Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Feszültségvédelem
Feszültségvédelem
A kábelt még nem kaptam meg (de amint megkapom, megírom az eredményt).
A TV-m egy Pana TX-28PK20P, a lejátszóm pedig egy Pio DV-868AVi. (Megjegyzem, eddig egy Pana RV-60-as lejátszóm volt és azzal is csíkozódott.) A csíkok nálam ott vannak RGB és S-Video módban is, de ha nem a kábel, akkor ezek szerint a TV-nek van valami rákja? Kezdek gyanakodni, mert úgy rémlik, hogy régebben kipróbáltam egy S-Video kábellel is (a mostani Scart helyett) és azzal is csíkozódott...
Z
Feszültségvédelem
Őszintén szólva nem tudom, hogy megéri-e. Ha eltűnik ez a hülye csíkozódás a képernyőről, akkor azt fogom mondani, hogy igen. Egyébként a Techtronics-tól rendeltem, csak mint mondtam, AV4110-et (nem P4110-et) és mivel az egy picit drágább, ezért jött ki kb 20e-re. Lehet, hogy itthon sem lett volna sokkal drágább, viszont egyelőre mindenhol ahol kérdeztem, azt mondták hogy majd érdeklődjek jövő hét vége felé, addigra talán kapnak. Egy kis mázlival addigra megjön postán...
Z
Nálam is jelentkezik a "csíkozódás" RGB-n, S-Videón pedig nem. Milyen TV-d van? Nekem egy Pana TX-32PS11D. Birtokoltam egy ideig egy Pana S-47 lejátszót, azzal nagyon látszódott a csíkozás, a Harman/Kardon DVD22-vel és a Yamaha DVD-S830-al pedig csak egy kicsit. Szkeptikus vagyok, hogy a kábelen múlna, mert most is egy elég spéci Neotech scartom van... De ha megkapod a kábelt, mindenképpen írjál, hogy megszűnt-e a hiba!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Feszültségvédelem
Őszintén szólva nem tudom, hogy megéri-e. Ha eltűnik ez a hülye csíkozódás a képernyőről, akkor azt fogom mondani, hogy igen. Egyébként a Techtronics-tól rendeltem, csak mint mondtam, AV4110-et (nem P4110-et) és mivel az egy picit drágább, ezért jött ki kb 20e-re. Lehet, hogy itthon sem lett volna sokkal drágább, viszont egyelőre mindenhol ahol kérdeztem, azt mondták hogy majd érdeklődjek jövő hét vége felé, addigra talán kapnak. Egy kis mázlival addigra megjön postán...
Z
Feszültségvédelem
A Hifi Barlangban volt. Még nézegettem is, de azt mondta az eladó, hogy még nem tudták kipróbálni, úgyhogy nincs semmiféle tapasztalat/vélemény vele kapcsolatban, ezért inkább nem vettem meg. Egyébként tényleg olcsóbb, úgy rémlik 20.000 volt náluk. (Közben rendeltem Angliából AV41-et, és az is ennyire jön ki postaköltséggel.)
- es megeri ennyiert egy RGB kabelt megvenni??
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Feszültségvédelem
A Hifi Barlangban volt. Még nézegettem is, de azt mondta az eladó, hogy még nem tudták kipróbálni, úgyhogy nincs semmiféle tapasztalat/vélemény vele kapcsolatban, ezért inkább nem vettem meg. Egyébként tényleg olcsóbb, úgy rémlik 20.000 volt náluk. (Közben rendeltem Angliából AV41-et, és az is ennyire jön ki postaköltséggel.)
Z
A 20e egy kicsit sok, nekem a magyar forgalmazó (P.S. Audio Bt.) 14900 Ft-ot adott meg a P4110-es kábel itthoni áraként...
Angliából a Techtronics-tól rendeltél?
http://www.techtronics.com/uk/shop/653- ... scart.html
Postaköltséggel kb. 14e-re jönne ki.
