Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni erősítő választással kapcsolatban, remélem jó helyen kérdezek!
Lenne két pár hangfalam: egy pár Wharfedale Diamond 10.5 és egy pár Quadral Altan. Jelenleg a Diamondot használom egy kis Denon PMA-250-II-vel, de vérzik a szívem, hogy a Quadrálokat nem tudom használni. Szeretnék egy olyan erősítőt venni, amely A és B hangfalpárt tud kezelni, átkapcsolhatóan "vagy/vagy" módban (külön-külön akarom hallgatni a kettőt, nem egyszerre).
Milyen típust javasolnátok? Érdemes valami olcsóbb, de új modellt venni, vagy használtan valami komolyabbat? (A szívem inkább a régi "vasak" felé húzna.) Keretem nem nagy, 60-70k max.
Előre is kösz a tippeket!
Ezen van két pár hangfalcsatlakozó...viszont távirányító nincs hozzá.
MARANTZ PM 7000
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
ezen ugye nincs 2 pár hangfalcsatlakozó...
Már javítva lett a post, valóban nem tud 2 pár dobozt hajtani... de nagyon jó vas!
Viszont ha szereted a Denonod hangját... akkor ilyet keress: Denon PMA 320 - 320A!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Nekem volt régebben egy Aeron A4. Az tudott A-B-t
Használt ára kb. 50-60 lehet. Már, ha találsz eladó példányt
Ha elég türelmes, lehet, hogy találni fog egy A2-est.
Sztereó erősitők
Ezt javasolnám ennyiért!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ner-a-a6j/
ezen ugye nincs 2 pár hangfalcsatlakozó...
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni erősítő választással kapcsolatban, remélem jó helyen kérdezek!
Ezt javasolnám ennyiért!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ner-a-a6j/
Elnézést ez nem tud A-B-t.
Nekem volt régebben egy Aeron A4. Az tudott A-B-t
Használt ára kb. 50-60 lehet. Már, ha találsz eladó példányt
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne két pár hangfalam: egy pár Wharfedale Diamond 10.5 és egy pár Quadral Altan. Jelenleg a Diamondot használom egy kis Denon PMA-250-II-vel, de vérzik a szívem, hogy a Quadrálokat nem tudom használni. Szeretnék egy olyan erősítőt venni, amely A és B hangfalpárt tud kezelni, átkapcsolhatóan "vagy/vagy" módban (külön-külön akarom hallgatni a kettőt, nem egyszerre).
Milyen típust javasolnátok? Érdemes valami olcsóbb, de új modellt venni, vagy használtan valami komolyabbat? (A szívem inkább a régi "vasak" felé húzna.) Keretem nem nagy, 60-70k max.
Előre is kösz a tippeket!
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Sztereó erősitők
„Ja, meg muszáj lesz monitor kontrollert vennem”
MIÉRT?
>
A kérdésed felvetése több szempontból is jogos szerintem, de idézném egy másik témából oalex utolsó bejegyzését:
Dobhatjuk a témát már minden le van rendezve. Amúgy PC digtal kimenet (bit-perfekt flac) ==> Dacmagic ==> Nano Patch Plus (monitor kontroller) == > KRK Rokit 6 G2.
És most, hogy halgatom, csak annyit tudok mondani, hogy "I am a happy man". :bebebebebebe:
Ezek után szerintem hagyjuk őt egy kicsit élvezni a zenehallgatást, az életet, ha elégedetlen lesz, majd jön és újra kér(het) javaslato(ka)t...
Persze én szívesen olvasnám a témában, hogy Te MIÉRT NEM gondolod azt, hogy muszáj.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Sztereó erősitők
Köszönöm.
Zero-t nem igazán akarok, sokat olvasgattam (összevetéseseket) és ott nem éreztem nagy minőségi ugrás, sőt nagyon sokan ugyan oda pozicionálják. De valóban a legközelebbi elérhető upgrade a DAC lehet, mivel a monitorok fejlesztése +200e járna (pld. a 6" Genelec), de a DAC upgrade már +50-70e ből is megoldatható. Úgy hogy majd annak a Hivox-nak egyszer utána nézek, de ez a csere nagyon odább van. A legközelebbi beruházás valami jó ki kis fejhallgató erősítő lesz.
