Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

denon-avr-3802
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: denon-avr-3802 »

Azt akkor neked is tudnod kell, h az általad vázolt alapigazság az alap rendszerek egyikében sem található meg...Még 1x leírom itt most nem a komoly házimozi szettekről beszélek, hanem az úgymond tömeg termékekről...Ilyen a Dali C6,C8 a Yamaha a Polk Audio Tsi szettek és még sorolhatnám tovább őket...Ahol ezek az alapigazságok jelen vannak azok nem a 200-300 ezer forintos szettek..

Ezzel az erővel a jobb és bal frontsugárzónak sem kellene egyformáknak lennie.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De hogy hitelesebb legyen akkor ugy fogalmazok, h az általam eddig összeállitott és meghallgatott rendszereknél mindig jobb volt mikor összeválogattuk, mint amiket egybe vettek meg...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Elég régi motoros vagyok ahhoz, hogy ki merjek jelenteni néhány alapigazságot.
A Digitális Házimozi magazin alapító szerkesztőjeként elég sok hangdobozszettet és komplett rendszert hallottam.

Én is azt írtam,hogy nem a gyártó lényeges,hogy ugyan az legyen.
Az viszont szerintem is fontos,hogy hasonló hangszórókészlete legyen.
Mivel sok gyártónak ugyan az a hangszórószállítója,így elsősorban erre figyelnék.

Vendég

A Digitális Házimozi magazin alapító szerkesztőjeként elég sok hangdobozszettet és komplett rendszert hallottam.

Azt akkor neked is tudnod kell, h az általad vázolt alapigazság az alap rendszerek egyikében sem található meg...Még 1x leírom itt most nem a komoly házimozi szettekről beszélek, hanem az úgymond tömeg termékekről...Ilyen a Dali C6,C8 a Yamaha a Polk Audio Tsi szettek és még sorolhatnám tovább őket...Ahol ezek az alapigazságok jelen vannak azok nem a 200-300 ezer forintos szettek..

Vendég

Van több szetted, hogy demonstrálni tudod?

Igen most van Több hátterem és centert is tudok szerezni a dalihoz...

denon-avr-3802

Én nem értek vele egyet, és azért nem mert nem egyszer ráfáztam, h a front saját hátterét választottam...De azért elmondhatnád nekem, h a nagy frontok mellé pld a dalinál mitől illik jobban a Dali C1 mint a mostani Tannoyom, még csak nem is homogén azzal a kis nyeszlett C1-el a kép, a Tannoy sokkal jobb hátul...A centerrel ugyan igy voltam, meghallgattam a Dali centerét, majd megvettem meghallgatás után a Monitor Audiot....Ez a homogenitás kérdés nem más mint a gyártók üzleti fogása, a C1 hol homogén egy C6 mellett? Sehol Teljesen más hangkaraktert képeznek független attól, h egy családba tartoznak...És nem ez az egy gyárto van igy azonos családon belül...Véleményem szerint sokkal jobban összelehet válogatni, mint megvenni egy szettet csak mert a gyártó azt akarja, h tőle vásárolj..Hidd el tapasztalatból beszélek nem hasra ütöttem...Elég régóta probálkozom vele..

Vendég

De bármikor szivesen demonstrálom kétkedőknek, h összeválogatással sokkal jobb hangot lehet összehozni...

Van több szetted, hogy demonstrálni tudod?

Vendég

Ennyire nem becsülném le a háttérsugárzók szerepét. Szerintem is mindegyik hangdoboznak azonos családból kell származnia, ez a házimozi egyik ökölszabálya.

Nem ez a mozi ökölszabálya, nézz csak jobban utána....Egy időben szó nem volt arról, h egy márka legyen a rendszer...Ami meg volt adva az a lesugárzott frekvenciák...De bármikor szivesen demonstrálom kétkedőknek, h összeválogatással sokkal jobb hangot lehet összehozni...Volt már rá példa és igazat adtak akik meghallgatták...Persze akadhatnak kivételek, pld a nagy REL esetében ahol ügyeltek minden hangsugárzó esetében az összhangra...De hidd el ezekben a kategóriákban ahol néhány százezrekért kapsz egy szettet, tojtak erre nagy ivben...

Vendég

Ennyire nem becsülném le a háttérsugárzók szerepét. Szerintem is mindegyik hangdoboznak azonos családból kell származnia, ez a házimozi egyik ökölszabálya.

