Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: wigand »

Sziasztok,
milyen usb kábelt ajánlanátok HiVox Myotis erősítőhöz? Kb. 1 méter kellene.
wi

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Erről jut még eszembe: mivel lusta vagyok sokat utánaolvasni, csak telepítettem a lejátszót,
drivert hiface-hez és szólt a zene és elégedett voltam.
Van valami foobar-os tanács, mit lenne érdemes beállítani, használni? Gondolom le van itt is írva
valahol, sokan értekeztek a témában, de bevallom, lusta vagyok többszáz oldalas témákat végignyálazni

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Foobar mappa törölgetés, reinstall nem segített, de letöltöttem az említett asio4all-t
és a foobar2000-től az asio support dll-t, így megjelent a plusz menüpont és működik
asio-val.
Eddig minden egyéb konfiguráció nélkül kernel streaming volt. Az mindenesetre jó kérdés,
hogy ez miért szűnt meg működni két bekapcsolás között...és az is, hogy hallható-e a változás -
most már nem fogok tesztelgetésbe, meg nem is nagyon emlékszem az 'előtte' állapotra

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Hiface XP alatt nem kernel streaming-el megy? Asio úgy emlékszem itt nem játszik.

Csak egy ötlet volt, vagy inkább úgy fogalmazok egy saját marhaság és tudatlanság, igaz ez Win7.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Itt (fotó) újra hozzá adtad az elérési utat?

Én jártam ugyan így, csak elfelejtettem újra megadni az elérési utat. A Windows látta, de persze, hogy nem működött!

Hiface XP alatt nem kernel streaming-el megy? Asio úgy emlékszem itt nem játszik.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Sziasztok,
egy Hiface-s problémával fordulok felétek, hátha tud valaki segíteni.
Tavasszal (nyáron?) vásároltam egyet. Hazavittem, telepítés, zenehallgatás probléma nélkül
(Windows XP+foobar2000).
Egy idő után észrevettem, hogy a foobar-ban a device-ok között már nem szerepel, viszont mivel
a zene szólt, így akkor különösebben nem zavart, hogy ott egy üres sor látható.
Aztán hosszabb ideig nem használtam és múlt héten, mikor ismét bekapcsoltam a gépet (van egy csak
zenehallgatásra használt régiség az erősítő mellett) nem volt hajnaldó megszólalni.
Drivert próbáltam újratelepíteni, próbáltam device manager-ben törölni és újraindítás (van ahol segít),
felismeri a windows, mindenhol rendben működőnek látom, csak épp a foobar nem látja.
Azóta, hogy utoljára használtam a gép ki volt kapcsolva, nem nagyon van ötletem.
Ha valakinek van, kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm,
Robi

Itt (fotó) újra hozzá adtad az elérési utat?

Én jártam ugyan így, csak elfelejtettem újra megadni az elérési utat. A Windows látta, de persze, hogy nem működött!

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Sziasztok,
Tavasszal (nyáron?) vásároltam egyet. Hazavittem, telepítés, zenehallgatás probléma nélkül
(Windows XP+foobar2000).
Egy idő után észrevettem, hogy a foobar-ban a device-ok között már nem szerepel, viszont mivel
Aztán hosszabb ideig nem használtam és múlt héten, mikor ismét bekapcsoltam a gépet (van egy csak
zenehallgatásra használt régiség az erősítő mellett) nem volt hajnaldó megszólalni.
Drivert próbáltam újratelepíteni, próbáltam device manager-ben törölni és újraindítás (van ahol segít),
felismeri a windows, mindenhol rendben működőnek látom, csak épp a foobar nem látja.
Azóta, hogy utoljára használtam a gép ki volt kapcsolva, nem nagyon van ötletem.
Robi

Elsőre próbáld meg kitörölni ezt a mappát:
c:\Documents and Settings\"Felhasználónév amivel belépsz"\Application Data\foobar2000
Valószínű utána mindent be kell állítanod a Foobar-ban megint amit telepítés után beállítottál.
Ha ez nem oldja meg, akkor lehet hogy a használt, bemásolt DLL fájlokkal nem stimmel valami a Foobar components mappájában. Lehet hogy annak is egy ürítés kellene, teljes törlés, majd leszedni a legújabb Foobar verziót és hozzá a legutóbbi egyéb DLL-eket és újra telepíteni, DLL-eket újra bemásolni a helyére.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Kösz!

