Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

rel mélynyomó

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Amúgy maga a REL, mint cég állítólag mind a mai napig kevesebb, mint 10 főt számlál, és a dobozok kézi munkával készülnek.
Remélem nem akarod megmagyarázni azt, hogy egy ilyen cég mint a REL, összesen 10 alkalmazottal dolgozik !

Gondolj bele a cég mindenhova szállít. 10 ember egyszerüen nem tudná kiszolgálni ezt a mennyiséget. Mégha a hangszorókat kompletten vásárolják és csak az összeszerelésse kell foglalkozniuk. Mégha az elektronikát is vásárolják valami beszállítócégtől, akkor sem elég a 10 ember. Marketing , értékesítés, ügyvezető, reklamció, javítás, fejlesztés, termelés, logisztika, minőségirányitás, AUDIT, munkavédelem, és még számtalan sok terület ami egy minőségi termeléshez kell. A REL pedíg minőségi termelést csinál. Ez 10 mberrel nem lehet megvalósítani.

Gondolom a REL fejleszti a hangszoróit, és az erősítőit,,, max ha nem rendelkezik saját gyártósorral, akkor a cég kiadja egy másik cégnek, hogy gyártsa le a kifejlesztett terméket......

A kézi készítésről meg annyit, hogy nem feltétlenül azért csinálják kézzel mert ettől szuperabb lesz a temék, hanem az alacsonyabb darabszám vagy az összeszerelés automatizálása olyan drága, hogy a "biorbot" alkalmazása olcsóbb, és sokkal nagyobb rugalmasságal rendelkezik egy másik termék gyártása esetén.....

Nem gondolod, hogy a tekercseket, filtereket egyéb elektronikai alkatrészeket kézzel tekercselik, föccsöntik, lézerhegesztik. Azokat gépek csinálják nincs mese ..

Ferrarikat is azért szerelik kézzel mert kis darabszám esetén me érdemes automatizálni.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Én a sima feketét választottam.(anyagiak)Amúgy mekkora lehet a különbség hangzásban a cseresznyefa borításúhoz képest?

A fa borítás talán némi plusz merevséget ad a konstrukciónak, ami elvileg jót tesz a hangnak. A kérdés csak az, hogy ebből mennyit hall az egyszerű halandó?
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rel mélynyomó

Én a sima feketét választottam.(anyagiak)Amúgy mekkora lehet a különbség hangzásban a cseresznyefa borításúhoz képest?

Szerintem a borításban nem lehet nagyon nagy különbség. Szerintem semmi.

Gondolom akkor van különbség, ha másmilyen fából csinálják.

A borítás csak műanyag fóliázás nem .....

Ugyanazt az anyagot másmilyen színű fóliával huzták be ....

Vagy itt arról van szó, hogy totálisan másmilyen fából csinálják a hangfalat ?

A dobozok anyaga MDF. Az alap változatban ez az MDF "kocka" csak egy fekete fólia borítást kap, míg a drágább változatok valódi fa lemezekből, lapokból kapnak egy külön réteget, fólia helyett.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rel mélynyomó

Ha valódi fa borításosat szeretnél, akkor azt közvetlenül a gyártótól rendelik meg. Elmondásuk szerint volt már olyan vevő, aki 24 hónapot ( azaz 2 teljes évet! ) várt a szubjára
Te Jézus Krisztius,

2 év. Ezt lehet nevezni gyors szállításnak. Gondoljunk bele, a 21. században egy 2 éves szállítási határidő az totálisan nevetséges. :vazeg: Főleg az elektronikai iparágban,,, lehet az akármi subb vagy kenyérpiritó.

Szerintem egy full maxos sport autót amihez egy ember pingálja a nevét az hamarabb elkészül....

Feltevés talán, hogy a sznoboknak készül aki elmondhatja magáról: ezt a hangfalat 2 évig csinálták nekem ......

Ezzel nem azt akarom mondani hogy rossz , egy REL-ről nem is lehet nagyon.

Remélem a Hifi Barlang se mondja komolyen azt a 2 éves szállítási határidőt. Szerintem nem lehet ilyet állítani 2 év = 24 hónap = 730 nap

Hamarabb leszállítanak egy utasszállító repülőt.

A Hifibarlang nem azt mondja, hogy két év múlva kapod meg, hanem azt, hogy a szállítás időpontja teljesen bizonytalan. Nekem két éve 6-9 hónapot mondtak a valódi fa burkolatos példány várható átfutási idejére, de amióta "besikerült" ez a 24 hónapos eset, már inkább nem bocsátkoznak jóslatokba. Mint az ppstgp hozzászólásából kiderült, ez igazából csak azokat sújtja, akik nem elégednek meg a fekete alap változattal, ami egyébként szerintem gusztustalanul ronda. Nem feltétlenül (csak) a színe miatt, hanem maga a felülete nagyon ocsmány.

Amúgy maga a REL, mint cég állítólag mind a mai napig kevesebb, mint 10 főt számlál, és a dobozok kézi munkával készülnek.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

rel mélynyomó

Szerintem a borításban nem lehet nagyon nagy különbség. Szerintem semmi.