Én nem értek vele egyet, és azért nem mert nem egyszer ráfáztam, h a front saját hátterét választottam...De azért elmondhatnád nekem, h a nagy frontok mellé pld a dalinál mitől illik jobban a Dali C1 mint a mostani Tannoyom, még csak nem is homogén azzal a kis nyeszlett C1-el a kép, a Tannoy sokkal jobb hátul...A centerrel ugyan igy voltam, meghallgattam a Dali centerét, majd megvettem meghallgatás után a Monitor Audiot....Ez a homogenitás kérdés nem más mint a gyártók üzleti fogása, a C1 hol homogén egy C6 mellett? Sehol Teljesen más hangkaraktert képeznek független attól, h egy családba tartoznak...És nem ez az egy gyárto van igy azonos családon belül...Véleményem szerint sokkal jobban összelehet válogatni, mint megvenni egy szettet csak mert a gyártó azt akarja, h tőle vásárolj..Hidd el tapasztalatból beszélek nem hasra ütöttem...Elég régóta probálkozom vele..

denon-avr-3802

Egyet értek, és sztem meg teljesen felesleges ugyan annak a márkának lenni, főleg mivel a hátterek mozin csak effek sugárzók...Aki abból megtudja mondani mi a karakter ami passzol vagy sem a másikhoz, megeszem a kalapom.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1390

Hozzászólás Szerző: akvapark »

http://www.fal.gr.jp/catalog/english/index.html

Van ilyen valakinek Mo-n?
Kíváncsi lennék a hangjára.

Nem ez volt a HFP-ben
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Sonny

Hozzászólás Szerző: Sonny »

http://www.fal.gr.jp/catalog/english/index.html

Van ilyen valakinek Mo-n?
Kíváncsi lennék a hangjára.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1390

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Egy fotóművész barátom 50. születésnapjára új hangsugárzót kívánt venni, tőlem kért elvi segítséget.
Írjuk le a régi típusát: B&W 601.
Vagy 6 kereskedőnél járt, volt ahol a Squeezeboxról nem tudták mi az, és gyanakodva, vagy egyáltalán nem kötötték be, volt ahol gyalázatos körülmények között volt a meghallgatás.
Végül is 2 sugárzó maradt a porondon, a választást nagyban könnyítette, hogy ebből 1 cég engedte meg, hogy otthoni körülmények közt is kipróbálja.
Tehát a választása: http://www.proac-loudspeakers.com/studio115.php
Most várja a friss, gyári példány érkezését.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vendég

De neki már van egy centere is. Az már nem effekt.
Egyébként igaz, más hangszóró, más doboz, nem lesz teljesen homogén. Viszont arra kell törekedni, hogy hasonló hangás legyen, annak pedig a legegyszerűbb módja, ha márkán, és sorozaton belül marad. Vagy vesz egy másik centert.
kérdés, szereti-e.

Vendég

ez néha csak ügyes markatingfogás.

Egyet értek, és sztem meg teljesen felesleges ugyan annak a márkának lenni, főleg mivel a hátterek mozin csak effek sugárzók...Aki abból megtudja mondani mi a karakter ami passzol vagy sem a másikhoz, megeszem a kalapom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem meg nagyon ajánlott ugyanolyan hangdoboz-családból választani az egész 5.0-t.

ez néha csak ügyes markatingfogás.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Teljesen mindegy azok csak effekt sugárzók...Milyen frontjaid vannak és centered?

Szerintem meg nagyon ajánlott ugyanolyan hangdoboz-családból választani az egész 5.0-t.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: nehezfiu »

Egyébként jelenleg most 3 pár Videoton Zaphyr hangfalakkal van kiegészítve a rendszer.
Üdv.Nehézfiú.
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.

Vendég

JBL centerem van (ES25C) és JBL aktív mélynyomóm (ES250).
Üdv.Nehézfiú.

A frontok is JBL?

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

JBL centerem van (ES25C) és JBL aktív mélynyomóm (ES250).
Üdv.Nehézfiú.
JVC QLY 55F,Luxman L510,Luxman D01,Martin Logan Clarity,teljes Power R kábelezés.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Uraim,Pioneer VSXAX5i erősítőhöz ki milyen szatellit sugárzókat ajánl?
Üdv.Nehézfiú.

mennyi pénzt akarsz rászánni?

Vendég

Üdv.Nehézfiú.

Teljesen mindegy azok csak effekt sugárzók...Milyen frontjaid vannak és centered?

nehezfiu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdv.Nehézfiú.

bsh
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bsh »

Igen Kecskeméti vagyok, gyere nyugodtan...Egész nap itthon vagyok szinte...De általában reggel 8-tól du 4ig, és fél 5-től este 8-9 ig..

Köszönöm!

Vendég

meghallgathatnám? esetleg elvinném az enyémeket. (látom földik vagyunk)

Igen Kecskeméti vagyok, gyere nyugodtan...Egész nap itthon vagyok szinte...De általában reggel 8-tól du 4ig, és fél 5-től este 8-9 ig..

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”