Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Marci bácsi diy doboza

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Más cégeknél is próbálkoztam, de sehol sem jártam több sikerrel.
Doboz kérdésben (is ) Pisti80 fórumtárs elég nagy szaki, talán ő tud segíteni: http://www.avx.hu/fo.../11803-pisti80/
Én ritkábban található faanyag keresésemben (nem hangdoboz miatt) a Zatik volt igen segítőkész: http://zatik.erba.hu/ ha még nem kerestél náluk, egy mailt/telefont talán megér.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

Megnéztem pl. az alábbi honlapot:

http://www.fantoni.it/en/boards/mdf/fle ... foil2.html

Sajnos angolul nem írják le, hogy igazából melyik MDF-jük micsoda. Az adatlapokat végignéztem. Kizártam a tűz és vízállót, s azokat, amiknél csak 25 mm-nél vékonyabbak kaphatók. Maradt az 1E, E1, SB, AE és a WJ (utóbbiból két adatlap tölthető le, más adatokkal, érhetetlen miért).

Átfutva az adatlapokat (ha nem néztem el valamit) alig van köztük különbség. Talán az 1E áll legközelebb a kanadaihoz (pl. a rugalmas modulusában). De fogalmam sincs, hogy honnan lehetne megtudni, hogy tulképpen melyik micsoda...

Felhívtam a magyar importőrt (Lapfa forgalmazza Újpesten, a Megyeri úton van a raktáruk). Azt mondták, hogy utánanéznek, s hívjam vissza másnap őket. Megtettem, de semmi érdemleges infóval nem tudtak szolgálni. Sőt, azt mondták, hogy már amúgyis csak egyfélét hoznak be. Náluk az MDF az MDF és kész (már nem emlékszem, hogy az milyen márka van most náluk).

Más cégeknél is próbálkoztam, de sehol sem jártam több sikerrel.

Örülnék, ha valaki ebben tudna segíteni!

Az egész projekt egyelőre itt akadt el...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Itt ír a coincident gyártója, hogy miből készíti a dobozt:

http://www.coincidentspeaker.com/speakers.htm

1 colos (2,5 cm) MDF-ből építkezik. Így teszünk mi is.

Az anyagáról írja:

"MDF is medium density fiber board. This is fabricated out of medium soft wood trees and bonded under extreme high pressure with a mixture of adhesives. Within MDF there are varying grades. Some are less dense , others are more or less consistently dense. The higher the density and more consistent throughout the board, the more costly and superior the product. Coincident uses a type often referred to as Ranger board. This board is the highest density and most consistent ( and costly being 2-3 times the price of regular MDF) and is made of medium soft and hard wood trees with a greater proportion of wood particle and less adhesive. Standard MDF boards have a density of 32 lbs/cc ft. Coincident boards have a density of 42 lbs/cc/ft and consistency throughout the board of 1% as opposed to 8%-10% for standard boards.

Our MDF is actually almost 50% more rigid and 40% less resonant. This translates to a huge sonic difference."

Tehát ő azt mondja, hogy nem az alap MDF-et használja, melynek sűrűsége 32 lbs/cc/ft (512 kg/m3), hanem annál sűrűbbet, 42 lbs/cc/ft (673 kg/m3) sűrűségűt. Az a vicc, hogy a neten utánanézve azt találtam, hogy az általa normálnak nevezett MDF Európában nem is kapható, s amit ő különlegesnek tart, az itt a sima MDF (sűrűség alapján, sőt, itt még ennél is sűrűbbek egy kicsit). Valszeg a tengerentúlon, ismerve a sok könnyűszerkezetes gyorsépítésű házakat, van a nálunkénál is olcsóbb és könnyebb MDF.

Az általa említett Ranger Board márkát is megtaláltam. A Coincident kanadai cég, így nem meglepő, hogy ez egy kanadai márka. Itt megtekinthető (érdekes, hogy az itt megadott sűrűségek is nagyobban a Coincident honlapján olvashatóknál):

http://www.westfraser.com/products/pane ... 202009.pdf

Persze innen behozni marhaság lenne, ezért ennek legjobban megfelelőt keresek itthon.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Szerintem konzultálj Valhallával. Remélem nem haragszik meg érte, hogy ajanlottam neked. De szerintem tud segíteni, és talán más anyag alternatívát is tud amit az asztalos meg tud még munkálni és jobb mint a fa vagy MDF. Ákos segítokész.

