Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hiraga A osztályú végfokok

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Englert Csabi féle erősítő?

Ja-ja, és nem muzsikált túl csúnyán Sokkal részletgazdagabb volt mint az én kis Regám, és volt benne szufla is rendesen. Nagyon szép színpada és hangszerhangjai voltak, de lehet, hogy a kábelezés miatt is (csak csíptetős hangfalkábel csatlakozókkal volt szerelve, és nem fértek bele a banános DNM-végek), fedettek voltak az énekhangok, főleg a Regához képest. De nagyon ígéretes darab, és nem is tűnt túl bonyolultnak. Az egész elfért egy nagyobbacska hűtőbordán, dupla tápostul, mindenestül. A Dittonokkal meg nagyon szerették egymást.

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

Ma járt nálam egy "házi" erősítő, gyakorlatilag csak egy hűtőbordára szerelve, és egyáltalán nem "brummogott", pedig nem volt túlszabályozva a feszültség.

Englert Csabi féle erősítő?

Vendég

Azt is vedd figyelembe, hogy az egyenirányító diódákon is van feszültségesés - ez persze a típustól és az áramtól is függő paraméter.
A transzformátor névleges terhelésnél mért kimenő feszültségét általában a gyártók megadják...pl. 12v/2A.

Üdv: TJ.

A diódákra írtam a kb -1.2V-ot. Csak elírtam, ez akart lenni: 12V-os trafóval 12Vx1.41-1.2V =15.72V

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3460

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Ez még az a verzió volt, amikor stabis tápon gondolkodtam. Mivel nem stabis táp lesz, ezért a 2x12V egyenáramhoz 2x10V-os trafóra van szükségem.

Azt is vedd figyelembe, hogy az egyenirányító diódákon is van feszültségesés - ez persze a típustól és az áramtól is függő paraméter.
A transzformátor névleges terhelésnél mért kimenő feszültségét általában a gyártók megadják...pl. 12v/2A.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Vendég

Talan jobb lenne a 2x12V-os szekunder feszultsegu trafo ugyanis ha A osztalyu erositokkel leterheled a trafot akkor leesik a feszultsege sacc/kb. akkorara amekkora kell az erositonek vagy talan picit magasabb lesz de az nem problema.

Gondoltam rá, de egy 225VA-es trafót nem hiszem, hogy leterhelne a 0.7-0.8Ax2 -es áramfelvétel. Azt néztem, (pl talema trafóknál is) eleve minél kisebb teljesítményű a trafó, annál többet hagynak rá, több az üresjárati feszültség.

12V-os trafóval 12x1.41- kb 1.2V5.72V , ebből terhelve sem nagyon lenne szerintem 12. Azt írták még máshol, hogy 13V-nál nem érdemes feljebb menni, mert agresszívabb a hangja.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Ez még az a verzió volt, amikor stabis tápon gondolkodtam. Mivel nem stabis táp lesz, ezért a 2x12V egyenáramhoz 2x10V-os trafóra van szükségem.

Talan jobb lenne a 2x12V-os szekunder feszultsegu trafo ugyanis ha A osztalyu erositokkel leterheled a trafot akkor leesik a feszultsege sacc/kb. akkorara amekkora kell az erositonek vagy talan picit magasabb lesz de az nem problema.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Nem erről volt szó?

http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=3142

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Ha pedig trafót keresel, akkor talán nézd meg ezt is. Ma járt nálam egy "házi" erősítő, gyakorlatilag csak egy hűtőbordára szerelve, és egyáltalán nem "brummogott", pedig nem volt túlszabályozva a feszültség. Árakról nem tudok sokat, de a vaterán az egyetlen darab nem egy ökör ára. Lehet, hogy másnak saját DIY-es tapasztalata is van vele?

Trafót innen fogok rendelni: https://www.distrelec.hu/ishop/Datashee ... _dat_e.pdf
2x10V-os kell, a 225VA-sat szeretném. Kb 80euro lesz.

Ilyen hűtőbordát hol lehet venni? http://www.netstuff.org/audio/gainclone_2.jpg
Mert lemezt pikkpakk vágatok, csak ekkora hűtőbordát nem találtam..

Vendég

Ha pedig trafót keresel, akkor talán nézd meg ezt is. Ma járt nálam egy "házi" erősítő, gyakorlatilag csak egy hűtőbordára szerelve, és egyáltalán nem "brummogott", pedig nem volt túlszabályozva a feszültség. Árakról nem tudok sokat, de a vaterán az egyetlen darab nem egy ökör ára. Lehet, hogy másnak saját DIY-es tapasztalata is van vele?

Vendég

Akkor marad ez.. Csak elég drága

http://www.modu.it/pesante_diss_10mm_interno.jpg

svga
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: svga »

Szerintem nem elég, főleg azért, mert a többi alkatrész is kénytelen lesz ebben a kályhában tengetni az életét.
Én tennék a két belső oldalra egy-egy hűtőbordát,rászerelném a ház aljára,és a doboz ,mint másodlagos hőelvezető már bőségesen elegendő lenne.
Ez persze nyugalmi áram,ill. tápfeszültség függő,De ha még mindig meleg lenne belül,a doboz tetejére lehetne bemart nyilásokat tenni a felfelé távozó hő miatt.
üdv svga

Vendég

Ez a doboz vajon jó lenne a Le Monstre-nak? Elég az oldalakat alkotó aluprofil hűtés szempontjából? A doboz mérete 435 x 280 x 88mm.

http://www.modu.it/vista_interno.jpg

Vendég

Ide jöhetnek a Hiraga végfokokkal kapcsolatos dolgok.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”