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró
Feszültségvédelem
Z
Feszültségvédelem
Én az Octogon Audio-ról tudtam, de miután náluk nem volt, megkérdeztem az eladó srácot és ő mondta, hogy a Hifi Barlangban (kb 2 utcára tőlük) is árulnak QED-t. Sajnos pont AV41 nem volt náluk sem.
Z
Kösz! Közben rájöttem, hogy én nem is az AV41-et, hanem az újabb (és valamivel olcsóbb) P41-et néztem ki (ez is RGB-kábel), nem tudod, az volt nekik?
http://www.qed.co.uk/cables/sqart/perf_p41.html
Feszültségvédelem
Én az Octogon Audio-ról tudtam, de miután náluk nem volt, megkérdeztem az eladó srácot és ő mondta, hogy a Hifi Barlangban (kb 2 utcára tőlük) is árulnak QED-t. Sajnos pont AV41 nem volt náluk sem.
Z
Feszültségvédelem
Egyelőre király, de még nem volt túl sok időm próbálgatni (ma délután hoztam haza). A Némó nyomában-t megnéztem ugyan, de az nem igazán jó tesztlemeznek. Ráadásul nem kaptam jó RGB kábelt sem (QED AV41-et akartam venni, csak pont elfogyott mindenhol ), úgyhogy most egy gagyival megy, amivel helyenként csíkozódik a kép - legalábbis remélem, hogy csak a kábel miatt van. Ja igen, és régiófüggő a lejátszó, nekem meg alig van 2-es régiós lemezem. De egyébként király. :vazeg:
Z
Szia! Honnan fogyott el a QED AV41-es kábel? Én ugyanis rákérdeztem a forgalmazóra, hogy hol lehet kapni a QED kábeleket, de csak az árát volt hajlandó elárulni, a beszerzési helyeket már nem... Érdekes.
Feszültségvédelem
Egyelőre király, de még nem volt túl sok időm próbálgatni (ma délután hoztam haza). A Némó nyomában-t megnéztem ugyan, de az nem igazán jó tesztlemeznek. Ráadásul nem kaptam jó RGB kábelt sem (QED AV41-et akartam venni, csak pont elfogyott mindenhol ), úgyhogy most egy gagyival megy, amivel helyenként csíkozódik a kép - legalábbis remélem, hogy csak a kábel miatt van. Ja igen, és régiófüggő a lejátszó, nekem meg alig van 2-es régiós lemezem. De egyébként király. :vazeg:
Z
Feszültségvédelem
Tapasztalatok?
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Feszültségvédelem
Hehe, ezt a megérzést. Épp most vettem egy Pioneer DV-868-ast. Szerdán megyek átvenni. Egyébként köszi szépen a linket.
Z
Feszültségvédelem
A pioneer 575-ösnek is kapcsolóüzemű tápja van, cseréld le arra a dvd-t, gondolom, akkor a 470-esnek is.
így megoldódna a feszültségingadozás gond.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Feszültségvédelem
Feszültségvédelem
Ha minden igaz a kábel 2 méteres, ez szerintem nem túl hosszú. Azért majd megpróbálok szerezni egy 1-1,5 méteres QED-t, hátha van különbség.
Szóval a gond az, (ha jól értem) hogy a dvd nincs rákötve a szünetmentesre, de mégis elmegy a hang amikor az kapcsolgat?Mennyire gyakori, hogy teljesen elmegy az áram?
Jól érted, pontosan ez a gond. Az, hogy teljesen elmegy az áram nagyon ritka, emiatt nem lenne érdemes UPS-t vennem. Az viszont, hogy valamiféle ingadozás van és a UPS-em ki-be kapcsolgat (hozzáteszem, a TV pl. ezt meg sem érzi) elég gyakran előfordul. Mostanában picit ritkábban, de télen, esti időszakokban szinte mindennap előfordult és nem csak pár percig, hanem néha akár órákon át is.
Most nézem EL-03 néven 1330 forintért lehet kapni elosztót 3 db aljzattal ups-hez, szóval ez is megoldódik...
Hol? HOL? Megpróbáltam rákeresni, de nem sikerült semmit "előguglizni".