Veszteségmentes mindkettő, tehát mindegy, hogy csinálod, a különbség csak annyi, hogy egyből flac-be konvertáláskor nem fogsz tudni a wav-ba konverzióról.
Persze arra érdemes figyelni, hogy ne legyen semmi hókusz-pókusz beállítva, csak "tiszta" konverzió legyen.

Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok,
(Windows XP+foobar2000).
Robi

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: KMT »

Veszteségmentes mindkettő, tehát mindegy, hogy csinálod, a különbség csak annyi, hogy egyből flac-be konvertáláskor nem fogsz tudni a wav-ba konverzióról.
Persze arra érdemes figyelni, hogy ne legyen semmi hókusz-pókusz beállítva, csak "tiszta" konverzió legyen.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Van pár albumom ami .wv image és .flac-ba szeretnék konvertálni, mivel ártok kevesebbet? Egyből .flac-ba konvert vagy "kicsomagol" .wav-ba, majd onnan .flac?
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Várok és figyelek ,hátha lesz valami jó eladó használt ,vagy elöször kezdésnek veszek egy Zero-t vagy egy HRT MS II-t, és majd ha kinövöm akkor lecserélem.

Egy istipistiféle WM8742+trafóssal jobban járnál Lejjebb csak viccből kérdeztem, milyen trafó van benne.
Nekem is ilyesmi van, kettő is, és tényleg nem volt még jobb hangú ellenfele. Én Linneket váltottam le erre.
60-ért istipistié szinte ingyen van.

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Fecke »

80e Ft alatt sem erősítőt, sem DAC-ot nem kapsz túl sok félét újonnan. Amik vannak, azokat itt már többen is felsorolták. Igazából 100e Ft felett nyílik ki a világ.

Várok és figyelek ,hátha lesz valami jó eladó használt ,vagy elöször kezdésnek veszek egy Zero-t vagy egy HRT MS II-t, és majd ha kinövöm akkor lecserélem.

Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Média lejátszó: Dune smart D1
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Munkahely : Rotal RA06, Hangfal B&W 602s3 Fapaci kábel
Kábel:Neotech KHS-188,
Tápkábel ?

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Tegyük hozzá, hogy itthon. Külföldről rengeteg lehetőség van DAC-okból is, és néha itthon is felbukkan egy-egy használt példány.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Igen igen
HRT II lehet esélyes ,Illetve a Zerok-sincsenek kizárva .
Azt hittem ez is csak egy hifi elem mint pl az erösitő és igy nagyobb számban találok lehetöségeket csupán ennyi . De nagyra értékelem a segítségeteket Köszönöm

80e Ft alatt sem erősítőt, sem DAC-ot nem kapsz túl sok félét újonnan. Amik vannak, azokat itt már többen is felsorolták. Igazából 100e Ft felett nyílik ki a világ.

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Szerepelt még a HRT MSII (nem plusz változat) is.
Zeroval mi a gond?

Sőt, ajánlok én egy olyat is, hogy istipisti-féle DIY DAC. Bajnokpityunak ilyen van, 60k-ért készíttette, és az én DAC-omat (Apogee MiniDAC ~700-800 euró új áron) megette reggelire. Persze ez egy DIY DAC, előnye, hogy szinte örök garis.

Igen igen
HRT II lehet esélyes ,Illetve a Zerok-sincsenek kizárva .
Azt hittem ez is csak egy hifi elem mint pl az erösitő és igy nagyobb számban találok lehetöségeket csupán ennyi . De nagyra értékelem a segítségeteket Köszönöm

Házimozi:Epson EH-TW 3200. Erősítő :onkyo TX-SR 707 , front: JamoC805, Center: Jamo D7, Sub : Jamo D6 , Hátér :Jamo D6, Supra hangfalkábel , Furutech xv1.3 10m Hdmi, Nordost wyrewizard 1m Hdmi, Inakustik Hdmi,
Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

duál WM8742, kondi és opamp-mentes, kimenőtrafós.