Egyébként én szándékosan választottam az MDF-et, s ezen nem is szeretnék változtatni (kivéve az előlapot, mint már említettem korábban).

Hogy miért MDF? Legkevésbé sem srórolásból! Ennél a projektnél - ésszerű határokon belül - nem kötök az ár miatt kompromisszumot.

Először is, a gyártó is ezt használta, s az ilyen anyagválasztás döntő lehet. S mivel az eredeti hangfal hangja nagyon tetszik, az anyagválasztáson sem szeretnék változtani. Nem kockáztatok, a járt utat a járatlanra nem hagyom el. Másrészt, egyáltalán nem tartom rossz anyagnak az MDF-et. Azért mert olcsó, még nem feltétlenül rossz, s fordítva is igaz: ha egy anyag drága, attól még nem lesz jó a High-Endben felhasználva (és itt nem csak a dobozokra gondolok). Az MDF akusztikailag meglehetősen halott, s bordákkal (ami esetemben szinten MDF-ből vannak) eléggé merevvé is tehető. A gyakran használt rétegelt lemeztől én félnék (nem a mostani épitésemnél, hanem úgy általában), túl kozkázatosnak tartom, tudniillik elég merev és rugalmas ahhoz, hogy a rezonanciafrekvenciája feljebb csússzon egy olyan tartományba, mely frekvenciára a fülünk érzékenyebb.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

...

Nagyon szépek! Azt a buja hölgyet azért ne pingáld rá...

Pisti80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 627

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: Pisti80 »

...

Pisti80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 627

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: Pisti80 »

Sziasztok ! Szia Marci !

A régóta ígért minták .
A kisebb lapok az előlap lehetséges színei a nagyobb darab egyik oldal az PU lakkal ez egy nagyon picit sárgásabb mint a másik ,amin akril lakk .
A másik darab az előlapnak a mintája .

Üdv. Pisti

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: petimre »

Petimre!

Hallottad már a szóban forgó gyémánt magassugárzót? Nézted már az adatlapját a kerámia párjával szemben?
Mert én igen...

Kedves Kalmi!

Én nem, de szívesen megismerném véleményed, hogy mennyire indokolt, vagy nem a 10-szeres ár a gyémánt javára, az adatlapjukat megnéztem, az alapján alaptalan.

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

alfaati

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Most én kérnék némi segítséget! azonban az MDF az "MDF" és kész. Nálunk a kereskedőknek lövésük sincs, hogy melyik MDF mi fán terem. Tud valaki egy olyan beszerzési forrást, ahol érdemes próbálkozni ez ügyben?

Szerintem konzultálj Valhallával. Remélem nem haragszik meg érte, hogy ajanlottam neked. De szerintem tud segíteni, és talán más anyag alternatívát is tud amit az asztalos meg tud még munkálni és jobb mint a fa vagy MDF. Ákos segítokész.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Most én kérnék némi segítséget! A hangfal döntő része (az előlap kivételével) MDF-ből fog készülni. (Hogy miért ebből, s milyen szempontok, érvek és ellenérvek merülhetnek fel az anyagválasztással kapcsolatban, erre majd később térek vissza.) A lényeg: futottam már egy kört az itthoni MDF beszerzési lehetőségek körül, de nem nagyon jutottam eredményre. Külföldön sokféle MDF van, különböző célokra, különböző alapanyagokból elkészítve. Az itthoni kereskedelemben azonban az MDF az "MDF" és kész. Nálunk a kereskedőknek lövésük sincs, hogy melyik MDF mi fán terem. Tud valaki egy olyan beszerzési forrást, ahol érdemes próbálkozni ez ügyben?

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Tisztelt Marci Bácsi!

Mindenekelőtt gratulálok a projekthez, s látatlanban mondom, hogy verni fogja a mintapéldányt, szerintem.

Külön öröm számomra, hogy nem homogén hangszórókból épül, mert én a kerámiát elsősorban középsugárzóként tartom nagyon jónak, de ott igazán nagyon jónak. Mélyként félnék tőle a kerámia okán, a magas sok teszt, s ismerősi tapasztalat elmondása szerint nem sikerült olyan jól, nagy valószínűséggel esélye sem lesz a gyémánt ellen. A kerámia magas ellen több selyemdóm is simán felveszi a versenyt felbontásban is, de zeneiségben mindenképpen.

