt a topicban sem lett említve ezért visszatérhetnénk rá.
Van-e értelme ezzel foglalkozni, érdemes-e beruházni, rá???
Ha igen, milyen összeg, amit érdemes kiadni egy zavarszűrős elosztóért???
A legolcsóbban az infosec egyes típusait találtam.
Megkérdeztem az ava-audio-t, de az általuk gyártott zavarszűrős elosztó 35e ft-ba kerül. Én ennyit már nem áldoznék rá. ex(Cat) mozijáról készült képeket nézegetve, Neki mintha ilyen lnne. Ez már mindenképpen egy jóval komolyabb darab, 3 szoros zavarszűrés, miegymás.
ex(Cat)! Tudnál némi bővebb infóval/tapasztalattal szolgálni az ava elosztóról??
Na én kb. ennyit találtam, de lehet, hogy jóval többféle típus is van.
Ezen gyártók termékeinél gondolom jóval drágábban, kifejezetten hifi célokra biztos léteznek ilyen zavarszűrős elosztók, de az már semmiképpen nem az én kategóriám.
Én ezt az infosec-et néztem:
Feszültségvédelem
Karácsonykor is fórumozgattok...
A túlfeszvédő hasonlóképpen működik, 20ns körüli lekapcsolási idővel.
A villámvédelemmel az a baj, hogy nem lehet olyan gyorsan akkor szikraközt csinálni amin ne menne át.
A védelmek olyan 5kV alatt hatásosak.
Egy közeli villám ennél nagyobb is lehet.
Az áram még nagyobb, 40kA-es áramlökésekre vannak méretezve,
de itt is van több tíz vagy több száz ns idő ami alatt bejuthat a hálózatba az áram,
képzeld el, mit tud ott csinálni egy 40kV 100kA-es áramlökés....(Ha átszámolánk, akkor elvben ez 4000000000w teljesítmény)
Leginkább a hálózati zavarok ellen jók, mert kb. 250V felett leoldanak.
Na ünnepeljetek!
nekem volt egy panelom ami egy szünetmentesben volt, míg a villám meg nem látogatta! a panelon lévő alkatrészek egy része egyszerűen felrobbant.... de ami a legszebb volt, ... a hűtőbordán lévő tranyók fém hátlapja összeolvadt az alu bordával. ilyet még életemben nem láttam. volt pár ellenállás ami olyan erővel robbant fel, hogy a megolvadt fémrészei átfröccsentek az üvegszálas nyákon.
Szóval mindent egybe... bazi nagy dolog lehetett ott. ....a szünetmentes gazdája csak annyit mondott: akkorát szólt mint egy puska lövés, de olyan gyors volt, hogy szinte alig volt füst... hát ennyit a villámról dióhélyban. --de azért egy dolgot el kell mondani a jó kis APC szünetmentesről.... végül is megvédte a gépet!!! ( bár szerintem csak a hihetettlen mázlinak köszönhetően)
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Feszültségvédelem
A villámvédelemmel az a baj, hogy nem lehet olyan gyorsan akkor szikraközt csinálni amin ne menne át.
de itt is van több tíz vagy több száz ns idő ami alatt bejuthat a hálózatba az áram,
képzeld el, mit tud ott csinálni egy 40kV 100kA-es áramlökés....(Ha átszámolánk, akkor elvben ez 4000000000w teljesítmény)
Na ünnepeljetek!
Értem! köszi!
Én mára már kiünnepeltem magam .
Már reggel jött a Jézuska, tehát már mindenen túlvagyok . Tesóm mostmár büszlélkedhet egy szép nagy sony TVvel (KV-32XL90E) tehát már szerelés, tesztelés, minden lezajlott, tehát én már csak lazulok.
Feszültségvédelem
Na ünnepeljetek!
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Feszültségvédelem
Tehát azt mondod, hogy ha vihar lenne akkor ne nagyon bizakodjak, hogy nem halnak meg a cuccaim?