Ja, meg muszáj lesz Monitor kontrollert vennem, de azt már ma. Az első kettőből valamelyiket.
Gyorsaság: Igen türelmetlen ember vagyok, ez sokszor azzal jár, hogy kicsit rá fizetek (mint most is egy kis bukó a Tannoy-kal).
„Ja, meg muszáj lesz monitor kontrollert vennem”
MIÉRT?
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Sztereó erősitők
Oké, felőlem lehetsz türelmetlen, te dolgod.
Off:
A Lupus Junior egy Kiváló DAC + füleserősítő + előfok egyben. Ezért javasoltam. (így sem kontrollert, sem fejhallgatóerősítőt nem kellene venned) Vagy vigyük át dac topicba, vagy írj egyet az abarczalaci@gmail.com -ra
On.
Mail-t írtam
(sorry for all the off-topic).
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Off:
A Lupus Junior egy Kiváló DAC + füleserősítő + előfok egyben. Ezért javasoltam. (így sem kontrollert, sem fejhallgatóerősítőt nem kellene venned) Vagy vigyük át dac topicba, vagy írj egyet az abarczalaci@gmail.com -ra
On.
Pontosan!!!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Köszönöm.
Zero-t nem igazán akarok, sokat olvasgattam (összevetéseseket) és ott nem éreztem nagy minőségi ugrás, sőt nagyon sokan ugyan oda pozicionálják. De valóban a legközelebbi elérhető upgrade a DAC lehet, mivel a monitorok fejlesztése +200e járna (pld. a 6" Genelec), de a DAC upgrade már +50-70e ből is megoldatható. Úgy hogy majd annak a Hivox-nak egyszer utána nézek, de ez a csere nagyon odább van. A legközelebbi beruházás valami jó ki kis fejhallgató erősítő lesz.
Ja, meg muszáj lesz Monitor kontrollert vennem, de azt már ma. Az első kettőből valamelyiket.
Gyorsaság: Igen türelmetlen ember vagyok, ez sokszor azzal jár, hogy kicsit rá fizetek (mint most is egy kis bukó a Tannoy-kal).
Off:
On.
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Sztereó erősitők
Huhh, jó gyors voltál.
Hallgasd egészséggel.
A Dacmagicet le cserélhetnéd a következő körben pl. egy Hivox Lupus Juniorra, sztem meg tudnánk oldani, hogy xlr kijárata legyen... keress meg, ha esetleg érdekel... vagy árban (és hangminőségben sztem) egy kicsit lejjebb Zero Dac...
De ez már nem az erősítő topicba való téma.
szerk.: ja, látom, ezen van rca is... ettől függetlenül Hivox Lupus Junior...
Köszönöm.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Mindenkinek köszönöm a segítséget:
Ez lett a vége:) Itt virít az asztalon, lassan be is kötöm.
KRK Rokit 6G2
Kábel ügye XLR már csak az a kérdés, hogy hogyan fogom ezeket a dögöket halkítani/hangosítani. Ügye a DACMagc-en nincs hangerő szabályzó. No mindegy majd kitalálok valamit. A tapasztalataimat is hamarosan megosztom.
Még egyszer köszönöm a monitor javaslatot, eszembe sem jutott volna nélkületek.

U.I: Ennek a típusnak van gyári hifi sub-ládája, ha egyszer lottót nyerek még az is lehet upgrade.
Huhh, jó gyors voltál.
Hallgasd egészséggel.
A Dacmagicet le cserélhetnéd a következő körben pl. egy Hivox Lupus Juniorra, sztem meg tudnánk oldani, hogy xlr kijárata legyen... keress meg, ha esetleg érdekel... vagy árban (és hangminőségben sztem) egy kicsit lejjebb Zero Dac...
De ez már nem az erősítő topicba való téma.
szerk.: ja, látom, ezen van rca is... ettől függetlenül Hivox Lupus Junior...
