Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
5-öt? Ennyit nem is tudnál itthon összegyűjteni. Nekem ezek jutnak eszembe: Hivox, HRT-k, Zero Dac. Esetleg még pár hazai gyártó: Heed, Soner, Ethosz, de azt hiszem, ezek már drágábbak.
DAC-olás
Na látod!
de ezekhez is kéne pár tipp mivel lenne érdemes próbálkozni, s mi az ami ellenségnek se ... :smile27:
30-40k-s cuccokat betárazni? mégis hogy? vidéki vagyok itt a környéken ami volt "megnéztem", ha máshonnan jönne min. pk nekem jut
ezért lenne jó leszűkíteni a listát ~5db -ra ... mert lehet őket tesztelgetni csak az is pénzbe van/lenne
még egy pár hsz-en keresztül szívesen megkérdem mit lenne érdemes kipróbálni (csak más szöveggel) hátha valamelyik befut ...
DAC-olás
Egyébként szerintem is érdemes először az itthon kapható, kipróbálható DAC-okból betárazni egy próba erejéig.
Na látod!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
DAC-olás
a mai világba semmin se lepődik meg az ember
Egyébként szerintem is érdemes először az itthon kapható, kipróbálható DAC-okból betárazni egy próba erejéig.
-
Sonny
DAC-olás
hogy a viharba ne!
Addig keresgettem mást, míg végül lecsúsztam róla :-(
DAC-olás
5eFt-ot ér?
hogy a viharba ne!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
DAC-olás
A kacsintós szmájlija nem elég beszédes?
a mai világba semmin se lepődik meg az ember
DAC-olás
A kacsintós szmájlija nem elég beszédes?
DAC-olás
Keresd fel a Hivox gyártóját, szerintem neki is van ebben a kategóriában és ebben az ársávban készüléke ami megfelelő lenne számodra.
és ha nem a Hivox-ot nézzük? milyen más alternatíva lehet?
DAC-olás
pl?
Keresd fel a Hivox gyártóját, szerintem neki is van ebben a kategóriában és ebben az ársávban készüléke ami megfelelő lenne számodra.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
DAC-olás
40k-ért azért van alternatíva
pl?
DAC-olás
meg ugye mihez viszonyítva? kb. 40k-ba kerül
40k-ért azért van alternatíva
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
DAC-olás
Egészen biztos, jobban szól ha nem a PC-ről kapja a tápot.
Ezeknek a gépeknek a DAC-ja még csak-csak elpötyög, de az USB bemenetük minősége sajnos nem a legjobb szokott lenni.
az usb bemenetet mire érted? fesz felvétel vagy adat vagy mindkettő?
meg ugye mihez viszonyítva? kb. 40k-ba kerül
DAC-olás
Ez vajon milyen lehet?
Egészen biztos, jobban szól ha nem a PC-ről kapja a tápot.
Ezeknek a gépeknek a DAC-ja még csak-csak elpötyög, de az USB bemenetük minősége sajnos nem a legjobb szokott lenni.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
DAC-olás
Ez vajon milyen lehet? -> Musiland Monitor 03 US
boncasztal
ezeken dob valamit ha nem a pc-ről kapja a feszkót? (direktbe kötve külső tápra)
ez a mulink-es csatlakozó csak kimenet lenne?
DAC-olás
Szia, hát nem sok óra van még benne, de már hallatszik hogy más lett kicsit.. Egyenlőre nagyon tetszik amit hallok, semmi feltűnősködés, sokkal inkább mondanám zeneiségnek. Ez a kis DAC nem hifiseknek való, hahem zenehallgatóknak. Arra viszont ennyi pénzért rablás. De ugye ez csak az én véleményem. Viszont azt megfigyeltem, h gyengébb rendszerbe kötve szereti mutogatni mi van előtte. Szóval érdemesebb megválogatni mit kötünk elé.
Kikötöttem az Optikai kábelt, kapott egy ezüst Koaxot, és csodával határos módon életet vitt a zenébe. Sokkal zeneibb, hihetőbb hangot produkál koax kábellel, lényegesen nyugodtabb, finomabb részleteket mutat meg így és az egész produkció összeszedettebb vele.