Z
Feszültségvédelem
Mennyire hosszú az a coax kábel? Jobb, ha minél rövidebbet használsz! Én szinte biztos vagyok, hogy ez a probléma. Én nekem volt, hogy a számítógép, erősítő között árnyékolatlan kábelt használtam, kb 10 métert(!) , akkor még azt sem birta, ha valaki a földszinten felkapcsolta a villanyt
Feszültségvédelem
így azért már tisztábba kép. :vazeg:
Mivel én az apc-ket ismerem azokkal példálózok, van olyan szünetmentes amin konnektor van, de annyival drágább, hogy nem éri meg.
Egy elosztó összerakásához meg nem kell barkácstudás, csak egy kés és egy csavarhúzó vagy megkérsz egy barkácsolgató ismerőst.
Szóval a gond az, (ha jól értem) hogy a dvd nincs rákötve a szünetmentesre, de mégis elmegy a hang amikor az kapcsolgat?
Mennyire gyakori, hogy teljesen elmegy az áram?
Ha csak nagyon ritkán fordul elő, akkor szerintem elég lenne neked egy zavarszűrős elosztó is.
(mondjuk az APC E25GR ez zavarszürt, véd villám és túlfesz ellen valamint jelzi, ha a hálózati kábellel valami baj van, így mindjárt kiderül, ha rossz a ház hálózata és olyan 6000 forint körül van)
A tv-t felesleges stabilizálni kapcsolóüzemű tápja van ami nem nagyon veszi fel a kisebb fesz ingadozást, az erősítőt szintén (jobb is ha nem kerül eléje egy kapcsolóüzemű táp) szóval elég lenne a dvd-t védeni azt meg meg tudod oldani egy 'barkácsolt' elosztóval amit a meglévő szünetmentesre kapcsolsz.
Most nézem EL-03 néven 1330 forintért lehet kapni elosztót 3 db aljzattal ups-hez, szóval ez is megoldódik...
mielött valaki reklámmal vádolna, semmi közöm az apc-hez még csak nem is árulok hasonló termékeket...
-
Vendég
Feszültségvédelem
Lacy, koax a kábel és külső sérülésre azért nem gyanakszom, mert körülbelül 1 éve a közelébe se nyúltam. Persze attól még bármi lehetett vele, meg tény az is, hogy nem a legmárkásabb kábel a piacon (bár az Annex-ben ezt ajánlották amikor megvettem náluk az erősítőt).
Az APC Backup RS-nek feltétlenül utánanézek, köszi a tippet. Egyébként nincs véletlenül valami adapter, ami a számítógépes táp csatlakozóját átalakítja ilyen villássá, hogy rá lehessen dugni egy hosszabítót a UPS-re, anélkül hogy nekem kéne vagdosonom a kábeleket? Nem vagyok túlzottan barkácsolós típus...
Z
Hát én is az optikainál tartottam valószínűbbnek , a koax az stabilabb.
A vezetéket meg sajna de minden valószínűség szerint Neked kell összebarkácsolni. Mondjuk mindkét féle csatit lehet külön kapni, csak egy kis 3 eres MTK kábel kell közé.
Feszültségvédelem
Lacy, koax a kábel és külső sérülésre azért nem gyanakszom, mert körülbelül 1 éve a közelébe se nyúltam. Persze attól még bármi lehetett vele, meg tény az is, hogy nem a legmárkásabb kábel a piacon (bár az Annex-ben ezt ajánlották amikor megvettem náluk az erősítőt).
pjotr, bocs, egy picit félreérthetően írtam le az itthoni konfigot. Szóval van a számítógép mindenféle perifériával, ami régebben gyakran tönkrement (márkás táppal, meg - mint utóbb kiderült, egy szar - szünetmentessel is). Azóta húzattam a szobámba külön tápkábelt hogy legyen rendes, földelt táp, meg vettem egy JÓ UPS-t (véletlenül APC ) és azóta - le is kopogom - semmi bajom nincs a géppel, gyakorlatilag folyamatosan megy több hónapot is egyhuzamban.