Drukkolok, hogy a keresztváltó is kapja meg azt a szakértő figyelmet, mint a hangsugárzó többi része, mert nagyon fontos szerepe lesz, s ott lehet igazán beelőzni a gyárat valószínűleg, no meg a gyémánttal... :-)

3 szóval:

Hajrá, Hajrá, Hajrá!

Üdv.
Imi

Petimre!

Hallottad már a szóban forgó gyémánt magassugárzót? Nézted már az adatlapját a kerámia párjával szemben?
Mert én igen...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Tisztelt Marci Bácsi!

Mindenekelőtt gratulálok a projekthez, s látatlanban mondom, hogy verni fogja a mintapéldányt, szerintem.

Külön öröm számomra, hogy nem homogén hangszórókból épül, mert én a kerámiát elsősorban középsugárzóként tartom nagyon jónak, de ott igazán nagyon jónak. Mélyként félnék tőle a kerámia okán, a magas sok teszt, s ismerősi tapasztalat elmondása szerint nem sikerült olyan jól, nagy valószínűséggel esélye sem lesz a gyémánt ellen. A kerámia magas ellen több selyemdóm is simán felveszi a versenyt felbontásban is, de zeneiségben mindenképpen.

Drukkolok, hogy a keresztváltó is kapja meg azt a szakértő figyelmet, mint a hangsugárzó többi része, mert nagyon fontos szerepe lesz, s ott lehet igazán beelőzni a gyárat valószínűleg, no meg a gyémánttal... :-)

3 szóval:

Hajrá, Hajrá, Hajrá!

Üdv.
Imi

Kedves Petimre!

Köszönöm a kedves szavaidat. Szerintem is meghaladom majd az eredetit. A hangváltó döntő fontoságú. Ezt pontosan tudom. Majd erről is írok részletesen, de egy kis türelmet kérnék...

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: petimre »

Tisztelt Marci Bácsi!

3 szóval:

Hajrá, Hajrá, Hajrá!

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Egyik fontos változtatás az lesz, hogy az előlapba besüllyesztünk egy 2 cm vastag alu lemezt (a megmunkálás miatt ez a valóságban 1-2 mm-el vékonyabb lehet), s ehhez lesz rögzítve a magas és a középsugárzó, s ezen lesz kialakítva a középsugárzó kis bassreflex nyílása is. Íme a tervrajz:

Az előlap eredetileg egy colos (2,54 cm) MDF lemezből készült. Sokat gondolkodtam (konzultálva Hifissel, Kalmival és az asztalossal), hogy ebbe miként applikáljuk az alumíniumot. Felvetődött, hogy kidomborodjon, s sok egyéb megoldás is. Végül - sok szempontot mérlegelve - a teljes besüllyesztés mellett döntöttem. Ez viszont egy 2,5 cm MDF-be bajosan kivitelezhető, így megnöveljük majd az előlap vastagságát 4 cm-esre, s az anyagát erősebbre: tömör kőrisre cseréljük. Ez utóbbit az asztalos javasolta, mert állítólag ez a fa alig hajlamos vetemedésre.

Az előlap vastagodásának a kinézetre nem lesz hatással, mert amennyivel vastagabb lesz az eredetinél (1,5 cm), annyival mélyebbre süllyesztjük a dobozba (ez eredetinél is be van süllyesztve), s minden válaszfal és borda is ennyivel hátrébb kerül. Természetesen a doboz egész mélysége így ennyivel növekedni fog.

Problémaként jelentkezik viszont, hogy az eredeti bassreflex nyílást így nem tudjuk koppintani, hiszen annak mélysége 2,5 cm-ről 4 cm-re fog nőni. A neten több különböző képletet találtam a reflexcsövek méretezésére. Majd kiszámítok egy becslést, hogy a mostani átmérőt mennyivel kelljen megnövelni, hogy a 4 cm hosszúra növekvő reflexcső egyenértékű legyen az eredetivel. Persze, biztosra nem tudunk menni, ezért azt találtam ki (Hifissel konzultálva), hogy belülről a reflexcső egy olyan változtatható meghosszabbítást kap, mellyel megvalósítható lesz a végső hangolás. Úgy kell ezt elképzelni, hogy a kiszerelt középsugárzó nyílásán benyúlunk, s a reflexcsőbe (melynek belső fele menetes) egy plusz csövet csavarunk, mely így együtt (előlap + becsavart cső) alkot egy folytonos csövet. Készítünk néhány különböző hosszúságú „toldást”, s így a végső simításnál az egyikkel be lehet lőni a hangolást.

