Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Nyilván valóan nem ragadnék le a hirdetett példánynál. Ha ilyen megoldást választanék akkor magam készíteném el, minőségi alkatrészekből. Arra gondoltam, hogy vennék egy 2-es Hivox-os áramokosítót (Alces), annak az egyik aljzatába direktbe bekötném az erősítőt egy rendes kábellel, a többi komponens (DVD lejátszó, Laptop töltő, DAC, Squeeze box) meg egy ilyen szétágazó kábellel kapná ami jár neki Kérdés továbbá, hogy a projektort ha bekötöm a rendszerbe, gondolom érdemesebb volna az Alces-en "kívülre" kötni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Egy jó belső kábelezéssel készült elosztó sokkal jobb mint egy egyszerű de nagyszerűnek gondolt sima vezetőkkel készült,mint pl a kontavill.Hogy mit tud egy ilyen elosztó amivel a hálózati kábel nem boldogul egy hagyományos elosztóba dugva nem tudom,de valamiért jobbá teszik a hangot.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De ha csak egy 2,5 megy a többi 1,5 akkor sem jön ki.. Ez inkább egyszerű, mintsem minőségi megoldás, szigorúan saját vélemény alapján.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Közösítve, sztem = legalább 3-4x 3 ér x 1.5 mm2. Hogy jön ki abból a dugóból? gondolkodik.gif

Meg hogy megy be? Nagy öröm egy ilyent szerelni.

Vendég

Kábelezzünk

Hogy közösítve?

Így ugyan több vezeték van a villásdugóra szerelve, de ez még mindig jobb, mint egy plusz elosztó a csatlakozóinak nyűgjeivel.

Hát így egy szigetelőn belül ennyi szál egymáson futva zavaró lehet, főleg mivel ez nem egy minőségi hálózatit rejthet magában, mert ezt valami tyúkbéllel megoldod ami jó vékony, de egy valamire való vastagabb hálózatival nem. Nagyon sok készülék gondolok itt erősítőkre meghálálják a vastagabb 2,5 -es kábelek használatát..Na most ezen van 4 készüléknyi kábel, gondolj csak bele Ez akárhogy számolom 12 szál kábel..

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hogy közösítve?

Így ugyan több vezeték van a villásdugóra szerelve, de ez még mindig jobb, mint egy plusz elosztó a csatlakozóinak nyűgjeivel.

Sztem jobb a "sima" elosztó és minden kütyünek a saját tápkábele. A hosszabb jelút-féle mennyiségi szöveget felejtsétek el, a lényeg a vezetők és szigetelések MINŐSÉGE.

Ha a koncepcióban ennek a hozzáállásnak van lehetősége megjelenni, akkor hajrá!
Ha nincs, akkor én maradnék a kultúrált elosztónál ÉS tápkábeleknél. Sztem túl fontos a tápolás ahhoz, hogy egyszerűsítsük.

Peace.

Közösítve, sztem = legalább 3-4x 3 ér x 1.5 mm2. Hogy jön ki abból a dugóból? gondolkodik.gif

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KMT »

Sztem nem jó ha igy közösítve vannak a készülékek..

Hogy közösítve?

Vendég

Kábelezzünk

No pontosan valami ilyenre gondoltam :)Először a kérdés az, hogy van e előnye ha ilyenre csinálom. Nyilván olcsóbb, de főként inkább minőségbeli előnyre gondolok.

Sztem nem jó ha igy közösítve vannak a készülékek..

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Ákos (soundbeam) multkoriban hirdetett ilyesmit. Ára nem vészes, talán egy próbát megér (márha minden "vasárud" IEC csatis).
link: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -4-szeres/

No pontosan valami ilyenre gondoltam :)Először a kérdés az, hogy van e előnye ha ilyenre csinálom. Nyilván olcsóbb, de főként inkább minőségbeli előnyre gondolok.

Taky
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Taky »

Lehet nem teljesen értettétek meg amit szerettem volna. Tehát jön a falból a 230, beledugok egy dugót aminek a másik végén mondjuk egy 4-es aljzat van. Ehelyett gondoltam azt, hogy kihagyom a 4-es aljzatot. Csinálok egy olyan kábelt aminek az egyik vége egy villás dugó (ez megy a falba) a másik végén pedig lenne 4 dugó a készülékeknek megfelelő.

Ákos (soundbeam) multkoriban hirdetett ilyesmit. Ára nem vészes, talán egy próbát megér (márha minden "vasárud" IEC csatis).
link: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -4-szeres/
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Én ezt már végig jártam,a külön ösvénynek van hozadéka,ez rendben van.Viszont a végén egy jó elosztó legalább annyit,ha nem többet lendít a hangon mint maga az ösvény.Néhai,és ValhallA is készít elosztót,ha van rá keret én inkább ezeket ajánlanám a kontavill helyett,vagy mögé.