Ettől teljesen függetlenül van a házimozi dolog: TV, erősítő, DVD és mélynyomó (meg egy elektromos zongora, de ez nem igazán része a konfignak ). Sajnos itt még nem földelt a konnektor, úgyhogy ez most az első megoldandó problémám. Namármost a hangkiesések akkor fordulnak elő (illetve akkor mindig), amikor a számítógéphez kötött UPS elkezd ki-be kapcsolgatni.
Az APC Backup RS-nek feltétlenül utánanézek, köszi a tippet. Egyébként nincs véletlenül valami adapter, ami a számítógépes táp csatlakozóját átalakítja ilyen villássá, hogy rá lehessen dugni egy hosszabítót a UPS-re, anélkül hogy nekem kéne vagdosonom a kábeleket? Nem vagyok túlzottan barkácsolós típus...
Z
Feszültségvédelem
Ugyanazt mondom, amit ezekszerint a külföldi fórumok, hogy a zavarszűrés jó dolog, de nem mindegy milyen áron, vehetsz mindenféle követ meg kristályt meg ló..szt is a lejátszó alá.
Amit ezeken az "magasszintű" forumokon leírnak annak a 10%-át kell elhinni.
Természetessen minnél jobb a zavarvédelem annál jobb a minőség is.
De hogy egy zavarszűrő csökkenti a dinamikát az baromság!
HiFi rendszerekhez minden vackot gyártanak amik nagyrésze szemfényvesztés.
Azt az álításomat továbbra is fenntartom, hogy aki másfél/egy milláért vesz zavarszűrőt az elmebeteg!
Ezzel nem azt mondom, hogy egy profi zavarszűrő nem kerülhet tízezrekbe de ami neked kell, hogy a porszívó, hajszárító, stb zaját kiszűrje az pár ezer forintból megvan.
Ha a pc-d tönkremegy az azért van mert szar a tápod, dobd ki és vegyél egy megbízható aktív pfc-s minőségi (chieftec és társai) tápegységet és máris működik a dolog 80 és 300V között.
Ha a dvd-vel gond van amikor a szünetmentes kapcsol, akkor tényleg rossz a szünetmentesed.
Az a baj, hogy manapság mindent kispórolnak mindenből még a nevesebb gyártók is ezért lehet, hogy ennyir érzékeny a feszültség ingadozásra.
A másik probléma az lehet, hogy minden egy konnektorba van dugva, és nem bírja a terhelést a hálózat, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni.
Nem lehet, hogy ez a probléma?
Egy 1200Va-os APC feszültség stabilizátor (160-300V) 11.000 forint.
De a Backups Rs sorozata is stabilizált feszültséget ad ki.
Hétfőn hazahozok egy APC szünetmentest és megnézem szkópon, hogy milyen hatással van egy erősítőre.
-
Vendég
Feszültségvédelem
Hmm, ez eddig meg sem fordult a fejemben. Mindenesetre kipróbáltam, és valóban, ha egy SCART-tal összekötöm a TV-t és a DVD-t, akkor nincs hangkiesés, csak a digitális kimeneten. Viszont ha valóban a kábel a hibás, akkor miért csak mostanában kezdett előjönni ez a hangkiesés? A DVD, az erősítő és a kábel is már jóideje megvannak és régebben sosem volt ilyen hiba. Mindesetre megpróbálok szerezni egy jobb kábelt valahonnan és kipróbálni azzal. Köszi az ötletet.
Kéne tudni, optikai vagy koax digit a kábel?
Bár mindegy, mert eltörni bármelyik eltörhet, és így nem tökéletes. Pl. ha optikai a kábel, akkor még az is zavarhatja, hogy ha nagy hangerővel megy a műsor, akkor a kiadós mélyek berezgetik a kábelt, és ha mondjuk kicsit belül sérült, akkor már rosszul vezeti a fényt, ami megtörik, és máris szar a hang.