Albert Einstein
Sztereó erősitők
Mindenkinek köszönöm a segítséget:
Ez lett a vége:) Itt virít az asztalon, lassan be is kötöm. Ezután, van egy 100e forintos ugrás és az már nekem sok. Ami a legjobban bejött a kiállított és kipróbáltak közt az természetesen a Genelec (a legnagyobb) röpke 600e ért:p. Azzal nagyon meg voltam elégedve, olyan szép dinamikája volt. Utána már rossz volt vissza kapcsolni a többire. De le kellet szállnom a földre és a végső harc, igazából csak ez a kettő volt ami elfogadhatóan szól és bele fért a keretbe (80-120e közt a pár, ahogy írtam a következő lépcső már 200e felet volt).
Mackie MR-5 vs KRK Rokit 6 (utóbbiból az újabb sorozat, a G2 végű) A feltüntettet árak darab árak (nem pár) sajnos:(
MR-5
KRK Rokit 6G2
Végül a KRK re esett a választás mivel kicsit nagyobb mélye van és szerencsésen elöl van a reflex nyilassá (nem tudtam volna úgy elrendezni az MR-5 hogy a szükséges távolságban legyen a faltól a hátulja).
Kábel ügye XLR már csak az a kérdés, hogy hogyan fogom ezeket a dögöket halkítani/hangosítani. Ügye a DACMagc-en nincs hangerő szabályzó. No mindegy majd kitalálok valamit. A tapasztalataimat is hamarosan megosztom.
Még egyszer köszönöm a monitor javaslatot, eszembe sem jutott volna nélkületek.

U.I: Ennek a típusnak van gyári hifi sub-ládája, ha egyszer lottót nyerek még az is lehet upgrade.
Sztereó erősitők
A két NuScale-nak (jobbra) jók a mélyei, meg a Swans D3.1-nek is.
aláírom!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Itt 30e től a csillagos égig vannak ilyenek "közel-téri" monitorok. Ha eladó, a hangszórókat, akkor 100e és egy picivel felette gondolkodhatok: Link
Ez például pont akciós:
Az A7-es modell az A.R.T magassugárzót egy 165mm-es (6,5”) mélysugárzóval egyesíti, ahol membránanyagként egy újszerű Rochacell/Kevlar működik. Így egy homogén, fakulásmentes és nagy felbontású hangkép jön létre, amelyhez hasonlót ebben az árkategóriában nem hallani.
A hangszórókat két magas minőségű 50 W -os erősítő hajtja meg. A bekapcsoló gomb a front panelen található, csakúgy, mint a hangerő szabályozó. A mindenkor beállított hangerő ki és bekapcsoláskor ugyan úgy marad. A hátoldalon ráadásként beállítási lehetőség is található a magas hangszínre, csakúgy mint egy Shelve – filter a magas és mély frekvenciák beállítására. A csatlakozás mind szimmetrikus (XLR), mind pedig nem szimmetrikus (RCA) csatlakozóval történhet.
Kérdés, hogy hogyan szól, de majd kiderül.
Nekem is eszembe jutott amit Laci (Z.É.T. (exAtcBp)) írt neked és egyet értek vele!
Lehet hogy nálad ez lenne a "legjobb" megoldás!
De ezen termékek között is "nagy" a szórás!
A Genelec cuccok nagyon jók (kivétel nélkül) de az áruk sem aprópénz (mondjuk nem ok nélkül).
Van egy ismerős aki ilyen célokra egy aktív 2.1-es Logitech szettet vásárolt... és meg van vele elégedve.
Az más kérdés hogy nekem annyira nem jött be a dolog amikor hallottam... de ez is csak egy vélemény!
Mivel még nincs meg az erősítő (és kábelek egy része) így komolyan el kellene gondolkozni a dolgon!
Sajnos kis monitorból (nem aktív) nem fogsz olyan mélyeket kapni... amire vágysz!!!
Az meg hogy egy bemutató teremben valami bejön/nem jön be... nem jelent semmit!
Otthon teljesen máshogyan fog szólni!!!
Lassan át kellene menni a hangfalas topicba... inkább oda tartozik már a történet!
