Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Neten talált DIY (Do It Yourself)

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Továbbá ha mágnesezhető anyagból van a doboz azt is kerülni kéne.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez több összetevőn múlik. Milyen teljesítményű az erősítő, mekkora a disszipáció, a bordák mérete, hűtési együtthatója ami zárt konstrukciónál alaposan gyengül. A dobozon belüli nagy hő kihat az alkatrészek élettartamára is, ezért nem szerencsés ilyen konstrukcióban szerelni. Vagy megfelelően szellőztetett dobozt kell kialakítani, vagy aktív hűtést kellene alkalmazni.

Igen nagyjából így gondoltam én is.. A 8W-os le monstre esetében még jó lenne a belső hűtőborda, de a pl 30W-osnál már kondiszárító lenne a belseje..

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Vélemények érdekelnének olyanoktól akik már építettek A osztályú végfokot. Ilyen dobozba építeném.
http://www.hestore.hu/prod_10024947.html

A kérdés, hogy megfelelő hűtés lenne e, ha a hűtőbordák (természetesen jó nagyok) a dobozon belül lennének.

Ez több összetevőn múlik. Milyen teljesítményű az erősítő, mekkora a disszipáció, a bordák mérete, hűtési együtthatója ami zárt konstrukciónál alaposan gyengül. A dobozon belüli nagy hő kihat az alkatrészek élettartamára is, ezért nem szerencsés ilyen konstrukcióban szerelni. Vagy megfelelően szellőztetett dobozt kell kialakítani, vagy aktív hűtést kellene alkalmazni.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Vendég

Vélemények érdekelnének olyanoktól akik már építettek A osztályú végfokot. Ilyen dobozba építeném.
http://www.hestore.hu/prod_10024947.html

A kérdés, hogy megfelelő hűtés lenne e, ha a hűtőbordák (természetesen jó nagyok) a dobozon belül lennének.

Vendég

Kb 7,5cmX10cm....a 0,5W-os simán,a 2W-os szűkösen befér.
Van most is...a posta is megoldható.

Akkor priviben küldj egy számlaszámot...

Az a két nagy furat nem kell rá..

A tranzisztorok lábai milyen sorrendben vannak? ECB?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1304

Hozzászólás Szerző: violin »

Nekem teljesen üres kell 2db..
Mekkora a mérete? Az ellenállásoknál mekkora a rasztertávolság?
Mikorra lenne meg? postázni tudod?

Kb 7,5cmX10cm....a 0,5W-os simán,a 2W-os szűkösen befér.
Van most is...a posta is megoldható.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

Legutóbb mikor csináltattam 830ft volt /db...de azthiszem van egy pár félig beültetett is...20W-os válozat.

Nekem teljesen üres kell 2db..
Mekkora a mérete? Milyen vastag a rézfólia? Az ellenállásoknál mekkora a rasztertávolság?
Mikorra lenne meg? postázni tudod?

violin
V.I.P.
V.I.P.

Mennyiért adod?

Legutóbb mikor csináltattam 830ft volt /db...de azthiszem van egy pár félig beültetett is...20W-os válozat.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

Nálam....?

Mennyiért adod?

violin
V.I.P.
V.I.P.

A 20W-os hiragához lehet valahonnan kész nyákot rendelni?
Ilyet mint pl ez a Le Monstre http://cgi.ebay.com/15W-pure-sound-Clas ... 2643561066

Nálam....?

Vendég

Rendben...ez az összeg nagyjából reális.

A 30W-os milyen lehet hangra? Trafo és alkatrészköltség szempontjából nem sokkal drágább, mint a 20-aw vagy a le monstre, Csak a tápkonik lesznek húzósabbak, meg a doboz..

Vendég

A 20W-os hiragához lehet valahonnan kész nyákot rendelni?
Ilyet mint pl ez a Le Monstre http://cgi.ebay.com/15W-pure-sound-Clas ... 2643561066

violin
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Na jó....ha kétezerből akarsz építeni valamit,csinálj inkább IC-s végfokot.
Az első Hiraga-m kb 150e-s anyagköltséggel épült 6-7éve...
(Természetesen nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni,de ma már egy tenyérnyi hűtőborda is több mint egy ezres...)