Feszültségvédelem
Ha egy szünetmentes táp ki-bekapcsolását egy készülék megérzi, akkor azt a szünetmentest ki kell dobni a kukába, illetve meg kell javítani.
pjotr, ha figyelmesen elolvasod amit írtam, látni fogod hogy nem a szünetmentes tápokról, hanem egyszerűen a feszültségingadozásról beszéltem. Ezzel arra a kijelentésedre reagáltam, miszerint: "10-20%-os feszültség esést szerintem meg meg sem érez egy készülék sem..." Szóval bárcsak igazad lenne, de...
A zavarszűrésről nem igazán akarok vitatkozni, mivel abszolút nem értek hozzá. Én annyit tudok, amit fórumokban meg pár internetes (külföldi, főleg angol) szaklap cikkében olvastam és ezek messze nem értenek egyet veled. Megjegyzem, ha igazad lenne akkor nem lenne jópár cég, akik kifejezetten a hi-fi rendszerekhez, illetve házimozikhoz gyártanak tápegységeket. Szerintük ugyanis a zajszűrés mind a hang- mind pedig a képminőséget javítja.
Az, hogy elmegy a DVD-n a hang, az valszeg azért van, mert rossz árnyékolású kábelt használsz az erősítő és a DVD között.
Hmm, ez eddig meg sem fordult a fejemben. Mindenesetre kipróbáltam, és valóban, ha egy SCART-tal összekötöm a TV-t és a DVD-t, akkor nincs hangkiesés, csak a digitális kimeneten. Viszont ha valóban a kábel a hibás, akkor miért csak mostanában kezdett előjönni ez a hangkiesés? A DVD, az erősítő és a kábel is már jóideje megvannak és régebben sosem volt ilyen hiba. Mindesetre megpróbálok szerezni egy jobb kábelt valahonnan és kipróbálni azzal. Köszi az ötletet.
Z
Feszültségvédelem
Az, hogy elmegy a DVD-n a hang, az valszeg azért van, mert rossz árnékolású kábelt használsz az erősítő és a DVD között.
Conrad sajnos tényleg marha drága. A katalógust csak azért jó lapozni, mert lehet benne jó dolgokat/ötleteket találni.
Feszültségvédelem
Ha egy szünetmentes táp ki-bekapcsolását egy készülék megérzi, akkor azt a szünetmentest ki kell dobni a kukába, illetve meg kell javítani.
A szünetmentesnek pont ez a lényege.
Egy zavarszűrő a torz jeleket igyekszik elnyomni semmilyen hatással nem lehet egy erősítőre, pláne egy dvd-re.
Egy egyszerű szűrő pár kondenzátorral illetve tekerccsel.
Az erősítőben van egy transzformátor ami szinuszhullámra van tervezve, de egy szünetmentesből érkező torz szinusz vagy egyébb jellel is képes megbírkózni (kivétel a gagyi szünetmentesek amik össze-vissza négyszögjeleket adnak ki amelyek majdnem egyenáramnak tekinthetők) a trafó után van egy egyenirányító ami a váltakozóáramból hullámos egyenáramot csinál tökmindegy neki mit kap akkor is egyenáram lesz belőle, utána pedig vannak a szűrő és pufferkondik amik simítják a diódákból kijövő hullámokat, illetve tárolják az energiát, ha ezt nem sporólták ki az erősítőből, akkor itt már szép s8ima egyenáramot kapsz teljesen függetlenül, hogy milyen torz jel jött be.
Keresd meg azt a topicot amelyben az egyik foromozó vett zavarszűrőt a légkondi miatt és kérdezd meg a tapasztalatokról.
AKi fél/egy millióért vesz zavarszűrőt azt be kéne zárni az elmeosztályra....
A conradnal is lehet jó dolgokat kapni, csak általában drágán..
-
Vendég
Feszültségvédelem
A Conrad nem márkás? (Ezt mindenféle szarkazmus nélkül kérdezem, egyszerűen nem ismerem a céget.
Conrad = gagyiáruda, méregdrágán .
A barkácsolók és hobbisok boltja.