Sztereó erősitők
A két NuScale-nak (jobbra) jók a mélyei, meg a Swans D3.1-nek is.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Sztereó erősitők
ATC köszönöm a felvilágosítás. Sajnálom, hogy nem Bp.-en vagytok, különbem el látogattam volna oda a Jungson JA66 meg hallgatni.
Szia!
Jászberény nincs annyira messze.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Sztereó erősitők
Ismersz egypár olyan típust amiben már lehet gondolkodni? Márka/modell/ár?
Üdv.
Olvasgass itt : Genelec ezek nem olcsó viszont annál jobb cuccok.(inkább használtban lehet elérhető az ára)
Sztereó erősitők
Itt 30e től a csillagos égig vannak ilyenek "közel-téri" monitorok. Ha eladó, a hangszórókat, akkor 100e és egy picivel felette gondolkodhatok: Link
Ez például pont akciós:
Az A7-es modell az A.R.T magassugárzót egy 165mm-es (6,5”) mélysugárzóval egyesíti, ahol membránanyagként egy újszerű Rochacell/Kevlar működik. Így egy homogén, fakulásmentes és nagy felbontású hangkép jön létre, amelyhez hasonlót ebben az árkategóriában nem hallani.
A hangszórókat két magas minőségű 50 W -os erősítő hajtja meg. A bekapcsoló gomb a front panelen található, csakúgy, mint a hangerő szabályozó. A mindenkor beállított hangerő ki és bekapcsoláskor ugyan úgy marad. A hátoldalon ráadásként beállítási lehetőség is található a magas hangszínre, csakúgy mint egy Shelve – filter a magas és mély frekvenciák beállítására. A csatlakozás mind szimmetrikus (XLR), mind pedig nem szimmetrikus (RCA) csatlakozóval történhet.
Kérdés, hogy hogyan szól, de majd kiderül.
Sztereó erősitők
Szia oalex!
Lenne egy eretnek felvetésem. Alaposan végiggondolva a teljes helyzetedet, én valószínűleg a következőt tenném a helyedben. Eladnék mindent a CA Dacmagic-en kívül. (bár az nem éppen a kedvencem, de ha újonnan vetted, akkor azon ne bukj pénzt, célnak megfelel)
Elmennék egy proaudios boltba, és meghallgatnék néhány legalább 6, de inkább 8 inch-es (házi)stúdiós aktív dobozt, olyat, amelyiknek dögös a hangja, és a kedvenc 5 előadóddal tetszik, és hagynám a francba az egész sub-sat - erősítő - kábelek kérdéskört.
Rettenetesen nehéz - és simán lehet drága - ott, úgy összehozni amit akarsz, de lehet, hogy egészen meg tudnád közelíteni egy ilyen megoldással, és kihagynád a felesleges köröket mind anyagilag, mind időben.
... sokat tudnék írni, de a lényeget fentebb már úgyis leírtam...
Üdv.:
Laci
Érdekes felvetés. Sok mindent nem kell eladnom (ügye csak a hangfalakat, más még nincs). Talán még a kábelekre gondolhattál.
A DacMAgic -et használtan vettem, szerintem veszteség nélkül az is menne, de korlátoltak a kereteim. Tudom, hogy léteznek 100e feletti DAC-k, de gondoltam valahol el kell kezdeni és nincs abszolult hallásom.
Studió monitorokban ügye benne van azt eresítő elve, ezért lehet, hogy erősítő+hangfal árából (talán még egy ici-picit hozzá adva) már lehet kapni "jó" monitort.
A kérdésem az, hogy azoknak jobb a mélyük mint a kommerszeknek?
Mint a fentebbi alaprajzból is kiderül, nem lenne túl közel a fülemhez? Vagy vannak külön ilyen "in.your-face" tipusok?
Annyit halottam ezekről hogy a házi hifisek azért nem szeretik, mert (érthető módon) túl kritikusak, azaz a zenékben minden hiba át hallatszik hisz épp a keverésre vannak ki élezve. Lehet velük azt élvezni is?
Minden esetre meg nézek pár ilyet, ha finanszírozni tudom.
Ismersz egypár olyan típust amiben már lehet gondolkodni? Márka/modell/ár?