A villámvédő és túlfesz levezető eszközök tulajdonképpen a hálózaton (vagy telefonon) keresztül beérkező a vállám által keletkező lőketszerűen jelentkező túlfesz elnyelésében, ill levezetésévben tudnak hatásosak lenni.
A közvetlen, azaz direkt villámcsapás ellen nincs védelem, semmilyen sem, (talán csak egy jó biztosítás. )
gondold el, több millió voltos túlfesz ami a kábelen direkt jön, csak példaképpen a levegő szigetelési képessége 1000V/cm, akkor hova húz át egy közvetlen villám többmillió voltja.
Én speckó kihúzok mindent, és megvárom míg elmúlik a vihar, ha hosszabb időre elmegyek otthonról, akkor is megcsinálom (annyi a video időzített felvételének ) így a biztos, én már érkeztem úgy haza, hogy a fél házban nem volt áram, és telefon egyáltalán, mert kaptunk egy ilyen "'kedves" közvetlen villámot.
Köszi a választ!
Én arra gondoltam, hogy tesznek bele egy kapcsolót, ami túlfesz esetén lekapcsol, így az a több ezer voltos áram sem tud átmászni (ha jól gondolom).
Feszültségvédelem
Egyébként tévedtem , nem két lépcsős a jó villám/túlfeszvédelem, hanem több.
1,Főelosztó védelem, durvavédelmi fokozat, kat. „B” (I.)
2,Alelosztó védelem, középvédelmi fokozat, kat. „C” (II.)
3,Készülékvédelem, kat. „D” (III.)
4,Telefon védelem, Antennaoldali védelem
Ehhez még jöhet egy zavarszűrő.
Ezzekkel az a baj, hogy ha eredetileg nincs rá hely, akkor nehéz beépíteni, mindent el lehet rejteni szépen a falban, csak kell hozzá egy véső.
Az 1,2-t nem egyszerű beépíteni, a 3,4 megoldható falon kívűl is.
De sok helyen nincsnek alelosztók az még tovább bonyolítja a helyzetet (nálam sincs).
Szóval a következő festés idejére lehet az ilyen melót időzíteni....
Ja és az egészhez hozzájöhet még a zajmentes, vagy más elnevezéssel technikai földelési rendszer ami csak az érzékeny berendezések érintés- és zavarvédelmére szabad felhasználni.
Szóval lehet költeni....
Még valami, ami nem házimozi, de: Kültéren, szigeteletlen karácsonfa izzósort használni tilos és életveszélyes!
Pláne ha még érintésvédelmi kapcsoló sincs az épületben, akkor aztán gondatlan veszélyeztetés vagy gyilkossági kisérlet lehet választani.
Még akkor is ha a korábbi években nem volt belőle baj.
Nem tudom, hogy érint-e valakit itt, de szerintem eddig csak a csodán múlt, hogy nem halt meg senki az országban ettől.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Feszültségvédelem
pjotr
Ilyen-olyan villámvédelem beszerelése mindenkinek ajánlott, de nem lehet megállni félúton, pl. hiába van vill. véd. a 230-on, ha a telefonon, antennán nincs és minden össze van kötve mindennel....
Megelőzve erre is szól az előző hozzászólásom.
Annyi még, hogy hiába építesz ki villámhárítót például, ha a telefonon, vagy a kábelTV antennán, esetleg a 230 hálóaton jön be, akár több kilóméterről...
Jól keresztbe-kasul írkáltuk a fórumot....
De legalább egyetértünk, nem baj ha több helyen is le van írva.
(Én azrét gyüjtögetem a tönkrement dolgokat nyárra... )
Bebebe, ezt én írtam le először
-
Vendég
Feszültségvédelem
pjotr
Látom az emberek nagy része csak veszi a drága cuccokat, de nem csak a készülékre kell költeni....
Ami szerintem javasolt, ha már egyszer ennyi pénzt elkölt az ember.
1, Kell kötni egy megfelelő összegű biztosítást.
2, Ki kell építeni egy megfelelő teljesítményű, védettségű elektromos hálózatot.
