Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

deadelvis
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: deadelvis »

HELP!

deadelvis

Pc alapú audio lejátszás

Nem sikerült.

Mivel nincs usb,nem tudom beledugni a pendrive-ot.
Próbáltam hdd-ről,mindent letöröltem róla,rámásoltam a firmware-t(ki is csomagoltam)

Bekapcsolom,közben nyomom a stop-ot-nem történik semmmi.
Bekapcsolom sop nélkül,a menüben nincs olyan a a setup-ban amit ajánlottál.

???

deadelvis

Pc alapú audio lejátszás

Este megpróbálom,remélem sikerül,majd beszámolok róla.köszönöm.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11505
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Fapaci,és kökény-köszi az infokat.

Igazából azzal (is)van bajom hogyan dugok pendrive-ot a maedialejátszóba,mert csak egy ilyen kis micro csatlakozó van rajta:

http://www.olcso-alk...inus__18m_1.jpg

Akkor csináld merevlemezről szoftverből, ahogy Kökény írta!

deadelvis

Pc alapú audio lejátszás

Fapaci,és kökény-köszi az infokat.

Igazából azzal (is)van bajom hogyan dugok pendrive-ot a maedialejátszóba,mert csak egy ilyen kis micro csatlakozó van rajta:

http://www.olcso-alkatresz.hu/thumbs/no ... _18m_1.jpg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Igen....ezt megtaláltam,le is töltöttem ezt a kis firmware-t...

És tovább hogy?(nem nagyon tudok angolul,próbáltam értelmezni,de nem ment)

A letöltött cuccot másold egy pendrive gyökerébe, aztán...

1. Kapcsold ki a masinát a hátulján
2. Dugd be a pendrive-ot
3. Tartsd nyomva a “Stop” gombot a készüléken, közben kapcsold be
4. Addig tartsd nyomva, míg be nem jön a telepítési ablak

A telepítés magától lefut, aztán újraindul a készülék, utána beállítod a nyelvet, órát, stb. Ennyi.

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kökény »

Amit letöltöttél átveszed USB-s pendrive-ra, médialejátszó kikapcs, USB kulcs bedug, stop gomb nyomvatart, majd lejáccó bekapcs és elvileg indul a firmw. frissítés.
Jah, merevlemezről meg Setup-->System menün belül SW upgrade from HDD.

deadelvis

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok,

Remélem jó kategóriában irok/kérdezek.
Egy médialejátszóval hallagtok zenét/nézek filmet,nem túl jó tipust vettem,de nincs most jobbra keret.
Egy ideje nem boldogulok vele,rendszeresen "lefagy" (sokáig ment rendesen).A szoftverfrissitést ajánlották de -FOGALAMAM SINCS HOGY AZT HOGY KELL.

http://www.gepbolt.h...a_lejatszo.html

Erről a készülékről van szó.Ha lenne valakinek valamilyen használható ötlete,nagyon örülnék neki.

Verbatim MediaStation Firmware és leírás a frissítés módjáról

deadelvis

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok,

Remélem jó kategóriában irok/kérdezek.
Egy médialejátszóval hallagtok zenét/nézek filmet,nem túl jó tipust vettem,de nincs most jobbra keret.
Egy ideje nem boldogulok vele,rendszeresen "lefagy" (sokáig ment rendesen).A szoftverfrissitést ajánlották de -FOGALAMAM SINCS HOGY AZT HOGY KELL.

http://www.gepbolt.hu/termekek/58742906 ... atszo.html

Erről a készülékről van szó.Ha lenne valakinek valamilyen használható ötlete,nagyon örülnék neki.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: KMT »

Figyelni kéne.

(No meg megtalálni a rendes topikot. )

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

A pedro bt music-ról mit tudtok? Én nem tudok belépni...

Köszi
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: schawo »

Köszönöm! És ez a SoX átmintavételező hogy működik? Mekkorára alakítja át automatikusan, mert beállításokat nem nagyon találok hozzá. A 88.2 Khz-et 96Khz-re rakja át vagy 44.1 Khz-re?
A 192-t 96-ra vagy 44-re?, és így rovább... A 96-ot úgy hagyja vagy mindent lenyom 44,1-re?

Köszönöm
Amúgy így már lejátsza a fájlokat csak azt nem tudom most milyen sample raten

A Foobar DSP managerében felül van egy gomb: <Configure selected> Azzal mindent beállíthatsz. Egyelőre hagyjál mindent alapon csak a kimeneti mintavételi frekvenciát állítsd be.

Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

DS alatt minden meg fog szólalni, mert a windows végzi az up/downsamplinget. KS XP alatt van, WASAPI Win7 alatt, de megy a KS is(ez nem neked Tigris).
Ha ezt írja a foobar akkor a DAC-od nem kezeli USB-n a 96kHz/24bit-et, de a leírásában biztos ott van meddig dolgozik USB-n.

Igen köszi közben megtaláltam, USB csatin nem kezeli nagyobb felbontásokat, de azt írja lejátszani lefogja csak lekonvertál. De nekem alapból a foobarban el sem indul, azonnal hiba ablak jön be.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Érdekes amúgy mert a kernelt nekem jelzi a dachoz de nem játssza vele a flac fájlokat. DS elsődleges hangillesztőként ismeri fel a dacot. Wasapi is látja a dacot, az meg ezt írja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 96000 Hz / 32-bit / 2 channels

DS alatt minden meg fog szólalni, mert a windows végzi az up/downsamplinget. KS XP alatt van, WASAPI Win7 alatt, de megy a KS is(ez nem neked Tigris).
Ha ezt írja a foobar akkor a DAC-od nem kezeli USB-n a 96kHz/24bit-et, de a leírásában biztos ott van meddig dolgozik USB-n.

szerk.: most látom, hogy 32bit-et írtál, ha valóban 32bites az anyag akkor biztos nem fogja lejátszani.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 652

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: andarson »

Directsound esetén a windows elvégzi az átmintavételezést automatikusan, de abban sok köszönet nem lesz.