Holnap bekukkantok az Abszolult-ba, hogy hogyan is szól egy ilyen.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Erősítő vásárlás előtt álok és kérnék kis segítséget. Hallgatok Jazz és Soul-t (pld. Sade) is, de leginkább Rap és R&B-t.
Ami adott egy DacMagic (PC-ről mennének a flac-ok). Jó kábelek is megvan (van den hul). Plusz most egy Tannoy Mercury V1 is beköszöntött (ez a F1/F2 sorozat utódja, nem biztos, hogy sokat jelent, de jelenleg 5 csillagos a what hi-fi-n ebben az ár kategóriában, azaz 60e ft. alattik közt).
Ami még fontos infó (a polcos hangfalakra is magyarázat), hogy nagyon kis szobában lenne (mondhatni az otthoni irodám). Az egész 2x4m és az íróasztal (ami a 2m oldalnak van támasztva) felett lenne fali konzollal a hangfal. Értelem szerűen max 1.8m egymástól.
A lényeg, hogy párnapja rohangálok boltról boltra, hogy meg hallgassam a különféle erősítőket, de úgy mindenhol csak "szép" zene CD-vel rendelkeznek. Ma végre eszembe jutott, hogy írnom kéne egy Rep-eset is, hogy azzal próbáljam, mert a többinél nem számít úgy a mély. Ezért most kezdhetem az egészet előröl. Erre ma jöttem rá mikor a hangfalakat valakinél Rotel Ra-04 kipróbáltam a Vocalok nagyon szépen szóltak, de ahogy beraktam egy rap-et nagyon csalódtam. Persze nem vártam hú-de reflexes mély basszust, de nagyon hiányzót belőle úgy általában.
Később megnyugtattam magam, hogy nem a hangszóró volt feltétlen a hunyó, hanem, hogy a nagyon sok erősítő arra a vocal/classic műfajra van eleve kiélezve. Ez pedig nekem másodlagos lenne.
Ezért kénem a ti segítségeteket, hogy ebben a kategóriában milyen márkának melyik típusának van jó mélye. Tudom, hogy van egy határ amit elvárhatók polcos hangfalaktó. Valamint nagyon el akarom kerülni a mély sugárzót. Amúgy is halkan fogom hallgatni és nagyon kicsi a szoba, úgy hogy nem kell annyi levegőt mozgatni és bútor sincs nagyon.
Természetesen a következő fontos infó a keret. Én a maximumot szeretném kihozni a szerény összegből ami 40-80e között lenne, ezért igazából szinte kizárólag használt cuccokban gondolkodom.
Kedves ismerős pld javasolta, hogy keresek egy Marantz PM7200 ami régi de nagyon jól sikerült és kivételesen jó a mélye. Úgy látom ezeket, ha elő fordulnak ritkán akkor 65e körül vannak, ami nekem jó át a fenti keret szerint.
Hasonló javaslatokat várnék. Mit keresek. (A Rotel ügye leírta magát nálam erre a zenére).
Tudom, hogy nem egy A osztályú hangfal, sőt közel sem, de ezen az áron ez volt a legjobb amit halottam. Ha minden kötél szakad (kiderül, hogy a hangfal is gátol) és meg lesz a tuti erősítő, akkor lehet lecserélem kis veszteséggel és gyűjtök még hozzá 40e és veszek mondjuk egy használt Quad11L2 amit ha jó láttam 80e ért van eladó (nem biztos, hogy jó a célomnak, de példa ként említettem).
Továbbá, sejtem, hogy itt sokan nem hallgatnak ilyen "feka" zenét, úgy hogy azzal kibővíteném, hogy a leglényegibb elem (és pont ez hiányzott) az a basszus gitár. Azon a legmélyebb húrokat pengve, relatív sűrűn, de mégis kiengedni, hogy be búgjon. Olyan nyújtott mélyek "Tűűűűűűm, tűűűűűűm". Szóval nem az tuc-tuc (rave, house, stb.) zene, aminek nagyon rövid mélyei vannak.
Ha nagyon bénán írtam körül a mélyeket, akkor kiváló példa: Dr. Dre - "Forgot About Dre" című száma, de a Warren G - "Regulate" című száma is kiváló példa. Ha van rá lehetőséget akkor kérlek hallgassatok bele ezekbe (torrent/stb.).
