Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Milyen célra? Mekkora szobába? Ezek nélkül nehéz lesz tanácsot adni.

Lacki
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Lacki »

sziasztok,

épp egy sub vásárlás előtt állok és egy kis segítséget kérnék ebben.
2 lehetőség volt előttem eddig, ami eldőlt, viszont egy általam nem ismert és nem hallott sub is szóba kerülhet.

yamaha rsw300 és magnat quantum 530 volt eddig versenyben, de yamaha nekem lomhának tűnt így a magnatot választottam.
az új versenyző meg a polkaudio psw 125 lenne, amiről jókat olvasok, de meghallgatni nem tudom így rátok bíznám magam e téren.

várom a véleményeket akkor a quantum 530 vs polkaudio psw 125 témáról!

köszi a segítségeket előre is

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

itt az aproban levo Epos m12i (http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 12i-st12i/) illetve Rega Ela Mk-ll kapcsan van sajat tapasztalatu velemeny a keresesemnek megfelelö feltetelek köze ?
olvasottak alapjan mindegyik finom darab

.."földrajzilag" Epos m12i-t nem nagyon tudnam meghallgatni, Rega Ela-t trane elhozna

avl2
V.I.P.
V.I.P.

2.
a keret egy részéből egy jobb hangfalat, a fennmaradó részéből, meg kiegészítőket, kábelekt, stb. Fülelek alces-ét mindenképpen kipróbálnám a helyében.

Szia,

ez utobbi megfogalmazasod szerintem is hozzajarulo / jobban erthetö / kevesbe provokativ.

Köszönöm a tanacsot. sokat feltetelezünk kommunikacioban, es noha igyekeztem reszletesen feltenni kerdesem (szerintem hangsugarzonal ez leginkabb a szoba, az elrendezes, es erösitö), ezek szerint - pl. szamodra - fontos dolgokat megsem irtam bele. pl. hogy Alces-em van, kabelekböl probaltam mar többet, ...
ezert keresek hangsugarzot, mert eddigi probaim, tapasztalatom szerint (ami biztos korlatozott, es masnak több van e teren !!) az kellene illetve az erdekel.

üdv,

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Lehetőségek:

Ez így tiszta, ezért nem is húzták volna fel a szemöldöküket néhányan, de Te ezt írtad korábban: "300 -ért már szuper kábeleket kapsz"

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -3

Hozzászólás Szerző: robinsson »

Beszélgetni soha sem felesleges, de a kérdező jelenlegi cuccain és körülményei mellett nem túl valószínű, hogy a nagyon komoly kábelek hoznák az elvárt javulást. Az kb. a nyúl viszi a puskát helyzet lenne. Félreértés ne essék, én is képes vagyok demonstrálni meglepő különbségeket kábelek cseréjével, de ahhoz kell is egy olyan rendszer, ami képes megmutatni őket.

nem azt mondtam, hogy nagyon komoly kábeleket vegyen.
javulást szeretne. Lehetőségek:

1.
a teljes keretéből vehet sokkal jobb hangfalat,

vagy

2.
a keret egy részéből egy jobb hangfalat, a fennmaradó részéből, meg kiegészítőket, kábelekt, stb. Fülelek alces-ét mindenképpen kipróbálnám a helyében.

A kérdés csak az, mikor ér el nagyobb javulást, az

1.

vagy a

2. esetben.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Csak azt fogadtam meg már sokszor, hogy nem fogok belepofázni mások dolgaiba, mert felesleges. Ahogy most is az volt.

Beszélgetni soha sem felesleges, de a kérdező jelenlegi cuccain és körülményei mellett nem túl valószínű, hogy a nagyon komoly kábelek hoznák az elvárt javulást. Az kb. a nyúl viszi a puskát helyzet lenne. Félreértés ne essék, én is képes vagyok demonstrálni meglepő különbségeket kábelek cseréjével, de ahhoz kell is egy olyan rendszer, ami képes megmutatni őket.

