Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm! És ez a SoX átmintavételező hogy működik? Mekkorára alakítja át automatikusan, mert beállításokat nem nagyon találok hozzá. A 88.2 Khz-et 96Khz-re rakja át vagy 44.1 Khz-re?
A 192-t 96-ra vagy 44-re?, és így rovább... A 96-ot úgy hagyja vagy mindent lenyom 44,1-re?
Köszönöm
Amúgy így már lejátsza a fájlokat csak azt nem tudom most milyen sample raten
A Foobar DSP managerében felül van egy gomb: <Configure selected> Azzal mindent beállíthatsz. Egyelőre hagyjál mindent alapon csak a kimeneti mintavételi frekvenciát állítsd be.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
DS alatt minden meg fog szólalni, mert a windows végzi az up/downsamplinget. KS XP alatt van, WASAPI Win7 alatt, de megy a KS is(ez nem neked Tigris).
Ha ezt írja a foobar akkor a DAC-od nem kezeli USB-n a 96kHz/24bit-et, de a leírásában biztos ott van meddig dolgozik USB-n.
Igen köszi közben megtaláltam, USB csatin nem kezeli nagyobb felbontásokat, de azt írja lejátszani lefogja csak lekonvertál. De nekem alapból a foobarban el sem indul, azonnal hiba ablak jön be.
Pc alapú audio lejátszás
Érdekes amúgy mert a kernelt nekem jelzi a dachoz de nem játssza vele a flac fájlokat. DS elsődleges hangillesztőként ismeri fel a dacot. Wasapi is látja a dacot, az meg ezt írja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 96000 Hz / 32-bit / 2 channels
DS alatt minden meg fog szólalni, mert a windows végzi az up/downsamplinget. KS XP alatt van, WASAPI Win7 alatt, de megy a KS is(ez nem neked Tigris).
Ha ezt írja a foobar akkor a DAC-od nem kezeli USB-n a 96kHz/24bit-et, de a leírásában biztos ott van meddig dolgozik USB-n.
szerk.: most látom, hogy 32bit-et írtál, ha valóban 32bites az anyag akkor biztos nem fogja lejátszani.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 647
Pc alapú audio lejátszás
Directsound esetén a windows elvégzi az átmintavételezést automatikusan, de abban sok köszönet nem lesz.
Foobar alatt a SoX plugin a legjobb átmintavételező, ezt ajánlom.
Köszönöm! És ez a SoX átmintavételező hogy működik? Mekkorára alakítja át automatikusan, mert beállításokat nem nagyon találok hozzá. A 88.2 Khz-et 96Khz-re rakja át vagy 44.1 Khz-re?
A 192-t 96-ra vagy 44-re?, és így rovább... A 96-ot úgy hagyja vagy mindent lenyom 44,1-re?
Köszönöm
Amúgy így már lejátsza a fájlokat csak azt nem tudom most milyen sample raten
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Érdekes amúgy mert a kernelt nekem jelzi a dachoz de nem játssza vele a flac fájlokat. DS elsődleges hangillesztőként ismeri fel a dacot. Wasapi is látja a dacot, az meg ezt írja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 96000 Hz / 32-bit / 2 channels
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem az tök mindegy, hogy Win7+WASAPI vagy XP+ASIO, a lejátszóprogramok között sokkal nagyobb eltérések vannak. Mondjuk XP-t már évek óta nem hallottam.
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
- andarson
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Azt olvasgattam itt ott, hogy a Windows Vista (gondolom a windows7 is) szebben szól WASAPI-val, mint a XP ASIOval. Ha ez igaz, lehet lesz egy windows 7 installom is.
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333
Pc alapú audio lejátszás
De ha foobarban windowsos hangillesztő kimenetet választom ki, illetve magát az usb-s dac kimenetet akkor lejátsza.
Ez a wasapi működik xp alatt is? Mert nem igen sikerül elővadásznom. Letöltöttem a plugint a foobarba az installed componentsben látszik is, igaz szürkén, de az output device-nél már nem hozza fel. KS-em sincs.