Természetesen nem várok csodákat ilyen összegért:)
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét.
Örök hálám üldözni fog minden javaslat tevőt.
Szia oalex!
Lenne egy eretnek felvetésem. Alaposan végiggondolva a teljes helyzetedet, én valószínűleg a következőt tenném a helyedben. Eladnék mindent a CA Dacmagic-en kívül. (bár az nem éppen a kedvencem, de ha újonnan vetted, akkor azon ne bukj pénzt, célnak megfelel)
Elmennék egy proaudios boltba, és meghallgatnék néhány legalább 6, de inkább 8 inch-es (házi)stúdiós aktív dobozt, olyat, amelyiknek dögös a hangja, és a kedvenc 5 előadóddal tetszik, és hagynám a francba az egész sub-sat - erősítő - kábelek kérdéskört.
Rettenetesen nehéz - és simán lehet drága - ott, úgy összehozni amit akarsz, de lehet, hogy egészen meg tudnád közelíteni egy ilyen megoldással, és kihagynád a felesleges köröket mind anyagilag, mind időben.
... sokat tudnék írni, de a lényeget fentebb már úgyis leírtam...
Üdv.:
Laci
Albert Einstein
Sztereó erősitők
ATC köszönöm a felvilágosítás. Sajnálom, hogy nem Bp.-en vagytok, különbem el látogattam volna oda a Jungson JA66 meghallgatni.
Sokan jönnek pestről,mert megéri nekik.
Ma is voltak.
Minimum 50% az eltérés az árakban,mert mi nem szolgálunk ki viszonteladókat.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Miért kéne állítani a ládán? Csak egyszer kell belőni, utána ha zavar az esetleges többlet mély, akkor csak kikapcsolod.
Meg lehet oldani pici szobában is a dolgot, de nem lesz könnyű. Nálam 12 nm-en van egy 25-ös zárt szub. Sajnos minél kisebb a szoba, annál inkább gond lesz a mély hangokkal (de így is bőven jobb, mint nélküle). Szerintem egy jobb 20 cm-es (hangszórós) ládának már elégnek kéne lennie oda. Zenére inkább zártakat szoktak ajánlani, de nem vagyok biztos benne, hogy neked is ilyet kéne keresned. Nem lesz egyszerű feladat, az biztos.
Nem feltétlenül kell neked sub-out (kevés erősítőn van), előfok (pre) kimenettel is meg lehet oldani.
Sztereó erősitők
Ácsi! Attól félek, tévúton jársz. A mélyátvitelt sokkal inkább a hangdoboz (és a szoba) határozza meg. Persze az erősítők közt is van különbség e téren, de nem ennyire jelentős, hogy egy cincogó dobozból dübörgőt csináljon valamelyik.
(És úgy vettem észre, hogy leginkább a legmélyebb frekvenciákban vannak különbségek, ami nem biztos, hogy téged érdekel most.)
Hát körbe jártam megint a várost és arra jöttem rá, hogy igazad van. Sajnos semmilyen erősítő/ polc-hangfal páros nem képes arra a mit keresek. Még csak nem is pénz kérdése. Ahogy rádugtunk egy rendszere valami "pontosabb (nem házimozi)" sub-ládát egyből ott volt ami hiányzott.
Annyira reméltem, hogy ezt meg tudom úszni, de ügy néz ki, hogy nem:(
Lehetetlen (frusztráló) minden második számnál újra állítani a mély ládán. Bár lehet találok, valami arany-közép-utatt (tartományt).
Álló hangfal sajnos fizikailag kizárva. Még azt sem tudom, hogy egy sub egy ilyen pici szobában (2x4m) mit művelne. Van valakinek ez irányú tapasztalata?
És akkor most annyival vagyok előrébb, hogy továbbra is valami jó 40-80e ft. közötti használt erősítőt keresek, aminek van sub kimenetele. Sub-ot most nem valószínű, hogy veszek, max egy hónap múlva.
Nem lényeges, de a fekete színnek örülnék a legjobban, mivel az asztal, a monitor, a PC és a DacMagic is fekete.