Az előlap alulemezét valószínűleg szálcsiszoltatom, s feketére eloxáltatom, de ez még nem dőlt el.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Egyik fontos változtatás az lesz, hogy az előlapba besüllyesztünk egy 2 cm vastag alu lemezt (a megmunkálás miatt ez a valóságban 1-2 mm-el vékonyabb lehet), s ehhez lesz rögzítve a magas és a középsugárzó, s ezen lesz kialakítva a középsugárzó kis bassreflex nyílása is. Íme a tervrajz:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Tudtommal a Scanspeak 26W/30W a Peerless XXLS széria megfelelője. Vagy tévednék? A SS discovery szériája alatt fut most jónéhány korábbi peerless/vifa néven gyártott termék.

Erre gondolsz?

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/30w-4558t00.pdf

Ez teljesen más. Nézd meg az adatlapját. Más anyagokkal is készült. Ez pl. egy tekercses, enyém kettő, ez 89 db-es, enyém 92...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A hangfal pontos hangszórókészletét kiderítettem, s már rég be is szereztem. Egy pár hangfalban összesen van:

2 db. accuton C30-6-024 magassugárzó,
2 db. accuton C173-6-090 középsugárzó,
4 db. peerless XXLS 830847 Sub-Woofer.

A mélynyomót egyébként már nem gyártják, ez hidegzuhanyként ért. Megnézve az adatlapját, nincs olyan mélynyomó, ami kiválthatná. Írtam az összes (!) disztribútornak Európában (persze először a gyártónak, de ott a disztribútorokhoz küldtek). Sehol nem volt. Utána több tengerentúlinak is írtam, s végül kiderült, hogy két ausztrál kereskedőnél van! Úgyhogy onnan kellett az egyiktől visszaimportálni négy darabot.

Tudtommal a Scanspeak 26W/30W a Peerless XXLS széria megfelelője. Vagy tévednék? A SS discovery szériája alatt fut most jónéhány korábbi peerless/vifa néven gyártott termék.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

A mágnesezhető anyagokat kerüljük,ha lehet.

Természetesen, ha lesz benne acél, akkor az nem mágnesezhető lesz...

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 771

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Íme a láb tervrajza. pl. ezt (is) komolyabban elkészítettem, mint az eredetinél van. A konkrét méretek még némileg változhatnak. Hangfalanként kettő ilyen szerkezet lesz felszerelve egymás mögött. Feketék lesznek. Mivel a tüskék állíthatóak, kicsit - ha szükséges - meg is dönthető a doboz. A függőleges oldaltámaszokat a kész dobozra oldalról rányomjuk, majd rögzítjük. Ezek alumíniumból lesznek elkészítve. Az alsó lemez vagy alumíniumból, vagy acélból (utóbbinál lehet vékonyabb is). Ez még nem dőlt el.

A mágnesezhető anyagokat kerüljük,ha lehet.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Íme a láb tervrajza. pl. ezt (is) komolyabban elkészítettem, mint az eredetinél van. A konkrét méretek még némileg változhatnak. Hangfalanként kettő ilyen szerkezet lesz felszerelve egymás mögött. Feketék lesznek. Mivel a tüskék állíthatóak, kicsit - ha szükséges - meg is dönthető a doboz. A függőleges oldaltámaszokat a kész dobozra oldalról rányomjuk, majd rögzítjük. Ezek alumíniumból lesznek elkészítve. Az alsó lemez vagy alumíniumból, vagy acélból (utóbbinál lehet vékonyabb is). Ez még nem dőlt el.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Ezekből a danamid csatlakozó adapterekből van plusz pár darab. Ezeket ajánlottam, hogy átt lehet alakítani a WBT-hez, tehát nálad is használható. A méreteit meg tudom adni az asztalosnak.

Köszi! Ma már telefonon meg is beszéltünk minden, de a többieknek: ez nagyon jó lesz nekem. Mivel a WBT csatik vastagabbak a Tiednél, csak a megfelelő módon fel kell fúrni, s már mehetnek is a dobozba. Nekem négy darab kell.