Sajnos ez nem olcsó de főleg régebbi építésű lakásoknál, kell odafigyelni erre.
Minden csak 1-2 ampert vesz fel, de ha megy a pc, kivetítő, erősítő, mikró, mosógép, klíma már rendesen túl is terheltük a hálózatot, az, hogy a kismegszakító nem old le nem azt jelenti, hogy nem léptük át a határt, egy kismegszakító jelentős túláramot képes elviselni elég sokáig mielőtt leold.
Érdemes egy rendes villámvédelmet is kiépíteni, ami nem jelent 100% garanciát a villámok ellen, de ad esélyt.
Az igazi villámvédelem több lépcsős van amelyik egyik felét a fő kismegszakítókhoz teszik az óra mellé majd a másik fele kerül a lakáselosztóhoz.
Hogy egy villám esetén ennek a pár méternek van-e jelentősége?
Ilyen-olyan villámvédelem beszerelése mindenkinek ajánlott, de nem lehet megállni félúton, pl. hiába van vill. véd. a 230-on, ha a telefonon, antennán nincs és minden össze van kötve mindennel....
Lehet olyan szünetmentest, elosztót kapni amiben mindez benne van, az a legjobb mert ha mást nem is csinál, de legalább megszünteti a földelések, nullák között a feszülteségeket, ezek nem a gépen kerülnek ezek összeköttetésbe.
Máshol van földelve a kábeltv, máshol a telefon, máshol a lakás, elég rendes feszültségek kialalkulhatnak és az érzékeny bemenetek ezt nem nagyon szeretik.
(Nekem már halt meg videókártyám emiatt...)
A túlfeszvédelem nem villámvédelem.
Egy projectorhoz felesleges mindenféle szűrőket venni, az maximum az erősítőhöz javasolt, ha valami zúgás, kattogás, stb. van a hangban, egyébként oda is felesleges.
A passzív túlfeszvédelem is több mint a semmi.
A legjobb védelem egy áramtalanító kapcsoló beszerelése, ami mindent megszakít nemcsak a fázist, és amikor elmegy az ember hazulról, lefekszik aludni, akkor lekapcsolja.
Teljesen feleslegesen fogyasztja minden készülék az áramot készenléti üzemmódban.
Ha hosszabb időre megy el az ember otthonról akkor ajánlott az antennákat is kihúzni mindenből, hiába van a védelem az nem ad tökéletes biztonságot.
Nemrég egy panellakásban volt olyan, hogy 3 számítógép, 2 hűtő, mikró meg egy mosógép egy 10A-os kismegszakítón, valamiért nem bírta
Valamit kfelejtettem természetessen az első lépés a 30.000ft-os tápkábel beszerzése mindenhová, mert attól sokkal jobb lesz a kontraszt a kék színeken.
Megelőzve erre is szól az előző hozzászólásom.
Annyi még, hogy hiába építesz ki villámhárítót például, ha a telefonon, vagy a kábelTV antennán, esetleg a 230 hálóaton jön be, akár több kilóméterről...
-
Vendég
Feszültségvédelem
Tehát azt mondod, hogy ha vihar lenne akkor ne nagyon bizakodjak, hogy nem halnak meg a cuccaim?
A villámvédő és túlfesz levezető eszközök tulajdonképpen a hálózaton (vagy telefonon) keresztül beérkező a vállám által keletkező lőketszerűen jelentkező túlfesz elnyelésében, ill levezetésévben tudnak hatásosak lenni.
A közvetlen, azaz direkt villámcsapás ellen nincs védelem, semmilyen sem, (talán csak egy jó biztosítás. )
gondold el, több millió voltos túlfesz ami a kábelen direkt jön, csak példaképpen a levegő szigetelési képessége 1000V/cm, akkor hova húz át egy közvetlen villám többmillió voltja.
Én speckó kihúzok mindent, és megvárom míg elmúlik a vihar, ha hosszabb időre elmegyek otthonról, akkor is megcsinálom (annyi a video időzített felvételének ) így a biztos, én már érkeztem úgy haza, hogy a fél házban nem volt áram, és telefon egyáltalán, mert kaptunk egy ilyen "'kedves" közvetlen villámot.