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem megsértődni kell, hanem kicsit belegondolni magad a másik helyébe. Te láthatólag más dimenziókban mozogsz, viszont aki 200e körül keres hangsugárzót, annak normális esetben meg sem fordul a fejében (max néhány) 10e forintnál többet költeni a kábelezésre.

(Arról nem is beszélve, hogy ez a "csak a drága kábel lehet jó" elmélet egy elég nagy téveszme a hifi világában. Ennél sokszor nagyobb javulást lehet elérni, ha valaki "akusztikára" költi ezt a pénzt. [gyk ezzel nem azt mondom, hogy a doboz helyett] )

Nem sértődtem meg. Tényleg sajnálom, hogy a segítő szándék semmit nem ér. És ez kb. 25 éves tapasztalásom összegzése. De ez lényegtelen.

A hangfalválasztáshoz:

Aki második rendszerbe 250-300 ezerig hajlandó kiadni hangfalra, egy kb. 30 ezer forint értékű erősítő mellé, annak érdemes szerintem átnéznie a rendszerét, mert könnyen kiderülhet, hogy van egy-két tápkábel, meg összekötő kábel, ami egyszerűen lefojtja a rendszert. És ha a kerete a nagy mértékű javuláshoz 300 ezres, akkor nem biztos, hogy azt mind a hangfalra kell költenie. Szerintem érdemes megnéznie, mi a lánc leggyengébb eleme, vagy 2-3 gyengébb eleme. Például egy 80 ezres tápkábelt most meg tud venni 10 vagy 20 ezerért, egy nordost gold flatline bi-wire meg 80 helyett most használtan 25-ért megvehető. Ha vásárlás helyett ilyeneket először hazavisz kipróbálni, akkor látja, mekkora hatást ér el velük, és el tudja dönteni, mire adja ki a pénzét, mit érdemes megvennie. Azt, hogy a kábeleket fillérekért lehet venni, a fillérekért jelzőt arra értettem, hogy majdnem tized áron, de mindenképpen töredék áron lehet megkapni használtan.

És senkit nem akartam provokálni. Mellesleg mindenki arra költi el a pénzét, amire akarja (az én pénzem, én b.sz.m el felkiáltással).

Csak azt fogadtam meg már sokszor, hogy nem fogok belepofázni mások dolgaiba, mert felesleges. Ahogy most is az volt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Zimonyi kabeleit próbáltad már?

Nem ismerem. Elvi okokból nem foglalkozom drága kábelekkel, de nyitott vagyok a csodára továbbra is.

temi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: temi »

Sziasztok!

Kaptam 1 B&W FPM5 szettet valamint 1 JBL Es 250P aktív mélysugárzót!

Tudtok segíteni az összeszerelésben pár építő jellegű hozzászólással!?

Sajnos leírást nem kaptam hozzá, de minden kábel megvan, van valami vékony kis világítós vezeték is de nem igazán tiszta; hogy mit-hova!

Szereltem már össze szettet, de ez most 1 kicsit kifogott rajtam!

Előre is köszi mindenkinek!!! leborulok.gif

Bocs, hogy ide is beírtam, de a B&W topicban nemigazán kaptam segítséget!

KMT
V.I.P.
V.I.P.

szerintem ne offoljuk szét a hangfal topicot,
sajnálom, hogy hozzászóltam.
ígérem legközelebb ráülök a kezemre, mielőtt valakinek segíteni akarok

Nem megsértődni kell, hanem kicsit belegondolni magad a másik helyébe. Te láthatólag más dimenziókban mozogsz, viszont aki 200e körül keres hangsugárzót, annak normális esetben meg sem fordul a fejében (max néhány) 10e forintnál többet költeni a kábelezésre.

(Arról nem is beszélve, hogy ez a "csak a drága kábel lehet jó" elmélet egy elég nagy téveszme a hifi világában. Ennél sokszor nagyobb javulást lehet elérni, ha valaki "akusztikára" költi ezt a pénzt. [gyk ezzel nem azt mondom, hogy a doboz helyett] )

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Megdobhatnál pár fillérrel ez esetben.

szerintem ne offoljuk szét a hangfal topicot,
sajnálom, hogy hozzászóltam.
ígérem legközelebb ráülök a kezemre, mielőtt valakinek segíteni akarok

KMT
V.I.P.
V.I.P.

szerintem érdemes végignézni a kábeleket, mert használtan fillérekért nagyon jókat kapni.