Köszönöm az ötletet, egyelőre ez spontán felindulásból történt, a leginkább non-invazív-jelleggel, esetlegesen nem megfelelő eredmény esetén pont 2 perc alatt "visszacsinálható" vagy megváltoztatható.

Van nehai-tápkábelem, arról megy a vas . Ha 2.0-ás fázisba ér az experiment, mindenhol áttörünk!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Lehet nem teljesen értettétek meg amit szerettem volna. Tehát jön a falból a 230, beledugok egy dugót aminek a másik végén mondjuk egy 4-es aljzat van. Ehelyett gondoltam azt, hogy kihagyom a 4-es aljzatot. Csinálok egy olyan kábelt aminek az egyik vége egy villás dugó (ez megy a falba) a másik végén pedig lenne 4 dugó a készülékeknek megfelelő.

Elvileg sima csillagkapcsolás, simán megcsinálhatod, csak a nem használt csatik ÁLLANDÓAN feszültség alatt lesznek, meg, nagyon átgondoltan kell kigondolni, hogy melyik madzag milyen hosszú legyen. Meg milyen anyagú, meg mennyire flexibilis.

Ezzel azt akarom mondani, hogy minden készülékkel érdemes picit játszogatni, hogy milyen tápkábellel jön be a legjobban a hangja. Ezt az összeforrasztást csak UTÁNA tudod megejteni. Szerintem semmi gond a fali konnektor-hosszabbító-elosztó-tápkábel-készülék line-upnak. Esetleg egy kölcsön kapott tápkábelt könnyebb bedugni, ha villásdugó-aljzat van a közelben, és, ha véglegesre megtetszik, akkor nem kell megint a 3-as, 4-es kombót folyékonnyá forrasztani...

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Én ezt már végig jártam,a külön ösvénynek van hozadéka,ez rendben van.Viszont a végén egy jó elosztó legalább annyit,ha nem többet lendít a hangon mint maga az ösvény.Néhai,és ValhallA is készít elosztót,ha van rá keret én inkább ezeket ajánlanám a kontavill helyett,vagy mögé.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Jó ötlet, de akkor csapj több legyet egy csapásra!

Én most vagyok külön vezeték-behúzásos-létesítéses projektben (villanyórától), 6 négyzetmilliméteres keresztmetszettel. Csinálj egy ilyet, és ehhez akár simán is hozzáforraszthatod a dolgot (pl. végerősítő), de, ha sok független hifis motyód van, sokan ajánlják a külön ágat minden fogyasztóra.

Az elosztó témájában a KontaVill moduláris elosztóit ajánlom, én is ilyeneket hajtok és nagyon tetszik, valahol kapni is lehet, vettünk egyszer együtt Kalmival.

Hogy jó legyen a kontakt :

KONTAVILL Villamosszerelési Rt.

6600 Szentes, Ipartelepi út 14.
Postacím: 6600 Szentes, Pf. 10

Tel.: (06-63) 510-200 Fax: (06-63) 510-210

Kereskedelmi iroda:
1101 Budapest, Salgótarjáni út 20.
Tel.: 265-1969 Fax: 263-1512

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Egy újabb kérdés kószál a fejemben...
Mostanában nem hagy a gondolat, hogy valami jobbféle hálózati elosztót szerezzek, készítsek... Olvasgattam, nézegettem sokfelé, átrágtam jó pár ötletes megoldást... Az tetszett eddig a legjobban ahol külön aljzatokat felszereltek egy burkolatra, belül összekábelezték... Viszont felmerült a kérdés, mi történik, ha nem is szerelek aljzatokat, dugókat? Hanem egyből csak simán a készülék kábeleit hozzáforrasztom egy 220-as kábelhez? Így kihagynék a sorból egy "elesleges" érintkezőt, ez akár hozhat is valamit a hangon.

Jó ötlet, de akkor csapj több legyet egy csapásra!

Én most vagyok külön vezeték-behúzásos-létesítéses projektben (villanyórától), 6 négyzetmilliméteres keresztmetszettel. Csinálj egy ilyet, és ehhez akár simán is hozzáforraszthatod a dolgot (pl. végerősítő), de, ha sok független hifis motyód van, sokan ajánlják a külön ágat minden fogyasztóra.

Az elosztó témájában a KontaVill moduláris elosztóit ajánlom, én is ilyeneket hajtok és nagyon tetszik, valahol kapni is lehet, vettünk egyszer együtt Kalmival.

Hogy jó legyen a kontakt :

KONTAVILL Villamosszerelési Rt.