Foobar alatt a SoX plugin a legjobb átmintavételező, ezt ajánlom.

Köszönöm! És ez a SoX átmintavételező hogy működik? Mekkorára alakítja át automatikusan, mert beállításokat nem nagyon találok hozzá. A 88.2 Khz-et 96Khz-re rakja át vagy 44.1 Khz-re?
A 192-t 96-ra vagy 44-re?, és így rovább... A 96-ot úgy hagyja vagy mindent lenyom 44,1-re?

Köszönöm
Amúgy így már lejátsza a fájlokat csak azt nem tudom most milyen sample raten
Linn Majik DS, Philips CD 204, Denon DP-60M (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Érdekes amúgy mert a kernelt nekem jelzi a dachoz de nem játssza vele a flac fájlokat. DS elsődleges hangillesztőként ismeri fel a dacot. Wasapi is látja a dacot, az meg ezt írja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 96000 Hz / 32-bit / 2 channels

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem az tök mindegy, hogy Win7+WASAPI vagy XP+ASIO, a lejátszóprogramok között sokkal nagyobb eltérések vannak. Mondjuk XP-t már évek óta nem hallottam.

Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azt olvasgattam itt ott, hogy a Windows Vista (gondolom a windows7 is) szebben szól WASAPI-val, mint a XP ASIOval. Ha ez igaz, lehet lesz egy windows 7 installom is.
Linn Majik DS, Philips CD 204, Denon DP-60M (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333

schawo
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

De ha foobarban windowsos hangillesztő kimenetet választom ki, illetve magát az usb-s dac kimenetet akkor lejátsza.
Ez a wasapi működik xp alatt is? Mert nem igen sikerül elővadásznom. Letöltöttem a plugint a foobarba az installed componentsben látszik is, igaz szürkén, de az output device-nél már nem hozza fel. KS-em sincs.

J River lejátszóban van KS, de ott sem működött a KS ezzel a DAC-al, amúgy ez egy Hegel HD2-es USB DAC.

Hogy tundám esetleg upsampling-elni?

Directsound esetén a windows elvégzi az átmintavételezést automatikusan, de abban sok köszönet nem lesz.

Foobar alatt a SoX plugin a legjobb átmintavételező, ezt ajánlom.

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem az ASIO-nak van baja a 88,2kHz-el, hanem a DAC-nak. Sajnos elég sok eszköz nem kezeli, hiába tudja 96kHz-ig lejátszani a zenéket. Próbáld ki KS vagy WASAPI alól is lejátszani ezeket a fájlokat. Ha úgy sem megy akkor sajnos csak up/downsamplinggel fogod tudni lejátszani.

De ha foobarban windowsos hangillesztő kimenetet választom ki, illetve magát az usb-s dac kimenetet akkor lejátsza.
Ez a wasapi működik xp alatt is? Mert nem igen sikerül elővadásznom. Letöltöttem a plugint a foobarba az installed componentsben látszik is, igaz szürkén, de az output device-nél már nem hozza fel. KS-em sincs.

J River lejátszóban van KS, de ott sem működött a KS ezzel a DAC-al, amúgy ez egy Hegel HD2-es USB DAC.

Hogy tundám esetleg upsampling-elni?

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok!

Számítógépes alapú zenehallgatáshoz milyen szoftvert ajánlatok?
Jelenleg foobar2000 + asio v2-vel hallgatok zenét, de szereztem elég sok 24bit + 88.2Khz-es ripet és a kedves asio nem játsza le.
Ilyen hibaüzeneted ad a foobar: The ASIO device does not support specified sample rate (88200Hz); please configure resampler appropriately.

USB-s DAC-al hallgatok a zenét ami max 24bit 96Khz-et fogad usb-n és ezzel a formátummal nem is volt gondja az asionak csak a 88.2 khz-el.

Ja, az kimaradt hogy XP alá.

Nem az ASIO-nak van baja a 88,2kHz-el, hanem a DAC-nak. Sajnos elég sok eszköz nem kezeli, hiába tudja 96kHz-ig lejátszani a zenéket. Próbáld ki KS vagy WASAPI alól is lejátszani ezeket a fájlokat. Ha úgy sem megy akkor sajnos csak up/downsamplinggel fogod tudni lejátszani.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: padam »

A DAC nem feltétlen ismerheti ezt a mintavételezést a Tenor USB chipes DAC-ok átalakítók pl. tudnak 24/96-ot de 24/88.2-t nem.

Megoldás: downsampling 44.1-re vagy upsampling 96-ra persze egyik se túl jó.

Sziasztok!

Jelenleg foobar2000 + asio v2-vel hallgatok zenét, de szereztem elég sok 24bit + 88.2Khz-es ripet és a kedves asio nem játsza le.
Ilyen hibaüzeneted ad a foobar: The ASIO device does not support specified sample rate (88200Hz); please configure resampler appropriately.

USB-s DAC-al hallgatok a zenét ami max 24bit 96Khz-et fogad usb-n és ezzel a formátummal nem is volt gondja az asionak csak a 88.2 khz-el.

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Nexus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Nexus »

A szám léptetést azt megtaláltam nekem inkább bele tekerés funkció kéne.

Az is ott van.Kattints rá a bélyegképre, a képernyő felső részén lesz a bővített kezelő.

"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."

Nexus=ex Specialized001

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”