Feszültségvédelem
El is felejettem ezt a topicot, nam mindegy már a projisba írtam egy agymenést erről
Feszültségvédelem
Köszi az infot.
Z
Feszültségvédelem
Itt éppen most kezdtek árusítani sima dugaljzatos szünetmentest. (Centralion MaxOffice) Lehet hogy majd egyet nekem is kéne vennem. Jobb mint a semmi.
Erősítő: Yamaha RXV-440RDS; kábel: NeoTech KS-1032M; front: Dali Blue 5005 Jubi; center: Dali C-1000 Jubi; rear: Dali R-1000; TV: Samsung WS32Z068P; VCR: Samsung SV-661GX; DVD - Airis L103E.
Feszültségvédelem
Ma jártam egy villanyszerelési boltban ott is nagy választék volt, zavarszűrős, túlfeszvédős konnektorokból,, érdemes elnézni ilyen helyekre is 6000ft-nál kezdődtek.
Feszültségvédelem
Én is egy túlfeszvédőt használok amit 10 ruppóba került.
Állítólag villám ellen is véd de én szerintem ha keresztűlmegy rajta (mert láttam már ilyet ) akkor ugyanúgy szarrá mehet a berendezés ezért csak túlfeszvédelemre jó.
Tehát villám esetén húzzuk ki a konnektorból a berendezéseinket, én is ezt teszem.
Feszültségvédelem
a teljes bekotesu SCART gyujtocsatiban megy meg az S-VIDEO, es a Composit jel is.. lehet az elobbit jeleniti meg a TV-d
Ez igaz, de az azert gyanus lenne, ha a kompozit jel szebb lenne, mint az RGB. Mindenesetre kiprobaltam es a kompozit jel eleg "csunya" ahhoz, hogy eszrevegyem a kulonbseget, a scart amibe be volt dugva pedig nem tud S-Video-t, tehat az kiesik. Na mindegy. Atkotottem egy S-Video-s scart-ba es igy nagyjabol eltuntek a csikok es egesz szep a kep. Ugyis keszulok venni egy plazmat, addig meg kihuzom ezzel. Persze a sima zajszuros elosztot kiprobalom meg, amint lesz egy kis idom.
esteleg a csikozassal kapcsolatban megnezted, hogy lehet-e allitani a jelszintek merteket? bizonyos keszulekeknel lehet allitani, lehet az megoldana.. !?
Bevallom ferfiasan, hogy nem pontosan ertem milyen jelszintekrol van szo. Lehet mindenfele dolgot allitani (black level, white level, chroma, ...) de ezek nem sokat segitettek.
Z
Feszültségvédelem
.... Ha teljes scart kábelt használok és bekapcsolom a progresszív megjelenítést, akkor nemhogy elmenne a kép, hanem szebb lesz és - csodák csodája - eltűnnek a csíkok. Na ezt magyarázza meg nekem valaki...
- a teljes bekotesu SCART gyujtocsatiban megy meg az S-VIDEO, es a Composit jel is.. lehet az elobbit jeleniti meg a TV-d.
- esteleg a csikozassal kapcsolatban megnezted, hogy lehet-e allitani a jelszintek merteket? bizonyos keszulekeknel lehet allitani, lehet az megoldana.. !?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Feszültségvédelem
Update: válaszoltak a Techtronics-tól. Úgy tűnik az új Pioneer lejátszóknál ez egy ismert (bár nem kifejezetten hangoztatott) probléma. Előfordul, hogy a TV nem ismeri fel a lejátszó szinkronizációs jelét. A biztonság kedvéért kipróbáltam a régi Pana lejátszómmal és azzal tényleg működött. Na mindegy, ha esetleg valakinek kell egy QED AV4110 RGB kábel 20e-ért, az dobjon meg egy e-maillel. Ha senkinek nem kell, akkor megpróbálom kicseréltetni egy AV2110-re.
