Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hiraga A osztályú végfokok
-
Vendég
Englert Csabi féle erősítő?
Ja-ja, és nem muzsikált túl csúnyán Sokkal részletgazdagabb volt mint az én kis Regám, és volt benne szufla is rendesen. Nagyon szép színpada és hangszerhangjai voltak, de lehet, hogy a kábelezés miatt is (csak csíptetős hangfalkábel csatlakozókkal volt szerelve, és nem fértek bele a banános DNM-végek), fedettek voltak az énekhangok, főleg a Regához képest. De nagyon ígéretes darab, és nem is tűnt túl bonyolultnak. Az egész elfért egy nagyobbacska hűtőbordán, dupla tápostul, mindenestül. A Dittonokkal meg nagyon szerették egymást.
Ma járt nálam egy "házi" erősítő, gyakorlatilag csak egy hűtőbordára szerelve, és egyáltalán nem "brummogott", pedig nem volt túlszabályozva a feszültség.
Englert Csabi féle erősítő?
-
Vendég
Azt is vedd figyelembe, hogy az egyenirányító diódákon is van feszültségesés - ez persze a típustól és az áramtól is függő paraméter.
A transzformátor névleges terhelésnél mért kimenő feszültségét általában a gyártók megadják...pl. 12v/2A.
Üdv: TJ.
A diódákra írtam a kb -1.2V-ot. Csak elírtam, ez akart lenni: 12V-os trafóval 12Vx1.41-1.2V =15.72V
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3460
Ez még az a verzió volt, amikor stabis tápon gondolkodtam. Mivel nem stabis táp lesz, ezért a 2x12V egyenáramhoz 2x10V-os trafóra van szükségem.
Azt is vedd figyelembe, hogy az egyenirányító diódákon is van feszültségesés - ez persze a típustól és az áramtól is függő paraméter.
A transzformátor névleges terhelésnél mért kimenő feszültségét általában a gyártók megadják...pl. 12v/2A.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
Vendég
Talan jobb lenne a 2x12V-os szekunder feszultsegu trafo ugyanis ha A osztalyu erositokkel leterheled a trafot akkor leesik a feszultsege sacc/kb. akkorara amekkora kell az erositonek vagy talan picit magasabb lesz de az nem problema.
Gondoltam rá, de egy 225VA-es trafót nem hiszem, hogy leterhelne a 0.7-0.8Ax2 -es áramfelvétel. Azt néztem, (pl talema trafóknál is) eleve minél kisebb teljesítményű a trafó, annál többet hagynak rá, több az üresjárati feszültség.
12V-os trafóval 12x1.41- kb 1.2V5.72V , ebből terhelve sem nagyon lenne szerintem 12. Azt írták még máshol, hogy 13V-nál nem érdemes feljebb menni, mert agresszívabb a hangja.
Ez még az a verzió volt, amikor stabis tápon gondolkodtam. Mivel nem stabis táp lesz, ezért a 2x12V egyenáramhoz 2x10V-os trafóra van szükségem.
Talan jobb lenne a 2x12V-os szekunder feszultsegu trafo ugyanis ha A osztalyu erositokkel leterheled a trafot akkor leesik a feszultsege sacc/kb. akkorara amekkora kell az erositonek vagy talan picit magasabb lesz de az nem problema.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
-
Vendég
Nem erről volt szó?
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=3142
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 831
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
-
Vendég
Ha pedig trafót keresel, akkor talán nézd meg ezt is. Ma járt nálam egy "házi" erősítő, gyakorlatilag csak egy hűtőbordára szerelve, és egyáltalán nem "brummogott", pedig nem volt túlszabályozva a feszültség. Árakról nem tudok sokat, de a vaterán az egyetlen darab nem egy ökör ára. Lehet, hogy másnak saját DIY-es tapasztalata is van vele?
Trafót innen fogok rendelni: https://www.distrelec.hu/ishop/Datashee ... _dat_e.pdf
2x10V-os kell, a 225VA-sat szeretném. Kb 80euro lesz.
Ilyen hűtőbordát hol lehet venni? http://www.netstuff.org/audio/gainclone_2.jpg
Mert lemezt pikkpakk vágatok, csak ekkora hűtőbordát nem találtam..
-
Vendég
Ha pedig trafót keresel, akkor talán nézd meg ezt is. Ma járt nálam egy "házi" erősítő, gyakorlatilag csak egy hűtőbordára szerelve, és egyáltalán nem "brummogott", pedig nem volt túlszabályozva a feszültség. Árakról nem tudok sokat, de a vaterán az egyetlen darab nem egy ökör ára. Lehet, hogy másnak saját DIY-es tapasztalata is van vele?
-
Vendég
Szerintem nem elég, főleg azért, mert a többi alkatrész is kénytelen lesz ebben a kályhában tengetni az életét.
Én tennék a két belső oldalra egy-egy hűtőbordát,rászerelném a ház aljára,és a doboz ,mint másodlagos hőelvezető már bőségesen elegendő lenne.
Ez persze nyugalmi áram,ill. tápfeszültség függő,De ha még mindig meleg lenne belül,a doboz tetejére lehetne bemart nyilásokat tenni a felfelé távozó hő miatt.
üdv svga
-
Vendég
Ez a doboz vajon jó lenne a Le Monstre-nak? Elég az oldalakat alkotó aluprofil hűtés szempontjából? A doboz mérete 435 x 280 x 88mm.
http://www.modu.it/vista_interno.jpg
-
Vendég
Ide jöhetnek a Hiraga végfokokkal kapcsolatos dolgok.