J River lejátszóban van KS, de ott sem működött a KS ezzel a DAC-al, amúgy ez egy Hegel HD2-es USB DAC.
Hogy tundám esetleg upsampling-elni?
Directsound esetén a windows elvégzi az átmintavételezést automatikusan, de abban sok köszönet nem lesz.
Foobar alatt a SoX plugin a legjobb átmintavételező, ezt ajánlom.
- andarson
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Nem az ASIO-nak van baja a 88,2kHz-el, hanem a DAC-nak. Sajnos elég sok eszköz nem kezeli, hiába tudja 96kHz-ig lejátszani a zenéket. Próbáld ki KS vagy WASAPI alól is lejátszani ezeket a fájlokat. Ha úgy sem megy akkor sajnos csak up/downsamplinggel fogod tudni lejátszani.
De ha foobarban windowsos hangillesztő kimenetet választom ki, illetve magát az usb-s dac kimenetet akkor lejátsza.
Ez a wasapi működik xp alatt is? Mert nem igen sikerül elővadásznom. Letöltöttem a plugint a foobarba az installed componentsben látszik is, igaz szürkén, de az output device-nél már nem hozza fel. KS-em sincs.
J River lejátszóban van KS, de ott sem működött a KS ezzel a DAC-al, amúgy ez egy Hegel HD2-es USB DAC.
Hogy tundám esetleg upsampling-elni?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Számítógépes alapú zenehallgatáshoz milyen szoftvert ajánlatok?
Jelenleg foobar2000 + asio v2-vel hallgatok zenét, de szereztem elég sok 24bit + 88.2Khz-es ripet és a kedves asio nem játsza le.
Ilyen hibaüzeneted ad a foobar: The ASIO device does not support specified sample rate (88200Hz); please configure resampler appropriately.
USB-s DAC-al hallgatok a zenét ami max 24bit 96Khz-et fogad usb-n és ezzel a formátummal nem is volt gondja az asionak csak a 88.2 khz-el.
Ja, az kimaradt hogy XP alá.
Nem az ASIO-nak van baja a 88,2kHz-el, hanem a DAC-nak. Sajnos elég sok eszköz nem kezeli, hiába tudja 96kHz-ig lejátszani a zenéket. Próbáld ki KS vagy WASAPI alól is lejátszani ezeket a fájlokat. Ha úgy sem megy akkor sajnos csak up/downsamplinggel fogod tudni lejátszani.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Pc alapú audio lejátszás
A DAC nem feltétlen ismerheti ezt a mintavételezést a Tenor USB chipes DAC-ok átalakítók pl. tudnak 24/96-ot de 24/88.2-t nem.
Megoldás: downsampling 44.1-re vagy upsampling 96-ra persze egyik se túl jó.
Sziasztok!
Jelenleg foobar2000 + asio v2-vel hallgatok zenét, de szereztem elég sok 24bit + 88.2Khz-es ripet és a kedves asio nem játsza le.
Ilyen hibaüzeneted ad a foobar: The ASIO device does not support specified sample rate (88200Hz); please configure resampler appropriately.
USB-s DAC-al hallgatok a zenét ami max 24bit 96Khz-et fogad usb-n és ezzel a formátummal nem is volt gondja az asionak csak a 88.2 khz-el.
- andarson
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
A szám léptetést azt megtaláltam nekem inkább bele tekerés funkció kéne.
Az is ott van.Kattints rá a bélyegképre, a képernyő felső részén lesz a bővített kezelő.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Pc alapú audio lejátszás
A szám léptetést azt megtaláltam nekem inkább bele tekerés funkció kéne.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
XMBC-ben meg lehet valahogy oldani a zene számban az előre haladást? Illetve, nekem teljes képernyőn laggol az egér, és akad is picit a program ezt tapasztalom egy idő után kis ablakban is, nem a zene akad hanem maga megjelenítés lassul. 4gb ram AMD 5600+, nem hiszem, hogy ezzel lenne gond.