Ja tényleg, egy kis érdekesség a csíkozódással kapcsolatban. A Pio leírása szerint a progresszív kimenet csak a komponens csatlakozókon keresztül érhető el (én scart-ot használok), és az is "letilt", ha a TV nem képes progresszív megjelenítésre. Eddig kerek, a jó kis régi Pana TV-m tuti, hogy nem progresszív kompatibilis, úgyhogy meg sem lepődtem, amikor a progresszív megjelenítést bekapcsolva a lejátszón, eltűnt a kép. (Ez a csak RGB kábellel volt.) Most jön az érdekes rész. Ha teljes scart kábelt használok és bekapcsolom a progresszív megjelenítést, akkor nemhogy elmenne a kép, hanem szebb lesz és - csodák csodája - eltűnnek a csíkok. Na ezt magyarázza meg nekem valaki...
Z
Feszültségvédelem
Na, ma megjött a kábel és biztosan állíthatom, hogy nem érte meg a 20 ezret. Gondolom valami kompatibilitási probléma lehet, de a kép "fut" és képtelen vagyok bármit is változtatni rajta. Vicces (ejtsd: majd szétrobbanok), hogy eddig egy párszáz forintos Scart-tal egész szépen lehetett mozizni (nyilván az nem kifejezetten "csak RGB" kábel volt) a mostani csúcsszuper kábellel meg nem megy. Tudom, hogy nem a kábel hibája, de én nem tudtam róla hogy ilyen kompatibilitási gondok lehetnek... Nincs a QED-nek pl. 3-4 féle RGB kábele (mármint ugyanabból a sorozatból), ami közül az ember kiválasztaná az ő rendszerével kompatibiliset.
Na mindegy, megyek higgadok egyet, írok Mr. Techtronics-nak, aztán visszamászok a szekrény mögé és visszaerőlködöm a régi kábelt.
Z
Feszültségvédelem
Nekem is volt anno ilyen gondom és attól oldódott meg, hogy vettem egy zavarszúrős elosztót és a lejátszót ebbe, a televiziót meg egy másik konnektorba dugtam.
Már az elején ezt javasoltam megúsztad volna 3000forintból.
(Ha közben vettél és nem segített akkor bocs az okoskodásomért)
Feszültségvédelem
A kábelt még nem kaptam meg (de amint megkapom, megírom az eredményt).
A TV-m egy Pana TX-28PK20P, a lejátszóm pedig egy Pio DV-868AVi. (Megjegyzem, eddig egy Pana RV-60-as lejátszóm volt és azzal is csíkozódott.) A csíkok nálam ott vannak RGB és S-Video módban is, de ha nem a kábel, akkor ezek szerint a TV-nek van valami rákja? Kezdek gyanakodni, mert úgy rémlik, hogy régebben kipróbáltam egy S-Video kábellel is (a mostani Scart helyett) és azzal is csíkozódott...
Z
Nekem is volt anno ilyen gondom és attól oldódott meg, hogy vettem egy zavarszúrős elosztót és a lejátszót ebbe, a televiziót meg egy másik konnektorba dugtam.
Feszültségvédelem
Hát lehet, hogy a tv lesz a bűnös, esetleg próbáld úgy, hogy minden más ki legyen kapcsolva, külső hangfalak se menjenek, se légkondi, se mikro, se hűtő, se hegesztő stb.
Biztos adtak a lejátszóhoz valami kanócot próbáld azzal is.
Nekem például vannak olyan tv adások amelyek csikossak, ha a videon keresztül megy jel, a video és a tv közti kábel miatt.
(mondjuk engem annyira nem érdekel, hogy új kábelt vegyek oda inkább direktbe dugom az antennát a tv-re, négyhavonta veszek fel valamit tv-ből, de neked ez nem megoldás, bár ha belegondolok, ha nincs rádugva dvd akkor nem csikozódik a kép! Rendes leszek megveszem a 868-ast tőled egy tizesért és megszünnek a gondjaid )