Egyenlőre többet nem tudok mondani, mert még mindig jó ha van benne 20-30 óra...Nem tudom miben lesz más vagy mi lesz más 100 óra elteltével. Már így is nagyon jó, de nem gondolom, h ez a hangkarakter már túl sokat fog változni, szerintem inkább csak finomodik.
Köszi!
Persze, az optikai csatolásnál praxisomban is jobb eredményt hozott a fémes vezetők használata, és, ha már ezüst a koax, leírom, hogy én egy Siltech Amsterdammal hallottam, és egyöntetűen az volt a társaság véleménye, hogy valóban ég és föld a különbség a két hangminőség között. Az a kábel... Nyugodtság, tér, részletek, belső logika és dinamika (nyilvánvaló volt, hogy egy szimfonikus zenekarban a hegedű és az oboa egymásnak válaszolgatnak a terem 2 végéből, egyre gyorsuló és hangosodó módon, míg pl. más kábelekkel EZ a nüansz (?) elveszett).
Ha még hátravan 60-70 óra, akkor nyomasd neki bátran, nagyon jó lesz, ha bejár a betyár .
-
Vendég
DAC-olás
Hogy állunk a járatással, Tigris bátyó? Számolj majd be, légyszi, mert nagyon érdekelne! Előre is köszi!
Szia, hát nem sok óra van még benne, de már hallatszik hogy más lett kicsit.. Egyenlőre nagyon tetszik amit hallok, semmi feltűnősködés, sokkal inkább mondanám zeneiségnek. Ez a kis DAC nem hifiseknek való, hahem zenehallgatóknak. Arra viszont ennyi pénzért rablás. De ugye ez csak az én véleményem. Viszont azt megfigyeltem, h gyengébb rendszerbe kötve szereti mutogatni mi van előtte. Szóval érdemesebb megválogatni mit kötünk elé.
Kikötöttem az Optikai kábelt, kapott egy ezüst Koaxot, és csodával határos módon életet vitt a zenébe. Sokkal zeneibb, hihetőbb hangot produkál koax kábellel, lényegesen nyugodtabb, finomabb részleteket mutat meg így és az egész produkció összeszedettebb vele.
Egyenlőre többet nem tudok mondani, mert még mindig jó ha van benne 20-30 óra...Nem tudom miben lesz más vagy mi lesz más 100 óra elteltével. Már így is nagyon jó, de nem gondolom, h ez a hangkarakter már túl sokat fog változni, szerintem inkább csak finomodik.
DAC-olás
Egyre jobb a DAC, kíváncsi leszek más lesz -e a gyári 100 óra ajánlott járatás után.
Hogy állunk a járatással, Tigris bátyó? Számolj majd be, légyszi, mert nagyon érdekelne! Előre is köszi!
-
Vendég
DAC-olás
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
ugyan az van benne.
A kérdés csak az, hogy pár ezer forintot ér-e, amíg nem veszek egy normálisat?
Vállalható kompromisszum, ne foglalkozz mással ki mit mond..
-
Sonny
DAC-olás
Ez egy elég gyenge cucc, főleg a pcm 2704 dac-ja miatt, másrészt...
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
ugyan az van benne.
A kérdés csak az, hogy pár ezer forintot ér-e, amíg nem veszek egy normálisat?
- JOE77
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
DAC-olás
Jó az régi nagy DENON-ok ban is ez a konverter van+ SONY futó!
Telt ,dús, kevésbé precíz hang!
- JOE77
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
DAC-olás
Egy kis segitség kellene. A PCM1701 milyen minőségre?
Egy TA-E1000ESD-t vettem külső DAC-nak, ezt használom, és ebben van PCM1701P 2 db. Ha jól olvastam, 20 bitet tud D/A-ként, mivel ebben a cuccban van egy A/D is, ami minden analog jelet átrak digitálissá. Optikain megyek ki egy Sony MDP-640D Laserdisc/CD játszóról. Ennek valami brutális futóműve van, mivel az LD lemezt is meg kell forgatnia, ahhoz meg kell motor.
Érdemes ezzel a DAC-al foglalkozni? Ha jól néztem 3 bemenete van, 2 optikai, egy koax.
DAC-olás
Sziasztok!
Ezt ismeri valaki? Mennyi pénzt ér maximum?
Köszi, Sanyi
Ezt találtam róla: SMSL
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
DAC-olás
Senki nem tud róla semmit???
Tudomásom szerint egyelőre csak Ázsiában kapható.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1