Megdobhatnál pár fillérrel ez esetben.

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kíváncsian várom a javaslataidat olyan kábelekre, amik egy 10 m2-es szobában Mission dobozokkal komoly hangot produkálnak, mert esetleg forgalmaznánk őket.

Zimonyi kabeleit próbáltad már?

robinsson
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Uraim (nem csak KMT-nek !!),
az en hozzaallasom nyilvanvaloan nem epitö, inkabb provokalo, nem a temahoz igazabol szolo, nem segitö, hanem inkabb csak "reakciot kivaltani akaro" hozzaszolasra: nem figyelembe venni, nem reagalni.
Nyilvanvalo itt a kerdesemre irt "300 -ért már szuper kábeleket kapsz. Tápkábeleket is érdemes kipróbálnod. Nézd meg, mekkorát javul, ha 100 -ért kábelt cserélsz, aztán ic kábeleket is érdemes kipróbálni, stb. " valaszt gondolom annak, es fenntartom: legjobb ezekre semilyen formaban nem reagalni.

jó szándékkal írtam, amit írtam, és komolyan gondolom.
szerintem érdemes végignézni a kábeleket, mert használtan fillérekért nagyon jókat kapni.
aztán mindenki azt csinál, amit akar, de nem biztos, hogy a hangfalcsere okozza a legnagyobb javulást egy rendszerben.

Hogy ki a beteg, arról nem nyitok viták, de vannak tanulságos esetek:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ge__st__60
----------------------------------------------------

Épp az előbb számolgattam, új áron 5,3 mft ez a két motyó, és egy 99e ft-os dac-ról táplálom 300e ft-os kölcsön ic-n.Nóóórmális????
Na ezé megy a háztól az eredeti terveknek megfelelően!
-----------------------------------------------------
C2-es Dyno hangfal, ami hajtja, az meg egy vicc...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Ha jelentős javulást szeretnél, akkor az egész láncot érdemes átnézni, a kábelekkel kezdődően. Abból fillérekért kapsz nagyon jókat használtan.
Dac, forrás, és csak ezután a hangfal. Ugyanis ha elvész a jel, akkor a legjobb hangfal sem hozza vissza. kérjél kölcsön jobbfajta kábeleket, azzal kategóriákat lehet ugrani.
300 -ért már szuper kábeleket kapsz. Tápkábeleket is érdemes kipróbálnod. Nézd meg, mekkorát javul, ha 100 -ért kábelt cserélsz, aztán ic kábeleket is érdemes kipróbálni, stb.

Kíváncsian várom a javaslataidat olyan kábelekre, amik egy 10 m2-es szobában Mission dobozokkal komoly hangot produkálnak, mert esetleg forgalmaznánk őket.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sztem meg igen komolyan vedd számításba, h nem sajnálod a pénzt egy olyan úttól ahol meghallgathatod ..

Az pedig már réges rég rossz ha valami a kábelektől szól csak jól...Ami jó az jó a tyúkbéllel is, a kábelekkel csak finomítod a saját ízlésedhez a már alapból sem rossz hangzást...Ami rossz az rossz 1 milliós kábelekkel is, és fordítva is igaz....Valóban a már jelenlegi hangot is lelehet rontani nagyon gyenge kábelekkel, de ami jó azért ettől rossz nem lesz, legfeljebb gyengébb a saját tudásától

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Hát, ettől féltem. Bocs, de akkor ez a legrosszabb tanács, amit valaha hifis fórumon olvastam.
A Quad valóban jó ötlet.