6600 Szentes, Ipartelepi út 14.
Postacím: 6600 Szentes, Pf. 10

Tel.: (06-63) 510-200 Fax: (06-63) 510-210

Kereskedelmi iroda:
1101 Budapest, Salgótarjáni út 20.
Tel.: 265-1969 Fax: 263-1512

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Egy újabb kérdés kószál a fejemben...
Mostanában nem hagy a gondolat, hogy valami jobbféle hálózati elosztót szerezzek, készítsek... Olvasgattam, nézegettem sokfelé, átrágtam jó pár ötletes megoldást... Az tetszett eddig a legjobban ahol külön aljzatokat felszereltek egy burkolatra, belül összekábelezték... Viszont felmerült a kérdés, mi történik, ha nem is szerelek aljzatokat, dugókat? Hanem egyből csak simán a készülék kábeleit hozzáforrasztom egy 220-as kábelhez? Így kihagynék a sorból egy "elesleges" érintkezőt, ez akár hozhat is valamit a hangon.

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

azon az au1esen ugyanaz a dac van,mint a régi live!-on?
mert annak förtelmes magasai vannak.

másik baja az au2-ig bezárólag a creative-oknak,hogy nem jól kezelik a 44kHzes jeleket,csak a 48,96asokat.van rá esély,h jobban fog szólni,ha foobarban átkonvertáltatod 48as jelre,h ne a hangkari csinálja.

au2zs és a hardveres xfik viszont nem ilyenek,ezek 1 nagyságrenddel jobb kártyák.

A Live! kártyákon az emu10k1 hangproci dolgozik. Az Audigy szérián pedig ennek a következő generációja, az emu10k2.
Ezek a kártya vezérléséért felelős chipek, vezérlik az effektezést, a többcsatornás dolby módokat, az eax módot.
Azt, hogy a sztereó dac milyen a Live! karin azt nem tudom.
De az Audigy-n egy régi philips dac dolgozik.
Emiatt nyugodtabb, melegebb hangja van, mint a mai trendi hangkártyáknak.
Amiket leginkább játékra és filmre terveznek. A cél a "kristálytiszta", digitális, száraz hangzás.
Eddig miért nem készült kimondottan zenehallgatásra tervezett hangkártya? Mert nincs piaca, nem éri meg kihozni.
Egyedül az Asus lépett a Xonar Essence ST-vel.

Egyébként a förtelmest hogy értetted?

Már kezd körvonalazódni mit akarok. A belső kártyákat hanyagolom, próbálgattam eleget.
Az usb dac-ok közt érdemesebb keresgélni szerintem.
A headfonia.com oldal ezzel foglalkozik. Pár napja ezt olvasgatom. Nagyon jó cikkek, tesztek vannak rajta.
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Audio Note Sp. Félévente feltűnik egy aztán semmi. ...

A Note-tól meg az ezüsttől sokan félnek mert élesnek gondolják. Nem igaz. Ha egy ezüst AN kábel karcosan szól akkor nem a kábellel van a gond, a komponensekkel kell valamit kezdeni mert minden más csak pótcselekvés. Olyan muzikálisak a Note kábelek, hogy az ember úgy hallgatja, mintha füvet szívna (úgy mondom, mintha próbáltam volna:-) Ragályos, veszélyes mert nincs visszaút...

Ja és egy Note ezüst kábel olyan mint a lekötetlen betét. Azonnal eladható veszteség nélkül vagy cserélhető mert nagy rá a kereslet.
Üdv,
NL

leborulok.gif

Ezt és se írhattam volna szebben. Tudom, hogy az AN is megosztó jellegű cucc, de nekem is olyan lebénítós érzés volt, amikor szembesültem az élménnyel. Amikor demóztunk, szegény pizzafutár, aki kb. 10 percet várt a gangon, mire vége lett az adott nótának, aszitte, hogy Kurt Cobain még ma is köztünk van.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

azon az au1esen ugyanaz a dac van,mint a régi live!-on?
mert annak förtelmes magasai vannak.

másik baja az au2-ig bezárólag a creative-oknak,hogy nem jól kezelik a 44kHzes jeleket,csak a 48,96asokat.van rá esély,h jobban fog szólni,ha foobarban átkonvertáltatod 48as jelre,h ne a hangkari csinálja.

au2zs és a hardveres xfik viszont nem ilyenek,ezek 1 nagyságrenddel jobb kártyák.

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ha ennyi a keret, tudok adni Neked Gotham és HiDiamon összekötő kábeleket. Egyiket sem nevezném visszafogott, magasvágós megoldásnak, viszont én nem is használnék kábelt ilyen funkcióra, inkább megkeresném, miért zavarnak annyira a magas hangok. Első körben én a Creative hangkártyát járnám körbe a helyedben.