Gondolom akkor van különbség, ha másmilyen fából csinálják.

A borítás csak műanyag fóliázás nem .....

Ugyanazt az anyagot másmilyen színű fóliával huzták be ....

Vagy itt arról van szó, hogy totálisan másmilyen fából csinálják a hangfalat ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

ppstgt
Isten Hozott! :)

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: ppstgt »

Na megrendeltem a Rel-t a netdeponál. A hifibarlanghoz képest 13 e-rel olcsóbbak!
Ők azt mondták, hogy a szállítási idő 3-4 hét.
Annyit még kibirok.

Én a sima feketét választottam.(anyagiak)
Amúgy mekkora lehet a különbség hangzásban a cseresznyefa borításúhoz képest?

TV: Panasonic TX-P42S10E, Médialejátszó: Dune HD Base 3.0, CD: Philips CD-950 AMP: Jungson JA-88E AVR:Yamaha RX V440, DAC: Hivox Lupus tuning,
front: Etalon Basic, center: Wharfedale Diamond 8C, surr: B&W 601 S2, sub: REL Quake

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.

rel mélynyomó

Ha valódi fa borításosat szeretnél, akkor azt közvetlenül a gyártótól rendelik meg. Elmondásuk szerint volt már olyan vevő, aki 24 hónapot ( azaz 2 teljes évet! ) várt a szubjára
Te Jézus Krisztius,

2 év. Ezt lehet nevezni gyors szállításnak. Gondoljunk bele, a 21. században egy 2 éves szállítási határidő az totálisan nevetséges. :vazeg: Főleg az elektronikai iparágban,,, lehet az akármi subb vagy kenyérpiritó.

Szerintem egy full maxos sport autót amihez egy ember pingálja a nevét az hamarabb elkészül....

Feltevés talán, hogy a sznoboknak készül aki elmondhatja magáról: ezt a hangfalat 2 évig csinálták nekem ......

Ezzel nem azt akarom mondani hogy rossz , egy REL-ről nem is lehet nagyon.

Remélem a Hifi Barlang se mondja komolyen azt a 2 éves szállítási határidőt. Szerintem nem lehet ilyet állítani 2 év = 24 hónap = 730 nap

Hamarabb leszállítanak egy utasszállító repülőt.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: tsc »

Én a helyükbe ezt nem terjeszteném magamról.
Brutál

Én általában két napot nem tudok várni ha akarok valamit...

Használtan azért szokott lenni REL is eladó.

Én szétnéznék az utolsó két HifiPiac hirdetési rovatában, rákeresnék a HifiCity-n az apróhirdetési rovatban, no és végül az apróneten is.

Ha eztán sincs akkor mennék a forgalmazóhoz. :vazeg:

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

gyártótól rendelik meg. Elmondásuk szerint volt már olyan vevő, aki 24 hónapot ( azaz 2 teljes évet! ) várt a szubjára
Én 2 évet akkor se várnék egy SUB-ra ha ingyen adnák és ez lenne a világ legtökéletesebb mélyládája...

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rel mélynyomó

Sziasztok! 
subot szeretnék venni.
Két jelöltem van:
B&W ASW 600
REL Quake BL
Mindképpen zárt dobozt szeretnék.
A rel lenne az igazi, de ha jól tudom ennek a szállítási ideje elég hosszú.
Ismertek olyan boltot pesten ahol van raktáron?

Egyébként tudtok véleményt mondani a b&w subokról?

Köszi!

Most látom, hogy feketét szeretnél. Akkor szerintem hívd fel őket, lehet, hogy van azonnal vihető példányuk. Amúgy minőségre valószínüleg jobb a REL, viszont falrengető mélyeket azért ne várj tőle.

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

rel mélynyomó

Sziasztok! 
subot szeretnék venni.
Két jelöltem van:
B&W ASW 600
REL Quake BL

Köszi!

Méghogy hosszú? Finoman fogalmaztál...

Hivatalosan az Infovox ( Hifi Barlang ) a hazai importőr, náluk szokott is lenni néhány bemutató darab, ami azonnal vihető. Ezek azonban mindig fekete, alap kivitelű példányok. Ha valódi fa borításosat szeretnél, akkor azt közvetlenül a gyártótól rendelik meg. Elmondásuk szerint volt már olyan vevő, aki 24 hónapot ( azaz 2 teljes évet! ) várt a szubjára

Vendég

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
subot szeretnék venni.
Két jelöltem van:
B&W ASW 600
REL Quake BL

Köszi!

Én inkább REL-t vennék

ppstgt

rel mélynyomó

Hozzászólás Szerző: ppstgt »

Sziasztok!

subot szeretnék venni.
Két jelöltem van:
B&W ASW 600
REL Quake BL

Köszi!

TV: Panasonic TX-P42S10E, Médialejátszó: Dune HD Base 3.0, CD: Philips CD-950 AMP: Jungson JA-88E AVR:Yamaha RX V440, DAC: Hivox Lupus tuning,
front: Etalon Basic, center: Wharfedale Diamond 8C, surr: B&W 601 S2, sub: REL Quake

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”