Egyébként a belső kábelezés egy-egy szálát két apró furaton ki szeretném még vinni, hogy amikor már minden végleges lesz, akkor az ocellia hangfalkábelemet (melyen nincsenek csatik, a drót lóg ki belőle) egy az egyben rá tudjam forrasztani a hangfalra.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: hifis »

Az említett hangszórókon kívül megvannak még a hangfal csatik is. A KÁCSA-nál most volt (és van még) WBT kiárusítás. Elmentem, s a megmaradt árukészletből a 0730.11-es aranyozott csatikat választottam (topline és signature).
Ezekből a danamid csatlakozó adapterekből van plusz pár darab. Ezeket ajánlottam, hogy átt lehet alakítani a WBT-hez, tehát nálad is használható. A méreteit meg tudom adni az asztalosnak.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7329

Marci bácsi diy doboza

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Egyébként ma már gyémántot csak a gyártók vehetnek az Accutontól. Mi is az utolsó pillanatban vettük, s még így is külön kérni kellett, hogy tegyenek kivételt. Nyilván a gyártók reklamáltak, hogy az emberek otthon "tunningolják" gyémánt változattá a kerámiás hangfalakat, s így ők hatalmas haszontól esnek el. Gondolom megfenyegették az Accutont, hogy vagy lemond a kevés DIY gyémánt vásárlóról, vagy ők mennek el…

Egy fénykép a középről és a gyémánt magasról, illetve külön csak a gyémánt magasról:

Nagyon szép hangszórók!

Szerintem az Accuton annyiszor tesz sutyiban kivételt, ahányszor gyémánt hangszórót akarnak tőlük vásárolni magánszemélyek.
A gyémánt dóm vásárlásához egyedül pénz szükségeltetik a többi részletkérdés, bármit is kommunikálnak hivatalos csatornákon keresztül.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

Az említett hangszórókon kívül megvannak még a hangfal csatik is. A KÁCSA-nál most volt (és van még) WBT kiárusítás. Elmentem, s a megmaradt árukészletből a 0730.11-es aranyozott csatikat választottam (topline és signature).

Beszereztem még a belső kábelezést is. Mivel az összekötőim és a hangfalkábeleim Ocelliák (sok kábel meghallgatása után ezeknél maradtam), természetesen adódott, hogy a hangfalkábelben felhasznált vezetők legyenek a dobozon belül is. Nem kis könyörgésre sikerült a gyártótól DIY célra az összekötőkben és a hangfalkábelekben lévő drótokat vásárolni. Ezek egyeres tömör ezüst vezetékek papírszigeteléssel. A hangfalé a vastagabb, 1,2 mm átmérőjű. Itt egy fotó a hangfalkábel végéről, ahol a vezető kifut a vastag burkolatból:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Marci bácsi diy doboza

A hangfal pontos hangszórókészletét kiderítettem, s már rég be is szereztem. Egy pár hangfalban összesen van:

2 db. accuton C30-6-024 magassugárzó,
2 db. accuton C173-6-090 középsugárzó,
4 db. peerless XXLS 830847 Sub-Woofer.

Kihasználva a kedvező Accuton vételi lehetőséget, a C30-6-024 kerámia magasnak megvettem a gyémánt párját is (BD30-6-036). Aztán majd kiderül, hogy melyiket fogom végleg beépíteni. Kb. minden második kerámiának van gyémánt párja is (a Coincidentbe beépítettnek éppen volt), melyek gyakorlatilag megfelelnek a kerámiának, csak a membrán változik. Ettől függetlenül nem biztos, hogy be tudom rakni a hangváltó komoly megváltoztatása nélkül (a hangváltóról később majd még szólok), mert pl. egy picit kisebb a kerámiához képest az érzékenysége, s némileg más az átviteli karakterisztikája is.

Ha eladom, akkor igen kedvező áron fogom, de hifisnek elővásárlási joga van (mondta korábban, hogy lehet, hogy érdekli). Egyébként ma már gyémántot csak a gyártók vehetnek az Accutontól. Mi is az utolsó pillanatban vettük, s még így is külön kérni kellett, hogy tegyenek kivételt. Nyilván a gyártók reklamáltak, hogy az emberek otthon "tunningolják" gyémánt változattá a kerámiás hangfalakat, s így ők hatalmas haszontól esnek el. Gondolom megfenyegették az Accutont, hogy vagy lemond a kevés DIY gyémánt vásárlóról, vagy ők mennek el…

Egy fénykép a középről és a gyémánt magasról, illetve külön csak a gyémánt magasról:

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”