Olcsó usb dac is szóba jöhetne.
Kérdés, hogy melyiknek van olyan karaktere, amilyet keresek.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Igen, az AN nagyon nem az az árkategória, ami számításba jöhet.
Maximum 15-20ezer forintot szánnék majd rá.
Egyébként nincs gond a hanggal, szeretem hallgatni. De van egy két olyan felvétel, ahol az erős női vokál miatt lehetne kerekíteni a dolgon. Ezeket a zenéket hangosabban nem is akarom hallgatni, mert zavar.
Csak ezért gondolkodok kicsit lágyabb, melegebb hangú kábelben. Egy próba erejéig mindenképp.

Ha ennyi a keret, tudok adni Neked Gotham és HiDiamond összekötő kábeleket. Egyiket sem nevezném visszafogott, magasvágós megoldásnak, viszont én nem is használnék kábelt ilyen funkcióra, inkább megkeresném, miért zavarnak annyira a magas hangok. Első körben én a Creative hangkártyát járnám körbe a helyedben.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Egyébként nincs gond a hanggal, szeretem hallgatni. De van egy két olyan felvétel, ahol az erős női vokál miatt lehetne kerekíteni a dolgon. Ezeket a zenéket hangosabban nem is tudom hallgatni, mert zavar.
Csak ezért gondolkodok kicsit lágyabb, melegebb hangú kábelben.

Ezen szerintem nem kábel-, hanem más komponenscserével kellene inkább javítani. A kábelezésnek akkor kellene a képbe jönnie, amikor már a teljes rendszer jól szól (akár villanydróttal is), és megfelelően kiválasztott kábelekkel ki akarjuk hozni a cuccból a maximumot. Kábeleket equalizernek használni, hibát hibával kompenzálni szerintem semmi értelme.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem is Creative van csak másik fajta.. Nálam a Klotz nem igazán vált be, használtam egy ideig én is, de elég hamar kikerült a rendszerből. A Cardas jó kábel amit Dörmögi ajánlott, csak hát sztem drága, ahogy az AN is.. Sztem ehhez a rendszerhez senki sem venne 150 ezres hangfalkábelt, legalábbis úgy gondolom te sem ebben az árkategóriában gondolkodsz. Gaborkának ebben igaza volt, h be kellene határolni egy árkategóriát, máskülönben jön minden ajánlat össze vissza.

Igen, az AN nagyon nem az az árkategória, ami számításba jöhet.
Maximum 15-20ezer forintot szánnék majd rá.
Egyébként nincs gond a hanggal, szeretem hallgatni. De van egy két olyan felvétel, ahol az erős női vokál miatt lehetne kerekíteni a dolgon. Ezeket a zenéket hangosabban nem is akarom hallgatni, mert zavar.
Csak ezért gondolkodok kicsit lágyabb, melegebb hangú kábelben. Egy próba erejéig mindenképp.

Vendég

Kábelezzünk

Az IC is Klotz, gyári szerelt.
A hangkártya egy régi Creative Audigy, amin még Philips dac van. Pont ezért használom, mert barátságosabb a hangja.
Előtte egy Asus Xonar volt a gépben, illetve volt nálam egy darabig E-MU 1212M is. Mindkét kártyán ugyanaz a dac van. Teljesen más világ, mint a Creative kari.
Hosszú távon engem zavart, nagyon stúdiós, száraz hang mindkettő.
A Creative kevésbé részletező, a mélyeket sem fogja meg úgy, de pont ezért szeretem.

Nekem is Creative van csak másik fajta.. Nálam a Klotz nem igazán vált be, használtam egy ideig én is, de elég hamar kikerült a rendszerből. A Cardas jó kábel amit Dörmögi ajánlott, csak hát sztem drága, ahogy az AN is.. Sztem ehhez a rendszerhez senki sem venne 150 ezres hangfalkábelt, legalábbis úgy gondolom te sem ebben az árkategóriában gondolkodsz. Gaborkának ebben igaza volt, h be kellene határolni egy árkategóriát, máskülönben jön minden ajánlat össze vissza.

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem a meleg hang miatt, sokkal inkább az Eposod miatt javasoltam...De sanda gyanúm, h valami mással lehet a gond ott, és nem a kábellel..Milyen hangkariról és IC-ről megy a zene?

Az IC is Klotz, gyári szerelt.
A hangkártya egy régi Creative Audigy, amin még Philips dac van. Pont ezért használom, mert barátságosabb a hangja.
Előtte egy Asus Xonar volt a gépben, illetve volt nálam egy darabig E-MU 1212M is. Mindkét kártyán ugyanaz a dac van. Teljesen más világ, mint a Creative kari.
Hosszú távon engem zavart, nagyon stúdiós, száraz hang mindkettő.
A Creative kevésbé részletező, a mélyeket sem fogja meg úgy, de pont ezért szeretem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”