Próbáld ki, ha kicseréled a Skin-t akkor is csinálja e...
Nekem is szaggatott, igaz nem vészesen.Én a Clonfuence skint használom és reccenés mentesen megy.
Rákattintasz a zene feliratra, megjelennek az Előadók-Albumok (attól függ hogy van beállítva) Az egeret elhúzod a képernyő bal széle felé, és oldalról előjön a kezelő felület.Stop, Pause, Start, Keverés...stb
Nagyon jó kis program, Én is ezt használom.
Ha van Iphone-od még távpiszkálni is lehet vele :thatslife:
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
XMBC-ben meg lehet valahogy oldani a zene számban az előre haladást? Illetve, nekem teljes képernyőn laggol az egér, és akad is picit a program ezt tapasztalom egy idő után kis ablakban is, nem a zene akad hanem maga megjelenítés lassul. 4gb ram AMD 5600+, nem hiszem, hogy ezzel lenne gond.
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 177
Pc alapú audio lejátszás
a 4 jackből a felsőből ki tud jönni digi koaksz,nem kell külön ditital kivezetéseket venni.
el van rejtve kapcsolója a speaker settingsben,h enable digital IO.gyárilag valamiért ki van kapcsolva.
hogy a "bal,v jobb" na erre nem emlékszem.
Pc alapú audio lejátszás
Megoldottam egyedül is...
Rákötöttem erre a SPDIF konnekrorra egy RCA aljzatot és megszólalt!
Tud 24/192-őt is!
Pc alapú audio lejátszás
Egy NAS kell majd e mellé is minimum, ha esetleg nem lenne. Amúgy tényleg figyelemreméltő készülék, nem véletlenül kerestük meg őket jó pár hete.
És kell egy monitor, iPhone vagy iPod, mert kijelzője nincs.
Igen, olvastam. De ha fél év múlva vehetek egy ilyet vagy az ángilusoktól rendelhetek ősszel akkor majd bolond lennék 10x ennyiért venni valamit ami nem is ilyen fejlett eszköz. Még egy Macmini is drága ehhez képest.
Egy NAS kell majd e mellé is minimum, ha esetleg nem lenne. Amúgy tényleg figyelemreméltő készülék, nem véletlenül kerestük meg őket jó pár hete.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, olvastam. De ha fél év múlva vehetek egy ilyet vagy az ángilusoktól rendelhetek ősszel akkor majd bolond lennék 10x ennyiért venni valamit ami nem is ilyen fejlett eszköz. Még egy Macmini is drága ehhez képest.
Pc alapú audio lejátszás
Már kapcsolatban vagyunk velük, még nem szállítható a cucc és az angol piacra fognak először szállítani és csak utána Európa más részeire.
A Linn Products-ból kivált 4 ember, alapítottak egy új céget és itt az új streamerük: http://www.simpleaudio.co.uk/ az ára 550Ł lesz, érdemes elolvasni a features-t, nem piskóta! Ilyen háttérrel, ennyiért elég ütőképes darabnak ígérkezik.
Már kapcsolatban vagyunk velük, még nem szállítható a cucc és az angol piacra fognak először szállítani és csak utána Európa más részeire.
Pc alapú audio lejátszás
A Linn Products-ból kivált 4 ember, alapítottak egy új céget és itt az új streamerük: http://www.simpleaudio.co.uk/ az ára 550Ł lesz, érdemes elolvasni a features-t, nem piskóta! Ilyen háttérrel, ennyiért elég ütőképes darabnak ígérkezik.
Pc alapú audio lejátszás
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Pc alapú audio lejátszás
pontosan
kössz Sumi
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Pc alapú audio lejátszás
Ezt kifejtenéd bővebben?
Mi az a mini pontosan?
Mi az a firewire-is iomega pontosan?
Mac Mini
2TB-os külső merevlemez firewire 800-on csatlakoztatva, legalábbis szerintem, mert én is ilyeneket használok a láncom elején." />
Amúgy bocs, hogy bele vaú!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2