Uraim (nem csak KMT-nek !!),
az en hozzaallasom nyilvanvaloan nem epitö, inkabb provokalo, nem a temahoz igazabol szolo, nem segitö, hanem inkabb csak "reakciot kivaltani akaro" hozzaszolasra: nem figyelembe venni, nem reagalni.
Nyilvanvalo itt a kerdesemre irt "300 -ért már szuper kábeleket kapsz. Tápkábeleket is érdemes kipróbálnod. Nézd meg, mekkorát javul, ha 100 -ért kábelt cserélsz, aztán ic kábeleket is érdemes kipróbálni, stb. " valaszt gondolom annak, es fenntartom: legjobb ezekre semilyen formaban nem reagalni.

Termeszetesen az epitö hozzaszolasokat köszönöm ! segitenek szükiteni a mezönyt, ami erdekeljen, amit szeretnek meghallgatni.
kiprobalas (es igazabol otthoni 1-2-3 napos kiprobalast tartok mervadonak ! de legalabb hasonlo körülmenyek között) nelkül nem akarok dönteni / vasarolni, ..csak ha nagyon elkapna a gépszíj :-)
pl. "ATC Bela"-nal is lehetne hallgatni, ..sajnos Szegeden nem szoktam jarni, csak hallgatasert még nem gondoltam, hogy odamenjek.

A forumon hirdetett regi Rega ELA kapcsan van sajat tapasztalat es velemeny, mennyire felelne meg a
1) kis szoba
2) hatso falhoz közel (elölap max. 45 cm-re)
3) oldalfaltol több mint 85cm-re
4) jellemzöen alacsony hangerön
5) közelteri (kb. 135-140 cm-re a fül a hangs.elsö sikjatol) hallgatasra ?

es mennyire kell egy "regi Rega ELA" kapcsan meghibasodastol, hamarosan fellepö gondoktol (membranszel, ...) tartani ?mert gondolom ujabb pl. Quad eseten ennek eselye kisebb, nem ? (pl. 20 eves Rega vs. 8 eves Quad vs. 0-2 eves "valami")

üdv,

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ár ? mondjuk 100.000 Ft-ig, ha hallhatoan jelentös javulast ad, es ha proba utan döbbenetesen jo akkor akár 250-300.000 Ft-ig.

[

Szegeden van Swans M3-as, az elvileg a kereted felső határának a környékén jár, szerintem egy próbát megér- csak vidd magaddal az erősítőt is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

De ha már Hivi, akkor M1 tuningolva és használtan a régi áron (99e max)

Ha nem lehetne szétszedni,akkor tuningolni sem lehetne.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

az aktív dobozkáid meg nem felelnek meg az elvárásnak erősítő hangminőség szempontból.

Mikor hallgattad?
Kalmi Genelec 8020-as dobozáról is ezt mondanád?

KMT
V.I.P.
V.I.P.

gondoltam, ha 100- at és 300 -at írok, mindenki tudja, hogy ezerre gondoltam.
100 ezer
300 ezer

Hát, ettől féltem. Bocs, de akkor ez a legrosszabb tanács, amit valaha hifis fórumon olvastam.

A Quad valóban jó ötlet.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5147

Hozzászólás Szerző: fülelek »

gondoltam, ha 100- at és 300 -at írok, mindenki tudja, hogy ezerre gondoltam.
100 ezer
300 ezer

biztos megártott a hosszú egyedüllét

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5147

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Én a Jungson LS3/5-öt ajánlottam.
Azok kifejezetten jók közeltérre is.
Van még 1 pár Swans X4-es studio minitorunk is.Az is jó lenne.

Az Ls3/5 Jungsonnak kis hangerőnél (ez a jellemző üzemmód) nagyon hiányoznak a mélyhangjai, az aktív dobozkáid meg nem felelnek meg az elvárásnak erősítő hangminőség szempontból.

A Quad L11 vagy L12 viszont nem rossz ötlet, különösen Angliából alig használtan...
De ha már Hivi, akkor M1 tuningolva és használtan a régi áron (99e max)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gondolod ha valaki 100 ezer környékén keres másodrendszerbe hangdobozt egy dunaudio evergreen-hez, akkor 300 ezerért vesz kábeleket? Te beteg vagy!

:fekverohog:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”