Úgy néz ki nekem is készít egyet szimmetrikus változatot WM8741 alapon az Apogee helyett.

Milyen kimenő van benne?

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: schawo »

Milyen chip van benne? (istipistiében)
Üdv

duál WM8742, kondi és opamp-mentes, kimenőtrafós.

Úgy néz ki nekem is készít egyet szimmetrikus változatot WM8741 alapon az Apogee helyett.

Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Zeroval mi a gond?

Sőt, ajánlok én egy olyat is, hogy istipisti-féle DIY DAC. Bajnokpityunak ilyen van, 60k-ért készíttette, és az én DAC-omat (Apogee MiniDAC ~700-800 euró új áron) megette reggelire. Persze ez egy DIY DAC, előnye, hogy szinte örök garis.

Milyen chip van benne? (istipistiében)
Üdv

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Én figyelek
Hrt II+ 83 -at most nem adnék ki.
Hivox Lupust kizárnám (egyéb okok miatt) .
Zero-ról még nem hallotam, nem néztem utána szóval akkor miről maradtam le ?
Vagy ez a 3 megoldás a választék ?

Zeroval mi a gond?

Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nexus »

Én figyelek

Nem csak ezek közt választhatsz.Rengeteg DAC létezik...Lentebb próbáltak segíteni, hogy ebben a kategóriában mi jöhet szóba.Nyílván azokat ajánlották, amiről van személyes tapasztalat.
Meg kell hallgatni, összehasonlítani neked melyik a megfelelő.
Vagy ha megteheted, veszel-eladsz míg meg nem találod azt amit keresel...Na az lesz a drága!!!!

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Zero: 45ezer. A Lupus hangjától elmarad de nem sokkal. Az analóg részen kondicserék után a magas sokkal jobb lett, így tuningolva Lupussal még nem hasonlítottam. Van rajta koax, optikai és USB bemenet, de az USB helyett jobb minőség érhető el, ha egy koax-USB átalakítót használunk, igény szerint 16 vagy a jövőbe nézve 24 bitest. Beépített toroid táppal bír, van benne füleserősítő is.

Szolgálati közlemény:

Mostantól minden Zero DAC-ot ezzel a tuninggal árusítunk változatlan áron.

Fecke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Nagyon figyelsz.

Én figyelek

Tv Panasonic TX-P50GT60E
Tápkábel ?

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem még nem , Egyelöre akkora választékot nem is találtam DAC-ba .

Nagyon figyelsz.

DAC-ból a már jó minőségű de még megfizethető kategóriából a Zero-t, a Hivox Lupust vagy a HRT Music Streamer II (II+)-t ajánlom. Mindnek kissé más hangja kiépítettsége és ára van.

Köszönöm szépen a segitséget hasznos infok voltak ,HRT music Streamer II-t más is ajánlotta.
Megnézem

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Mekkora, mekkora mindig csak a méret számit
Mivel ez a rendszer a melohelyemre lesz most legalább is, egyelőre.
Erösitőt Rotel RA-06-ot itt vettem a fórumon , ahoz veszek még egy pár rca kábelt 15-ért
(Neotech KHS 188)
Hangfal nem tudom még nekem othon egy Jamo c805-öm van annak a hangjához tudok viszonyitani, vagy iszonyitani na ezt még nem tudom ,azt se tudom még hogy elég egy polcsugárzó , vagy inkább egy állóra menjek rá .B&W 684, 683 -re pl kiváncsi vagyok SZámitógépről fogom a zenét halgatni mert a melóhelyemen ez a legkézenfekvőbb megoldás. DAC -ra én első kőrben 60 körülre gondoltam , de öszintén megszólva 80 vagy fölötte csak akkor adnék ki jó szivel hogyha ki is néz valahogy az a DAC nem pedig koporsó dizájn . De ez lehet ,hogy az én hibám .

Egy lila selyemmasni, néhány öntapadós matrica, és egy száraz vörös rózsa feldob bármilyen koporsódesignt.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”