Ez már egy töbszörösen átdolgozott,20W-os....

nem feltétlen spórolni akarok, de viszonyítás miatt írtam, hogy adott összegből minőségibb tápot lehet építeni 12V-ra, mint 24-re. Én erre a 8W-os Hiraga végfokra 60-70-et számoltam első körben.. Aztán majd alakul..

violin
V.I.P.
V.I.P.

na pont ezt mondom, hogy 12V-os táphoz olcsóbban kapni jót, mint pl egy 24V-oshoz..

Na jó....ha kétezerből akarsz építeni valamit,csinálj inkább IC-s végfokot.
Az első Hiraga-m kb 150e-s anyagköltséggel épült 6-7éve...
(Természetesen nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni,de ma már egy tenyérnyi hűtőborda is több mint egy ezres...)

Ez már egy töbszörösen átdolgozott,20W-os....

Vendég

Szerintem kár lenne "olcsósítani"....a net tele van pl 83000uF/15V-os Mallory-val ill. Aerovox-al....kb 1000ft/db áron.
A 8W-oshoz már két-két db "elegendő".

na pont ezt mondom, hogy 12V-os táphoz olcsóbban kapni jót, mint pl egy 24V-oshoz..

violin
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem kár lenne "olcsósítani"....a net tele van pl 83000uF/15V-os Mallory-val ill. Aerovox-al....kb 1000ft/db áron.
A 8W-oshoz már két-két db "elegendő".

Vendég

Igen,ez a 30W-os változat...ilyenem is van.Igaz autóba szántam,ezért kapcsolóüzemű tápja van...
A ma már nem létező tranzisztorok természetesen helyettesíthetőek...

Igazából nekem még mindig a 8W-os a legszimpibb, bár aggódom a teljesítménye miatt. Viszont az alacsony táp miatt, olcsóbban lehet tápkondikat venni, mert ugye a minőségi nem olcsó..
Ha jól számolom a 12V táphoz elég a 2x9V-os trafó, pl két ilyen talema http://www.nuvotem.com/en/products/pdf/0080P1_1001.pdf

violin
V.I.P.
V.I.P.

Köszi.. Ahogy elnézem az ebben írt BC meg BD tranzisztorok máris felejtősek..

Pl itt egy másik... http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/hir20.htm

Igen,ez a 30W-os változat...ilyenem is van.Igaz autóba szántam,ezért kapcsolóüzemű tápja van...
A ma már nem létező tranzisztorok természetesen helyettesíthetőek...

Vendég

Ez a 20W-os verzió.

Köszi.. Ahogy elnézem az ebben írt BC meg BD tranzisztorok máris felejtősek..

Pl itt egy másik... http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/hir20.htm

violin
V.I.P.
V.I.P.

Ez a 20W-os verzió.

Vendég

Mindenki a maga lovát dicséri.... ....de a szeánszok után mindig megdicsérték,és afelől érdeklődtek hogy eladó-e ill. mennyiből lehet csinálni egy ilyet...

Küldenél egy kapcsolási rajzot? Több verziót is találtam neten, különféle modokkal.. A lényeg, hogy minőségi anyagokból akarom megépíteni..
Félek, hogy a 8W-os tényleg kevés lenne..

violin
V.I.P.
V.I.P.

Azok milyenek? Gondolkodom még Pass Labs-on is..

Mindenki a maga lovát dicséri.... ....de a szeánszok után mindig megdicsérték,és afelől érdeklődtek hogy eladó-e ill. mennyiből lehet csinálni egy ilyet...

Gyakorlatilag gyári,boltban kapható sztereo erősítők kb 4-500e felett tudják a Hiraga szintjét...pl lehoako gyári A-osztályú Magnum-ja már nagyon jó,de a gyenge előfoka miatt maradt alul.Az majdnem 400e ft újonnan.

Vendég

Nekem csak a nagyobbakkal van tapasztalatom....20-30W....

Azok milyenek? Gondolkodom még Pass Labs-on is..

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”